ανακαινιση

Κουφώματα

Αποκτήστε τα κουφώματα που ταιριάζουν στο χώρο σας και τις ανάγκες του σπιτιού σας. Η EasyReno σας προσφέρει τις υπηρεσίες στην τοποθέτηση κουφωμάτων για μέγιστη αισθητική και απόδοση.

Βασικές Πληροφορίες για τα Κουφώματα

Στην εταιρεία μας παινευόμαστε ότι έχουμε ειδικούς για κάθε τεχνική εργασία που αφορά το σπίτι σας. Μία από τις βασικές εργασίες στην ανακαίνιση ή κατασκευή ενός σπιτιού αφορά τα κουφώματα στα οποία υπάρχει μεγάλη ποικιλία αλλά λίγη πληροφόρηση.

Για το λόγο αυτό, συνθέσαμε τον παρακάτω οδηγό κουφωμάτων ώστε να έχετε τις απαραίτητες πληροφορίες για τα κουφώματα προτού διαλέξετε.

Τι είναι τα κουφώματα;

Κουφώματα ονομάζονται όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για να κλείσουν ένα άνοιγμα όπως π.χ. στον τοίχο ενός σπιτιού. Τα κουφώματα αποτελούνται από τα τζάμια και τα αντίστοιχα πλαίσια και τοποθετούνται σε ανοίγματα όπως μπαλκονόπορτες, πόρτες για παράθυρα αλλά και εσωτερικά μέσα στο σπίτι.

Εξωτερικά κουφώματα

Ως εξωτερικά κουφώματα ονομάζουμε όλες τις πόρτες εισόδου, τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες που εκτελούν διάφορες λειτουργίες στο σπίτι μας. Όπως και όλα τα πράγματα στο σπίτι μας, έτσι και τα κουφώματα πρέπει να έχουν το αντίστοιχο αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε αλλά εξυπηρετούν και τις ανάγκες του χώρου μας σε φυσικό φωτισμό, ηχομόνωση, θέα, και θερμομόνωση.

Η κατανάλωση ενέργειας για τη θέρμανση/ψύξη ενός σπιτιού αποτελεί περίπου το 40% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας του σπιτιού μας. Επομένως, τα κουφώματα δεν είναι μόνο μία αισθητική απόφαση αλλά η τοποθέτηση τους μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού μας σε ό,τι αφορά τη θερμομόνωση.

Το πιο σημαντικό σημείο στα κουφώματα είναι τα τζάμια τους. Πλέον η κατασκευή τους γίνεται με ενεργειακά κριτήρια και είναι διπλά ή και τριπλά με μικρά κενά ανάμεσα τους ώστε να εξυπηρετούν αποτελεσματικά τις ανάγκες για θερμομόνωση και ηχομόνωση. Στις κατηγορίες αυτές προστίθενται και τα ενεργειακά τζάμια που έχουν αυξημένο κόστος αλλά η απόδοση σε βάθος χρόνου σας εξοικονομεί χρήματα σε θέρμανση/ψύξη.

Τα πλαίσια στα κουφώματα μπορεί να είναι αλουμινίου, από συνθετικά υλικά (pvc) ή ξύλινα. Διαλέγουμε κουφώματα πάντα σύμφωνα με τις κλιματικές ιδιαιτερότητες της περιοχής μας ώστε να έχουμε μέγιστη ενεργειακή απόδοση και ασφάλεια του χώρου μας.

πλαισίωση σπιτιού

Κλιματικές ιδιαιτερότητες και Επιλογή κουφωμάτων

Η σύνθεση των κουφωμάτων είναι αυτή που θα μας δείξει ποια κουφώματα είναι τα καλύτερα για το σπίτι μας.

Σε περιοχές με θερμό κλίμα και άρα μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία, χρειαζόμαστε τζάμια που να αντανακλούν τον ήλιο σε μεγάλο ποσοστό (κοντά στο 50%). Έτσι μειώνουν την ηλιακή ακτινοβολία που δέχεται το σπίτι καθημερινά βοηθώντας στη διατήρηση της δροσιάς το καλοκαίρι.

Σε αντίθεση, τα ψυχρά κλίματα απαιτούν κουφώματα που δεν είναι μεταλλικά καθώς το μέταλλο δεν βοηθά στη διατήρηση της ζεστής θερμοκρασίας του σπιτιού.

Σε περιοχές με μεικτό κλίμα όπως η πλειοψηφία των περιοχών στην Ελλάδα μία καλή επιλογή είναι η χρήση διπλών τζαμιών που βρίσκονται σε κουφώματα αλουμινίου, κουφώματα pvc και ξύλινα κουφώματα.

Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα των Κουφωμάτων Αλουμινίου

Ίσως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα των κουφωμάτων αλουμινίου είναι η ασφάλεια που προσφέρουν. Το αλουμίνιο είναι ένα υλικό υψηλής ποιότητας, συμπαγές, που καίγεται πολύ δύσκολα. Τα κουφώματα αλουμινίου έχουν μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων και έτσι προσφέρουν μέγιστο αισθητικό αποτέλεσμα στο σπίτι σας.

Το βασικό μειονέκτημα των κουφωμάτων αλουμινίου είναι το κόστος τους. Αν επιλέξετε κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή (για μέγιστη θερμομόνωση) το κόστος αυξάνεται σημαντικά αλλά σε βάθος αρκετού χρόνου γίνεται απόσβεση.

Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα των Κουφωμάτων PVC (συνθετικά κουφώματα)

Τα συνθετικά κουφώματα αποτελούν μία οικονομική λύση από θέμα κόστους. Λόγω του υλικού κατασκευής τους παρέχουν υψηλή θερμομόνωση, ηχομόνωση αλλά και στεγανότητα. Τα συνθετικά κουφώματα έχουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο.

Τα κουφώματα Pvc είναι αρκετά ευάλωτα στον ήλιο και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και σε χαμηλής ποιότητας κουφώματα Pvc είναι αρκετά συχνό το κιτρίνισμα. Παλαιότερα, υπήρχαν και ζητήματα ασφαλείας με τα συνθετικά κουφώματα αλλά πλέον υπάρχει μία εσωτερική στρώση αλουμινίου που τα καθιστά πιο συμπαγή.

Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα των Ξύλινων Κουφωμάτων   

Αναμφίβολα τα ξύλινα κουφώματα προσδίδουν ένα υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα στο σπίτι ενώ προσφέρουν μεγάλη θερμομόνωση και ηχομόνωση σε σχέση με τα κουφώματα αλουμινίου.

Τα ξύλινα κουφώματα, όμως, είναι αρκετά ακριβά, χρειάζονται συντήρηση και είναι ευάλωτα στην υγρασία και τον ήλιο αν και τα νέα ξύλινα κουφώματα τελευταίας τεχνολογίας έχουν σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τα παλαιότερα.

Τι να προσέξω στην επιλογή κουφωμάτων;

Όπως και σε όλες τις αγορές πρέπει πάντα να προσέχουμε κάποιες λεπτομέρειες προτού κάνουμε την αγορά. Συγκεκριμένα:

  • Φροντίζουμε να αγοράζουμε κουφώματα από πιστοποιημένο κατασκευαστή και αν είναι δυνατόν, να έχουμε δει δείγματα κουφωμάτων σε κάποιο εκθεσιακό χώρο.
  • Εξασφαλίζουμε τη σωστή τοποθέτηση των κουφωμάτων από τον ίδιο τον κατασκευαστή ή εξειδικευμένα συνεργεία.
  • Επιλέγουμε κουφώματα που ταιριάζουν στο σπίτι μας και στις κλιματικές ανάγκες της περιοχής μας και όχι κουφώματα που είναι σε προσφορά (κινδυνεύουμε να πάρουμε λάθος κουφώματα ή να μην είναι ολοκληρωμένο το πακέτο τους).

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το πιο σημαντικό μέλημα είναι οι διαστάσεις. Αν δεν μετρηθεί σωστά ο χώρος ενός κουφώματος τότε αχρηστεύεται το κούφωμα ή πρέπει να σκαφτεί ο τοίχος για να το χωρέσει αν είναι μεγαλύτερος. Ακόμα, φροντίζουμε ώστε να επιλέγουμε ποιοτικά κουφώματα για να προφυλάξουμε το σπίτι μας από τα καιρικά φαινόμενα, την υγρασία και το θόρυβο. Και τέλος, διαλέγουμε σύμφωνα με τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε. 

Από τις πιο συχνές ερωτήσεις που μας κάνουν οι πελάτες μας είναι πως μπορούν τα κουφώματα τους να δείχνουν πιο παραδοσιακά ή ρουστίκ. Υπάρχουν κουφώματα αλουμινίου που μοιάζουν με φυσικό ξύλο χωρίς φυσικά να έχουν ανάγκη για συντήρηση όπως γίνεται με τα ξύλινα κουφώματα.

Η ζεστή αισθητική τους ίσως είναι από τα πιο χαρακτηριτικά στοιχεία των ξύλινων κουφωμάτων. Ακόμα, προσφέρουν εξαιρετική ηχομόνωση και θερμομόνωση αν συντηρούνται όπως πρέπει και αντέχουν πολλά χρόνια. Η συντήρηση τους δεν είναι δύσκολη και απολαμβάνουμε πραγματικά ένα ζεστό σπίτι. 

Φυσικά και ναι διότι η ασφάλεια είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί συνεχώς. Ωστόσο, υπάρχουν διαβαθμίσεις στο πόσο ασφαλές είναι ένα κούφωμα σύμφωνα με την κατηγορία WK. Στην πρώτη κατηγορία WK ανήκουν τα κουφώματα που είναι πολύ εύκολο να σηκωθούν, να ανοίξουν ή να σπάσουν ενώ στην έκτη κατηγορία WK είναι τα κουφώματα που απαιτούν πολυ εξειδικευμένα εργαλεία για να παραβιαστούν.

Τα κουφώματα αλουμινίου μπορούμε να πούμε ότι είναι για πάντα καθώς η διάρκεια ζωης τους είναι τεράστια. Ακόμα, ανάλογα την επιλογή που κάνουμε μπορούμε να έχουμε ένα ιδανικό σύστημα ασφαλείας που δεν αλλοιώνεται στο πέρασμα του χρόνου. Καθαρίζονται εύκολα και δεν απαιτούν καμιά δύσκολη συντήρηση ενώ προσφέρουν άψογη θερμομόνωση και ηχομόνωση. 

Στην EasyReno σας καθοδηγούμε για να επιλέξετε τα καλύτερα κουφώματα

Σκεφτόμαστε τις ενεργειακές σας ιδιαιτερότητες και το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε και σας προτείνουμε μία ποικιλία από επιλογές σε κουφώματα αλουμινίου, κουφώματα pvc και ξύλινα κουφώματα σε προσιτές τιμές και με τη σωστή τοποθέτηση.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες