ανακαινιση

Παιδικό Δωμάτιο: 5 Λόγοι Για Ανακαίνιση

Table of Contents

Θέλετε να δείτε εάν αξίζει να κάνετε ανακαίνιση σε παιδικό δωμάτιο; Η ομάδα μας στην Easy Reno έχει τη λύση.

παιδικό δωμάτιο

Το δωμάτιο που χρειάζεται τις περισσότερες ανακαινίσεις στο σπίτι σας είναι συνήθως το παιδικό δωμάτιο. Η ανακαίνιση δεν εξασφαλίζει μόνο ένα καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης, αλλά εγγυάται και την ασφάλεια των παιδιών. Με τόσους πολλούς περιορισμούς που τίθενται στην παιδική ηλικία στις μέρες μας, η ύπαρξη ενός παιδικού δωματίου μοιάζει πιο απαραίτητη από ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μπορούν να αναπτυχθούν και να εξερευνήσουν χωρίς να πάθουν κακό αυτά ή εσείς.

Τα παιδιά θα είναι πάντα παιδιά, και όσο κι αν τα αγαπάμε, μερικές φορές τα παιχνίδια τους μπορούν να προκαλέσουν χάος στη διακόσμηση του σπιτιού μας – ειδικά όταν τα παιχνίδια τους περιλαμβάνουν τρέξιμο, ρίψη αντικειμένων μεταξύ τους και άλματα σε κρεβάτια και καναπέδες. Πολλοί γονείς έχουν βρει μια καλή λύση που επιτρέπει στα παιδιά τους να παίζουν όσο θέλουν, διατηρώντας παράλληλα το σπίτι ανέπαφο: ένα δωμάτιο παιχνιδιών ή playroom.

Αν και η ανακαίνιση ενός ή δύο δωματίων στο σπίτι σας για να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο παιχνιδιού για τα παιδιά σας μπορεί να κοστίσει κάποια χρήματα, μακροπρόθεσμα θα σας εξοικονομήσει χρήματα μειώνοντας τη φθορά του υπόλοιπου σπιτιού σας. Πόσες φορές έχει λερωθεί ο τοίχος ή ο καναπές σας από αθώες παιδικές αταξίες; 

Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τα 5 οφέλη της δημιουργίας ενός παιδικού δωματίου, με μια εύκολη ανακαίνιση δωματίου.

1. Ένα playroom προστατεύει το σπίτι σας από ζημιές

Τα παιδιά σπάνε πράγματα – είναι γεγονός. Όμως, το να είναι κλεισμένα όλη την ημέρα δεν είναι υγιές για την ανάπτυξή τους, οπότε είναι σοφότερο να σκεφτείτε μια ανακαίνιση. Διαθέτοντας έναν χώρο ειδικά για να παίζουν, είναι λιγότερο πιθανό να καταστρέψουν ή να καταστρέψουν σημαντικά αντικείμενα ή έπιπλα μέσα στο σπίτι σας. Στην αίθουσα ψυχαγωγίας των παιδιών, τα ντουλάπια και τα ράφια θα πρέπει να εγκατασταθούν για να αποφεύγονται υλικά όπως το γυαλί που είναι επιρρεπή σε θραύση. Εδώ μπορούν να τακτοποιούν τα παιχνίδια τους μόλις τελειώσουν το παιχνίδι τους.

2. Μπορείτε επιτέλους να έχετε λίγη ησυχία και γαλήνη

Ως γονείς, το μόνο που θέλουμε μερικές φορές είναι να μείνουμε μόνοι με τις σκέψεις μας σε ένα χαλαρό περιβάλλον, αλλά αυτό είναι δύσκολο όταν έχετε μικρά παιδιά που τρέχουν συνεχώς γύρω σας. Αν όμως ορίσετε ένα δωμάτιο ψυχαγωγίας στο σπίτι σας, τα παιδιά σας μπορούν να παίζουν με την καρδιά τους ενώ κάνουν πολύ λίγο θόρυβο. Μπορείτε να επιλέξετε να απομονώσετε το δωμάτιο ώστε να μην τα ακούτε καθόλου, αλλά μην ξεχνάτε να τα ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα!

3. Τα παιδιά σας θα είναι πιο ασφαλή στο παιδικό δωμάτιο

Οι εσωτερικοί χώροι δεν είναι το ασφαλέστερο μέρος για να παίζουν τα παιδιά. Για παράδειγμα, υπάρχουν μαχαίρια στην κουζίνα, ολισθηρές σκάλες, γυάλινα ντουλάπια που μπορεί να σπάσουν και να τα κόψουν… Και αυτά είναι μόνο μερικά δείγματα των κινδύνων που παραμονεύουν. Ακόμα κι αν πείτε στα παιδιά να μην  κάνουν κάτι, αυτά θα συνεχίσουν να εξερευνούν γιατί αυτό κάνουν τα παιδιά. 

Αλλά δεν καταλαβαίνουν ακόμα πόσο σοβαρές μπορεί να είναι οι συνέπειες. Έτσι, εναπόκειται σε εσάς ως γονέα τους να τα κρατήσετε μακριά από κινδύνους. Εγκαταστήστε, ίσως, μια τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο ψυχαγωγίας τους, ώστε να μπορούν να παίζουν χωρίς να κινδυνεύουν. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε ένα μαλακό χαλί ή ένα ελαστικό χαλάκι για να τα προστατεύσετε από τραυματισμούς όταν γλιστρούν ή πέφτουν.

4. Ελέγξτε τα παιδιά σας εύκολα

Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τα παιχνίδια των παιδιών όταν κρύβονται ή βρίσκονται έξω από το σπίτι. Ωστόσο, με ένα δωμάτιο παιχνιδιού, μπορείτε να τα ελέγχετε πιο εύκολα, επειδή βρίσκονται όλα σε ένα μέρος. Θα μπορούσατε επίσης να εγκαταστήσετε μια κάμερα νταντάς ή μια κάμερα ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τι συμβαίνει ακόμη και αν είστε απασχολημένοι με άλλες εργασίες .

5.Τα παιδιά θα έχουν τον προσωπικό τους χώρο.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούν να έχουν τα παιδιά είναι ο δικός τους χώρος. Το να έχουν το δικό τους χώρο δίνει στα παιδιά την αίσθηση της ιδιοκτησίας και τα βοηθά να αισθάνονται άνετα στο σπίτι τους. Τους επιτρέπει επίσης να αναπτύξουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και να έχουν ένα μέρος για να αποσυρθούν όταν χρειάζονται λίγο χρόνο για να μείνουν μόνα τους.

Τα παιδικά υπνοδωμάτια είναι συχνά τα αγαπημένα τους μέρη στο σπίτι. Είναι ένα μέρος όπου μπορούν να είναι ο εαυτός τους και όπου μπορούν να εκφράσουν την ατομικότητά τους. Είναι επίσης ένα μέρος όπου μπορούν να νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά. Το υπνοδωμάτιο ενός παιδιού πρέπει να είναι ένα καταφύγιο για αυτά, ένα μέρος όπου μπορούν να πάνε για να χαλαρώσουν και να νιώσουν άνετα.

Επομένως, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τα παιδιά σας είναι να τους δημιουργήσετε έναν χώρο που να είναι δικός τους όπως για παράδειγμα ένα πανέμορφο παιδικό δωμάτιο. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλος ή φανταχτερός, αλλά θα πρέπει να είναι ένα μέρος όπου θα νιώθουν ευπρόσδεκτα και αγαπημένα.

παιδικό δωμάτιο ανακαίνιση

Παιδικό Δωμάτιο Με Την Easy Reno

Εάν, λοιπόν, έχετε αποφασίσει να μετατρέψετε με ανακαίνιση ένα δωμάτιο του σπιτιού σας σε μίνι παιδική χαρά, θα χρειαστείτε σίγουρα τη βοήθεια ενός μηχανικού για να επιλέξετε ποιο δωμάτιο έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί, ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Επίσης, πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε ανακαίνιση δωματίου, θα πρέπει να εξετάσετε αν οι εργασίες είναι πράγματι εφικτές. Μόλις ολοκληρώσετε αυτές τις αρχικές προετοιμασίες, μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε έναν προσωπικό  “παράδεισο κρεβατοκάμαρας” για τα παιδιά σας,  ασφαλή και αναπτυξιακά ωφέλιμο για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

 

 

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες