ανακαινιση

Χρώματα Μπάνιου: 4 Συμβουλές

Table of Contents

Ψάχνετε τα καλύτερα χρώματα μπάνιου για την ανακαινιση σας; Η ομάδα μας έχει τη λύση με καταπληκτικά έργα ανακαίνισης μπάνιου.

Τα Καλύτερα Χρώματα Για Το Μπάνιο Σας

Τι καλύτερο από φρέσκο χρώμα στο χώρο! Όλοι ξέρουμε πόσο μας ανανεώνει να βάψουμε ένα χώρο σε ένα διαφορετικό χρώμα ή ακόμα και στο ίδιο. Το μπάνιο φυσικά δεν εξαιρείται από τα χρώματα αν και στην Ελλάδα συνηθίζουμε να ντύνουμε όλο μας το μπάνιο με πλακάκια, μία τάση που προοδευτικά φθίνει κυρίως λόγω του αυξανόμενου κόστους των πλακιδίων. Η διαθεσιμότητα σε χρώματα για μπάνιο είναι μεγάλη και είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να ανανεώσετε το μπάνιο σας. Ωστόσο, πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε ότι το μπάνιο είναι ένας χώρος με υγρασία και είναι πολύ εύκολο να εμφανιστεί μούχλα, οπότε πρέπει η επιλογή του χρώματος να είναι η κατάλληλη για αυτά τα περιβάλλοντα. 

Διάβασε τον αναλυτικό οδηγό της EasyReno για χρώματα για μπάνιο!

Χρώματα Μπάνιου

#1 Χρώματα Μπάνιου: Η Λαδομπογιά Είναι Καλή Λύση; 

Η λαδομπογιά είναι η πιο διαδεδομένη επιλογή όταν θέλουμε να επικαλυφθεί ένα σημείο και να αντέξει στο χρόνο. Ειδικά σε σημεία ή χώρους που δεν σκοπεύουμε να ανανεώσουμε το χρώμα σύντομα, είναι η κατάλληλη επιλογή. Η ρητίνη της λαδομπογιάς είναι σχεδιασμένη ώστε να δημιουργεί μία σκληρή επικάλυψη που σημαίνει αυξημένη αντοχή σε βρωμιές και σκουριά. Ωστόσο, η λαδομπογιά έχει κάποιους περιορισμούς, ειδικά όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε μπάνιο:

 • Το καθάρισμα της επιφάνειας που έχει καλυφθεί με λαδομπογιά είναι δύσκολο. 
 • Η μυρωδιά της λαδομπογιάς είναι πολύ έντονη και αργεί να φύγει.
 • Χρειάζεται πολύς χρόνος μεταξύ των στρώσεων της λαδομπογιάς για να στεγνώσει.
 • Υπάρχει πάντα η περίπτωση να αλλοιωθεί το χρώμα (να κιτρινίσει) με τον καιρό ειδικά σε μπάνια που δεν δέχονται τόσο φυσικό φως. 

#2 Χρώματα Μπάνιου: Να Χρησιμοποιήσω Πλαστικό Χρώμα;

Μία άλλη επιλογή για Χρώματα Μπάνιου είναι τα πλαστικά χρώματα με βάση το νερό στα οποία αναμειγνύεται η απόχρωση που επιλέγουμε με λευκό πλαστικό χρώμα και αραιώνεται με νερό. Είναι η λύση που προτιμούν αρκετοί ιδιοκτήτες επειδή είναι πιο οικολογική. Τα πλαστικά χρώματα έχουν και αρκετά άλλα πλεονεκτήματα όπως π.χ. 

 • Έχουν υψηλή καλυπτικότητα και διατηρούν το χρώμα τους χωρίς να ξεθωριάζουν γι΄αυτό και προτιμώνται για εσωτερικούς τοίχους που έχουν πρόβλημα με την υγρασία.
 • Στεγνώνουν πιο γρήγορα από τις λαδομπογιές. 
 • Χρησιμοποιούνται πάνω από την υπάρχουσα μπογιά.
 • Καθαρίζουν απλά με λίγο σαπούνι και νερό και υπάρχουν ποιότητες που καθαρίζουν απλά με ένα μαντηλάκι. 
 • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε φινίρισμα.

Αν διαλέξετε πλαστικό χρώμα, καλύτερα να επιλέξετε ποιότητα που καθαρίζει πολύ εύκολα ώστε να διευκολύνεται το καθάρισμα και να διατηρείται το μπάνιο καθαρό. 

#3 Χρώματα Μπάνιου: Τι Φινίρισμα Να Διαλέξω;

Εφόσον γίνει η επιλογή για τα κατάλληλα χρώματα μπάνιου και τύπου μπογιάς, το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε το ανάλογο φινίρισμα που απαιτείται για τις ανάγκες της ανακαίνισης του μπάνιου σας. Το φινίρισμα δεν είναι απλά μία αισθητική επιλογή αλλά έχει σημασία και για τη διάρκεια χωής των χρωμάτων το μπάνιο. Υπάρχουν ειδικά αντιμουχλικά φινιρίσματα τα οποία είναι μία καλή επιλογή για ένα μπάνιο. 

Γενικά απόφυγε να χρησιμοποιείς ματ φινιρίσματα στο μπάνιο διότι περιέχουν λιγότερη ποσότητα ρητίνης ώστε να πετυχαίνουν χαμηλό επίπεδο λουστραρίσματος αλλά πλουσιότερο χρώμα. Λόγω αυτής της ιδιομορφίας τους, είναι ευάλωτα σε υγρασίες και δεν αντέχουν σε πολλά καθαρίσματα. Ωστόσο, υπάρχουν ματ φινιρίσματα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για μπάνιο και συνήθως κοστίζουν πεισσότερο αλλά προσφέρουν αντοχή στην υγρασία και τη μούχλα. 

Gloss Και Σατινέ Φινιρίσματα Στα Χρώματα Μπάνιου

Τα gloss φινιρίσματα είναι καλές επιλογές για χρώματα μπάνιου διότι βοηθούν τη μπογιά να αντισταθεί στην υγρασία του χώρου. Επομένως, εφόσον δεν είναι τόσο πορώδες υλικό και αντιστέκεται στην υγρασία, μπορεί να εμποδίσει και την εμφάνιση της μούχλας. Το gloss φινιρισμα φτιάχνεται με μεγαλύτερη ποσότητα ρητίνης και δημιουργεί πιο ισχυρούς μοριακούς δεσμούς στη φόρμουλα της μπογιάς ώστε να μην απορροφά υγρασία και να μη δυσχεραίνει το καθάρισμα. 

Βασικά Πλεονεκτήματα του Gloss Φινιρίσματος Στα Χρώματα Μπάνιου

 • Δεν απορροφούν την υγρασία αλλά αντιστέκονται και μειώνονται οι πιθανότητες για εμφάνιση μούχλας και υγρασίας στο μπάνιο. Η υγρασία εξατμίζεται από τους τοίχους όταν επιλέγουμε gloss φινίρισμα και έτσι προστατεύουμε το χρώμα και τον τοίχο. 
 • Βοηθούν στο καθάρισμα του μπάνιου γιατί οι επιφάνειες καθαρίζονται εύκολα με λίγο σαπούνι και νερό ή μόνο με ένα μαντηλάκι χωρίς να χρειάζονται τρίψιμο ή βαριά καθαριστικά. 

#4 Χρώματα Για Μπάνιο: Διαλέγοντας Χρώμα Για Το Ταβάνι Του Μπάνιου

Μία περιοχή στο μπάνιο που πρέπει να δίνουμε προσοχή -και συχνά δεν δίνουμε!- είναι το ταβάνι του μπάνιου. Πρέπει να αποφεύγουμε τις φθηνές μπογιές και να διαλέγουμε gloss ή σατινέ φινιρίσματα που αντιστέκονται στην υγρασία και τη μούχλα. Αν όμως η επιλογή του gloss φινιρίσματος σας φαίνεται ότι τραβάει πολύ το βλέμμα προς το ταβάνι, υπάρχει η επιλογή του σατινέ φινιρίσματος που έχει λιγότερο λούστρο και είναι ιδανικό για μπάνια με χαμηλά επίπεδα υγρασίας. 

Τι Να Προσέξω Όταν Επιλέγω Χρώματα Μπάνιου

 • Μην βάφετε ποτέ πάνω σε τοίχους με υγρασία. Πρέπει πρώτα να φύγει η υγρασία και μετά να επικαλυφθούν οι τοίχοι -ισως και με αντιμουχλικό σοβά ανάλογα την περίπτωση- προτού βαφτούν. 
 • Βεβαιωθείτε ότι το μπάνιο αερίζεται επαρκώς και πάντα να χρησιμοποιείτε γάντια και μάσκα όταν βάφετε. 
 • Ξεκινήστε το βάψιμο με αστάρι (ιδανικά, αντιμουχλικό) προτού βάψετε με το χρώμα.
 • Αν πρόκειται για τοίχο που εχει ξαναβαφτεί, πρώτα ελέγξτε για τυχόν σημάδια φθοράς στους τοίχους όπως τρυπούλες ή σκασίματα. Τέτοιες μικρές ζημιές μπορεί να αφήσουν την υγρασία να περάσει στον τοίχο και να δημιουργήσει μελλοντικά προβλήματα. 
 • Αν δεν μπορείτε να βρείτε την απόχρωση που θέλετε σε αντιμουχλική μπογιά, μπορείτε να ζητήσετε να προστεθούν ουσίες στην υπάρχουσα μπογιά που αγοράσατε ώστε να αντιστέκεται στην υγρασία.  

Καλέστε σήμερα την για την καλύτερη ανακαίνιση μπάνιου με χρώματα που συναρπάζουν.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες