ανακαινιση

Στεγανοποιήσεις

Αναλαμβάνουμε κάθε είδος στεγανοποίησης με βάση τις ανάγκες σας, με υπευθυνότητα κάθε είδους στεγανοποιήσεις, για να απαλλαγείτε από τα προβλήματα της υγρασίας μια για πάντα.

Τί είναι η στεγανοποίηση κτιρίων και σε τι χρησιμεύει;

εργάτης που εφαρμόζει αδιάβροχη μεμβράνη στέγης

Ένα κτίριο το οποίο είναι υγρομονωμένο προσφέρει πολλά θετικά στοιχεία και στο ίδιο αλλά και στους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται ή μένουν σε αυτό. 

Κατ’ αρχάς, είναι γνωστό ότι το νερό και η υγρασία αποτελούν εχθρό για τις κτιριακές κατασκευές.

Η παρουσία νερού μέσα στους τοίχους μπορεί να τους διαβρώσει, ενώ παραβιάζεται η ακεραιότητα της κατασκευής,κάνουν την εμφάνισή τους οι μύκητες και η μούχλα και τυχόν έπιπλα κοντά στα υγροποιημένα σημεία κινδυνεύουν να πάθουν ζημιά.

Έτσι, στεγανοποιώντας αποτελεσματικά μια κατασκευή την προστατεύετε από όλες τις παραπάνω και άλλες επιπτώσεις εισχώρησης νερού σε αυτή.

Η στεγανοποίηση κτιρίων, γνωστή και ως υγρομόνωση είναι μια διαδικασία η οποία έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την εισχώρηση νερού ή υγρασίας στο εκάστοτε κτίριο μέσω των τοίχων ή της οροφής κάνοντας χρήση ειδικών αδιαβροχοποιητικών και άλλων υλικών.

Συνήθως, λαμβάνονται εκτεταμένα μέτρα στεγανοποίησης κατά τη στιγμή κατασκευής ενός κτιρίου για την εξασφάλιση ελέγχου της υγρασίας από την αρχή, δεν είναι λίγες όμως οι φορές που η στεγανοποίηση πραγματοποιείται και μετά την κατασκευή του κτιρίου για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν προκύψουν ή για τον εκσυγχρονισμό αυτού.

Επιπλέον, η στεγανοποίηση δεν προσφέρει μόνο προστασία στο ίδιο το κτίριο αλλά χαρίζει και οφέλη στην υγεία των ανθρώπων που μένουν μέσα σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, η έλλειψη στεγανοποίησης μακροχρόνια δημιουργεί ένα υγροποιημένο περιβάλλον με υψηλά ποσοστά υγρασίας στο εσωτερικό του. 

Η συνεχής διαβίωση σε υψηλά ποσοστά υγρασίας είναι αποδεδειγμένη ως αιτία για αρκετά προβλήματα υγείας των ανθρώπων.

Από έλλειψη άνεσης και συχνά κρυολογήματα μέχρι αναπνευστικά προβλήματα και αρθρίτιδα είναι μερικά από αυτά.

Συμπεραίνοντας, η στεγανοποίηση μιας οικοδομικής κατασκευής έχει μεγάλη κρισιμότητα τόσο για το ίδιο το κτίριο όσο και για τη δημιουργία και διατήρηση ενός υγιεινού περιβάλλοντος στο εσωτερικό του.

Χωρίς αυτή, τα θεμέλια και η ακεραιότητα του κτιρίου μπορεί να υποστούν υπονόμευση ενώ η άνεση και η υγεία των κατοίκων κινδυνεύει λόγω της αυξημένης υγρασίας.

Γι’ αυτό, αν το κτίριό σας δεν είναι στεγανοποιημένο και παρατηρείτε φαινόμενα μούχλας, αλάτωσης και φουσκώματος τοίχων τότε ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στην στεγανοποίησή του!

Υπάρχουν δύο είδη μόνωσης, η θερμομόνωση και η στεγανοποίηση.

Η θερμομόνωση προσφέρει ένα εσωτερικό κλίμα ανεπηρέαστο από εξωτερικές καιρικές συνθήκες, ενώ η στεγανοποίηση εμποδίζει το νερό και την υγρασία να εισέλθουν μέσα στο χώρο.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο συνδυασμός και των 2 φέρνει 100% επιτυχία στη μόνωση ταράτσας.

Βασικές προϋποθέσεις  στεγανοποίησης

Η στεγανοποίηση αποτελεί το πιο σημαντικό θέμα στις εργασίες μόνωσης και για να ολοκληρωθεί αποτελεσματικά, απαιτείται εξειδικευμένη γνώση και εκτεταμένη μελέτη.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, μπορούμε να επιτύχουμε την απόλυτη αδιαπερατότητα των υγρασιών, παρέχοντας άριστη ενίσχυση στην εφαρμοσμένη μόνωση. Εμείς στη EasyReno, γνωρίζουμε πολύ καλά τις απαιτούμενες διαδικασίες για να παρέχουμε εξαιρετική στεγάνωση ενός χώρου και σας εγγυόμαστε το σωστό αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό να αποφύγουμε κάθε είδους πρόβλημα ή κίνδυνο κατά την εφαρμογή της στεγάνωσης σε ένα χώρο, αφού σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύει η περίπτωση να γίνει ο χώρος μας ανθυγιεινός για την υγεία των κατοίκων.

Κίνδυνοι – προβλήματα από τη μη σωστή μελέτη

Η σωστή μελέτη, είναι απαραίτητη και μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε κινδύνους, όπως:

 • συμπύκνωση υδρατμών

Όταν εφαρμόσουμε τη στεγάνωση σε μία ταράτσα, χωρίς να έχει προηγηθεί  θερμομόνωση, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να εμφανιστούν υδρατμοί, που λόγω της συμπύκνωσής τους, θα δημιουργήσουν μούχλα στο χώρο.

Αν στην ταράτσα μας υπάρχει θερμομόνωση με πλάκες ή μωσαϊκό, πρέπει να τοποθετηθούν αεραγωγοί στο υπόστρωμα, αφού οι επιφάνειες αυτές είναι ατμοδιαπερατές.

 • ρηγμάτωση – βλάβη κατά την εφαρμογή

Αν δεν έχει προηγηθεί σωστή μελέτη της δομής του υποστρώματος, είναι πιθανόν κατά την εφαρμογή, να υπάρξει μικρό ρωγμή μέσω της οποίας διευκολύνεται η συσσώρευση της υγρασίας.

Αποτελεσματική στεγανοποίηση με χαμηλό κόστος & εύκολη συντήρηση

Είναι αντικειμενικά παραδεκτό ότι ένας από τους σοβαρούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κατασκευές είναι η διείσδυση υγρασίας. 

Αποτελεί πηγή των περισσοτέρων μικρών και μεγάλων βλαβών.

Οι μικρές βλάβες παρουσιάζονται με την μορφή κηλίδων ή εξανθημάτων και εμφανίζονται στην εξωτερική επιφάνεια μιας κατασκευής. 

Μπορούν να αποκατασταθούν εύκολα και με σχετικά μικρή δαπάνη.

Οι μεγάλες βλάβες συμβαίνουν όταν η διάβρωση που έχει υποστεί η κατασκευή, έχει προκαλέσει σημαντική φθορά. 

Μεγάλες βλάβες θεωρούνται οι βαθιές ρωγμές, η οξείδωση του οπλισμού στο σκυρόδεμα, το πετσικάρισμα των ξύλινων κατασκευών.

Με πολυετή εμπειρία στις οικοδομικές εργασίες και ανακαινίσεις αναλαμβάνουμε:

Στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα

Συνδυάζει την οικονομία με την επάρκεια και την αξιοπιστία. Είναι η πιο δημοφιλής επιλογή αφού εφαρμόζονται ευρέως και σε λογικές τιμές.

Η στεγανοποίηση που παρέχουν είναι αξιόπιστη και διατηρεί τη λειτουργικότητά της για πολλά χρόνια. Είναι δυνατή η τοποθέτηση πλακών για την πλήρη βατότητα.

Η στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα προσφέρει 100% προστασία από τα όμβρια ύδατα. Ακολουθούν τις συστολές και διαστολές της επιφάνειας και έχουν τέλεια πρόσφυση σε όλα ανεξαιρέτως τα δομικά υλικά. Μπορούν να εφαρμοστούν με ασφάλεια όλες τις εποχές του χρόνου.

Πολυουρεθανικά – Επαλειφόμενα

Το τεχνολογικά εξελιγμένο άριστης ποιότητας, υγρό σύστημα στεγανοποίησης, από πολυουρεθάνη, το οποίο εφαρμόζεται εύκολα, είναι πλήρως πιστοποιημένο και εγγυάται μακροχρόνια αποτελέσματα. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για νέες κατασκευές αλλά και για επισκευές και ανακαινίσεις.

Πρόκειται για μία μονολιθική μεμβράνη, κορυφαίας ποιότητας από σταθερό ελαστικό, ψυχρής επάλειψης και ψυχρής πήξης, που χρησιμοποιείται σε υγρή μορφή. 

Ιδανικό για μακράς διάρκειας στεγανοποιήσεις. 

Βασίζεται σε καθαρά ελαστομερείς, υδρόφοβες ρητίνες πολυουρεθάνης, που εξασφαλίζουν εξαιρετική αντοχή και ανθεκτικότητα στην υπεριώδη ακτινοβολία και σε ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Ολοκληρώνεται (πολυμερίζεται) αντιδρώντας με την υγρασία του εδάφους και του αέρα.

Κατάλληλο για στεγανοποίηση θεμελίων, δωματίων μπαλκονιών, ταρατσών και βεράντας. Ιδανικό για στεγανοποίηση υγρών περιοχών (κάτω από τα πλακάκια) σε μπάνια, κουζίνες, μπαλκόνια, βοηθητικούς χώρους, κ.α.

Ενδείκνυται για στεγανοποίηση πράσινων ταρατσών (ταρατσόκηποι), παρτεριών και γλαστρών με λουλούδια και για ταράτσες με λιμνάζοντα νερά.

Τα πλεονεκτήματα του Εύκολη εφαρμογή (ρολό ή σπρέι). Σχηματίζει μια μονολιθική μεμβράνη χωρίς ενώσεις, έχει μεγάλη αντοχή στο νερό, στη ζέστη και στον παγετό, αντέχει σε θερμοκρασίες από -40oC μέχρι +90oC’

Πλεονεκτήματα

 • εύκολη εφαρμογή (ρολό ή σπρέι)
 • σχηματίζει μια μονολιθική μεμβράνη χωρίς ενώσεις
 • έχει μεγάλη αντοχή στο νερό, στη ζέστη και στον παγετό
 • αντέχει σε θερμοκρασίες από -40oC μέχρι +90oC
 • έχει μεγάλη αντοχή στην διείσδυση των ριζών
 • δυνατότητα γεφύρωσης ρωγμών
 • είναι διαπερατό στους υδρατμούς και εξαιρετικά σταθερό απέναντι στις καιρικές συνθήκες και στην υπεριώδη ακτινοβολία
 • παρέχει μεγάλη ανακλασιμότητα στον ήλιο, συμβάλλοντας στην θερμομόνωση

EPDM – Η απόλυτη στεγανοποίηση

Είναι μακράν καλύτερο γερμανικό υλικό για στεγανοποιήσεις ταρατσών με EPDM.

Το στεγανωτικό Epdm είναι ελαστικό, ανθεκτικό, καθαρό στην εφαρμογή του, βάφεται, σοβατίζεται και γίνεται “ένα” με την επιφάνεια προς στεγανοποίηση για οτιδήποτε δομικό υλικό.

Πλεονεκτήματα

 • λόγω της μεγάλης ελαστικότητας του, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις πολλές συστολοδιαστολές που καταπονούν τις στεγανωτικές μεμβράνες κατα την διάρκεια του έτους.
 • δουλεύεται καθαρά με ψυχρή συγκόλληση. ο EPDM εφαρμόζει σε όλες ανεξαιρέτως τις επιφάνειες χωρίς κάποια ιδιαίτερη προεργασία.
 • αναπνέει, σε αντίθεση με όλα τα συμβατικά υλικά, με αποτέλεσμα να μην συσσωρεύονται υδρατμοί στην κατοικία σας.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Η Μεμβράνη E.P.D.M. είναι σε ρολά 25.00Χ1.80 μ και ανάλογα το έργο μπορεί να παραχθεί εώς 2.500 μ² και έτσι επιτυνχάνουμε λιγότερες ραφές και κοψίματα.

Υπέροχη στην ανθεκτικότητα και στις καιρικές συνθήκες.

Η Μεμβράνη E.P.D.M. είναι πλήρως βουλκανισμένη και η ειδική της σύνθεση αποτελούμενη κυρίως από πολυμερή E.P.D.M. προσφέρει ασυναγώνιστη αντίσταση στο όζον και στην υπεριώδη ακτινοβολία και σε μικροοργανισμούς .

Τα χαρακτηριστικά της παραμένουν σταθερά με αποτέλεσμα να προσφέρει μια βιώσιμη λύση για μεγάλο χρονικό διάστημα .

Υψηλή Ευκαμψία & Επιμήκυνση

Η Μεμβράνη E.P.D.M παραμένει εύκαμπτη σε θερμοκρασίες μέχρι και -45 0C και μπορεί να επιμηκυνθεί πάνω από 300% περιλαμβάνοντας τις κτιριακές μετακινήσεις και τις θερμοκρασιακές μεταβολές.

Εξαρτήματα στεγανοποίησης – Αεραγωγοί

Είναι πολύ βασικό ζήτημα η τοποθέτηση αεραγωγών εδάφους πριν την στεγανοποίηση ταράτσας.

Οι αεραγωγοί τοποθετούνται ανάλογα με το είδος και πάχος του υποστρώματος και βοηθούν στον απεγκλωβισμό της υγρασίας, στον σωστό αερισμο της θερμομόνωσης και των διαμερισμάτων, και συμβάλει στον περιορισμό της διαστολής της μονωμένης επιφάνειας σε μεγάλες θερμοκρασίες.

Οι εργασίες στεγανοποίησης που προσφέρει η EasyReno:

 • εξασφαλίζουν την τέλεια εφαρμογή και αποδοτικότητα της μόνωσης
 • παρέχουν μεγάλη θερμομονωτική ιδιότητα
 • εξασφαλίζουν την απόλυτη στεγανότητα (χάρη στα αντιυδρόφιλα συστατικά των υλικών)
 • παρέχουν 100% βατότητα στην μονωμένη επιφάνεια
 • έχουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
 • διακρίνονται για τη μακροβιότητά τους
 • έχουν έγκυρες και υψηλές τεχνικές προδιαγραφές
 • συνοδεύονται από διεθνή πιστοποιητικά
 • είναι φιλικά προς το περιβάλλον
 • η τοποθέτησή τους (στις περισσότερες περιπτώσεις) δεν σχετίζεται με τη χρήση φλόγας

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε διακρίνονται για την άριστη ποιότητά τους και έχουν πιστοποίηση ευρωπαϊκών φορέων. Στη EasyReno, σας παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις για τη στεγανοποίηση του χώρου σας και αναλαμβάνουμε όλα τα στάδια της διαδικασίας, από τη μελέτη έως την περάτωση του έργου, με συνέπεια, αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα και εγγύηση.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ένα κτήριο ή ένα σπίτι χάνει αρκετή από τη θερμική του ενέργεια αν δεν είναι σωστά θερμομονωμένο. Επομένως, μία κατάλληλη θερμομόνωση, εξασφαλίζει ότι το σπίτι μας θα έχει τις μικότερες δυνατές απώλειες χωρίς να δημιουργούνται μούχλες και μαυρίλες στους τοίχους και τα ταβάνια. Με τη σωστή στεγανοποίηση πετυχαίνεται ένα ζεστό σπίτι το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. 

Οι εργασίες στεγανοποίησης μπορούν να γίνουν όλη τη χρονιά αλλά καλό είναι να ευνοούν οι καιρικές συνθήκες. Το ιδανικότερο θα ήταν να γίνονται όταν η θερμοκρασία είναι μεταξύ 13 και 30 βαθμών Κελσίου χωρίς βροχές ή υπερβολική ζέστη.

Το ασφαλτόπανο είναι ένα δημοφιλές υλικό που χρησιμοποιείται για τη σταγνοποίηση κτηρίων. Πρόκειται για ένα στρώμα από ασφαλτικές ύλες που επενδύεται με ειδικές ορυκτές ψηφίδες στην επιφάνεια του προκειμένου να αυξηθεί η αντοχή του στην ηλιακή ακτινοβολία και στις μηχανικές και στατικές καταπονήσεις. Είναι μία δημοφιλής λύση όταν πρόκειται για στεγανοποίηση ενός σπιτιού.

Θεωρητικά ναι αλλά δεν προτείνεται. Οι εργασίες στεγανοποίησης είναι τεχνικές εργασίες που απαιτούν γνώσεις και εμπειρία. Επίσης, πρόκειται για εργασίες που έχουν στόχο να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής του σπιτιού μας και οποιαδήποτε κακοτεχνία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγρομόνωσης και θερμομόνωσης. Επομένως, είναι πάντα προτιμότερο οι εργασίες στεγανοποίησης να γίνονται από έμπειρα συνεργεία.

Κάθε μέρος στο σπίτι μας έχει διαφορετικές ανάγκες. Για το υπόγειο ή την αποθήκη προτείνεται τσιμεντοειδές στεγανοποιητικό ή ασφαλτικό γαλάκτωμα. Οι κεραμοσκεπές έχουν ειδικές μεμβράνες κεραμοσκεπών. Αναλόγως τον χώρο στον οποίο θέλετε να γίνουν εργσίες στεγανοποίησης σας προτείνουμε και την κατάλληλη λύση.

Αποτελεσματική στεγανοποίηση στην Αθήνα

Η EasyReno σας παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για τη στεγανοποίηση του χώρου σας. Αναλαμβάνουμε όλα τα στάδια της διαδικασίας, από τη μελέτη έως την περάτωση του έργου, με συνέπεια, αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα και εγγύηση.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες