ανακαινιση

Σκεπες

Αν χρειάζεσαι άμεσα αλλαγή στέγης, δε χρειάζεται να ψάξεις αλλού. Εκτός από την τοποθέτηση και κατασκευή στέγης, αναλαμβάνουμε επιδιορθώσεις, επισκευές και συντηρήσεις σε σκεπές.

Στέγη σπιτιού

 

Όταν προχωράμε σε ανακαίνιση σπιτιού, συνήθως σκεφτόμαστε την αλλαγή δαπέδου, το βάψιμο των τοίχων, την αλλαγή υδραυλικών κτλ.. 

Εξίσου μεγάλης σημασίας, είναι και η ανακαίνιση της στέγης μας.

Η σκεπή μάς παρέχει ασφάλεια και ζεστασιά. 

Μια νέα οροφή προσφέρει καλύτερη μόνωση, καταστεί το σπίτι μας πιο ενεργειακά αποδοτικό και ανανεώνει την εμφάνισή του. 

Αν, λοιπόν, σκεφτόμαστε την ανακαίνιση σπιτιού, γιατί να μην μάθουμε τί έχουν να μας προτείνουν οι ειδικοί και για την ανακαίνιση της στέγης μας;

 

δύο εργολάβοι στέγης σε μια στέγη

Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανακαινίσουμε την στέγη μας

 

Αν η σκεπή μας έχει διαρροές και στάζει, τότε ήρθε η ώρα να την ανακαινίσουμε. 

Δυστυχώς, αρκετές φορές, η οροφή μας δεν παρουσιάζει προβλήματα, μέχρι αυτά να γίνουν πολύ σοβαρά. Μόνοι μας, δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση της στέγης μας. 

Καλό είναι μια φορά τον χρόνο όταν το σπίτι μας είναι ένω των 15 ετών, ένας ειδικός να αξιολογεί την κατάσταση της οροφής, κατά προτίμηση μετά τον χειμώνα. 

Αν παρατηρήσει ζημιά, σαφώς πρέπει να προχωρήσουμε σε ανακαίνιση της στέγης. Εννοείται πως μπορούμε να συνδυάσουμε την ανακαίνιση σπιτιού, με την αλλαγή ή την επισκευή της σκεπής μας.

 

Οι καλύτερες επιλογές για ανακαίνιση στέγης

Κεραμίδια

 

Τα κεραμίδια είναι από τα υλικά, που συναντάμε συχνότερα σε κάποια στέγη. Αποτελούν ουσιαστικά και μέρος της παράδοσης. Ως εικόνα είναι αρκετά ελκυστικά και δίνουν ένα πιο vintage ύφος στο σπίτι μας. Σε πολλά παλιά κτίρια, βλέπουμε  ότι κυριαρχούν ακόμα και σήμερα η κεραμοσκεπές. Αν επιλέξουμε τα κεραμίδια για την ανακαίνιση σπιτιού, έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε διάφορα είδη:

 • ρωμαϊκά κεραμίδια
 • γαλλικά κεραμίδια
 • βυζαντινά κεραμίδια
 

Πέρα από ωραία εμφάνιση έχουν και σημαντικά πλεονεκτήματα:

 

 

 • Εξοικονόμηση ενέργειας

Τα κεραμίδια μειώνουν την εξωτερική θερμοκρασία της σκεπής κατά 50%, και την εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού κατά 25%. Δεν είναι τυχαίο, πως σε αρκετές χώρες με καύσωνα τα κεραμίδια έχουν την τιμητική τους.

 • Είναι ανθεκτικά στις ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως το χαλάζι
 • Είναι φιλικά προς το περιβάλλον
 • Χαμηλή συντήρηση. Οι διαρροές είναι σπάνιο φαινόμενο
 • Ποικιλία χρωμάτων για κάθε σπίτι
 

Πάνελ πολυουρεθάνης

 

Τα πάνελ πολυουρεθάνης είναι από τα καλύτερα θερμομονωτικά υλικά για την οροφή του σπιτιού μας, και αποτελούν τάση της εποχής. Μπορούμε να τα διαχωρίσουμε σε πάνελ κεραμιδιών και πάνελ τραπεζοειδούς μορφής.

 

Τα πλεονεκτήματα του περιλαμβάνουν:

 

 • Εξαιρετική θερμομόνωση, συμβάλλοντας στην ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού μας.
 • Εύκολη εγκατάσταση
 • Αντοχή στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας
 • Χαμηλότερο κόστος
 

Ασφαλτικά κεραμίδια

 

Τα ασφαλτικά κεραμίδια είναι από τις δημοφιλέστερες επιλογές κατά την ανακαίνιση σπιτιού. Συνδυάζουν την εμφάνιση με την αντοχή. 

Προκειμένου να αποκτήσουμε επαρκή θερμομόνωση με ασφαλτικά κεραμίδια, πρώτα οι ειδικοί θα τοποθετήσουν μια ξύλινη κατασκευή, ώστε να τοποθετηθεί το μονωτικό υλικό. 

Παρά την σύνθετη διαδικασία, που απαιτεί η τοποθέτηση τους, τα ασφαλτικά κεραμίδια δεν υστερούν των άλλων επιλογών.

 

Διαθέτουν αρκετά προτερήματα σε διάφορους τομείς:

 

 • Αντέχουν τόσο στις υψηλές, όσο και στις χαμηλές θερμοκρασίες
 • Άμα τοποθετηθούν σωστά, μπορούν να αντέξουν ακραία καιρικά φαινόμενα
 • Είναι απολύτως στεγανά και μπορούν να συγκρατήσουν το χιόνι και την βροχή
 • Το βάρος τους είναι αρκετά μικρό και δεν επιβαρύνει την κατασκευή
 • Είναι ανθεκτικά στις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας
 

Ξύλινη οροφή

 

Τα τελευταία χρόνια σε αρκετά σπίτια, κυρίως στο εξωτερικό, συναντάμε ξύλινες στέγες.

 Οι ξύλινες οροφές προσδίδουν μια ωραία αισθητική στο σπίτι μας.

Ως υλικό, το βασικό πλεονέκτημα του ξύλου είναι το χαμηλότερο τους κόστος.

 

Μεταξύ άλλων μερικά θετικά του στοιχεία είναι τα εξής :

 

 

 • Είναι φιλικό προς το περιβάλλον.
 • Εφόσον είναι σωστά τοποθετημένη, είναι εύκολο για τους ειδικούς να επισκευάσουν μια ξύλινη στέγη.
 • Το ξύλο προσφέρει καλή μόνωση. Συμβάλλει, έτσι, στην ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού μας.
 • Είναι ανθεκτικό στην υγρασία και τους ισχυρούς ανέμους.
 • Χρησιμοποιείται πολύ και σε καταλύματα Airbnb για ένα πιο instagramable σκηνικό
 
Η σκεπή, είναι από τα σημαντικότερα σημεία του σπιτιού μας. Παρέχει προστασία και ασφάλεια. Μια ελαττωματική οροφή μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την υγεία, αλλά και την τσέπη μας. Αν προχωρήσουμε σε ανακαίνιση σπιτιού, καλό είναι να σκεφτούμε και την ανακαίνιση της στέγης.
 

 

Κατασκευές και επισκευές στέγης

 

Επισκευή ή την κατασκευή κάθε είδους κεραμοσκεπής, πέργκολας με ξυλοκατασκευή ή σιδηροκατασκευή σε κάθε περιοχή της Αθήνας και της Αττικής στις οικονομικότερες τιμές, 

με τη χρήση των καλύτερων και πιστοποιημένων υλικών όπως:

 • άριστη ποιότητα ξύλου
 • μεμβράνες για υγρομόνωση
 • πλάκες πολυστερίνης για θερμομόνωση
 • κεραμίδια πλαστικά ή κανονικά 

Καλέστε μας για την ανακαίνιση της σκεπής σας. Σας εγγυόμαστε ένα σίγουρο αποτέλεσμα από κάθε άποψη (αισθητική ή τεχνική).

 

Υπολογισμός κόστους ανακαίνισης για σκεπές σπιτιών

 

Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και η τελική τιμή εξαρτάται από τις ιδιαίτερες ανάγκες του χώρου σου. Αν θέλεις να μάθεις το πραγματικό κόστος για τη σκεπή σου, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις με την EasyReno

Θα σου βρούμε άμεσα κατάλληλους τεχνίτες για να σου δώσουν προσφορές στα μέτρα σου!

 

Τα πιο δημοφιλή υλικά για κατασκευή στέγης / σκεπής

 

Υπάρχουν διαφορετικά είδη σκεπών, ανάλογα με τις ανάγκες που θέλει να καλύψει ο καταναλωτής, αλλά και με τις τιμές κατασκευής. 

 

Σύμφωνα με τους τεχνίτες της EasyReno , για την κατασκευή στέγης χρησιμοποιούνται, κυρίως, τα παρακάτω υλικά:

 

 • σκεπές με κεραμίδια
 • σκεπές από πλαστικό κεραμίδι
 • στέγες με πάνελ
 • ξύλινες σκεπές
 

Κεραμοσκεπές

 

Οι σκεπές με κεραμίδι, αποτελούν ιδανική επιλογή για εξοχικά, μονοκατοικίες, δώματα και γενικότερα για μικρά κτίσματα. Σήμερα, τις συναντάμε κυρίως σε σπίτια στην επαρχία και στο βουνό, όμως η μοναδική αισθητική που προσφέρουν, ολοένα και αυξάνει την ζήτησή τους και στα αστικά κέντρα.

 

Τα πιο σημαντικά οφέλη που μπορούν να σου παρέχουν οι σκεπές από κεραμίδια είναι:

 

 • αντοχή στη φθορά του χρόνου
 • εξοικονόμηση ενέργειας
 • εύκολη & άμεση κατασκευή
 • ισχυρή μόνωση και στεγάνωση
 • πυρασφάλεια
 • ελάχιστη συντήρηση
 • υψηλή αισθητική
 • ποικιλία αποχρώσεων
 

Σκεπές με πάνελ

 

Οι σκεπές με πάνελ είναι η πιο κοντινή εναλλακτική επιλογή των κεραμοσκεπών.

Η ματ όψη τους, καθόλου δεν προδίδει το γεγονός ότι πρόκειται για λαμαρίνα και όχι για το παραδοσιακό κεραμίδι. 

Επιπλέον, διακρίνονται για την αντοχή τους στις μεγάλες πιέσεις, γι’ αυτό και προτιμώνται σε περιοχές που ταλαιπωρούνται από σεισμούς.

 

Πέρα από την αντισεισμική τους ιδιότητα, οι σκεπές αυτές ξεχωρίζουν για την τέλεια στεγάνωση και μόνωση που προσφέρουν. 

Οι αξιόπιστοι τεχνίτες μας, μπορούν να αναλάβουν την κατασκευή στέγης με πάνελ στο σπίτι σου και να προγραμματίσουν μαζί σου την τακτική της συντήρηση, ώστε να απολαμβάνεις τα οφέλη της για πολλά χρόνια.

 

Ξύλινες σκεπές

 

Οι ξύλινες σκεπές είναι ίσως από τα είδη στεγών που ξεχωρίζουν για τη διαχρονική αισθητική τους. Οι στέγες αυτές μπορούν να αντέξουν για πολλά χρόνια, αρκεί να γίνονται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης της σκεπής, ώστε το υλικό να μην εξασθενίσει και παρουσιάσει φθορές.

 

Τα βασικά είδη ξύλου που επιλέγονται για σκεπές, είναι το έλατο και το πεύκο. Τα συγκεκριμένα είδη, εφόσον υποστούν ειδική επεξεργασία, είναι έτοιμα για τοποθέτηση και δεν επηρεάζονται από κακές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν τη στεγάνωση της ξύλινης σκεπής με ειδική μεμβράνη, ώστε να αποφευχθούν φθορές από υγρασία και βροχή και να παραμείνει η στέγη στην αρχική της κατάσταση.

 

Οικονομική λύση για σκεπή

 

Μια σύγχρονη και φθηνή λύση για σκεπή που έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια είναι με πάνελ. Το πάνελ κεραμίδι αποτελεί αγαπημένη επιλογή, γιατί χαρίζει την αισθητική του αληθινού κεραμιδιού, χωρίς να κοστίζει το ίδιο ακριβά.

 

Παρόλα αυτά, δεν αρκεί να είναι φθηνή η σκεπή που θα κατασκευάσετε στο κτίριο, πάνω απ’ όλα μετράει η ασφάλεια. Πρέπει σίγουρα να πάρεις τη γνώμη των ειδικών της EasyReno, πριν κάνεις την τελική επιλογή και συμβιβαστείς απλά με το πιο φθηνό υλικό.

 

Επιλέξτε τεχνίτες της EasyReno για να κατασκευάσετε τις σκεπές & στέγες σας

 

Στην EasyReno θα βρεις έμπειρους και αξιόπιστους τεχνίτες για κατασκευή στέγης, με ποικιλία υλικών. Σε περίπτωση που δεν έχεις ήδη αποφασίσει τι είδος σκεπής χρειάζεται για το σπίτι σου, θα μελετήσουν τις ανάγκες σου και θα σου προτείνουν την καλύτερη λύση.

Οι επαγγελματίες μας είναι αξιολογημένοι για την ποιότητα των υπηρεσιών τους και μπορούν να σου προσφέρουν λύση για σκεπές και στέγες κάθε είδους, με ασφάλεια και αξιοπιστία.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η σύντομη απάντηση είναι ναι διότι το μέσο βάρος των φωτοβολταϊκών μαζί με τη βάση τους είναι κοντά στα 2-25 κιλά ανά τ.μ. Οι σκεπές σχεδιάζονται για να αντέχουν περισσότερο βάρος, ιδιαίτερα σε καινουρια κτήρια. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση κάνουμε έναν έλεγχο για τη στατική επάρκεια της σκεπής πριν γίνει οποιαδήποτε εργασία.

Καταρχάς η μακροζωΐα της σκεπής εξαρτάται από τα υλικά που έχουν τοποθετηθεί και μπορεί να μη χρειαστεί ποτέ αντικατάσταση αλλά μικρές επισκευές. Ακόμα, εξαρτάται από τον τρόπο εγκατάστασης και από τον εξαερισμό της. Τυπικά, μία σωστά τοποθετημένη σκεπή μπορεί να κρατήσει παραπάνω από 15 χρόνια. 

Κάθε σκεπή είναι διαφορετική επομένως δεν είναι εύκολο να δώσουμε κόστος. Πρέπει να υπολογίζονται παράμετροι όπως το μέγεθος της σκεπής, η αφαίρεση της παλαιότερης, το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου, οι καμινάδες, οι φεγγίτες και οι αεραγωγοί. Η πλήρης αντικατάσταση μίας σκεπής μπορεί να κοστίσει αρκετά χρήματα ωστόσο είναι μια καλή επένδυση για να εξασφαλίσουμε τη μακροζωΐα όλου του κτηρίου.

Η σύσταση μας είναι όχι. Οι σκεπές χρειάζονται εξειδικευμένους τεχνίτες που γνωρίζουν πως να δουλέψουν σε τέτοια έργα που έχουν ένα βαθμό επικινδυνότητας. Μπορεί να γνωρίζετε πως πρέπει να γίνει η επισκευή ή αντικατάσταση της σκεπής σας αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί η δουλειά ενός ανθρώπου με τη δουλειά ενός συνεργείου. 

Κάποιες φορές η απάντηση είναι πολύ προφανής και χρειαζόμαστε εργασίες στη σκεπή επειδή υπάρχει κάποια τρύπα, λείπουν κεραμίδια ή είναι σπασμένα, ή υπάρχουν διαρροές από τη σκεπή δημιουργώντας υγρασίες στο σπίτι. Υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να γίνει κάποια επιδιόρθωση στη σκεπή αλλά κάποια προσθήκη για λόγους θερμομόνωσης. 

Οι πρώτη σας επιλογή για ανακαίνιση στέγης

Αν χρειάζεσαι έμπειρους επαγγελματίες για σκεπές και στέγες, μην ψάχνεις αλλού.

 Κάλεσε στο τηλέφωνο την EasyReno και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές για κατασκευή στέγης, από αξιόπιστους τεχνίτες!

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες