ανακαινιση

Ανακαίνιση Κυψέλη

Η EasyReno αναλαμβάνει παντός τύπου κατασκευές, ανακατασκευές και ανακαινίσεις, σπιτιών, γραφείων, καταστημάτων και ξενοδοχείων. Παροχή υπηρεσιών διακόσμησης και ολοκληρωμένων λύσεων.

Το αστικό τοπίο της Κυψέλης 

Η Κυψέλη βρίσκεται ανατολικά από τα Τουρκοβούνια. Επέκταση της αρχικής συνοικίας της Κυψέλης αποτελεί η Νέα Κυψέλη. 

Το όνομα της περιοχής

Φαίνεται πως αίρει τις ρίζες του στους μεσαιωνικούς χρόνους, όπου εμφανιζόταν με τις εκδοχές ‘Διψέλι’ και ‘Γυψέλι’. Με την πάροδο του χρόνου όμως επικράτησε η ονομασία Κυψέλη από το ‘Γυψέλη’ που πιθανόν με την σειρά του να προέρχονταν από το πλήθος των γυπών που εμφανίζονταν στα γειτονικά Τουρκοβούνια. Πάντως, αρκετοί κάτοικοι ισχυρίζονται πως πήρε το όνομα της κι από τα πολλά μελίσσια που υπήρχαν πάντοτε στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η Κυψέλη αποτελούσε ένα προάστιο των Αθηνών με ένα απόλυτα φυσικό τοπίο, αφού στη θέση της διάσημης πλέον οδού Φωκίωνος Νέγρη, υπήρχε ένα ρέμα που άρχιζε από τα Τουρκοβούνια. Το 1937 έγινε ο εξωραϊσμός του ρέματος και στη θέση του δημιουργήθηκε ένας γραμμικός κήπος με δέντρα και θάμνους, πίδακες νερού και χώρους παιχνιδιού, ανάμεσα σε ασφαλτοστρωμένες οδούς, παίρνοντας το όνομα του από τον Φωκίωνα Νέγρη, Αθηναίο πολιτικό και ακαδημαϊκό, πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών.

Κυψέλη η πολύχρωμη, η αριστοκρατική, η ιδιαίτερη, η πυκνοκατοικημένη, η cool. 

Η πάλαι ποτέ αρχόντισσα της Αθήνας, η περιοχή με τα νεοκλασικά, τα πάρκα, την πολυπολιτισμική κουλτούρα, σήμερα φαίνεται να αποκτά και πάλι τη χαμένη της αίγλη.

Μια αμιγώς αστική περιοχή, η οποία προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό της. Έναν εαυτό που δεν έχει σχέση με εκείνον την δεκαετίας του 1970, αλλά παραμένει ανεπιτήδευτα cool.

Με την πάροδο του χρόνου άρχισε ένας οικοδομικός οργασμός στην αριστοκρατική αυτή γειτονιά κι έτσι τα νεοκλασικά, βρέθηκαν δίπλα από πολυκατοικίες. Η έλευση μεταναστών έδωσε νέο χρόνια στην Κυψέλη και γρήγορα μετατράπηκε στην πιο πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Αθήνας, με πληθυσμό περίπου 100.000 κατοίκων.

Στην Κυψέλη συνοψίζεται όλη η Αθήνα.

Στην Κυψέλη το παλιό συνυπάρχει με το καινούριο, η πρόοδος συνυπάρχει με την παρακμή, οι παλιοί Κυψελιώτες, που νοσταλγούν ακόμα ένα μεγαλοαστικό παρελθόν, με τους Κυψελιώτες που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις παρυφές της κρίσης, οι οικονομικοί μετανάστες, που έφτιαξαν με κόπο τη ζωή τους στη γειτονιά, με τους τουρίστες που θέλουν να πάρουν μία γεύση από την πιο αυθεντική πλευρά της πρωτεύουσας.

 

Γιατί να ανακαινίσετε το σπίτι σας στην Κυψέλη

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι ένα απαραίτητο βήμα για τη σωστή και εύρυθμη ψυχολογία μας. Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος πνευματικά και νοητικά, ώστε να ζει, να εργάζεται και να περνάει τον ελεύθερό του χρόνο καθώς και τις στιγμές με τα αγαπημένα του πρόσωπα σε ένα χώρο που παραμένει ίδιος με το πέρασμα των ετών. 

Η αλλαγή είναι βασικό στοιχείο που μπορεί να μας βοηθήσει να ανθίσουμε, να δούμε τον κόσμο πιο αισιόδοξα, να ξυπνάμε με άλλη διάθεση κάθε πρωί και να ανανεωθούμε σε ψυχολογικό επίπεδο, τόσο ώστε να γίνουμε πιο δημιουργικοί και αισιόδοξοι.

Τι περιλαμβάνει, όμως, η ανακαίνιση σπιτιού στην Κυψέλη και τι εργασίες πρέπει να αναμένετε αν το αποφασίσετε; 

Διαβάστε παρακάτω για τα δύο είδη ανακαίνισης σπιτιού στην Κυψέλη και τολμήστε αυτή την ευχάριστη και οικονομική αλλαγή στην καθημερινότητά σας.

Ποια είναι τα δύο είδη ανακαίνισης σπιτιού

Ολική ανακαίνιση σπιτιού στην Κυψέλη

Η ολική ανακαίνιση σπιτιού στην Κυψέλη είναι απαραίτητη, αν οι υποδομές του σπιτιού είναι πλέον απαρχαιωμένες με αποτέλεσμα να απειλείται η εύρυθμη λειτουργία και η ασφάλεια του χώρου. Αυτό το είδος ανακαίνισης έχει και το μεγαλύτερο κόστος, διότι περιλαμβάνει συνολική αλλαγή των ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, οικοδομικές εργασίες και πολύ συχνά μελέτη μηχανικού εκτός από την απαραίτητη συνεργασία με το διακοσμητή. 

Συγκεκριμένα, αλλάζουν οι καλωδιώσεις, οι σωληνώσεις και όλες οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Παράλληλα, γίνεται και αναδιαμόρφωση στους χώρους και τα δωμάτια με γκρέμισμα υπαρχόντων τοίχων και χτίσιμο καινούριων, ενώ όπου δεν απαιτείται τέτοια ριζική αλλαγή σειρά έχουν τα μερεμέτια, το σοβάτισμα και το βάψιμο. 

Επιπλέον, αν δεν υπάρχει μόνωση σε περίπτωση παλαιού κτίσματος, τοποθετείται ηχομόνωση και θερμομόνωση ανάλογα με τις ανάγκες του σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα γίνεται περιποίηση των πατωμάτων ή αλλαγή τους ανάλογα με το είδος του υλικού τους (ξύλο, μάρμαρο, πλακάκια, μωσαϊκό). 

Εφόσον πραγματοποιηθούν αυτές οι εργασίες, επιπλέον έξοδο αποτελούν η αποκομιδή των μπαζών, η απομάκρυνσή τους από το χώρο και η ενοικίαση κάδων για την ταχεία περισυλλογή τους. Αυτό το είδος ανακαίνισης σπιτιού απαιτεί μεγαλύτερο κόπο και φυσικά περισσότερα έξοδα, όμως έπειτα το σπίτι σας θα μοιάζει κυριολεκτικά σαν καινούριο.

Μερική ανακαίνιση σπιτιού στην Κυψέλη

Η μερική ανακαίνιση σπιτιού σχετίζεται περισσότερο με τη δραστηριότητα της διακόσμησης. Αν οι υποδομές του σπιτιού είναι σε καλή κατάσταση και δεν απαιτείται πλήρης αλλαγή καλωδιώσεων και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ή η πραγματοποίηση οικοδομικών εργασιών, τότε μπορείτε να προσανατολιστείτε στην αναδιαμόρφωση κατά βάση του στυλ της εσωτερικής διακόσμησης. 

Η επίπλωση αποτελεί το βασικότερο βήμα σε αυτό το στάδιο, κατά το οποίο αλλάζονται όλα τα έπιπλα ή τοποθετούνται νέα υφάσματα στα ήδη υπάρχοντα, ενώ σε κάποια ταιριαστά με τη νέα διακόσμηση κομμάτια μπορεί απλά να γίνει συντήρηση. 

Ελαιοχρωματισμοί, διόρθωση και τρίψιμο των παρκέ, αλλαγή εσωτερικών και εξωτερικών πορτών, τοποθέτηση συναγερμού και αλλαγή πλακακίων, ειδών υγιεινής και διαρρύθμισης του χώρου αποτελούν συνήθεις εργασίες της μερικής ανακαίνισης σπιτιού που μπορούν να δώσουν έναν αέρα ανανέωσης στην οικία σας γρήγορα και οικονομικά. 

Το κόστος σε αυτό το στάδιο μπορεί να έχει μεγάλες διακυμάνσεις, οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των επίπλων και των ειδών υγιεινής που θα επιλεγούν.

Η αναγκαιότητα για ανακαίνιση των επαγγελματικών χώρων στην Κυψέλη

Ανακαίνιση  καταστημάτων στην Κυψέλη

Ανά τακτά διαστήματα ή γενικά όποτε κρίνεται αναγκαίο, αποτελεί μια πολύ σοβαρή υπόθεση, για την επιτυχημένη πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η ανανέωση ενός χώρου, στην κατάλληλη χρονική στιγμή, βοηθά σημαντικά και στη συντήρησή του. Φυσικά οι ανάγκες ποικίλλουν ανάλογα με τη φύση της δραστηριότητας της επιχείρησης, που στεγάζεται στον επαγγελματικό χώρο.

Η ανανέωση των καταστημάτων μαζικής εστίασης στην Κυψέλη

Τα καταστήματα μαζικής εστίασης και τα κέντρα ψυχαγωγίας, καφέ, εστιατόρια, μπαράκια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία ίσως και να είναι αυτά που χρειάζονται την ανακαίνιση, σε τακτά χρονικά διαστήματα, περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο. 

Δέχονται πολύ κόσμο, σε καθημερινή βάση, ο οποίος συχνά αναζητεί και μια διαφορετική ατμόσφαιρα, πιο ανάλαφρη, σε μια προσπάθεια να ξεγελάσει, έστω και για λίγες ώρες, την καθημερινή του ρουτίνα.

Μέσα από το χώρο, παραδοσιακό ή μοντέρνο, πρέπει πάντα να αναδύεται μια αίσθηση φρεσκάδας και ανανέωσης. Ας φανταστεί κανείς τον εαυτό του, να βρίσκεται, με καλή παρέα, σε ένα ταβερνάκι με εκλεκτά εδέσματα και ποτά, που οι τοίχοι να είναι λερωμένοι, η επίπλωση απεριποίητη και η διακόσμηση να είναι μιας άλλης εποχής, όχι με την έννοια του ατμοσφαιρικού κλασικού ή του αναπαλαιωτικού στυλ, αλλά να χαρακτηρίζεται ως «κιτς».

Η ανακαίνιση καταστημάτων τροφίμων στην Κυψέλη

Γενικά τα καταστήματα, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων, πρέπει πάντα να δείχνουν καθαρά και όμορφα. Άλλωστε σε κάθε περίπτωση υπόκεινται σε υγειονομικούς κανόνες και σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν ελέγχους από τα αρμόδια συνεργεία.

Σε ό,τι αφορά τα ζαχαροπλαστεία, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, μαγαζιά τυριών – αλλαντικών κτλ., διατηρώντας πνεύμα ανακαίνισης στο χώρο και ανανεώνοντας τα ψυγεία, τους χώρους αποθήκευσης τροφίμων και γενικότερα τον εξοπλισμό τους, ακολουθώντας και τις εκσυγχρονισμένες προδιαγραφές, κατά κάποιο τρόπο εξασφαλίζουν ομαλή σχέση με την ήδη υπάρχουσα πελατεία τους, αλλά και αυξάνουν τις δυνατότητές τους, για να προσελκύσουν καινούργια.

Στον τομέα της εμπορίας των τροφίμων, είναι λογικό οι απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού παρουσιάζονται αυξημένες, καθώς υπάρχει άμεση σύνδεση με σοβαρά ζητήματα υγείας.

Εμπορικά καταστήματα στην Κυψέλη και σχέση με το κοινό

Βέβαια, ως τρόπον τινά απαιτητικό θα μπορούσε να θεωρηθεί και το πελατειακό κοινό, που επισκέπτεται εμπορικά καταστήματα, κυρίως ειδών ρουχισμού και αρωματοποιίας. Στην πλειονότητα ανήκει στο γυναικείο φύλο, που είναι ιδιαίτερα αυστηρό στις κρίσεις του. Σίγουρα όμως, ένας τέτοιος χώρος οφείλει επίσης να ανακαινίζεται και ανανεώνεται σε τακτούς χρόνους. 

Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζεται το «τερπνόν μετά του ωφελίμου». Ένας περιποιημένος χώρος, με την κατάλληλη διακόσμηση είναι ελκυστικός και αυξάνει τη διάθεση αγορών, από τους καταναλωτές.

Επιστήμη και αισθητική στην Κυψέλη

Το ζήτημα της σταδιακής ανανέωσης του χώρου δεν μπορεί να μην απασχολεί, έστω ως σκέψη, τους ελεύθερους επαγγελματίες, με δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών. Γιατροί, δικηγόροι, λογιστές και σύμβουλοι διαφόρων ειδικοτήτων οφείλουν να διατηρούν τα γραφεία τους καινούργια και ελκυστικά. Δέχονται πελάτες, οπότε πρέπει ο χώρος να εμπνέει και κύρος και σοβαρότητα, όντας παράλληλα καλόγουστος και ευχάριστος.

Οπωσδήποτε δεν είναι δυνατόν να μη ληφθεί υπόψη η αρνητική οικονομική συγκυρία, που αντιμετωπίζει το σύνολο σχεδόν του επιχειρηματικού, ως αποτέλεσμα της βαθιάς κρίσης, που περνά η χώρα μας. Απαιτείται μελέτη και συνετή διαχείριση. Εκτός από τις προσωπικές ιδέες, εάν και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, θετικό αντίκτυπο θα είχαν και οι συμβουλές εξειδικευμένων διακοσμητών. Έστω και αν τα οικονομικά είναι στενά, οι απαιτήσεις του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος είναι σημαντικές.

Καλέστε μας άμεσα

Η EasyReno δραστηριοποιείται στον χώρο της κατασκευής και ανακαίνισης κατοικιών και επαγγελματικών χώρων.

Διαθέτουμε συνεργάτες εξειδικευμένους και ενημερωμένους σε όλες τις τελευταίες μεθόδους και τεχνολογίες που εφαρμόζονται στα έργα κατασκευής και ανακαίνισης.

Όλοι διαθέτουν επιστημονική και τεχνική κατάρτιση, πάθος για δημιουργία και μεράκι για να επιτύχουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Επίκεντρο της συνεργασίας μας είστε εσείς, ο δικός μας πελάτης και οποιοδήποτε έργο μας αναθέσετε είναι για εμάς ένα «μεγάλο έργο». Γι’ αυτό και πάντα την επίβλεψη του έργου, έχει ο συνεργάτης μας μηχανικός.

Αν λοιπόν θέλετε να κατασκευάσετε ή να ανακαινίσετε τον χώρο σας, τότε δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας και άμεσα θα σας δώσουμε την προσφορά μας για το έργο σας, με αναλυτική περιγραφή των εργασιών που θα εκτελέσουμε, με ακριβή αναφορά στα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε αλλά και στις κατασκευάστριες εταιρείες αυτών, με τον ακριβή προϋπολογισμό του έργου σας καθώς και την ακριβή ημερομηνία παράδοσης του έργου σε εσάς. 

Από την πρώτη στιγμή θα διαπιστώσετε ότι δεν είστε ένας ακόμα πελάτης αλλά ο δικός μας πελάτης!

Ο στόχος μας λοιπόν είναι απλός. Ο πελάτης μας, εσείς, να μείνετε τόσο ευχαριστημένοι από την συνεργασία μας, ώστε να αποτελέσετε την καλύτερη για εμάς διαφήμιση!

Ολοκληρωμένη εμπειρία ανακαίνισης στην Κυψέλη

Η EasyReno θα πραγματοποιήσει κάθε επιθυμία σας για έναν καλαίσθητο και λειτουργικά άρτιο χώρο. Διαθέτουμε την απαιτούμενη τεχνογνωσία και εμπειρία για να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις για την κατοικία σας και τον επαγγελματικό σας χώρο.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες