ανακαινιση

7 Μέρες Για Ανακαίνιση Κουζίνας Πριν Και Μετά

Table of Contents

Μπορείτε εύκολα να δείτε την ανακαίνιση κουζίνας πριν και μετά, με τρισδιάστατα σχέδια από την Easy Reno.

Ανακαίνιση Κουζίνας Πριν Και Μετά

Ανακαίνιση Κουζίνας – Πότε Είναι Απαραίτητη & Πόσο Χρόνο Διαρκεί

Ο χώρος που ονομάζουμε «κουζίνα» θεωρείται νευραλγικός για μια κατοικία. Όλα τα μέλη των ενοίκων περνούν πολλές φορές τη μέρα από εκεί για διάφορους λόγους. Είναι ο χώρος που συναθροίζεται η οικογένεια και ο χώρος όπου  κάνουμε «τραπέζι» στους φίλους μας. Η κουζίνα αποτελεί το δωμάτιο της καθημερινότητας, τον χώρο όπου εξασκούμε το ταλέντο μας ως «σεφ» και τους πειραματισμούς μας στη δημιουργία γαστριμαργικών εδεσμάτων, που προορίζονται για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δεν είναι πλέον ο μικρός απεριποίητος χώρος που κρύβουμε από τους καλεσμένους μας.

Η απεικόνιση για ανακαίνιση κουζίνας πριν και μετά είναι σημαντική γιατί αποτελεί πλέον ένα όμορφο, ωραία διακοσμημένο και πολύ λειτουργικό δωμάτιο του σπιτιού μας. Έχουμε πλέον ένα χώρο ευάερο, συχνά ευήλιο και σίγουρα καλά φωτισμένο. Επίσης θέλουμε ο συγκεκριμένος χώρος να είναι, τόσο ασφαλής ως προς τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, όσο και σύγχρονος, με τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα, βαμμένος με αρμονικούς χρωματισμούς σε συνδυασμό με καλόγουστα πλακάκια ή πέτρα. Και όλα αυτά γίνονται, βέβαια, για να μας φτιάχνει τη διάθεση, να μας «γεμίζει» ψυχικά. Επομένως, μια ανακαίνιση στην κουζίνα σήμερα επιβάλλεται, ειδικά αν το σπίτι μας είναι παλαιό ή το διαμέρισμά μας βρίσκεται σε πολυκατοικία σαρανταετίας.

Ανακαίνιση Κουζίνας Πριν και Μετά

Επιβάλλεται να λάβουμε υπόψη μας πως ακόμα και μια κουζίνα που φτιάχτηκε πριν από δέκα χρόνια, θεωρείται σήμερα αισθητικά ξεπερασμένη. Τόσο γρήγορα αλλάζουν οι αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές τάσεις για το συγκεκριμένο χώρο. Οι ειδικοί αναζητούν πλέον να προσφέρουν κάθε δυνατή ποιοτική αναβάθμιση που να καθιστά την κουζίνα λειτουργική, ευέλικτη, ελκυστική για όποιον ζει ή επισκέπτεται το σπίτι, εξοστρακίζοντας κάθε μορφή ρουτίνας και καλύπτοντας ακόμα και πιθανές μελλοντικές ανάγκες. Εννοείται πως σε μια τέτοιου τύπου ανακαίνιση επιβάλλεται με μια σωστή μελέτη να αξιοποιήσουμε και τον παραμικρό χώρο της κουζίνας μας.

Ας δούμε στη συνέχεια κάποιες παραμέτρους, που αφορούν το συγκεκριμένο εγχείρημα ανακαίνισης, γιατί το θέμα «ανακαίνιση κουζίνας» είναι μεγάλο και δεν εξαντλείται σε ένα άρθρο.

Πότε μια ανακαίνιση κουζίνας πριν και μετά καθίσταται απαραίτητη;

·         Ήδη τον ένα λόγο για σωστή απεικόνιση για ανακαίνιση κουζίνας πριν και μετά τον έχουμε αναφέρει. Αφορά την παλαιότητα της οικοδομής, άρα και της κουζίνας, καθώς και την αισθητική που αλλάζει κάθε δεκαετία. Επειδή, όμως, μια κουζίνα πρέπει να διευκολύνει τους χρήστες της, που δεν είναι πια μόνο η παλιά «νοικοκυρά», επιβάλλεται να έχουμε άποψη κατά τον σχεδιασμό ης ανακαίνισης, γιατί ο σχεδιαστής αγνοεί τις ιδιαίτερες ανάγκες της οικογενείας μας. Επίσης, καλές οι γνώσεις του σχεδιαστή αλλά τα δικά μας γούστα μπορεί να είναι διαφορετικά.

·         Έλλειψη ντουλαπιών και αποθηκευτικών χώρων. Δεν χωρούν πλυντήριο πιάτων, τοστιέρα, φρυγανιέρα, καφετιέρα, μπλέντερ, μίξερ κ.λπ., κάθε είδους κατσαρόλες και σερβίτσια πιάτων και ποτηριών. Η κατάσταση εμφανισιακά μοιάζει με αχούρι και κακοσουλουπωμένη αποθήκη, έναν άβολο λειτουργικά ανοργάνωτο χώρο που παιδεύει και ενίοτε εξοργίζει τους χρήστες.

·         Η υπάρχουσα κουζίνα μας δεν είναι ασφαλής σε σχέση με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αλλά ούτε και επαρκής σε διακόπτες και πρίζες. Γι’αυτό η απεικόνιση για ανακαίνιση κουζίνας πριν και μετά τα κάνει όλα παιχνιδάκι. Υπάρχει και η πιθανότητα να παραφορτώνουμε τα λιγοστά ντουλάπια που ως «μηχανισμό» είχαν μόνο μια πιατοθήκη. Υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος όταν η μοναδική πρίζα βρίσκεται κοντά στην υγρασία του νεροχύτη ή όταν την «φορτώνουμε» με πολύπριζα, ενώ στο χώρο κινούνται και συχνά αυτοεξυπηρετούνται παιδιά.

·         Ο πάγκος, ως επιφάνεια, έχει μικρές διαστάσεις. Ο μάγειρας ή η μαγείρισσα δεν έχουν άνεση χώρου για να μαγειρέψουν, χρησιμοποιώντας παραλλήλως και τις ηλεκτρικές μικροσυσκευές που τους βοηθούν. Παιδεύονται και αργοπορούν σε μια εποχή όπου ο χρόνος είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος.

·         Ο χώρος είναι τόσο μικρός που δεν χωράει τραπέζι εστίασης για τα μέλη της οικογένειας.

ανακαινιση κουζινασ πριν και μετα.jpeg

Ποια είναι η διάρκεια μιας διαδικασίας ανακαίνισης κουζίνας πριν και μετά;

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε με ακρίβεια τον απαιτούμενο χρόνο ανακαίνιση κουζίνας πριν και μετά.  Πόσα χρήματα επιθυμώ να διαθέσω; Έφτιαξα σχέδιο με τη βοήθεια αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων; Πόσος χρόνος απαιτήθηκε; Ρυθμίζω και εποπτεύω μόνος μου τις εργασίες φέρνοντας κάθε ειδικότητα μάστορα με τη σειρά ή έχω αναθέσει την ανακαίνιση σε συνεργείο;  Έχω επιλέξει έτοιμα ντουλάπια που απλά θα συναρμολογηθούν και θα τοποθετηθούν ή τα έχω παραγγείλει σε ξυλουργό που χρειάζεται χρόνο για την κατασκευή τους; Θα χρησιμοποιήσετε κατασκευές γυψοσανίδας, για ράφια, κρυφό φωτισμό κ.λπ., που απαιτούν ειδικό τεχνίτη;

Εννοείται πως η καλύτερη λύση για ανακαίνιση κουζίνας πριν και μετά, που προτείνει και η EasyReno, είναι η συνεργασία με αξιόπιστο Συνεργείο, εφόσον και τα οικονομικά το επιτρέπουν. Υπογράφεται Συμφωνητικό Συνεργασίας που περιγράφει αναλυτικά και με ακρίβεια τις επιθυμητές εργασίες, το κόστος τους, τον τρόπο πληρωμής, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Ο απαιτούμενος χρόνος για ανακαίνιση κουζίνας πριν και μετά μπορεί να φτάνει ακόμα και τους λίγους μήνες, ανάλογα με τις άλλες υποχρεώσεις του Συνεργείου, τις απαιτούμενες εργασίες, την ιδιαιτερότητα του χώρου μας κ.λπ. Από τη στιγμή πάντως που το Συνεργείο θα ξεκινήσει, απαιτούνται περίπου τριάντα ημέρες. Η συνεννόηση γίνεται με τον Εργολάβο, τον Υπεύθυνο του Συνεργείου. Αυτός ρυθμίζει και ελέγχει τις διάφορες ειδικότητες τεχνιτών και ελέγχει την ποιότητα της δουλειάς τους. Εμείς αγοράζουμε τα προϊόντα που επιθυμούμε από τα καταστήματα της αρεσκείας μας, όπως ντουλάπια, νεροχύτη, πάγκο, μπαταρία (βρύσες) φωτιστικά κ.λπ., και συνεννοούμαστε μαζί του. Η επιλογή ενός Συνεργείου απαιτεί την πιο ξεκούραστη λύση εφόσον είμαστε πολυάσχολοι και δεν θέλουμε να έρθουμε σε πιθανές προστριβές με κακοτέχνες ή ασυνεπείς τεχνίτες…

Ανακαίνιση Κουζίνας Πριν Και Μετά Με Την Easy Reno

Καλέστε μας σήμερα ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να πάρετε προσφορές.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες