ανακαινιση

Δάπεδα Laminate

Table of Contents

Θέλεις τα καλύτερα δάπεδα laminate για να κάνεις το χώρο σου σαν καινούργιο; Αν έχουμε αποφασίσει αλλαγή δαπέδων επειδή τα πατώματα κάποιου δωματίου ή δωματίων έχουν φθαρεί με το πέρασμα των ετών ή και γιατί ανανεώνουμε αρχιτεκτονικά τους χώρους μας με γνώμονα τις σύγχρονες οικιστικές επιταγές, θα διαπιστώσουμε από τα παρακάτω ότι τα «πλακίδια laminate»  αποτελούν μια ικανοποιητική, πειστική και αποδεκτή πρόταση για το χώρο μας.

Δάπεδα Laminate
Δάπεδα Laminate

Τι είναι τα δάπεδα laminate ; 

Πρόκειται για ελασματοποιημένα πατώματα από ειδικής παραγωγής «πλακάκια», που διατίθενται σε μικρές μακρόστενες σανίδες και αποτελούνται από τέσσερις επιστρώσεις, τέσσερα μέρη, και , βέβαια, αυτό είναι και το στοιχείο που κάνει τα δάπεδα  «laminate»  να ξεχωρίζουν  από τα υπόλοιπα. Ποιες είναι οι συγκεκριμένες επιστρώσεις ;

Η  πρώτη και βασική επίστρωση, η εσωτερική,  είναι μια διαφανής, διαυγής, βάση ρητίνης μελαμίνης, η οποία προσφέρει δομική συνοχή, ευστάθεια και σταθερότητα, καθώς και αντοχή στην υγρασία.

Η  δεύτερη και ύψιστης σημασίας επίστρωση είναι ο πυρήνας υψηλής πυκνότητας (HDF) που δημιουργεί σταθερότητα και ανθεκτικότητα σε χτυπήματα. Πρόκειται για το τμήμα που περιλαμβάνει ουσιαστικά όλη την ποσότητα αληθινού ξύλου.

Η  τρίτη κατά σειρά επίστρωση αφορά στο  «διακοσμητικό» στοιχείο, αυτό δηλαδή που απεικονίζει και προσομοιάζει λεπτομερώς, με ακρίβεια και πληρότητα, στο επιλεγόμενο υλικό που έχουμε επιλέξει και το οποίο  μπορεί να είναι πέτρα, ξύλο ή και  μάρμαρο, παρέχοντας και προβάλλοντας την επιθυμητέα αισθητική δαπέδου για το χώρο μας.

Η τέταρτη και τελευταία επίστρωση, η εξωτερική, του «πλακιδίου», αφορά τη διάφανη και προστατευτική επίστρωση ενάντια σε χτυπήματα από πτώσεις αντικειμένων, από οικόσιτα κατοικίδια, από έπιπλα, από υποδήματα κ.α.

Δάπεδα Laminate & Κατηγορίες : Ποιο να επιλέξω;

Υπάρχουν  προτάσεις και λύσεις για όλες τις περιπτώσεις και τα βαλάντια. Εξαρτάται, δηλαδή, από τη χρήση που θα έχουν και το σημείο στο οποίο θα τοποθετηθούν. Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορες κατηγορίες προϊόντων κατά περίπτωση. Για παράδειγμα, αν επιθυμούμε να αλλάξουμε το δάπεδο του μπάνιου μας, απαιτείται να επιλέξουμε ένα ανθεκτικό «laminate»  δάπεδο υγρασία  ή τις πιθανές διαρροές από ρουμπινέδες, βάνες, συσκευή πλυντηρίου ρούχων κ.λπ.

Επιβάλλεται, βέβαια, να ενημερωθούμε και να βοηθηθούμε  από τους ειδικούς τεχνίτες-πωλητές ώστε  να επιλέξουμε το σωστό, το κατάλληλο, αυτό που ταιριάζει στις προτιμήσεις μας, αλλά και το πλέον λειτουργικό για το δάπεδο του χώρου που επιθυμούμε να ανακαινίσουμε.   

Σημειωτέον ότι τα υλικά ταξινομούνται σε κατηγορίες συγκεκριμένης χρήσεως, με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την απόδοσή τους, ως προς την ανθεκτικότητα, ώστε να μη φθείρονται εύκολα και να μην παθαίνουν εύκολα φθορές.

Τοποθέτηση  για δάπεδα laminate 

Η τοποθέτηση ενός δαπέδου laminate  αποτελεί μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία που μπορεί να γίνει ακόμα και από κάποιον μη ειδικό, εάν έχει κάποιες βασικές γνώσεις. Αυτό θεωρείται ακόμα ένα στοιχείο που  καθιστά το «laminate» εξαιρετικά δημοφιλές. Παρόλ’ αυτά, το καλύτερο είναι να μην επιχειρήσουμε  τέτοιου είδους πειραματισμούς κατά την ανακαίνισή μας  και να επιλέξουμε έναν επαγγελματία τεχνίτη.

Η  τοποθέτηση μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Η πρώτη μέθοδος αφορά στη χρήση ειδικής κόλλας και η δεύτερη έχει σχέση με την επιπλέουσα τοποθέτηση, δηλαδή την τοποθέτηση με την οποία απλώς «κουμπώνουμε» τα πλακίδια μεταξύ τους με βάση ειδικές γλώσσες σύνδεσης, κάτι σαν παζλ. Ένα πριόνι, ένα μολύβι και ένας χάρακας είναι όλα κι όλα  τα εργαλεία που θα χρειαστεί κάποιος.

Για ποιους  λόγους να επιλέξω δάπεδα laminate ; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους ;

Τα  πλεονεκτήματα, εν συντομία, είναι τα εξής:

1.       Η εύκολη τοποθέτηση αλλά και συντήρηση: Όπως προαναφέραμε η διαδικασία της τοποθέτησης είναι εύκολη και γρήγορη. Αποτελεί ένα πραγματικό έργο «Κάνε το μόνος σου», στοιχείο που μπορεί να μας βάλει σε πειρασμό να δημιουργήσουμε … Παράλληλα, δεν πρέπει να λησμονούμε και την ιδιαιτέρως εύκολη διαδικασία συντήρησης.

2.       Το εύκολο καθάρισμα: Η καθημερινή φροντίδα ενός δαπέδου laminate θεωρείται αρκετά εύκολη. Καθαρίζουμε κανονικά όπως τα υπόλοιπα πατώματα, είτε με ηλεκτρική σκούπα, είτε με κανονική σκούπα και σφουγγαρίζουμε κανονικά. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι το καθαριστικό που πρέπει να είναι ήπιας μορφής. Επομένως αποφεύγουμε τη χλωρίνη.

3.        Η σχέση ποιότητας-τιμής : Το κόστος αγοράς αποτελεί μια επιπλέον βασική παράμετρο που οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας. Τα « laminate»  σίγουρα κοστίζουν λιγότερο. Αυτός είναι και ένας ακόμη λόγος για τον οποίο προτιμώνται.

4.       Η ανθεκτικότητα: Αποτελεί μιαν επιπλέον σημαντική παράμετρο που δεν πρέπει να αγνοήσουμε. Τα δάπεδα αυτά αποτελούν ανθεκτικές επιλογές που θα διαρκέσουν περισσότερο από άλλες λύσεις.

5.       Το κομψό και μοντέρνο αποτέλεσμα: Στο εμπόριο διατίθενται διάφορα δημοφιλή στυλ  όπως κερασιά, μαύρος σχιστόλιθος, καρυδιά, σφένδαμος (ή αλλιώς ψευδοπλάτανος, έμβλημα της σημαίας του Καναδά) και πολλά άλλα. Υπάρχει πληθώρα σχεδίων, μοτίβων και χρωμάτων για κάθε προτίμηση ή ανάγκη. Αναμφισβήτητα συνδυάζει, εφόσον το επιθυμούμε, την επίδραση του πραγματικού ξύλου. Επιλέγοντάς το αξιοποιούμε όχι μόνο τον όμορφο και ζεστό σχεδιασμό του ξύλου, αλλά και μια εξαιρετικά απλή διαδικασία συντήρησης.

Η αναδιαμόρφωση των χώρων μας με δάπεδα laminate στο πάτωμα, αποτελεί μια ενέργεια  που σίγουρα  δεν θα μετανιώσουμε σε βάθος χρόνου. Πρόκειται για μια λύση ιδιαιτέρως εύκολη και αρκετά οικονομική σε σχέση με άλλες. Τα πολλά μοντέρνα σχέδια και  η πολυχρωμία τους, καθιστούν εφικτή μια πλήρη μεταμόρφωση και αλλαγή αισθητικής εικόνας του σπιτιού μας.

Στην  Easy Reno προτείνουμε να μην επιλέξτε κάτι άλλο για το πάτωμά σας πριν δείτε τα δάπεδα laminate.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες