ανακαινιση

Θέρμανση Σπιτιού: 17 Τρόποι

Table of Contents

Αναφορικά με τη θέρμανση σπιτιού, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ζεσταθείτε. Ελάτε στην Easy Reno για τις καλύτερες και ενίοτε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης.

θέρμανση σπιτιού

Ποιες είναι οι καλύτερες λύσεις για θέρμανση σπιτιού

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν σχεδιάζετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι ο τρόπος με τον οποίο θα θερμάνετε το σπίτι σας κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδικασία ανακαίνισης. 

Όταν πρόκειτα για θέρμανση σπιτιού, σίγουρα είναι πάντα καλύτερο να λαμβάνουμε υπόψη μας πώς μπορούμε να θερμάνουμε οικονομικά το σπίτι μας. Όλα τα συστήματα θέρμανσης έχουν τα δικά τους μοναδικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. 

Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι θέρμανσης ενός σπιτιού ή ενός μπάνιου είναι οι εξής: το ηλεκτρικό ρεύμα, η καύση, οι αντλίες θερμότητας και η ηλιακή ενέργεια. Κάθε τύπος έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από τη λήψη μιας απόφασης.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι συχνά η πιο ακριβή μορφή θέρμανσης, αλλά είναι και το πιο βολικό. Η θέρμανση με φυσικό αέριο είναι συνήθως λιγότερο δαπανηρή από την ηλεκτρική θέρμανση, αλλά απαιτεί περισσότερη συντήρηση. Τέλος, η θέρμανση με πετρέλαιο είναι συνήθως ο φθηνότερος τύπος θέρμανσης, αλλά απαιτεί τη μεγαλύτερη συντήρηση. 

Καλό είναι κατά τη διάρκεια μιας Ανακαίνισης Σπιτιού να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει εξωτερική θερμομόνωση, προκειμένου να μειώσετε το κόστος κατά 50%. Εάν δεν υπάρχει, κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης είναι ωφέλιμο να μονώσετε θερμικά το εξωτερικό του σπιτιού σας ώστε να μην διαφεύγει η θερμότητα μέσω των τοίχων.

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα επιλέξετε μια μέθοδο θέρμανσης που θα είναι αποδοτική και αποτελεσματική για τις ανάγκες σας; Ακολουθούν μερικές Μέθοδοι Θέρμανσης που πρέπει να εξετάσετε σε σχέση με την ανακαίνιση του σπιτιού σας:

1. Κεντρική θέρμανση σπιτιού

Αυτός ο τύπος συστήματος θέρμανσης περιλαμβάνει μια κεντρική μονάδα που θερμαίνει τον αέρα ή το νερό και στη συνέχεια το κυκλοφορεί σε όλο το σπίτι χρησιμοποιώντας αγωγούς ή σωλήνες. Η κεντρική θέρμανση είναι ιδανική για μεγάλα σπίτια ή σπίτια με πολλούς ορόφους, επειδή διανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα σε ολόκληρο το χώρο.

2. Θερμαντικά σώματα

Τα θερμαντικά σώματα είναι μια άλλη επιλογή για τη διανομή θερμότητα σε όλο το σπίτι σας. Λειτουργούν με την κυκλοφορία ζεστού νερού ή ατμού μέσω ενός δικτύου σωλήνων και στη συνέχεια με την απελευθέρωση της θερμότητας στο χώρο μέσω πτερυγίων του θερμαντικού σώματος. Τα θερμαντικά σώματα χρησιμοποιούνται συνήθως σε συνδυασμό με μια άλλη πηγή θέρμανσης, όπως ένας φούρνος, για την ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας σε όλο το σπίτι.

3. Θερμάστρες βάσης

Οι θερμάστρες βάσης είναι ηλεκτρικές μονάδες που εγκαθίστανται κατά μήκος των σανίδων βάσης του σπιτιού σας. Λειτουργούν με τη θέρμανση μεταλλικών πηνίων στο εσωτερικό της μονάδας και στη συνέχεια με την κυκλοφορία της θερμότητας στο δωμάτιο. Οι θερμάστρες βάσης είναι μια καλή επιλογή για μικρότερους χώρους επειδή μπορούν να ελεγχθούν εύκολα και δεν απαιτούν αγωγούς ή σωληνώσεις.

4. Θερμαντήρες υπερύθρων

Οι θερμαντήρες υπερύθρων εκπέμπουν υπέρυθρη ακτινοβολία, η οποία απορροφάται από τις επιφάνειες και τα αντικείμενα στο δωμάτιο, αντί να θερμαίνει τον αέρα. Αυτό τους καθιστά πολύ αποτελεσματικούς στη θέρμανση συγκεκριμένων περιοχών ή αντικειμένων και χρησιμοποιούνται συχνά σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Ωστόσο, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε σπίτια και μπορούν να αποτελέσουν μια καλή επιλογή για όσους επιθυμούν να ανακαινίσουν το σπίτι τους.

5. Θερμαντήρες μικροκυμάτων

Οι θερμαντήρες μικροκυμάτων λειτουργούν εκπέμποντας ακτινοβολία μικροκυμάτων, η οποία απορροφάται από τα μόρια νερού στον αέρα. Αυτό θερμαίνει τον αέρα και ο θερμός αέρας που προκύπτει κυκλοφορεί στο δωμάτιο. Οι θερμαντήρες μικροκυμάτων είναι σχετικά νέοι στην αγορά, αλλά γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς λόγω της αποτελεσματικότητάς τους.

6. Θερμαντήρες ακτινοβολίας

Οι θερμαντήρες ακτινοβολίας εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, η οποία στη συνέχεια απορροφάται από τις επιφάνειες και τα αντικείμενα στο δωμάτιο. Αυτός ο τύπος θέρμανσης είναι πολύ αποδοτικός και χρησιμοποιείται συχνά σε εμπορικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Ωστόσο, οι θερμάστρες ακτινοβολίας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε σπίτια και μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για όσους επιθυμούν να ανακαινίσουν το σπίτι τους.

7. Ηλιακές θερμάστρες

Οι ηλιακές θερμάστρες λειτουργούν συλλέγοντας την ηλιακή ακτινοβολία και μετατρέποντάς την σε θερμική ενέργεια. Οι ηλιακοί θερμαντήρες αποτελούν μια ανανεώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή, αλλά η εγκατάστασή τους μπορεί να είναι δαπανηρή.

8. Γεωθερμικές θερμάστρες

Οι γεωθερμικές θερμάστρες χρησιμοποιούν τη φυσική θερμότητα της γης για να ζεστάνουν έναν χώρο. Αποτελούν μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή, αλλά και εδώ η εγκατάστασή τους μπορεί να είναι δαπανηρή.

9. Αντλίες θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας λειτουργούν μεταφέροντας θερμότητα από ένα μέρος σε ένα άλλο, όπως από το έδαφος στο σπίτι σας. Αυτό γίνεται με την κυκλοφορία ενός ρευστού μέσω ενός συστήματος σωλήνων, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρει τη θερμότητα στην ιδιοκτησία σας. Οι αντλίες θερμότητας είναι ένας βιώσιμος και αποδοτικός τρόπος θέρμανσης του σπιτιού σας και μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με άλλες μέθοδοι θέρμανσης, όπως οι ηλιακοί συλλέκτες. Αποτελούν μια αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για τη θέρμανση του σπιτιού σας, καθώς χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από άλλες μεθόδους, όπως η ηλεκτρική θέρμανση.

10. Ενδοδαπέδια θέρμανση σπιτιού

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους ανακαινίζουν τα σπίτια τους, καθώς μπορεί να παρέχει ομοιόμορφη και άνετη θέρμανση σε όλο το ακίνητο. Λειτουργεί με την κυκλοφορία ζεστού νερού μέσω σωλήνων που τοποθετούνται κάτω από το δάπεδο και χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους θέρμανσης, όπως τα θερμαντικά σώματα.

11. Ηλιακοί συλλέκτες

Οι ηλιακοί συλλέκτες είναι μια άλλη φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για όσους επιθυμούν να θερμάνουν το σπίτι τους με έναν πιο βιώσιμο τρόπο. Λειτουργούν μετατρέποντας το ηλιακό φως σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία μπορεί στη συνέχεια να που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του συστήματος θέρμανσης του σπιτιού σας.

13. Γεωθερμική θέρμανση σπιτιού

Η γεωθερμία ή οι αντλίες θερμότητας από το έδαφος (GSHP) χρησιμοποιούν τη σταθερή θερμοκρασία της γης για τη θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού σας. Οι GSHP είναι ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους θέρμανσης του σπιτιού σας, καθώς μεταφέρουν θερμότητα αντί να την παράγουν. Η γεωθερμική θέρμανση λειτουργεί με τη χρήση της φυσικής θερμότητας της γης για τη θέρμανση του σπιτιού σας. Αυτό γίνεται με την κυκλοφορία ενός ρευστού μέσω ενός συστήματος σωλήνων που είναι θαμμένοι στο υπέδαφος, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρει τη θερμότητα στην ιδιοκτησία σας. Η γεωθερμική θέρμανση είναι ένας αποδοτικός και βιώσιμος τρόπος θέρμανσης του σπιτιού σας και μπορεί συχνά να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους θέρμανσης, όπως οι ηλιακοί συλλέκτες.

14. Ηλιακή θέρμανση σπιτιού

Η ηλιακή θέρμανση χρησιμοποιεί την ενέργεια του ήλιου για τη θέρμανση του σπιτιού σας. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως με τη χρήση ηλιακών συλλεκτών για τη συλλογή των ηλιακών ακτίνων και τη μετατροπή τους σε ηλεκτρική ενέργεια ή με τη χρήση ηλιακών θερμοσιφώνων για τη θέρμανση του νερού στο σπίτι σας. Η ηλιακή θέρμανση είναι ένας βιώσιμος και αποδοτικός τρόπος για να θερμάνετε το σπίτι σας και μπορεί συχνά να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους θέρμανσης.

15. Ηλιακοί συλλέκτες

Οι ηλιακοί συλλέκτες απορροφούν την ενέργεια του ήλιου και τη μετατρέπουν σε θερμότητα, η οποία μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση του σπιτιού σας. Οι ηλιακοί συλλέκτες είναι ένας βιώσιμος και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος θέρμανσης του σπιτιού σας και μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους θέρμανσης, όπως οι αντλίες θερμότητας.

16. Θέρμανση σπιτιού με αιολική ενέργεια

Η θέρμανση με αιολική ενέργεια λειτουργεί με τη χρήση του ανέμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία μιας ηλεκτρικής θερμάστρας. Η αιολική ενέργεια είναι ένας βιώσιμος και αποδοτικός τρόπος θέρμανσης του σπιτιού σας και μπορεί συχνά να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους θέρμανσης.

17. Θέρμανση σπιτιού με βιομάζα

Η βιομάζα είναι μια πρότυπη μέθοδος θέρμανσης του σπιτιού σας, η οποία χρησιμοποιεί τον κύκλωμα των αερόβιων βιταμινών (CO2) και του νερού (H2O) στην ατμόσφαιρα για τη θέρμανση του σπιτιού σας. Η θέρμανση με βιομάζα χρησιμοποιεί οργανικά υλικά, όπως το ξύλο, για να θερμάνει το σπίτι σας. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση λέβητα βιομάζας, ο οποίος καίει το ξύλο για να παράγει θερμότητα, ή με τη χρήση σόμπας βιομάζας, η οποία θερμαίνει απευθείας το δωμάτιο. 

Η θερμότητα αυτή μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία του συστήματος κεντρικής θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης. Οι λέβητες βιομάζας αποτελούν μια πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα συστήματα θέρμανσης που βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα και μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.Η θέρμανση με βιομάζα είναι ένας βιώσιμος και αποδοτικός τρόπος θέρμανσης του σπιτιού σας και μπορεί συχνά να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους θέρμανσης.

Τρόποι Για Θέρμανση Σπιτιού Με Την Easy Reno

Όπως διαπιστώνετε, υπάρχουν πολλές Μέθοδοι Θέρμανσης. Κάθε τύπος θέρμανσης έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Επομένως είναι σημαντικό κατά την Ανακαίνιση του Σπιτιού σας, να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο θέρμανσης για τις ανάγκες σας, έπειτα από σοβαρό προβληματισμό και σε σχέση με το οικονομικό κόστος της κάθε περίπτωσης.  Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζετε πώς λειτουργεί κάθε μέθοδος και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην κατάσταση διαβίωσής σας. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες