ανακαινιση

Πόσο ρεύμα καίει ένα κλιματιστικό στο ζεστό;

Table of Contents

Το κόστος θέρμανσης σπιτιού είναι ένα ζήτημα που απασχολεί κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου. Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να διατηρήσουμε το σπίτι μας ζεστό κατά τον χειμώνα, αλλά αυτό συνήθως συνεπάγεται υψηλότερες δαπάνες στον λογαριασμό της θέρμανσης και κυρίως όταν αναφερόμαστε στη θέρμανση με πετρέλαιο. Καθώς, η κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια έχει επηρεάσει τη ζωή πολλών ανθρώπων, και ιδιαίτερα την οικονομική τους κατάσταση οι ενοικιαστές των ακινήτων δε δύναται να επωμιστούν το μεγάλο οικονομικό βάρος αγοράς πετρελαίου για τον εφοδιασμό του καυστήρα. Είναι σημαντικό να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, όπως η επιλογή φυσικού αερίου.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη περιοχές που δεν έχουν φτιαχτεί δίκτυα φυσικού αερίου και αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών με αποτέλεσμα να είναι κρίσιμο να προωθηθούν εναλλακτικές λύσεις για να καλυφθεί η ανάγκη της θέρμανσης. Τη λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται έρχεται να την καλύψει: ένα καλό air condition.

Λόγοι μη χρήσης κλιματιστικού

Συνηθίζεται, όμως, πολλοί άνθρωποι να παραβλέπουν τη δυνατότητα χρήσης κλιματιστικού το χειμώνα ως επιλογή θέρμανσης. Ποιοι είναι άραγε οι λόγοι που έχουν οδηγήσει σε αυτή την προκατάληψη; Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι κάποιοι θεωρούν τα κλιματιστικά ως συσκευές καλοκαιρινής χρήσης και πιστεύουν ότι το χειμώνα οφείλουν να είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι ως προς την κατανάλωση ενέργειας. Ωστόσο, η ενεργειακή απόδοση των κλιματιστικών έχει βελτιωθεί σημαντικά και μπορεί να είναι εξίσου αποδοτικά στη θέρμανση όπως και στην ψύξη.

Ο κύριος, όμως, λόγος που πολλοί τείνουν να μη χρησιμοποιούν το κλιματιστικό για να ζεσταθούν κατά την χειμερινή περίοδο είναι ότι θεωρούν ότι κάνοντας χρήση του air condition θα αυξήσουν το λογαριασμό της ενέργειας καθιστώντας έτσι αυτή την επιλογή ως μη οικονομικά βιώσιμη. Εντούτοις, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα υπάρχουν κλιματιστικά ενεργειακής κλάσης Α++, τα οποία παρέχουν αποδοτική θέρμανση και μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, το κλιματιστικό σου παρέχει άμεση ζεστασιά και άνεση στο χώρο σου, ακόμα και όταν η θερμοκρασία έξω είναι πολύ χαμηλή!

Πόσο καταναλώνει ένα κλιματιστικό;

Ίσως η πιο συνηθισμένη ερώτηση των καταναλωτών να είναι αυτή πριν την αγορά ενός κλιματιστικού. Κάθε μηχάνημα κλιματιστικού είναι ξεχωριστό και έχει τη δική του κατανάλωση, συγκεκριμένα όσον αφορά την ισχύ του και την ενεργειακή τάξη του. Επομένως, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το πόση ενέργεια χρησιμοποιούμε και να επιλέξουμε την κατάλληλη ενεργειακή τάξη για τις ανάγκες μας.

Μια, λοιπόν, σημαντική παράμετρος για να εστιάσουμε την προσοχή μας είναι η ενεργειακή κλάση ενός κλιματιστικού. Η επιλογή ενός κλιματιστικού με υψηλή ενεργειακή κλάση (Α+) μπορεί να μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε σημαντικό ποσό στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόκειται για μια τεχνολογία που επιτρέπει στο κλιματιστικό να παρέχει μια πιο σταθερή ροή αέρα, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας. Όσο περισσότερα είναι αυτά, τόσο μικρότερη είναι η κατανάλωση ενέργειας.

Ωστόσο, υπάρχουν διακυμάνσεις στην κατανάλωση του κλιματιστικού ανάλογα με τον κάθε κατασκευαστή και το μοντέλο του. Είναι σημαντικό λοιπόν, να επιλέξουμε ένα κλιματιστικό που να μας προσφέρει υψηλή απόδοση σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Με ποιους τρόπους μπορώ να μειώσω και άλλο την κατανάλωση;

Air Conditioner 1

Σωστή ρύθμιση θερμοκρασίας: Η σωστή επιλογή θερμοκρασίας είναι ο βασικός παράγοντας για την αποτελεσματική και οικονομική κατανάλωση του κλιματιστικού, είτε βρισκόμαστε σε ζεστό είτε σε κρύο κλίμα. Πολλοί απλά ρυθμίζουν το κλιματιστικό στο “αυτόματο” και το αφήνουν να διαλέγει την κατάλληλη θερμοκρασία, όμως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας και, συνεπώς, σε υψηλότερο λογαριασμό στο τέλος του μήνα. Είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη μας το μέγεθος του δωματίου, τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε αυτό και τις ανάγκες κάθε ατόμου. Επομένως, προσαρμόζοντας τη θερμοκρασία στις ανάγκες μας, μπορούμε να απολαύσουμε μια άνετη και φιλική προς το περιβάλλον κατανάλωση.

Χρήση ανεμιστήρα οροφής: Για να εξοικονομήσουμε ενέργεια, η χρήση ενός ανεμιστήρα οροφής μπορεί να βοηθήσει. Ο ανεμιστήρας θα κατανείμει τον ζεστό αέρα από το air condition σε όλο το δωμάτιο, κάνοντάς μας να νιώθουμε ακόμα πιο ζεστά. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι ότι η κυκλική κίνηση του ανεμιστήρα να είναι με αντίθετη φορά από τους θερινούς μήνες, έτσι ώστε ο θερμός αέρας να έχει καθοδική κίνηση.
Σωστή συντήρηση της συσκευής: Προκειμένου να απολαμβάνετε τη βέλτιστη απόδοσή του air condition, είναι σημαντική η σωστή συντήρηση του από τους ειδικούς. Με τη διατήρηση του κλιματιστικού σε κορυφαία κατάσταση, θα μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος λειτουργίας του, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσετε καθαρό και υγιεινό τον αέρα που αναπνέετε. Μην παραμελείτε τη συντήρηση του κλιματιστικού σας ώστε απολαύστε τη μέγιστη απόδοση του!

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες