ανακαινιση

#1 Υλικό Για Μονώσεις Αθήνα – Ρελιέφ

Table of Contents

Ψάχνεις το καλύτερο υλικό για μονώσεις Αθήνα; Γνωρίζεις τι είναι το ρελιέφ (relief); Κάλεσε την ομάδα μας σήμερα.

ΧΤΙΖΩ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ ΣΠΙΤΙ ή ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ — Γνωρίζω το Ρελιέφ (RELIEF) ;

Για όσους δεν γνωρίζουν πολλά αναφορικά με τις μονώσεις Αθήνα, το RELIEF (γαλλική λέξη)  είναι μονωτικός και ανάγλυφος διακοσμητικός σοβάς, με βάση υδατoδιαλυτό  πολυμερές, κατάλληλος για την  προστασία και το χρωματισμό εξωτερικών και εσωτερικών επιφανειών. Ξεχωρίζει καθώς δημιουργεί στον τοίχο την αίσθηση της άγριας (σαγρέ) επιφάνειας και ταυτόχρονα τον μονώνει. Εξασφαλίζει άριστο κράτημα στον τοίχο  και εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Συγχρόνως παρέχει προστασία από την υγρασία, καθώς και θερμομόνωση και ηχομόνωση, αντέχοντας στις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Το ρελιέφ είναι υλικό μεγάλης ανθεκτικότητας, με μονωτικά χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς τοίχους και προ πάντων σε περιοχές που επηρεάζονται από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως παραθαλάσσια μέρη, ορεινά μέρη κ.λπ. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε εξωτερικούς τοίχους, πάνω από  μπετόν, από  τούβλα, κεραμίδια, αμιαντοτσιμέντα κ.λπ. Γενικά μπορεί να καλύψει όλες τις οικοδομικές επιφάνειες, αρκεί να προηγηθεί η κατάλληλη προεργασία.

Μονώσεις Αθήνα

Τα Καλύτερα Υλικά Για Μονώσεις Αθήνα

Υπάρχουν δύο είδη ρελιέφ για μονώσεις Αθήνα:

α) Το ρελιέφ που αραιώνεται με νερό και έχει ως βάση το πλαστικό.Είναι πολύ ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες γι’ αυτό και χρησιμοποιείται και στη βόρεια Ευρώπη.

β) Το ρελιέφ που αραιώνεται με διάφορους διαλύτες.

Στις κλιματικές συνθήκες της Ελλάδας, και ειδικότερα σε μονώσεις Αθήνα, έχει δοκιμαστεί και προτιμάται ανεπισήμως το πλαστικό ή «ακρυλικό» ρελιέφ. Χρειάζεται προσοχή κατά την προεργασία μας, γιατί αλλιώς πράττουμε όταν έχουμε καινούργιους τοίχους και αλλιώς τοποθετούμε ρελιέφ σε παλαιούς. Αλλιώς πράττουμε επίσης αν έχουμε ασβεστωμένους τοίχους. Σας συστήνουμε εδώ να απευθυνθείτε σε έμπειρο επαγγελματία.

Το  ΡΕΛΙΕΦ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ είναι υλικό  υπάρχει έτοιμο και συσκευασμένο στην αγορά και αραιώνεται με καθαρό νερό. Σε κάθε κιλό ρελιέφ προσθέτουμε έως 150 γραμ. νερό. Μπορούμε και να μην το αραιώσουμε καθόλου. Με 1 κιλό ρελιέφ καλύπτουμε περίπου 1 τετραγ. μέτρο. Αν περάσουμε ρελιέφ χωρίς αραίωση, τότε θα απαιτηθούν 1,5 με 2 κιλά υλικού για κάθε  τετραγ. μέτρο. Γενικά δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα νερού και απόδοσης. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε άλλη απόδοση από μάρκα σε μάρκα. Επιπλέον, δεν λησμονούμε ότι η αραίωση εξαρτάται από το μέγεθος του ανάγλυφου που επιθυμούμε. Το ρελιέφ είναι δύσκολο να χρωματιστεί από εμάς γι’ αυτό αγοράζεται πάντα χρωματισμένο. 

Μονώσεις Αθήνα Που Αντέχουν Στο Χρόνο

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σε εξωτερικές επιφάνειες για μονώσεις Αθήνα που είναι περασμένες με πλαστικό ή υδρόχρωμα, δεν μπορούμε ποτέ να έχουμε την αντοχή που θα είχαμε σε καινούριους τοίχους. Στις εσωτερικές επιφάνειες δεν υπάρχει κανένα ανάλογο πρόβλημα. Βάφουμε με  τον ίδιο τρόπο. Μόλις αλείψουμε 5-6 κυλινδριές, έρχεται ένας άλλος τεχνίτης με κύλινδρο αφρολέξ εμποτισμένο καλά με υλικό και, χωρίς να προσθέσει άλλο, σταυρώνει την επιφάνεια που πέρασε ο πρώτος μάστορας και αμέσως μετά «σουμάρει». Δηλαδή κυλάει τον κύλινδρο στην περασμένη επιφάνεια από κάτω προς τα πάνω με σχετικά ευθεία διεύθυνση και προσέχοντας να πατάει ελαφρά η μία ρολιά με την άλλη.

Διαδικασία Μονώσεων & Στεγανοποιήσεων

Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, όταν βάφουμε με ρελιέφ  εξωτερικές επιφάνειες το καλοκαίρι, ότι θα πρέπει να μην πέφτει επάνω τους ο ήλιος,  γιατί  το χρώμα βράζει μέχρι να στεγνώσει και προκαλεί φυσαλίδες. Επίσης, στεγνώνει γρηγορότερα από το κανονικό, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ματίσεις. Το ρελιέφ αραιώνεται μόνο με καθαρό νερό της βρύσης και ποτέ με ακάθαρτο, γιατί θα χαλάσει το μείγμα. Αραιώνουμε  τόσο χρώμα, όσο μας χρειάζεται για τη δουλειά μας. Αν λερώσουμε  κάπου την ώρα που βάφουμε, ο λεκές καθαρίζει με νερό όσο είναι φρέσκος. Αν έχει στεγνώσει, ο λεκές καθαρίζει με οινόπνευμα. Επιπλέον, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως αν δεν έχει στεγνώσει το πρώτο χέρι, ποτέ δεν περνάμε το δεύτερο.

Αφού τελειώσουμε τις εργασίες μας, πλένουμε τα εργαλεία στη βρύση ρίχνοντας άφθονο νερό. Στο υλικό που θα περισσέψει, ρίχνουμε λίγο νερό, όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί η επιφάνειά του. Το σφραγίζουμε και το αναποδογυρίζουμε μία φορά για να μην  σχηματίσει κρούστα, πέτσα, στην επιφάνεια. Για να στεγνώσει τελείως το ρελιέφ  πρέπει να περάσουν τουλάχιστον τριάντα μέρες. Τότε θα μπορούμε να το βρέξουμε χωρίς φόβο με νερό, συμπεριλαμβανομένης και μιας βροχής αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο.

Για Τις Καλύτερες Στεγανοποιήσεις και Μονώσεις Αθήνα Ελάτε Στην Easy Reno

Αγαπητοί αναγνώστες, χρησιμοποιώντας το RELIEF προστατεύετε τις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες του σπιτιού σας  από τις διάφορες συνθήκες. Προσφέρει μόνωση από τη ζέστη, την υγρασία, το θόρυβο. Όχι μόνον  αντέχει στις πιο δύσκολες καιρικές καταστάσεις, αλλά  και δεν κιτρινίζει όσα χρόνια κι αν περάσουν. Δοκιμάστε το! Καλέστε μας σήμερα για τις καλύτερες προσφορές για στεγανοποίηση και μόνωση στην Αθήνα.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες