ανακαινιση

Ξύλινα πατώματα

Η EasyReno αναλαμβάνει την επισκευή ή εγκατάσταση με ξύλινα πατωμάτα για το σπίτι, το εξοχικό, ή τον επαγγελματικό σας χώρο με λεπτομέρεια και επαγγελματισμό.

Ανακαλύψτε μια νέα μορφή πατώματος

σχιστόλιθος από ξύλο στο σπίτι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι επένδυσης ενός πατώματος, ανάλογα τη χρήση, τον αριθμό των χρηστών του, την απαιτούμενη ηχομόνωση, το κόστος, τη διάρκεια ζωής, το αισθητικό αποτέλεσμα κ.τ.λ.

Μερικά από αυτά είναι τα ξύλινα πατώματα, τα laminate, τα βινυλικά δάπεδα, οι μοκέτες κ.λ.π

Η EasyReno μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε το ιδανικό υλικό που ταιριάζει στον δικό σας χώρο και φυσικά με τα εξειδικευμένα συνεργεία που διαθέτει να εγγυηθεί για την σωστή τοποθέτηση. 

Εδώ μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τα διάφορα είδη επένδυσης του δαπέδου σας.

Ξύλινα πατώματα

Τα ξύλινα πατώματα αποτελούν συνήθως μία ακριβή λύση για την επένδυση του δαπέδου, όμως με αντοχή στο χρόνο, δυνατότητα συντήρησης αλλά και πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και τύπων ξύλου. 

Τα ξύλινα δάπεδα μπορεί να είναι:

Μασίφ ξύλινες σανίδες σε διάφορες διαστάσεις, από όλα τα είδη ξυλείας (δρυός, οξιάς, ιρόκου κτλ.), σε διάφορες ποιότητες (με νερά, με ρόζους ή χωρίς) και αποχρώσεις. Τοποθετούνται καρφωτές ή κολλητές. Είναι η πιο διαχρονικά όμορφη επιλογή. 

Αν επιλέξετε ξυλεία από δάση ελεγχόμενης διαχείρισης υλοτομίας, τότε θα είναι και οικολογικό. 

Τα μασίφ πατώματα με την πάροδο του χρόνου μπορούν να τριφτούν και να λουστραριστούν, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα το πάτωμα να δείχνει κάθε φορά σαν καινούργιο.

Ημιμασίφ προλουστραρισμένες σύνθετες σανίδες που επενδύονται από ένα φύλλο αληθινού ξύλου κυμαινόμενου πάχους. Έρχονται λουστραρισμένες και έτοιμες για τοποθέτηση. 

Τοποθετούνται καρφωτά, κολλητά ή και πλωτά. Είναι οικονομικότερα αλλά με μικρότερη διάρκεια ζωής. 

Τα συγκεκριμένα πατώματα μπορούν να τριφτούν και λουστραριστούν 1 με 3 το πολύ φορές.

Κατασκευή & Συντήρηση ξύλινων πατωμάτων

Η EasyReno διαθέτει τεχνικούς με την απαραίτητη τεχνογνωσία για την ανακαίνιση του παλιού σας παρκέ.

Οι φθορές που γίνονται μετά από πολλά χρόνια σκληρής χρήσης στα ξύλινα πατώματα, αποκαθίστανται με τα κατάλληλα μηχανήματα και το παρκέ γίνεται καινούργιο και λαμπερό.  Η συντήρηση και αποκατάσταση των παλαιών ξύλινων πατωμάτων είναι μια πολύ εξειδικευμένη εργασία που πρέπει να γίνεται από υπεύθυνους και εξειδικευμένους τεχνίτες. 

Αυτό συμβαίνει γιατί αν η όλη διαδικασία γίνει με τον σωστό τρόπο, περάσουν τουλάχιστον 20 χρόνια για να επαναληφθεί.

Οι προεργασίες που γίνονται για την αποκατάσταση των παλαιών πατωμάτων είναι:

 • Τρίψιμο με ειδική μηχανή λείανσης του πατώματος μέχρι να φύγει τελείως το παλιό βερνίκι 
 • Τα σοβατεπί τρίβονται με ειδικά εργαλεία και ξύστρες
 • Αφού τριφτεί το πάτωμα στοκάρεται με την σκόνη τριψίματος του ίδιου του ξύλου για να έχει το ίδιο χρώμα
 • Μετά το στοκάρισμα το πάτωμα ξανατρίβεται, αυτή τη φορά με λεπτόκοκκο γυαλόχαρτο
 • όλη η επιφάνεια λουστράρεται με αστάρι πατωμάτων και μετά δύο στρώσεις  βερνίκι (δύο συστατικών)

Δάπεδα Laminate

Το laminate (πολυστρωματικό) είναι υλικό το οποίο παράγεται από την ένωση δύο ή περισσοτέρων στρωμάτων μεταξύ τους. Eίναι συνήθως φτιαγμένο από ένα συνδυασμό συνθετικών και φυσικών υλικών το οποίο δίνει την αίσθηση του ξύλου ή της πέτρας. 

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την σουηδική εταιρεία pergo το 1977 και σήμερα είναι πολύ διαδεδομένο ως υλικό στην ανακαίνιση – κατασκευή πατωμάτων. Η διάδοση του οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ ανθεκτικό υλικό, είναι εύκολο στην εγκατάσταση, κοστίζει λιγότερο και είναι περισσότερο ανθεκτικό στη φθορά, στο ξεθώριασμα και στους λεκέδες.

Από τις πρώτες γενιές laminate όπου χρησιμοποιούνταν κόλλα για την τοποθέτηση τους σήμερα γίνεται με “κούμπωμα” χάρη στην ειδικά διαμορφωμένη διατομή της σανίδας ή οποία “κλειδώνει” η μία με την άλλη. Σε κάποιους τύπους υπάρχει η δυνατότητα να ξηλωθεί και να επανατοποθετηθεί τρεις με τέσσερις φορές. Τα πλωτά δάπεδα laminate κυκλοφορούν σε πολλούς τύπους και είναι κατάλληλα για σπίτια αλλά και για επαγγελματικούς χώρους.

Τύποι πλωτών δαπέδων laminate

Ανάλογα με τη χρήση που προορίζονται , τα πλωτά δάπεδα – laminate διαφέρουν στην σκληρότητα και στην ανθεκτικότητα της επιφάνειας τους. Έτσι έχουμε τύπους για :

 • γενική οικιακή χρήση (σαλόνι, καθιστικό)
 • βαριά οικιακή χρήση και ελαφριά εμπορική χρήση (μικρά γραφεία)
 • γενική εμπορική χρήση (καταστήματα, γραφεία)
 • βαριά εμπορική χρήση (μεγάλα καταστήματα, δημόσια κτίρια)

Τα πατώματα – δάπεδα laminate (λαμινέιτ) είναι συμβατά και με συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και σαν υλικό είναι ιδανικό για ανακαινίσεις λόγω του μικρού πάχους του και της εύκολης και γρήγορης τοποθέτησης του.

Βινυλικά – Μοκέτες

Τα βινυλικά δάπεδα PVC υπάρχουν στην αγορά από την αρχή της δεκαετίας του 1980 και αποτελούν ένα ανθεκτικό και οικονομικό τρόπο επένδυσης δαπέδου.

Βγαίνουν σε διάφορα πάχη ανάλογα με τη χρήση του χώρου. Η τοποθέτηση, η συντήρηση και η αντικατάσταση τους είναι αρκετά εύκολες διαδικασίες. Τοποθετούνται σε λεία επιφάνεια και συνήθως επιλέγονται για περιοχές με υψηλή κυκλοφορία, λόγω της υψηλής αντοχής τους. 

Τα φύλλα βινυλίου είναι διαθέσιμα σε διάφορα σχέδια (απομίμηση ξύλου, τσιμέντου κλπ) ενώ οι σύγχρονες βιομηχανίες δαπέδων έχουν εξελίξει το υλικό και μπορούμε πλέον να το τοποθετήσουμε και πλωτό χρησιμοποιώντας την υποδομή των laminate (HDF) και ηχομονωτικό υπόστρωμα φελλού.

Όσον αφορά την γνωστή σε όλους μοκέτα είναι ένα υλικό επένδυσης δαπέδου που δίνει ζεστασιά στο χώρο. Διατίθεται σε πάρα πολλά σχέδια για την κάλυψη διαφόρων αισθητικών αναγκών και έχει ηχοαπορροφητικές ιδιότητες.

Αναλαμβάνουμε εργασίες για ξύλινα πατώματα όπως:

 • αποξηλώσεις παλαιών δαπέδων
 • τοποθέτηση τσιμεντοκονίας για τοποθέτηση δαπέδου 
 • συντήρηση & αποκατάσταση ξύλινων δαπέδων (τρίψιμο, γυάλισμα) 
 • πλωτά δάπεδα Δάπεδα laminate 
 • ξύλινα μασίφ πατώματα 
 • ξύλινα ημιμασίφ πατώματα 
 • τοποθετήσεις μοκετών
 • βινυλικά δάπεδα 
 • βιομηχανικά δάπεδα 
 • καθαρισμοί δαπέδων 
 • γυάλισμα δαπέδων 
 • δαπεδα για γραφεια 
 • δάπεδο εσωτερικού χώρου
 • γυάλισμα δαπέδων Καλυψη δαπεδου

Δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της κατασκευής και συντήρησης σε ξύλινα πατώματα εδώ και αρκετά χρόνια. 

Έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε πάσης φύσεως επισκευή και αλλαγή χρώματος σε ξύλινα πατώματα με ξυλεία της αρεσκείας σας.

Αναλαμβάνουμε εργασίες σε όλη την Αθήνα-Πειραιά και γενικά στο νομό Αττικής.

Λόγω της πολυετούς εμπειρίας μας, είμαστε σε θέση να αναλάβουμε τη τοποθέτηση του νέου ή τη συντήρηση και επισκευή του παλιού ξύλινου δαπέδου σας, πάντα με λογικές τιμές.

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι απασχολεί το ξύλινο πάτωμα σας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το ξύλινο πάτωμα δίνει μία υπέροχη όψη στο σπίτι αλλά πρέπει να σκεφτείτε και άλλους παράγοντες πριν προβείτε στην αγορά και τοποθέτηση του. Πρώτα, πρέπει να δείτε τι έκθεση στον ήλιο δέχεται ο χώρος που θα το τοποθετήσετε, τι υγρασία υπάρχει στο σπίτι καθώς και πόσο σκοπεύετε να το συντηρείτε. Για παράδειγμα, ένα ξύλινο πάτωμα που δέχεται ήλιο όλη μέρα σε ένα εξοχικό που επισκέπτεστε σπανίως ίσως να μην είναι η καταλληλότερη επιλογή. 

Από τις κορυφαίες και πιο δημοφιλείς επιλογές είναι το πάτωμα από ευρωπαϊκό δρυ με το χαρακτηριστικό απαλό καφέ χρώμα. Οι άλλες επιλογές είναι το ιρόκο που χρησιμοποιείται πολύ σε πέργκολα και σε σκάφη, το ντουσιέ που έχει χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα, η καρυδιά που προσδίδει εξαιρετική αισθητική στο χώρο σας και ο σφένδαμος με το ανοιχτόχρωμο μπεζ χρώμα του. 

Φυσικά, αλλά χρειάζονται συγκεκριμένα είδη ξύλων που είναι ανθεκτικά στις εξωτερικές συνθήκες και μπορούν να αποστραγγίζουν τα νερά. Η επιλογή χρωμάτων είναι μεγάλη και η συναρμολόγηση και τοποθέτηση τους είναι αρκετά εύκολη. 

Τα κόστη στα ξύλινα πατώματα διαφέρουν κατά πολύ καθώς υπάρχουν διάφορες ποικιλίες και τιμές. Ωστόσο, η καρυδιά θεωρείται η πιο ακριβή περίπτωση για ξύλονο πάτωμα ενώ ο δρυς και ο σφένδαμος θεωρούνται από τα πιο οικονομικά. 

Ιδανικά πρέπει να αποφεύγουμε τα πολλά νερά και τα βαριά καθαριστικά καθώς μπορεί να αλλοιώσουν το χρώμα του ξύλου. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε βραστό νερό και λίγο τσάι και να περνάμε το ξύλινο πάτωμα με σφουγγαρίστρα ή πανί πολύ καλά στραγγισμένο. 

Ανακαίνιση ξύλινων πατωμάτων

Στην EasyReno το παραδοσιακό πάτωμα συναντά το σύγχρονο και το κλασικό συναντά το μοντέρνο. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ξύλινα πατώματα για το σπίτι σας που ανταποκρίνεται ακόμα και στις μεγαλύτερες προσδοκίες σας. 

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες