ανακαινιση

Τραπεζαρία: 12 Ιδέες Αναβάθμισης

Table of Contents

Τι είναι τελικά η τραπεζαρία; Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε 12 ιδέες για την αναβάθμισή της.

Τραπεζαρία

Τι ονομάζουμε  “τραπεζαρία”;

Η τραπεζαρία ενός σπιτιού είναι ένα δωμάτιο για το φαγητό. Σε πολλά σπίτια, η τραπεζαρία αποτελεί ξεχωριστό δωμάτιο από την κουζίνα. Σε άλλα σπίτια, η τραπεζαρία μπορεί να είναι μέρος της κουζίνας. Η τραπεζαρία διαθέτει συνήθως τραπέζι και καρέκλες και χρησιμοποιείται για να τρώνε τα γεύματά τους οι άνθρωποι του σπιτιού.

Η τραπεζαρία είναι ένας εξαιρετικός χώρος για να φιλοξενείτε καλεσμένους και ενίοτε βρίσκεται στο σαλόνι. Μπορείτε, ακόμη να οργανώσετε επίσημο δείπνο ή μια μικρή συγκέντρωση. Η τραπεζαρία είναι, επίσης, ένα εξαιρετικό μέρος, εκτός από το να τρώτε τα καθημερινά γεύματά σας, για να παραθέσετε οικογενειακό δείπνο ή  ρομαντικό δείπνο.

Η τραπεζαρία είναι επίσης καταπληκτικό  μέρος για να χαλαρώσετε. Μπορείτε να καθίσετε και να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να παρακολουθήσετε τηλεόραση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την τραπεζαρία για να παίξετε παιχνίδια ή να κάνετε άλλες δραστηριότητες. Η τραπεζαρία αποτελεί ένα ευέλικτο δωμάτιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς.

Τι έπιπλα περιέχει το δωμάτιο που ονομάζουμε “τραπεζαρία”; 

Το δωμάτιο που συνήθως αποκαλούμε “τραπεζαρία”, περιέχει συνήθως ένα τραπέζι και καρέκλες. Μερικές φορές υπάρχει  ένας μπουφές και, σε πιο επίσημα περιβάλλοντα, μπορεί να υπάρχει και μια ντουλάπα-βιτρίνα με πορσελάνες. Στο τραπέζι τοποθετούμε το φαγητό που πρόκειται να φάμε και στις καρέκλες καθόμαστε ενώ τρώμε. 

Ο μπουφές είναι πιθανόν να χρησιμοποιείται για την αποθήκευση επιπλέον πιάτων, μαχαιροπίρουνων ή λευκών ειδών. Η  ντουλάπα-βιτρίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκθέσετε ωραίες πορσελάνες ή άλλα κειμήλια. Σε λιγότερο επίσημα περιβάλλοντα, τα έπιπλα της τραπεζαρίας μπορεί να είναι απλούστερου στυλ και το τραπέζι ίσως να λειτουργεί και ως επιφάνεια εργασίας.

12  Ιδέες για Αναβάθμιση

Θα εκπλαγείτε από το πόσο μεγάλη διαφορά μπορούν να κάνουν μερικές απλές αλλαγές στην τραπεζαρία σας. Δοκιμάστε μερικές από τις ιδέες που ακολουθούν και διαπιστώστε και μόνοι σας την εντυπωσιακή αναβάθμιση!

1. Αλλάξτε τα παλιά, βαρετά φωτιστικά σας με κάτι νέο και εντυπωσιακό. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοντέρνα εμφάνιση στην τραπεζαρία σας επιλέγοντας έπιπλα και φωτιστικά με καθαρές γραμμές και προσθέτοντας μεταλλικές πινελιές. Ο σωστός φωτισμός, είτε προέρχεται από τον ήλιο, είτε από λάμπες, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην τραπεζαρία σας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να προσθέσετε χρωματικές πινελιές με βάζα και λουλούδια- αλλά τη νύχτα, ο σωστός φωτισμός θα καθορίσει τη διάθεση. 

Μια λάμπα ή ένας πολυέλαιος στο κέντρο του δωματίου, θα δημιουργήσει ένα εστιακό σημείο και θα ενισχύσει τη διακόσμηση της τραπεζαρίας σας. Ένα πολυτελές φωτιστικό μπορεί να κάνει το δωμάτιο να αισθάνεται ιδιαίτερα ξεχωριστό, ενώ μια από τις κορυφαίες προτάσεις για τη δημιουργία μιας μοναδικής ατμόσφαιρας, είναι να κρεμάσετε στον τοίχο μικρότερα φωτιστικά διαφορετικού μήκους σε βιομηχανικό στυλ.

2. Ένας πολύ καλός και οικονομικός τρόπος για να αλλάξετε την ατμόσφαιρα της τραπεζαρίας σας είναι να επιλέξετε ένα εντυπωσιακό χαλί. Το σχήμα του χαλιού που θα επιλέξετε θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τις διαστάσεις της τραπεζαρίας σας. Όχι μόνο θα προσθέσει ζεστασιά στο χώρο κατά τους ψυχρότερους μήνες, αλλά το καλοκαίρι μπορείτε απλά να το αλλάξετε με ένα μοντέρνο ψάθινο, ιδιαιτέρως αγαπημένο στην εποχή μας, για την εσωτερική διακόσμηση!

3. Δώστε στο τραπέζι της τραπεζαρίας σας μια ανανέωση με ένα καινούργιο τραπεζομάντηλο, έναν δρομέα ή ένα χαλάκι.

4. Προσθέστε χρώμα στο δωμάτιο με μερικά νέα μαξιλάρια ή ένα βάζο γεμάτο με φρέσκα λουλούδια.

5. Επιπλέον, δώστε λίγη ζωντάνια στο χώρο με όμορφα και σκόπιμα διακοσμητικά στοιχεία, όπως πίνακες ζωγραφικής, κορνίζες με όμορφα σχέδια και βάζα με εποχιακά λουλούδια. Κρεμάστε, δηλαδή, μερικά  έργα τέχνης ή φωτογραφίες για να δώσετε στο δωμάτιο μια νέα όψη.

6. Αναβαθμίστε τις καρέκλες σας, επικαλύπτοντάς τες εκ νέου, ή καλύπτοντάς τες με ένα νέο ύφασμα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επιλέξετε καρέκλες που είναι πιο μοντέρνες και δεν χρειάζεται να ταιριάζουν όλες μεταξύ τους. Αν αγαπάτε τις παλιές καρέκλες, μπορείτε, είτε να αγοράσετε καινούργιες, είτε να κρατήσετε αυτές που ήδη έχετε και να τις βάψετε, ώστε να ταιριάζουν με τα χρώματα του συνόλου σας.

7. Ανανεώστε τις “επεξεργασίες” των παραθύρων σας με νέες κουρτίνες ή περσίδες.Εάν η τραπεζαρία σας βρίσκεται κοντά σε παράθυρο ή πόρτα βεράντας, οι κουρτίνες είναι επίσης βασικό στοιχείο. Η αλλαγή των κουρτινών μπορεί να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την τραπεζαρία σας. Επιλέξτε αέρινα υφάσματα όπως λινό ή δαντέλα σε γήινους τόνους που θα αφήσουν περισσότερο φως να μπει στο χώρο. Είναι καλύτερο να ταιριάζουν οι κουρτίνες τόσο στην τραπεζαρία όσο και στο καθιστικό, καθώς οι δύο αυτοί χώροι συνήθως συνδέονται μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια αίσθηση αρμονίας και ισορροπίας. Καλό είναι επίσης να αποφεύγετε τα έντονα μοτίβα στις κουρτίνες, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στο μάτι.

8. Αλλάξτε τη διαρρύθμιση του δωματίου. Ξαναφτιάξτε το  αναδιατάσσοντας τα έπιπλα.

9. Για να κάνετε τη βαρετή σας ταπετσαρία πιο ζωντανή, προσθέστε χρώμα βάφοντας έναν τοίχο ή τοποθετήστε ταπετσαρία με σχέδια. Ένα floral μοτίβο μπορεί να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη αίσθηση στην τραπεζαρία σας.

10. Προσθέστε ατμόσφαιρα στο δωμάτιο με κεριά, φαναράκια ή έναν διαχυτήρα με αιθέρια έλαια.

11. Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι καθαρό και τακτοποιημένο, ώστε να δείχνει προσεγμένο και νοικοκυρεμένο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

12. Προσθέστε μια βιβλιοθήκη. Μια βιβλιοθήκη είναι ένα κομψό και όμορφο στοιχείο σε κάθε σπίτι. Αν είστε παθιασμένοι με το διάβασμα και έχετε τη δική σας συλλογή βιβλίων, τότε σκεφτείτε να συνδυάσετε το χώρο της τραπεζαρίας σας με τη βιβλιοθήκη σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε όχι μόνο να δειπνήσετε άνετα, αλλά και να καθίσετε για να απολαύσετε το αγαπημένο σας βιβλίο. 

Επιπλέον, τι θα μπορούσε να αποτελέσει μια πιο όμορφη προσθήκη στον τοίχο της τραπεζαρίας σας από μια βιβλιοθήκη; Συνδυάστε διαφορετικά υλικά μεταξύ τους και διακοσμήστε μερικά από τα ράφια της βιβλιοθήκης με κομψά κεραμικά σκεύη που μπορείτε να χρησιμοποιείτε στα καθημερινά σας γεύματα. Η παράθεση διαφόρων υλικών θα μετατρέψει την τραπεζαρία σας σε ένα όμορφο “έργο τέχνης” και έναν ευέλικτο χώρο.

Για Αναβάθμιση Τραπεζαρίας Έλα στην Easy Reno

Αφού δοκιμάσετε μερικές από αυτές τις ιδέες, θα δείτε πόσο μεγάλη διαφορά μπορούν να κάνουν στην τραπεζαρία σας! Ξαφνικά, θα μοιάζει με έναν εντελώς νέο χώρο! Προχωρήστε λοιπόν και δοκιμάστε! Με αυτές τις όμορφες, εύκολες και οικονομικές ιδέες, μπορείτε να αναβαθμίσετε άμεσα την τραπεζαρία σας. Τολμήστε και θα δείτε πώς θα αλλάξει η διάθεσή σας προς το καλύτερο! Δεν θα το μετανιώσετε! Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες