ανακαινιση

Πως Θα Κάνω Το Υπόγειο Σπίτι: 6 Συμβουλές

Table of Contents

Αναρωτιέσαι “πως θα κάνω το υπόγειο σπίτι”; Η ομάδα μας έχει τη λύση για ανακαίνιση υπογείου ή ημιυπόγειο.

Πως Θα Κάνω Το Υπόγειο Σπίτι

Μετατροπή Υπογείου Σε Αυτόνομο Σπίτι

Aρκετές μονοκατοικίες στην Ελλάδα έχουν υπόγεια που στη συντριπτική πλειοψηφία τους χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικοί χώροι. Και μη νομίζετε ότι το υπόγειο είναι απαραίτητα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Παρατηρήσαμε ότι πολλοί πελάτες μας με δυόροφες ή τριόροφες μονοκατοικίες αποκαλούν το ισόγειο τους υπόγειο και αντίστοιχα χρησιμοποιούν εκείνο για αποθήκευση. Η ερώτηση ‘Πως θα κάνω το Υπόγειο Σπίτι’ είναι αρκετά συχνή γι’αυτό οι ειδικοί της EasyReno συνθέσανε τον οδηγό ‘Πως θα κάνω το Υπόγειο Σπίτι’ για να πάρετε μερικές ιδέες. 

Το υπόγειο δεν χρειάζεται να μένει παραμελημένο! Διαβάστε παρακάτω στον οδηγό ‘Πως θα κάνω το Υπόγειο Σπίτι’ και πάρτε ιδέες για το υπόγειο σας. 

#1 Πως Θα Κάνω Το Υπόγειο Σπίτι: Μέτρα Τα Τετραγωνικά Του Υπογείου

Τα τετραγωνικά του υπογείου είναι ένας βασικός παράγοντας που καθορίζει τόσο το κόστος της ανακαίνισης όσο και την αξία που θα προστεθεί στο ακίνητο σας. Ακόμα, γνωρίζοντας ακριβώς το μέγεθος του υπογείου μπορείτε αντίστοιχα να αποφασίσετε πως μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα π.χ. είναι αρκετά μεγάλο για να γίνει διαμέρισμα ή μικρό ώστε να γίνει χώρος για να παίζουν τα παιδιά;

Μην ξεχνάς: αν στο υπόγειο υπάρχει λέβητας ή boiler, πρέπει απαραίτητα να γίνει ένα ξεχωριστό μικρό δωμάτιο μόνο για αυτά τα μηχανήματα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το υπολογίσεις εκτός του τελικού μεγέθους του υπογείου. 

#2 Πως Θα Κάνω Το Υπόγειο Σπίτι: Μέτρα Το Ύψος Του Υπογείου

Αν αποφασίσατε να αξιοποιήσετε το υπόγειο σας, πήρατε τη σωστή απόφαση. Όμως, είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε το ύψος του υπογείου. Ο νόμος ορίζει το ελάχιστο και το μέγιστο ύψος στις κατασκευές ανάλογα με τη χρήση τους. Συνήθως τα υπόγεια (με αντίστοιχη χρήση) πρέπει να έχει ελάχιστο ύψος 2,20 μ. Ένα υπόγειο χαμηλότερο από 2,20 μ δεν θα μπορέσει να βγάλει άδεια γι’αυτό άλλωστε και δεν τα βρίσκουμε συχνά. 

#3  Πως Θα Κάνω Το Υπόγειο Σπίτι: Φτιάξε Μία Δεύτερη Έξοδο

Ο οδηγός της EasyReno ‘Πως θα κάνω το Υπόγειο Σπίτι’ δεν θα ήταν πλήρης αν δεν προσθέταμε πόρτες και εξόδους. Αν ονειρεύεστε το υπόγειο σας να γίνει ένας όμορφος χώρος και όχι απλά ένα μέρος με άτακτη αποθήκευση πραγμάτων τότε σκεφτείτε να έχετε μία δεύτερη έξοδο. Θα μπορούσε να είναι μία πόρτα με σκάλες ή ένα μεγάλο παράθυρο αν δεν υπάρχει ήδη. Σε ισόγεια (που αποκαλούνται υπόγεια) είναι πολύ πιο εύκολο γιατί συνήθως υπάρχει πρόβλεψη για πόρτες. 

#4  Πως Θα Κάνω Το Υπόγειο Σπίτι: Σκεφτείτε Αν Χρειάζεστε Υδραυλική Εγκατάσταση

Θέλετε να προσθέσετε μπάνιο στο υπόγειο; Θα μπορούσε να είναι ένα μικρό W.C. ή/και ένα μεγάλο μπάνιο, ανάλογα με τις επιθυμίες σας και τις δυνατότητες του χώρου. Ωστόσο, οι σωλήνες συνήθως βρίσκονται κάτω από τα μπετά και στην περίπτωση του υπογείου αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για υδραυλική εγκατάσταση, τότε χρειάζεται να γίνει άλλη ρύθμιση. 

#5 Πως Θα Κάνω Το Υπόγειο Σπίτι: Μόνωση Και Αδιαβροχοποίηση

Τα υπόγεια είναι σχεδόν συνώνυμα με την υγρασία. Τα περισσότερα προβλήματα υγρασίας ξεκινάνε στα υπόγεια ενώ πολλές φορές γίνονται και πλημμύρες. Έχουμε ακούσει πολλές φορές για διάφορες περιοχές να πλημμύρισαν υπόγεια λόγω έντονης βροχόπτωσης. Προφανώς, δεν είναι κάτι που θέλουμε να γίνει στο δικό σας υπόγεια. 

Αν ένας πελάτης μας ρωτήσει ‘Πως θα κάνω το Υπόγειο Σπίτι’, το πρώτο που θα του πούμε είναι: Κάνε μόνωση. Υπάρχουν πολλές λύσεις διαθέσιμες για να μονωθεί ένα υπόγειο και είναι μία απολύτως απαραίτητη διαδικασία. 

#6 Πως Θα Κάνω Το Υπόγειο Σπίτι: Eξαερισμός

Στα υπόγεια το πρόβλημα της υγρασίας διογκώνεται λόγω ελλιπούς εξαερισμού. Έτσι, μαζεύεται μούχλα και αρχίζει η διάβρωση. Ανάλογα με το υπόγειο πρέπει να γίνει μελέτη εξαερισμού ώστε να αποφεύγονται συγκεντρώσεις μούχλας ενώ συχνά μπορεί να χρειάζεται και αφυγραντήρας στο χώρο. 

Πως Θα Κάνω Το Υπόγειο Σπίτι: Τι Άλλο Να Έχω Στο Νου

Στον οδηγό ‘Πως θα κάνω το Υπόγειο Σπίτι’ σκεφτήκαμε ότι το πιο σημαντικό είναι να σας πληροφορήσουμε σχετικά με τα δομικά και στατικά στοιχεία του υπογείου. Όμως, υπάρχουν και λίγα ακόμα σημεία που χρειάζονται προσοχή!

  1. Πως Θα Κάνω Το Υπόγειο Σπίτι: Έντομα και Σαθρά Σημεία

Ναι, το πιο πιθανό είναι ότι θα βρείτε διαφόρων ειδών έντομα στο υπόγειο σας. Τα έντομα λατρεύουν τέτοιες συνθήκες και αναπαράγονται γρήγορα. Για τον λόγο αυτό, δεν προτείνουμε ένα απλό ψέκασμα με εντομοκτόνο αλλά μία απεντόμωση-μυοκτονία από επαγγελματία.

  1. Πως Θα Κάνω Το Υπόγειο Σπίτι: Δάπεδα

Ανάλογα με τη χρήση που θες να κάνεις στο υπόγεια, θα πρέπει να διαλέξεις και το ανάλογο πάτωμα. Συνήθως στα υπόγεια το πάτωμα είναι απλό τσιμέντο και κανείς δεν θέλει να πατάει πάνω στο τσιμέντο. Για παράδειγμα, αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις ως διαμέρισμα ή χώρο για παιχνίδι, προτείνουμε laminate πατώματα. Αν θες να το χρησιμοποιείς για αποθήκευση, πλυντήρια, και βαριές εργασίες, προτείνουμε είτε πλακάκι είτε και έναν απλό μουσαμά. 

  1. Πως Θα Κάνω Το Υπόγειο Σπίτι: Είσοδος

Στον οδηγό  ‘Πως θα κάνω το Υπόγειο Σπίτι’ αναφερθήκαμε στη δεύτερη έξοδο ήδη. Πρέπει να σκεφτείτε και την είσοδο στο υπόγειο. Συνήθως είναι μία σκάλα που οδηγεί από το κεντρικό σπίτι στο υπόγειο αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων παρατηρούμε ότι είναι μία σκάλα χωρίς επένδυση πατώματος, με μεγάλα ρίχτια και αρκετές φορές αρκετά επίκινδυνη. Εφόσον το υπόγειο θα γίνει ένας χρησιμοποιούμενος χώρος, θα πρέπει να μας εξυπηρετεί αντίστοιχα η είσοδος. 

  1. Πως Θα Κάνω Το Υπόγειο Σπίτι: Φωτισμός

Όταν ένας πελάτης μας ρωτάει Πως θα κάνω το Υπόγειο Σπίτι, κλείνουμε ένα ραντεβού για να δούμε το χώρο. Σε όλες τις περιπτώσεις, το σίγουρο που θα δούμε είναι μία απλή λάμπα να κρέμεται από ένα ντουί στο ταβάνι. Εκεί επεμβαίνουμε κατ’ευθείαν και προτείνουμε εγκατάσταση ταβανιού (για μόνωση και αισθητική) αλλά και μελέτη φωτισμού. Τα υπόγεια δεν έχουν φυσικό φως ή αν έχουν είναι ελάχιστο. Χρειάζεται επομένως σημαντικός φωτισμός που θα φωτίζει ανάλογα το χώρο. 

  1. Πως Θα Κάνω Το Υπόγειο Σπίτι: Κουζίνες

Σε κάθε ανακαίνιση σίγουρα περιλαμβάνεται μία κουζίνα και δεν θα μπορούσε να λείπει από τον οδηγό ‘Πως θα κάνω το Υπόγειο Σπίτι’ . Αν λοιπόν και εσείς σκέφτεστε να εγκαταστήσετε μία κουζίνα στο υπόγειο, σκεφτείτε έξυπνα. Υπολογίστε τα τετραγωνικά και τη χρήση του χώρου. Δεν έχει νόημα να φτιάξουμε μία κουζίνα-υπερπαραγωγή σε ένα υπόγειο που θα χρησιμοποιείται ως βοηθητικό διαμέρισμα για φιλοξενούμενους. 

Επικοινωνήστε Με Την EasyReno 

Αν και εσείς θέλετε να ρωτήσετε Πως θα κάνω το υπόγειο σπίτι, απλά καλέστε μας. Μην αφήνετε το υπόγειο σας να μουχλιάζει και να σαπίζει. Αξιοποιήστε τους χώρους όλου του σπιτιού σας! Καλέστε μας σήμερα για περισσότερες πληροφορίες.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες