ανακαινιση

Ταβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023

Table of Contents

Το ταβάνι στο μπάνιο είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο και συχνά παραμελημένο σημείο, παρά ταύτα πολλοί πελάτες μας ζητάνε έργα ανακαίνισης μπάνιου τέτοιου τύπου. Έχει την κακή φήμη ότι μαζεύει υγρασία και μούχλα συχνά και έτσι αρκούμαστε απλά να το βάφουμε σε ένα άσπρο χρώμα και να μην ασχολιόμαστε ξανά. Διαβάστε τον οδηγό της EasyReno ‘Ταβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023’ και πάρτε φρέσκιες και μοντέρνες ιδέες για το ταβάνι του μπάνιου σας.  

Ταβάνι Μπάνιου

Ταβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023: Τι Υλικό Μπορώ Να Χρησιμοποιήσω;

Υπάρχουν διάφορα υλικά διαθέσιμα για το ταβάνι του μπάνιου αλλά μπορεί να μη χρειάζονται ή βολεύουν όλα στη δικιά σας περίπτωση μπάνιου. Προφανώς, χωρίς τη σωστή πληροφόρηση, μπορεί να κάνετε τη λάθος επιλογή ή να διαλέξετε κάποιο υλικό που θα κοστίσει σημαντικά στερώντας αυτό το ποσό ενδεχομένως από κάποια άλλη εργασία. 

Επομένως, στο ταβάνι μπάνιου ιδέες 2023, η EasyReno τι προτείνει;

Το μπάνιο είναι ένας χώρος με σημαντική υγρασία και ζέστη, άρα το καλύτερο ταβάνι είναι αυτό που αντέχει σε τέτοιες συνθήκες. Το ιδανικό ταβάνι μπάνιου επίσης πρέπει να αντέχει στο χρόνο και να δείχνει καλαίσθητο και ταιριαστό με το υπόλοιπο μπάνιο. Η αντοχή και το κόστος είναι ίσως οι βασικές παράμετροι που καθορίζουν την επιλογή μας. 

Κάποιες καλές επιλογές για ταβάνι μπάνιου ιδέες 2023, είναι το πλακάκι, το fiberglass και η επένδυση με διάφορα υλικά. Χρησιμοποιώντας τα ευφάνταστα και με καλαισθησία μπορούμε να πετύχουμε ένα μοναδικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να γίνει ακόμα πιο έντονο ανάλογα το φινίρισμα που επιλέγουμε. 

Τι να χρησιμοποιήσω για το ταβάνι μπάνιου μου;

Κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα διότι είναι τόσο θέμα προϋπολογισμού όσο και θέμα γούστου. Η επιλογή που θα κάναμε εμείς μπορεί να μη συνάδει καθόλου με τα δικά σας οικονομικά ή τις προτιμήσεις σας. Γι’αυτό γράψαμε τον οδηγό ‘Ταβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023’ ώστε να σας πληροφορήσουμε επαρκώς για να λάβετε εσείς την απόφαση για το ταβάνι του μπάνιου. 

Ταβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023: Πως Επιλέγω Υλικά;

Το ταβάνι μπάνιου είναι μία επιλογή με αρκετή πολυπλοκότητα διότι το ταβάνι πρέπει να μείνει αναλλοίωτο για πολύ καιρό ειδικά αν γίνουν εργασίες στο σπίτι μελλοντικά. Ωστόσο, ο οδηγός μας ‘Ταβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023’ έχει σκοπό να σας ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο…των ταβανιών ώστε να κάνετε μία επιλογή για την οποία θα είστε χαρούμενοι για πολλά χρόνια. Χρειάζεται να ξέρετε και να κατανοήσετε τους τύπους των υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, τις χρηματικές διαφορές μεταξύ τους και τα στάνταρ ποιότητας. Αυτό αποσκοπούμε να κάνουμε στον οδηγό ‘Ταβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023’. 

Όταν ψάχνουμε για το ιδανικό ταβάνι στο μπάνιο, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας -πέρα από το κόστος-, την αντοχή στη ζέστη, την ευκολία στην εγκατάσταση, και το τελικό αποτέλεσμα. Προφανώς δεν είναι απαραίτητο να μπορείτε να καταλάβετε επακριβώς όλες αυτές τις παραμέτρους αλλά προσπαθούμε να σας διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο με τρισδιάσταση απεικόνιση του τελικού αποτελέσματος. Και αν νομίζετε ότι ο οδηγός ‘Ταβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023’ δεν σας αφορά επειδή έχετε μικρό μπάνιο, ξανασκεφτείτε το.  

Η ερώτηση που γίνεται από σχεδόν όλους τους πελάτες μας είναι: Τι χρησιμοποιείτε για το ταβάνι; Με τι υλικό γίνεται; Είναι μία εύλογη απορία διότι ειδικά στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει το απλό ταβάνι, που είναι ένα χέρι μπογιά -άσπρη- και τίποτα περισσότερο. Ωστόσο, οι επιλογές μας είναι αρκετές. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέταλλο, αδιάβροχο fiberglass, γυαλί, γυψοσανίδα, πάνελ αλουμινίου, ξύλο, plexiglass κτλ. 

ταβανι μπανιου

Tαβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023: Τι Άλλο Πρέπει Να Έχω Στο Νου;

  • Το κλίμα στην περιοχή σου: Τα ταβάνια είναι επιρρεπή σε σπασίματα ειδικά όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες. Το ίδιο ισχύει και για τα υψηλά επίπεδα υγρασίας. 
  • Το στυλ του μπάνιου σου: Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι σημαντικό και ειδικά αν πρόκειται για καινούριο μπάνιο. Επομένως, τα υλικά που θα επιλέξεις πρέπει να είναι ανάλογα ώστε να συνθέτουν το αισθητικό αποτέλεσμα που επιδιώκεις. 
  • Κόστος και αντοχή: Ισχύει ότι όσο πιο ποιοτικό και αντοχής είναι το υλικό για το ταβάνι, τόσο πιο ακριβό είναι. Υπάρχουν βέβαια πολύ αξιόλογες επιλογές που είναι πιο οικονομικές αλλά σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να κάνει κάποιος την έρευνα αγοράς για σένα. Αυτό κάνουμε στην EasyReno και κάποια tips δίνουμε στον οδηγό ‘Ταβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023’. 
  • Κόστος Εγκατάστασης: Η διαδικασία της εγκατάστασης για κάθε ταβάνι διαφέρει λόγω των τετραγωνικών μέτρων’οπως και του υλικού και της δυσκολίας που μπορεί να έχει. Το κατάλληλο συνεργείο όμως ξέρει να σας πει εξ’αρχής τις λεπτομέρειες του κάθε υλικού και τις ιδιαιτερότητες του. 

Ταβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023: Ποιο Υλικό Είναι Καλύτερο Για Το Ταβάνι Μου;

Όταν ξεκινάμε την ανακαίνιση μπάνιου, φυσικά και θα σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε με το ταβάνι. Αρκετά υλικά είναι στη διάθεση μας και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να τα συγκρίνουμε και να δούμε τι είναι αυτό που ταιριάζει στο χώρο μας … και στην τσέπη μας! Οι επιλογές είναι πολλές: γυψοσανίδες, plexiglass, fiberglass, τσιμεντοσανίδες, πλακάκια κτλ. Κάθε υλικό έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του και πρέπει να ζυγίσουμε την απόφαση μας πριν την πάρουμε. 

Για παράδειγμα, τα Plexiglass αντέχουν πολύ στο νερό, είναι η τέλεια επιλογή για το μέρος της ντουζιέρας ωστόσο χρειάζονται συχνή συντήρηση για να παραμείνουν αναλλοίωτα. Την ίδια αντοχή στο νερό έχει και η γυψοσανίδα και δείχνει πολύ όμορφη αν όλο το μπάνιο ντυθεί αντίστοιχα. 

Αν επιλέξετε τσιμεντοσανίδες, πρέπει να επικαλυφθούν με κάποιο άλλο υλικό π.χ. πλακάκι για να μην γίνουν ζημιές. Το fiberglass είναι επίσης μία καλή λύση αν επιδιώκετε κάτι απλό. 

Ό,τι υλικό και αν επιλέξετε, χρειάζεται προστασία. Αυτό είναι μία αλήθεια. Θα πρέπει να κρατήσετε ένα ποσό στην άκρη για να γίνει αδιαβροχοποίηση σο μπάνιο (ειδικά στο ταβάνι) ώστε να μη χρειαστεί αντικατάσταση ή επιδιορθώσεις στο άμεσο μέλλον. 

Οι επιλογές που αναφέρθηκαν στον οδηγό ‘Ταβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023’ είναι κατάλληλες για κάθε μπάνιο, μικρό ή μεγάλο. Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι σας αρέσει περισσότερο ή δεν μπορείτε να σκεφτείτε πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, καλύτερα να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς στην EasyReno για να σας καθοδηγήσουν σε ό,τι χρειάζεστε για το ταβάνι του μπάνιου.   

Tαβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023: Ταβάνι από Fiberglass

Το fiberglass είναι ένα πολύ εύκολο υλικό και σχετικά οικονομικό. Μπορεί να κοπεί σε ό,τι διάσταση θέλουμε και άρα η εγκατάσταση του είναι πολύ πιο εύκολη. Δείχνει πολύ όμορφο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στους τοίχους της ντουζιέρας (ή την καμπίνα). Έχει μεγάλη αντοχή στο νερό και διατηρείται αρκετά σε άρτια κατάσταση ακόμα και αν είναι συνεχώς εκτεθειμμένο σε υψηλά επίπεδα υγρασίας και θερμότητας. 

Tαβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023: Ταβάνι από Τσιμεντοσανίδα

Η χρήση τσιμεντοσανίδας σε χώρο με υγρασία είναι μία πολύ κακή ιδέα γιατί το τσιμέντο είναι ένα πορώδες υλικό και μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να διαβρωθεί. Ωστόσο, αν καλυφθεί με πλακάκια προσφέρει τρομερή προστασία από την υγρασία αν και τα πλακάκια από μόνα τους βάλλονται από την υγρασία ειδικά στους αρμούς. Ο συνδυασμός των δυο υλικών όμως ελαχιστοποιεί τις φθορές από την υγρασία. 

Tαβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023: Ταβάνι από Γυψοσανίδα

Η γυψασανίδα είναι ιδανική για όλες τις επιφάνειες του μπάνιου εκτός από όσες βρέχονται απ’ευθείας με νερό. Φυσικά, υπάρχουν και οι ειδικές γυψοσανίδες με αντοχή στο νερό. Γενικά, η γυψοσανίδα μπορεί να δώσει ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα, ειδικά αν χρησιμοποιηθεί σε όλο το μπάνιο.

Tαβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023: Ταβάνι από Μέταλλο

Το μέταλλο ως υλικό στα ταβάνια είναι ένα σχετικά καινούριο concept και φαίνεται περίεργο σε πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, μπορεί να δώσει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα και τα σχέδια των μεταλλικών πλακιδίων είναι πολλά. Ακόμα, είναι πολύ εύκολα στην τοποθέτηση τους και έχουν μεγάλη αντοχή στην υγρασία ενώ το μεταλλικό φινίρισμα τα καθιστά πολύ εύκολα στην καθαριότητα. 

Tαβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023: Ταβάνι Ψευδοροφής

Αρκετά συχνή επιλογή στην Ελλάδα είναι η ψευδοροφή και είναι μία αρκετά δημοφιλή επιλογή λόγω της ποικιλίας σε σχέδια, χρώματα, σχήματα κτλ. Οι ψευδοροφές είναι μία επιλογή που συνεργάζεται πολύ εύκολα με φωτισμό LED και επομένως, οι δημιουργικές επιλογές που έχουμε είναι πάρα πολλές. 

Tαβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023: Ταβάνι από Πολυστυρένιο

Τα πολύ παλιά μπάνια που χρειάζονται μία ριζική αλλαγή συνήθως ωφελούνται από τη χρήση πολυστυρένιου διότι μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το υπάρχον ταβάνι. Αυτό διευκολύνει την εγκατάσταση και μειώνει το κόστος της. Το μόνο μειονέκτημα του υλικού είναι η ελάχιστη αντοχή του στην φωτιά αλλά με την κατάλληλη μόνωση ή βάψιμο, μπορείτε να πετύχετε ένα ταβάνι με όμορφο αποτέλεσμα σε χαμηλό κόστος. 

Tαβάνι Μπάνιου Ιδέες 2023: Ταβάνι με Επένδυση Από Ξύλο

Το ξύλο είναι ίσως το ομορφότερο και καλύτερο υλικό για ένα σπίτι αλλά η συμπεριφορά του στην υγρασία είναι από τις χειρότερες. Διαστέλλεται και συστέλλεται ανάλογα τη θερμοκρασία και την υγρασία και γι’αυτό πολλοί δεν το επιλέγουν για το ταβάνι του μπάνιου τους. Ωστόσο, αν βαφτεί με την κατάλληλη μπογιά ή βερνίκι, μπορεί να αδιαβροχοποιηθεί και να μην έχει τόση φθορά. 

Ελάτε σε επαφή με την ομάδα μας σήμερα για την καλύτερη ανακαίνιση μπάνιου.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες