Home Renovation Redefined

Αναπαλαίωση σπιτιού

Η αναπαλαίωση σπιτιού αφορά μια ιδιαίτερη κατηγορία ανακαίνισης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για εργασίες επισκευής, αποκατάστασης και ενίσχυσης οι οποίες έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της στατικής και αντισεισμικής φέρουσας δόμησης του κτιρίου.

ανακαινισμένο σπίτι

Τι απαιτεί μία αναπαλαίωση σπιτιού;

Κάθε αναπαλαίωση είναι ιδιαίτερο έργο και πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή. Πολλές φορές η αναπαλαίωση ενός σπιτιού μπορεί να έχει πολλούς περιορισμούς μιας και μπορεί να έχει χαρακτηριστεί από το κράτος διατηρητέο. Στην περίπτωση του διατηρητέου υπάρχουν περιορισμοί που ορίζονται από το Φ.Ε.Κ. που το έχει χαρακτηρίσει, και αυτοί οι περιορισμοί πρέπει να εφαρμοστούν στο ακέραιο.

Για ποιον λόγο συνιστάται η αναπαλαίωση σπιτιού;

Οι λόγοι ποικίλουν. Πρώτα από όλα, υπάρχει σημαντικό οικονομικό όφελος σε σύγκριση με μία ανακαίνιση σε αντίστοιχη περίπτωση. Πιο αναλυτικά, έχει παρατηρηθεί ότι το κόστος μιας αναπαλαίωσης σπιτιού είναι χαμηλότερο από αυτό της ανακαίνισης. Επομένως, θεωρείται συμφέρουσα διαδικασία από οικονομικής πλευράς.

Συναισθηματικοί λόγοι ως παράγοντας υπέρ της αναπαλαίωσης σπιτιού

Ένας ακόμη παράγοντας που φαίνεται να προκρίνει τις εργασίες αναπαλαίωσης έναντι της ανακαίνισης είναι φυσικά ο συναισθηματικός. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αδυνατούν να αποχωριστούν την ιδιοκτησία τους ή διάφορα αντικείμενα και προτιμούν να αναπαλαιώσουν τα ήδη υπάρχοντα.

Τι πρέπει να προσέξουμε σε μια αναπαλαίωση σπιτιού 

Ηλεκτρικό σύστημα

Πρώτα από όλα, οφείλουμε να δείξουμε μεγάλη προσοχή στο ηλεκτρικό σύστημα του παλαιού σπιτιού. Ο λόγος είναι προφανής: Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς σε περίπτωση βίαιου τραβήγματος των καλωδιώσεων.

Υδραυλικό σύστημα

Είναι σημαντικό επίσης να προσέξουμε το υδραυλικό σύστημα ενός παλαιού σπιτιού. Αυτό πρακτικά σημαίνει οι σωλήνες θα πρέπει να αλλαχθούν καθώς το προσδόκιμο της ζωής τους δεν ξεπερνά τα ογδόντα με εκατό χρόνια. Σε αντίθετη περίπτωση οι σωλήνες θα φθαρούν, θα διαβρωθούν και το σπίτι αργά ή γρήγορα θα πλημμυρίσει.

Ξύλινες κατασκευές

Τέλος, πρέπει να προσέξουμε τις ξύλινες κατασκευές καθώς υπάρχει κίνδυνος να έχει σαπίσει το ξύλο. Γενικά ό,τι είναι φτιαγμένο από ξύλο χρειάζεται κάθε χρόνο συντήρηση ώστε να αποφύγουμε μεγάλες φθορές που θα αποβούν κοστοβόρες και πιο δύσκολες στην επισκευή τους.

Η αναπαλαίωση σπιτιού είναι το τελικό στάδιο μετά την κατασκευή ή την ανακαίνιση μιας κτιριακής μονάδας. Σε αυτό το στάδιο, ολόκληρη η μονάδα πλέον αποτελέιται και προστατεύεται με τα κατάλληλα ενεργειακά δεδομένα, όπως η ασφάλεια, η αντικλεπτικότητα, η ύδρευση, και ο φωτισμός/ ηλεκτρολογικά. Σε αυτό το στάδιο, οι ιδιοκτήτες πλέον μπορούν να διαμένουν με ασφάλεια στο σπίτι, αλλά επίσης έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν τα βελτιώματα/ τροποποιήσεις που θέλουν ανάλογα με το μπάτζετ τους.

Η αναπαλαίωση ενός σπιτιού μπορεί να κοστίσει από μερικές χιλιάδες ευρώ μέχρι και εκατομμύρια. Αυτό που θα κοστίσει με την αναπαλαίωση του σπιτιού σας, εξαρτάται από τρία βασικά πράγματα: το μέγεθος/ πλήθος των εργασιών, την πολυτέλεια, και τον τύπο καθώς και την ποιότητα των υλικών.

Οι πιο συνηθισμένες εργασίες αναπαλαίωσης σπιτιού, αφορούν τo μπάνιο, το κουζίνα, το σαλόνι, και τα υπνοδωμάτια. Μπορείτε να αναβαθμίσετε το παλιό σας μπάνιο, αλλάζοντας το νεροχύτη/ τους πάγκους, αλλά επίσης μπορείτε να το ανακαινίσετε εντελώς. Η κουζίνα σας μπορεί να απαιτεί την αναβάθμιση του ψυγείου ή των πλυντηρίων, ενώ το σαλόνι σας μπορεί να έχει προβλήματα με τους τοίχους, ή τις πόρτες. Τα υπνοδωμάτια, συνήθως απαιτούν μεγάλες αλλαγές, κυρίως στον τοίχο, ή στα κρεβάτια. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τoυς επαγγελματίες αναπαλαίωσης σπιτιών της Easy Reno.

Υπάρχουν πολλές ιδέες αναπαλαίωσης σπιτιού, όπως η αλλαγή των πόρτων, των κουφωμάτων και των παραθύρων, η αλλαγή του εσωτερικού/ εξωτερικού χρώματος τοίχων, αλλαγή πλακιδίων, ολική αντικατάσταση υδραυλικών και ηλεκτρικών συστημάτων, ανακαίνιση του μπάνιου, αλλαγή κουφωμάτων και πλυντηρίων στην κουζίνα καθώς και πολλά άλλα.

Λόγοι υπέρ της αναπαλαίωσης σπιτιού

Δίνουν έτσι μια νέα πνοή στα φθαρμένα υπάρχοντά τους καθώς επίσης, αναβαθμίζουν την ποιότητα, τη λειτουργικότητα αλλά και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του κτίσματος.

Σκέφτεστε να κάνετε αναπαλαίωση στην κατοικία σας;

Το σπίτι μας αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα μας και είναι σημαντικό να βρίσκεται στην κατάσταση την οποία εμείς επιθυμούμε. Μην χάνετε χρόνο, καλέστε τώρα για ένα δωρεάν ραντεβού.

01. Αποφασίζουμε το μπάτζετ που θα διαθέσουμε

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε εξαρχής πόσα χρήματα μπορούμε να διαθέσουμε για το σπίτι, ώστε να υπολογίσουμε τα κατάλληλα υλικά και τους ειδικούς που θα συμβουλευτούμε.

02. Αποφασίζουμε ποια έπιπλα θα κρατήσουμε

Αυτό είναι ένα μείζον ζήτημα ώστε να κανονίσουμε την μεταφορά τους και την επανατοποθέτησή τους.

03. Σκεφτόμαστε τι πατώματα ταιριάζουν

Υπάρχουν πολλές επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε πλακάκια, μάρμαρο ή ξύλο.

04. Επιλέγουμε τα σωστά κουφώματα

Η σωστή εγκατάσταση κουφωμάτων παίζει σημαντικό ρόλο στην αναπαλαίωση σπιτιών. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε περίπτωση που αποφασίσουμε να διατηρήσουμε τα παλιά μας κουφώματα στις πόρτες και τα παράθυρα.

yuliya pankevich oyxsG2Lh uA unsplash 1

“Πρόσφατα έκανα αναπαλαίωση στο σπίτι μου και θεωρώ πως είναι η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει. Το σπίτι μου αποπνέει πλέον άλλον αέρα και το συνιστώ σε όλους!”

Γιώργος, Παλαιό Φάληρο

“Ήμουν διστακτική στην αναπαλαίωση του σπιτιού μου καθώς πίστευα ότι θα μπω σε πολλά έξοδα. Τελικά, το κόστος ήταν μικρότερο από ό,τι υπολόγιζα και το σπίτι μου φαίνεται μεταμορφωμένο.”

Ελένη, Γλυφάδα

“Σκεφτόμουν καιρό να κάνω ανακαίνιση ή αναπαλαίωση στα σπίτια μου, αλλά δίσταζα γιατί φοβόμουν μην γίνει χρονοβόρα η διαδικασία και προχωρήσουν αργά οι εργασίες. Πλέον, τα δύο μου σπίτια έχουν αναπαλαιωθεί, δίνοντας νέα πνοή σε όλους τους χώρους.”

Κυριακή, Ηλιούπολη

“Η αναπαλαίωση της κατοικίας μου βρίσκεται σε καλό δρόμο χωρίς ιδιαίτερο κόστος και άσκοπες εργασίες. Μη διστάσετε να ξεκινήσετε κι εσείς την αναπαλαίωση στο παλιό σας σπίτι.”

Αποστόλης, Παγκράτι

“Έκανα αναπαλαίωση σε όλους τους χώρους του σπιτιού μου. Όχι μόνο δεν ξόδεψα χρόνο και χρήμα, αλλά η εμπειρία και η καλή δουλειά των ειδικών βοήθησε για ένα μέγιστο αποτέλεσμα.”

Μαρίνα, Γαλάτσι

“Η ανακαίνιση της κατοικίας μου και η συντήρηση του χώρου με άφησε πλήρως ικανοποιημένο. Το κόστος των υλικών και της κάθε εργασίας ξεχωριστά ήταν μικρότερο από αυτό που είχα υπολογίσει. Άψογη δουλειά στην EasyReno”

Αντώνης, Χαϊδάρι

Μπορώ να διατηρήσω τα παλιά μου έπιπλα;

Η EasyReno και το εξειδικευμένο συνεργείο της εγγυάται την ασφάλεια των προσωπικών σας αντικειμένων και την επανατοποθέτησής τους μετά το πέρας της αναπαλαίωσης.

παλιό σπίτι που χρειάζεται αναπαλαιώση σπιτιού. Διακρινονται φθαρμένοι τοίχοι και περίτεχνο ταβάνι

Πώς να γλιτώσω περιττά έξοδα;

Ευτυχώς για εσένα που αναζητάς μια σωστή και αξιόπιστη επένδυση για τα χρήματά σου, υπάρχει λύση! Αρχικά, μια εκτίμηση μπορεί να σας σώσει από πάρα πολλά έξοδα και λάθος αποφάσεις! Αυτές που κοστίσουν ανεπανόρθωτα στην τσέπη σας! Πρόληψη Η πρόληψη είναι πάντοτε καλύτερη της θεραπείας, γι΄αυτό και συνιστούμε σε όλους τους πελάτες μας ένα ραντεβού από κοντά! Έτσι, οι συνεργάτες μας μπορούν να εκτιμήσουν με ακρίβεια την κατάσταση του σπιτιού. Προσοχή στις φθορές Οι φθορές, τα σημεία προσοχής και τα σημεία που χρειάζονται υποστήριξη, είναι και αυτά στα οποία θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, ώστε η αναπαλαίωση σπιτιού να αποδώσει τα μέγιστα. Φυσικά, δε θα πρέπει να ανησυχείτε και για τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις, καθώς φροντίζουμε όλες οι επιλογές μας να συμβαδίζουν με τα τρέχοντα ενεργειακά πρότυπα!

Ο στόχος μας είναι να το κάνουμε τμηματικά, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Περιοχές που εξυπηρετεί η EasyReno

Στην EasyReno εξυπηρετούμε πολλές περιοχές και αναλαμβάνουμε ανακαινίσεις σχεδόν σε όλη την Αττική.

Αθήνα

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες