ανακαινιση

Κατασκευή Σύγχρονης Κατοικίας ή Αγορά Έτοιμου Σπιτιού;

Table of Contents

Κατασκευή σύγχρονης κατοικίας ή αγορά έτοιμου σπιτιού; Ψάχνετε να δείτε τι συμφέρει; Οι ειδικοί μας έχουν τη λύση.

Κατασκευή Σύγχρονης Κατοικίας

Τι να προτιμήσω; Αγορά έτοιμου Σπιτιού ή Κατασκευή Σύγχρονης Κατοικίας;

Αν βρίσκεστε σήμερα στη διαδικασία επένδυσης χρημάτων και έχετε κολλήσει ανάμεσα στο αν θα αγοράσετε ή θα χτίσετε ένα σπίτι, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε επιλογής, ώστε στο τέλος να είστε σε θέση να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση με βάση τις ανάγκες σας και το τι θα εξυπηρετούσε καλύτερα τις μελλοντικές σας φιλοδοξίες.

Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για την επένδυση σε ακίνητο είναι η αγορά ενός έτοιμου σπιτιού.

 Εάν αναζητάτε μια άμεση επιλογή, τότε αυτή είναι η καλύτερη οδός που μπορείτε να ακολουθήσετε. Ο αριθμός των διαθέσιμων επιλογών και οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τον προϋπολογισμό και την τοποθεσία σας. Στην Αθήνα, καθώς και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, υπάρχουν μυριάδες δυνατότητες.Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της αγοράς ενός έτοιμου σπιτιού είναι ότι μπορείτε να μετακομίσετε αμέσως μετά την επιλογή του ακινήτου και την πληρωμή.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα παλαιό σπίτι ή διαμέρισμα φθηνά και στη συνέχεια να το ανακαινίσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αλλά τα νέα διαμερίσματα σε περιοχές με μεγαλύτερη ζήτηση είναι πολύ πιο ακριβά. Ωστόσο, η πιο κρίσιμη πτυχή είναι απλώς να βρείτε ένα σπίτι που θέλετε και δεν απαιτεί πολλές θυσίες.

Ως εκ τούτου, το τελικό κόστος είναι συνήθως χαμηλότερο από την κατασκευή ή την ανακαίνιση ενός σπιτιού, αλλά αυτό ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες. Επίσης, η διαδικασία και η σχετική γραφειοκρατία είναι συνήθως πολύ απλούστερη από την κατασκευή ενός σπιτιού.

Πρώτον, οι αρνητικές πτυχές της επιλογής να αγοράσετε ένα έτοιμο σπίτι είναι ότι όλο και περισσότερα διαμερίσματα προς πώληση είναι παλιά. Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι θα πρέπει να επενδύσετε και στην ανακαίνιση του ακινήτου που θα επιλέξετε. Μάλιστα, αν ενδιαφέρεστε για συγκεκριμένες περιοχές, είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρείτε ένα νέο σπίτι .

Επιπλέον, ένα από τα κύρια μειονεκτήματα είναι ότι δεν έχετε καμία δυνατότητα να επηρεάσετε την εμφάνιση του τελικού προϊόντος. Αυτό είναι ένα τεράστιο μειονέκτημα, διότι όταν αγοράζουμε ένα σπίτι, θέλουμε να είναι τέλειο και να αντικατοπτρίζει το στυλ και τις ανάγκες μας κάτι που απεναντίας είναι εφικτό με την κατασκευή σύγχρονης κατοικίας. Συνήθως, με τα έτοιμα σπίτια, αυτό δεν είναι εφικτό. Επίσης, δεν γνωρίζετε τι είδους υλικά χρησιμοποιήθηκαν ή την ποιότητά τους.

Αν σκέφτεστε να επενδύσετε πολλά χρήματα σε ακίνητο με μεγάλη μελλοντική απόδοση, η κατασκευή σύγχρονης κατοικίας είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσατε να κάνετε. 

Μπορείτε να το σχεδιάσετε ώστε να είναι ακριβώς, τόσο αποδοτικό και όμορφο, όσο το έχετε φανταστεί, συνεργαζόμενοι στενά με την κατασκευαστική εταιρεία για να βρείτε τις καλύτερες λύσεις για τις ανάγκες σας. Και αν έχετε ήδη οικόπεδο σε μια περιοχή που σας ταιριάζει, τότε η οικοδόμηση ενός σπιτιού εκεί σας δίνει ένα αρκετά μεγάλο οικονομικό πλεονέκτημα!

Επίσης, το κόστος για κατασκευή σύγχρονης κατοικίας είναι φθηνότερο από την αγορά, επειδή μπορείτε να επιλέξετε τα υλικά με βάση τον προϋπολογισμό σας. Θα είστε σε θέση να επιλέξετε την ποιότητα όλων των υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή. Κάθε εργοτάξιο θα εξετάζεται προσεκτικά και θα σχεδιάζεται με μηχανικούς, ώστε να είστε ενήμεροι για την πρόοδο και να γνωρίζετε ότι χρησιμοποιούνται υλικά υψηλής ποιότητας για το σπίτι σας.

Για να μην αναφέρουμε ότι έχετε την ευκαιρία να επενδύσετε στην κατασκευή ενός φιλικού προς το περιβάλλον σπιτιού από την αρχή. Επιπλέον, με ένα νεόδμητο σπίτι, δεν θα χρειαστεί να αγχώνεστε για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ή τη συντήρηση όσο θα έπρεπε για ένα παλαιότερο σπίτι. Και αν θέλετε να επενδύσετε σε μια επιθυμητή τοποθεσία χτίζοντας ένα σπίτι εκεί -είτε στα προάστια είτε στο κέντρο της πόλης- τότε θα έχετε μεγαλύτερο έλεγχο της αξίας του, αφού τα νεότερα σπίτια συνήθως ανατιμώνται με ταχύτερο ρυθμό από τα παλαιότερα.

Αν και η κατασκευή ενός σπιτιού διαρκεί περισσότερο από όσο θα ήθελαν οι περισσότεροι άνθρωποι, η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί με την ύπαρξη μιας ομάδας έμπειρων τεχνιτών και μηχανικών. Επιπλέον, το γραφειοκρατικό μέρος της αίτησης για την έκδοση οικοδομικών αδειών μπορεί επίσης να καταλάβει σημαντικό χρόνο. Ωστόσο, αν έχετε ένα αξιόπιστο συνεργείο που αναλαμβάνει αυτή τη δουλειά για λογαριασμό σας, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι’ αυτό πάρα πολύ.

Ένα πιθανό μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να αγοράσετε ένα οικόπεδο, αν δεν έχετε ήδη ένα, το οποίο μπορεί να είναι ακριβό και χρονοβόρο. Επιπλέον, είναι κρίσιμο να βρείτε μια έμπειρη κατασκευαστική εταιρεία την οποία εμπιστεύεστε για την κατασκευή του σπιτιού σας, στοιχείο που θα επηρεάσει τη συνολική ποιότητα του τελικού προϊόντος.

κατασκευή μοντέρνας κατοικίας

Κατασκευή Σύγχρονης Κατοικίας Με Την Easy Reno

Συνοψίζοντας, σας αναφέρουμε ότι απλά σας παραθέσαμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε επιλογής, από την κατασκευή σύγχρονης κατοικίας μέχρι την αγορά έτοιμου σπιτιού. Αφού αξιολογήσετε την καθεμία περίπτωση, θα είστε σε θέση να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς και τους μελλοντικούς σας στόχους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επενδύσετε σε κάτι που θα αποδώσει αργότερα.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες