ανακαινιση

Κόστος Ανακαίνισης Κουζίνας: 3 Συμβουλές

Table of Contents

Αναρωτιέστε για το κόστος ανακαίνισης κουζίνας; Η Easy Reno είναι δίπλα σας με τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Κόστος Ανακαίνισης Κουζίνας

Ανακαίνιση Κουζίνας – Εργασίες Και Κόστος

Ο χώρος που ονομάζουμε «κουζίνα» θεωρείται νευραλγικός για μια κατοικία. Όλα τα μέλη των ενοίκων περνούν πολλές φορές την ημέρα από εκεί για διάφορους λόγους. Σε μεγάλο βαθμό είναι ο χώρος όπου συναθροίζεται η οικογένεια και ο χώρος όπου  κάνουμε «τραπέζι» στους φίλους μας. Η κουζίνα αποτελεί το δωμάτιο της καθημερινότητας, τον χώρο όπου εξασκούμε το μαγειρικό ταλέντο μας. Με μια ανακαίνιση κουζίνας θα επιτύχουμε ένα όμορφο, ωραία διακοσμημένο και πολύ λειτουργικό δωμάτιο,  ένα χώρο ευάερο, συχνά ευήλιο και σίγουρα καλά φωτισμένο.

Αναρωτιέσαι πόσο θα σου κοστίσει μια αναπαλαίωση κουζίνας; Το κόστος ανακαίνισης κουζίνας γίνεται παιχνιδάκι με τα εξειδικευμένα συνεργεία της Easy Reno.

Επίσης, ο συγκεκριμένος χώρος θα είναι, τόσο ασφαλής ως προς τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές  εγκαταστάσεις, όσο και σύγχρονος, με τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα, βαμμένος με αρμονικούς χρωματισμούς σε συνδυασμό με καλόγουστα πλακάκια ή πέτρα. Και όλα αυτά γίνονται, βέβαια, για να μας φτιάχνει τη διάθεση, να μας «γεμίζει» ψυχικά. Επομένως, μια ανακαίνιση σήμερα επιβάλλεται και μάλιστα με χαμηλό κόστος ανακαίνισης κουζίνας, ειδικά αν το σπίτι μας είναι παλαιό ή το διαμέρισμά μας βρίσκεται σε πολυκατοικία  του περασμένου αιώνα. 

Οφείλουμε  να λάβουμε υπόψη μας πως ακόμα και μια κουζίνα που φτιάχτηκε ή ανακαινίστηκε πριν από δέκα χρόνια, θεωρείται σήμερα αισθητικά ξεπερασμένη. Τόσο γρήγορα αλλάζουν οι αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές τάσεις για το συγκεκριμένο χώρο.

Κόστος Ανακαίνισης Κουζίνας – Τι Πρέπει Να Λάβεις Υπόψη

Οι ειδικοί αναζητούν πλέον να προσφέρουν κάθε δυνατή ποιοτική αναβάθμιση, που να καθιστά την ανακαινισμένη κουζίνα λειτουργική, ευέλικτη, ελκυστική για όποιον ζει ή επισκέπτεται το σπίτι, εξοστρακίζοντας κάθε μορφή ρουτίνας και καλύπτοντας ακόμα και πιθανές μελλοντικές ανάγκες. Εννοείται πως σε μια τέτοιου τύπου ανακαίνιση επιβάλλεται με μια σωστή μελέτη να αξιοποιήσουμε και τον παραμικρό χώρο της κουζίνας μας.

Στο παρόν άρθρο  θα αναφερθούμε στην παράμετρο «Κόστος Ανακαίνισης Κουζίνας», που αφορά φυσικά στο συγκεκριμένο εγχείρημα, και που έχει σχέση με τις τεχνικές εργασίες που θα εκτελεσθούν. Επίσης, το μέγεθος της ανακαίνισης και η ποιότητα των υλικών και των προϊόντων επηρεάζουν άμεσα το κόστος ανακαίνισης κουζίνας. Άρα, το πρώτο που πρέπει να αποφασίσουμε είναι το ποσό χρημάτων που μπορούμε να διαθέσουμε. Μέχρι ποιο όριο θέλουμε να φτάσουμε;  Πώς θα επιτύχουμε την καλύτερη σχέση «money for value» μεγιστοποιώντας την απόδοση του κόστους ανακαίνισης της κουζίνας μας; Που αξίζει, δηλαδή, τα χρήματά μας, σε σχέση με την ποιότητα των υλικών, την μοντέρνα αισθητική, αλλά και την αντοχή στο χρόνο;

Το ερώτημα «Πόσο κοστίζει μια ανακαίνιση κουζίνας» και οι συγκεκριμένες εργασίες στο χώρο

Ως προς το κόστος ανακαίνισης κουζίνας, όλα εξαρτώνται :

·         Από το αν θα είναι ολική ανακαίνιση ή μερική.

·         Από το μέγεθος του δωματίου της κουζίνας. Είναι μεγάλη ή μικρή; Πόσο παλαιά είναι η κουζίνα που θα αποξηλωθεί, δηλαδή θα απεγκατασταθεί, θα αποσυναρμολογηθεί; Μήπως θέλουμε να  «ρίξουμε τοίχο» για να αυξήσουμε τα τετραγωνικά μέτρα της κουζίνας που ανακαινίζουμε; Αν επιλέξουμε το τελευταίο, επιβάλλεται να αλλάξουμε και το δάπεδο.

·         Από τις εργασίες υποδομής που θα επιλέξουμε για την ανακαίνιση της κουζίνας μας. Θα αξιοποιήσουμε κάποια από τα παλαιά υπάρχοντα υλικά; Θα χρειαστούν πολλά ή λίγα μερεμέτια; Θα αλλάξουμε τα υπάρχοντα κουφώματα, πόρτες ή παράθυρο; Θα  αφαιρέσουμε τον νεροχύτη; Θα αλλάξουμε το δάπεδο που έχει φθαρεί ή είναι το «παλιομοδίτικο» μωσαϊκό; Θα αλλάξουμε και θα βελτιώσουμε τις ηλεκτρολογικές παροχές και εγκαταστάσεις; Θα εντάξουμε στο χώρο πλυντήριο πιάτων; Υπάρχουν προβλήματα υγρασίας λόγω πιθανής διαρροής; Θα αχρηστεύσουμε τις παλιές και πιθανόν σκουριασμένες παροχές ύδρευσης και γενικά τις υδραυλικές εγκαταστάσεις;

Με τα πλακάκια του τοίχου τι θα γίνει; Πώς επηρεάζουν το κόστος ανακαίνισης κουζίνας; Θα βαφούν από πάνω τα ήδη υπάρχοντα πλακάκια ή θα αλλάξουν με πιο σύγχρονου τύπου; Θα προσθέσουμε ράφια από ξύλο ή γυψοσανίδα; Θα επέμβουμε στον φωτισμό του δωματίου και με ποιο τρόπο;

Δηλαδή απλώς θα αλλάξουμε ένα φωτιστικό ή θα προσθέσουμε κρυφό φωτισμό, σποτάκια ή προβολάκια κ.λπ.; Αφού τελειώσουν οι εργασίες, θα βάψουμε τους τοίχους; Μάλλον ναι, γιατί θα έχει αλλάξει ο χώρος ριζικά, αλλά θα πρέπει και να τους προστατεύσουμε από μελλοντικές υγρασίες. Τι είδους χρώματα θα επιλέξουμε; Συνήθως όσοι επιχειρούν μια ανακαίνιση κουζίνας, επιλέγουν σε μεγάλο βαθμό όλες τις ανωτέρω εργασίες, ασχέτως αν η ανακαίνιση θα είναι σχεδόν ολική και το τελικό κόστος της ανακαίνισης θα αυξηθεί.

·         Από τα  ντουλάπια και τα έπιπλα που θα επιλέξουμε για τη λειτουργικότητα, αλλά και τη διακόσμηση της ανακαινιζόμενης κουζίνας μας. Ποιες είναι οι ανάγκες μας; Θέλουμε επιπλέον ράφια; Από τι υλικό θα έχουν κατασκευαστεί τα ντουλάπια; Από ξύλο ή άλλα φθηνότερα υλικά; Θα επιλέξουμε μια «έτοιμη» λύση του εμπορίου ή θα κάνουμε ειδική παραγγελία σε επιπλοποιό; Η επιλογή επώνυμου σχεδιαστή επίπλων διαφοροποιεί επίσης το κόστος. Θα είναι ελληνικά τα προϊόντα ή εισαγόμενα, π.χ. ιταλικής ή γερμανικής προέλευσης;

Τα έπιπλα κουζίνας και τα ντουλάπια θα είναι χειροποίητα; Θα έχουν σκαλιστά σχέδια; Θα έχουν κλασική εικόνα, τύπο  και παραδοσιακό σχεδιασμό; Δηλαδή τα έπιπλα κουζίνας θα έχουν μοντέρνο ή κλασικό design ; Θα περιλαμβάνουν αυτόματους μηχανισμούς, αυτοματισμούς  που διευκολύνουν την αποθήκευση και τη μεγιστοποίηση των χώρων, αλλά και την ευκολία της νοικοκυράς, μεγιστοποιώντας την απόδοση των ντουλαπιών και των επίπλων της κουζίνας μας;

Ιδανικό Κόστος Ανακαίνισης Κουζίνας

Όσο πιο πολλές τεχνικές εργασίες ή και χειροποίητες δημιουργίες επιλέξουμε για την ανακαίνιση της κουζίνας μας, τόσο περισσότερος χρόνος θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωσή τους. Σίγουρα το εύρος του κόστους ανακαίνισης κουζίνας ξεκινά από 1500€ περίπου, για την φθηνή λύση, και μεγαλώνει ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και την αντοχή του πορτοφολιού μας.

Για παράδειγμα, διαφημίζονται σήμερα στο εμπόριο έτοιμα ντουλάπια κουζίνας με 158€. Είναι η πιο φθηνή λύση κόστους ανακαίνισης που εντοπίσαμε. Οι προτεινόμενες τιμές «έτοιμων» λύσεων ικανοποιούν κάθε πορτοφόλι. Κάποιοι κατασκευαστές προτείνουν και πακέτα ανακαίνισης ή κάνουν προσφορές σε συγκεκριμένες τιμές. Τα  πακέτα ανακαίνισης κουζίνας που συνήθως προτείνονται, αφορούν βασική μερική ανακαίνιση, μεσαίας κατηγορίας ανακαίνιση και πολυτελή και πλήρη ανακαίνιση κουζίνας. Μια ολοκληρωμένη προσφορά, δηλαδή ένα «πακέτο ανακαίνισης», διευκολύνει την κατανόηση του εγχειρήματος, αλλά και βοηθάει την επιλογή μας.

Εννοείται πως τα έπιπλα κουζίνας κορυφαίας, άρα και ακριβής ποιότητας υλικών, επηρεάζουν σε μεγάλο ποσοστό την αντοχή τους στο χρόνο, την ασφάλεια ως προς τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, την αντισεισμική ή αντιπυρική προστασία κ.λπ., καθώς και την πρακτικότητα και χρηστικότητα  της νέας κουζίνας μας.

Κόστος Ανακαίνισης Κουζίνας Με Την Easy Reno

Όπως και να έχει, ας έχουμε υπόψη μας πως με μια «σωστή» ανακαίνιση στο «σωστό» κόστος, η νοικοκυρά  πλέον θα… «τραγουδάει» στην κουζίνα της. Για τις καλύτερες τιμές της αγοράς αναφορικά με κόστος ανακαίνισης κουζίνας, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες