ανακαινιση

Πάγκοι και ντουλάπια κουζίνας στην Αθήνα

Πολυετής εμπειρία στην ανακαίνιση κουζίνας στην Αθήνα, με πάγκους και ντουλάπια πολλών σχεδίων. Επιλέξτε ανάμεσα σε ξύλο, MDF ή μελαμίνη.

Αποκτήστε πάγκους και ντουλάπια κουζίνας άριστης ποιότητας 

Η κουζίνα, είναι ένας από τους χώρους στον οποίο περνάμε ένα σημαντικό μέρος του καθημερινού χρόνου μας, καλύπτοντας βασικές μας ανάγκες.

 

Αποτελεί έναν δημιουργικό και συνάμα ιδιαίτερο χώρο για κάθε σπίτι. Πρέπει να είναι λειτουργικός για όσους την χρησιμοποιούν και να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες παρούσες ή μελλοντικές μας ανάγκες καθώς είναι μια επιλογή η οποία θα μάς ακολουθεί για τα επόμενα χρόνια.

Ελάτε να μελετήσουμε μαζί τις ανάγκες σας και να σχεδιάσουμε την κουζίνα που καλύπτει τις προσδοκίες σας, να επιλέξουμε τα υλικά και τις αποχρώσεις της κατασκευής, ώστε να διαμορφώσουμε την κουζίνα που φαντάζεστε.

 

Οι πάγκοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στον χώρο ενός μάγειρα ή μιας νοικοκυράς.

Μαζί με τα ντουλάπια απογειώνουν έναν χώρο τόσο στην δύναμη δημιουργικότητας ενός μάγειρα όσο και στην πρακτικότητα που του προσφέρει.

 

Για αυτόν τον λόγο η σωστή επιλογή πάγκου άλλα και ντουλαπιών είναι εξίσου σημαντική για το σωστό design της κουζίνας άλλα και την συνολική εικόνα του σπιτιού.

μοντέρνα ντουλάπια κουζίνας

Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζεται μια σύνθεση επίπλων κουζίνας, είναι:

 • Μελαμίνη
 • Post forming
 • Soft forming
 • Βακελίτης
 • PVC
 • Ημιμασίφ
 • Μασίφ

 

Στην EasyReno θα μελετήσουμε τις ανάγκες σας και θα σχεδιάσουμε μαζί την κουζίνα που καλύπτει τις προσδοκίες σας, με πολύ οικονομικό κόστος κατασκευής, άψογη τήρηση του χρονοδιαγράμματος, άρτιο τεχνικά, μα πάνω απ’ όλα, με ανθρώπινο τρόπο, τόσο κατά την διάρκεια, αλλά και μετά το πέρας της συνεργασίας μας.

Ποιες είναι οι εφαρμογές της μελαμίνης

Θέλετε να μάθετε τι είναι η μελαμίνη; Η μελαμίνη, είναι ένα συνθετικό πολυμερές υλικό σε φιλμ, το οποίο είναι ανθεκτικό στα γρατσουνίσματα, στην τριβή και τα διαβρωτικά .

 

Με μελαμίνη επενδύουμε μοριοσανίδα και MDF για την κατασκευή επίπλων, γιατί είναι οικονομική, ανθεκτική και παράγεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων .

Σημαντικό για την μελαμίνη είναι η σωστή επεξεργασία, το φινίρισμα-στα τελειώματα της επιφάνειας, τα “σόκορα”.

Συνήθως τα “σόκορα” επενδύονται με ταινίες μελαμίνης η PVC. 

Το φινίρισμα της μελαμίνης μπορεί να γίνει τόσο καλό που μερικές φορές δεν το ξεχωρίζεις από το πραγματικό ξύλο.

 

Τι υλικό είναι το MDF και που χρησιμοποιείται

Αναρωτηθήκατε ποτέ για το τι είναι το MDF; Το Medium-density fibreboard (MDF), είναι ένα παράγωγο ξύλου. Κατασκευάζετε από κομμάτια, ίνες και υπολείμματα ξύλου.

 

Τα υπολείμματα ξύλου συνδυάζονται με κερί και ένα ρητινούχο συνδετικό υλικό, το οποίο με εφαρμογή υψηλής πίεσης και θερμοκρασίας,παίρνει το επιθυμητό σχήμα. 

Κατασκευάζεται σε πάνελ διαφόρων διαστάσεων . Είναι πιο πυκνό από την μοριοσανίδα, και χρησιμοποιείται ευρέως στην επιπλοποιία.  

Που αλλού το συναντάμε

Το συναντάμε σε μεγάλες επιφάνειες που επενδύονται με καπλαμά ξύλου . 

Τραπέζια, μπουφέδες, σύνθετα, ντουλάπες, κατασκευάζονται από επενδυμένο MDF. 

Το MDF αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο του ξύλου, μπορεί να επεξεργαστεί μηχανικά με οποιοδήποτε τρόπο, να δώσει οποιοδήποτε επιθυμητό περίγραμμα, καμπύλη ή σκάλισμα και εξαιτίας της καλής και λείας επιφάνειας . 

Μπορεί να φινιρισθεί και να επενδυθεί με διάφορα επιστρώματα (καπλαμά, βερνίκια, λάκες κλπ).Κύριες χρήσεις: επιπλοποιία, πόρτες, κορνιζοποιεία κ.α.

 

Χρήση του βακελίτη σε πάγκους και ντουλάπια κουζίνας

 

Η πραγματική ονομασία αυτού του υλικού είναι high pressure laminate (HPL) δηλαδή επένδυση επιφάνειας υψηλής πίεσης. 

 

Το συναντάμε στα πορτάκια και τους πάγκους της κουζίνας, στις ντουλάπες των υπνοδωματίων, αλλά και σε γραφεία, βιβλιοθήκες κλπ. 

Στην ουσία αποτελείται από στρώματα ‘χαρτιού’ τα οποία επικολλούνται με φαινολική ρητίνη σε ένα φύλλο. 

Το πρώτο φύλλο χαρτιού είναι το διακοσμητικό (αυτό δηλαδή που εμείς βλέπουμε εξωτερικά) . Κάτω από αυτό υπάρχουν τα υπόλοιπα στρώματα χαρτιού kraft τα οποία και αποτελούν τον πυρήνα του HPL.  

Αφού διαποτιστούν τα χαρτιά με την ρητίνη, το προιόν περνάει σε μια πρέσα προκειμένου να συμπιεστεί. Στην συνέχεια θερμαίνεται σε θερμοκρασία έως και 140οC και σε πίεση τουλάχιστον 80-130 Atm. 

Η εξωτερική επιφάνεια ανάλογα με την χρήση, ενισχύεται με την χρήση ειδικών κυτταρινούχων επικαλύψεων, που το ενισχύουν και το καθιστούν ιδανικό για εφαρμογές ιδιαίτερης χρήσης και καταπόνησης.

Μια από τις πιο γνωστές εφαρμογές του βακελίτη είναι στον πάγκο της κουζίνας, αλλά επίσης και σε πορτάκια, επενδύσεις κλπ.

 

Συνήθως το πάχος του φύλλου HPL για την κατασκευή των πάγκων εργασίας είναι 0,7 mm και κολλιέται πάνω σε μοριοσανίδα (νοβοπάν). 

 

Για τα πορτάκια της κουζίνας, μπορεί κανείς να δει διάφορα πάχη του υλικού.).

Όπως καταλαβαίνετε, καθώς το πρώτο στρώμα (το διακοσμητικό) είναι από χαρτί, υπάρχει η τεράστια πλέον δυνατότητα να “φωτογραφηθεί” σε οποιοδήποτε πραγματικό υλικό (παράδειγμα γρανίτη, ξύλου, απλού χρώματος, κάποιου σήματος, ή ότι άλλο θα ζητούσε ο πελάτης παραγωγός) και να εκτυπωθεί, δίνοντας έτσι στο υλικό HPL κυριολεκτικά απεριόριστες δυνατότητες. 

 

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο, που πολλές φορές το να καταλάβει κανείς την απομίμηση του υλικού από την εκτύπωση, γίνεται αρκετά δύσκολο έως ακατόρθωτο! 

Κοστολογικά, είναι πάντοτε οικονομικότερο από το αντίστοιχο “πρωτότυπο” του, δηλαδή ένα έπιπλο HPL (βακελίτη) σε απομίμηση ξύλου, θα είναι πάντοτε οικονομικότερο από το αντίστοιχο ξύλινο μοντέλο. 

Αλλά προσοχή, όλα εξαρτώνται και από τον κατασκευαστή του επίπλου κουζίνας. (έτσι μπορεί κανείς να βρει μια “βακελιτική” κουζίνα ακριβότερη από μια λάκα).

μοντέρνος πάγκος κουζίνας

Τα βασικά χαρακτηριστικά του βακελίτη είναι τα ακόλουθα

 

 • αντοχή σε κρούση
 • αντοχή στην τριβή
 • αντοχή σε διαφόρων τύπων γρατσουνιές (δεν έχουμε όμως την δυνατότητα να κόψουμε απευθείας πάνω στο υλικό κάποιο τρόφιμο ή άλλο)
 • ανθεκτικότητα στη δημιουργία βακτηρίων και μικροοργανισμών
 • σταθερότητα του χρώματος στο φως αλλά και σε τεχνητό φωτισμό
 • αντοχή σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες
 • αντοχή σε καθαριστικά και απολυμαντικά
 • αντοχή σε λεκέδες
 • αντοχή σε κάψιμο από τσιγάρο
 • δεν αντέχει το νερό, στα σημεία των ενώσεων του και για αυτό τον λόγο χρειάζεται πολύ καλή μόνωση και προσοχή στην τοποθέτηση (παράδειγμα των πάγκων εργασίας)
 • είναι οικολογικό, δηλαδή είναι ένα ανανεώσιμο προϊόν και πολύ φιλικό προς το περιβάλλον τόσο το ίδιο όσο και η τεχνολογία παραγωγής του
 • ο κύκλος ζωής του είναι μεγάλος, αντέχει στο χρόνο χωρίς να χρειάζεται αντικατάσταση

Τι είναι το PVC και σε ποια έπιπλα χρησιμοποιείται 

 

Το PVC συχνά αναφέρεται και ως βινύλιο (π.χ. δίσκοι βινυλίου πικάπ), υπενθυμίζεται όμως ότι ως βινύλιο στην οργανική χημεία αναφέρεται η οργανική ομάδα -CH=CH2.

 

Το PVC είναι το πλέον χρησιμοποιούμενο πολυμερές μετά το πολυαιθυλένιο και πολυπροπυλένιο. 

Οι μεγαλύτερες ποσότητες PVC χρησιμοποιούνται στην οικοδομή (υδραυλικές εγκαταστάσεις, δάπεδα, παράθυρα, πόρτες κ.λπ.). Η παγκόσμια παραγωγή του εκτιμάται σήμερα στα περίπου 35 εκατομμύρια τόνους .

Το PVC, είναι ένα θερμοπλαστικό πολυμερές. Στην επιπλοποιία  το χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τις τομές (σόκορα) σε φύλλα από μελαμίνη, βακελίτη, MDF κτλ.  

 

Πάγκοι Κουζίνας υλικά και ιδιαιτερότητες

Ο χώρος που επισκεπτόμαστε πιο συχνά στην καθημερινότητά μας είναι φυσικά η κουζίνα μας. Για αυτό, πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά τι επιλογές θα κάνουμε στα έπιπλα κουζίνας, στη διάταξη, τις συσκευές, αλλά και τους πάγκους. Γιατί είναι τόσο σημαντικοί οι πάγκοι;

 

Στους πάγκους εργασίας προετοιμάζουμε το φαγητό, το σερβίρουμε, και αυτό αυτόματα σημαίνει πως είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στις διάφορες δραστηριότητες, όπως το κόψιμο, το πλύσιμο, οι λεκέδες, το μαγείρεμα, την υγρασία, τις γρατζουνιές, τη θερμότητα, τα μικρόβια, και ένα σωρό άλλα. Το υλικό τους συνεπώς πρέπει να είναι ανθεκτικό, αλλά και ο σχεδιασμός τους να ταιριάζει με το γούστο μας.

 

Ας δούμε παρακάτω τα πιο δημοφιλή είδη στους πάγκους κουζίνας.

 

Πάγκος Κουζίνας με χρήση Laminate ή βακελίτη

Ένα υλικό οικονομικό, σε πληθώρα χρωμάτων ή μοτίβων, αλλά και εύκολο στη χρήση είναι το laminate. 

Καθαρίζεται εύκολα και αντέχει στις δύσκολες συνθήκες της κουζίνας και τα σημάδια ή τις γρατζουνιές. 

Δε χαλάει όπως το ξύλο, ωστόσο αν τοποθετηθούν πολύ ζεστά σκεύη πάνω στον πάγκο ή χρησιμοποιηθούν μαχαίρια στην επιφάνειά του θα προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές.

 

Πάγκος κουζίνας με μπετόν

Μια ιδιαίτερη και μοντέρνα πρόταση είναι οι πάγκοι κουζίνας από μπετόν. Είναι πολύ οικονομικό υλικό και βγαίνει επίσης σε διάφορες αποχρώσεις αλλά και μοτίβα. 

Μπορείτε να μεταφέρετε έναν πάγκο κουζίνας από μπετόν ως έχει, ή να τον κατασκευάσετε μέσα στο σπίτι σας. Αντέχει στο χρόνο, τη θερμότητα, τις γρατζουνιές, και δίνει ένα απίστευτο αισθητικό στυλ σε μίνιμαλ – βιομηχανικό ύφος.

Πρέπει να θυμάστε ωστόσο να το συντηρείτε τακτικά αλείφοντάς τον με βερνίκι και να αποφύγετε την επαφή του υλικού με όξινες ουσίες.

 

Πάγκος Κουζίνας με γυαλί

Αν ψάχνετε το νούμερο ένα υλικό για πάγκο κουζίνας, τότε το γυαλί είναι ό,τι πιο hot τεχνολογικά. Είναι κατάλληλο για οικιακή και επαγγελματική χρήση, αφού είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό. Το κόστος του δεν είναι υψηλό, και η τοποθέτησή του εύκολη.

Δε χρειάζεται κόπο για να καθαριστεί, και αντέχει πολύ στη θερμότητα και τους λεκέδες, χωρίς να γρατζουνίζεται.

Όμως, αν σπάσει ή ραγίσει θα πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρο το κομμάτι του πάγκου, και χρειάζεται καθημερινό καθάρισμα διότι η σκόνη και οι δαχτυλιές φαίνονται έντονα.

 

Ξύλινος πάγκος κουζίνας

Το κλασικό και ζεστό ξύλο είναι μια φυσική λύση για τις κουζίνες σε παραδοσιακό, ιταλικό ή μοντέρνο στυλ. Αυτό που το κάνει αγαπητό σαν υλικό για τους πάγκους κουζίνας είναι η διαχρονικότητά του και η αντοχή στο χρόνο. 

Είναι ένα οικολογικό υλικό που επισκευάζεται εύκολα. Παρόλα αυτά, χρειάζεται καλό καθάρισμα, και είναι ευαίσθητο στην υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι τάσεις στους πάγκους κουζίνας δε σταματούν εδώ. Υπάρχουν πολλά ακόμα είδη, το κάθε ένα από αυτά με τις ιδιαιτερότητές του. Εσείς ποιο θα επιλέξετε για τη δική σας κουζίνα;

 

Επιλογές υλικού ντουλαπιών κουζίνας

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές και προτάσεις για ντουλάπια και πορτάκια κουζίνας, είτε αυτές αφορούν το υλικό κατασκευής είτε το στυλ που επιθυμούμε είναι: 

 

 • ντουλάπια κουζίνας με πορτάκια από μελαμίνη

Η πιο δημοφιλής επιλογή για τα πορτάκια των ντουλαπιών της κουζίνας είναι η μελαμίνη. Βασικό πλεονέκτημα η μεγάλη ποικιλία σε χρωματισμούς και αποχρώσεις. Αποτελεί τη πιο οικονομική λύση καλύπτοντας όλες τις βασικές απαιτήσεις.

 

 • ντουλάπια κουζίνας με πορτάκια post forming

Το HPL – HIGH PRESSED LAMINATE (φορμάικα υψηλής πίεσης) αποτελεί ένα ανώτερο ποιοτικά προϊόν, από μελαμίνη τύπου post forming με γύρισμα στις άκρες χωρίς ενώσεις, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή πορτών κουζίνας / ντουλάπας και πάγκων κουζίνας. 

 • ντουλάπια κουζίνας με πορτάκια από βακελίτη

Ο βακελίτης ή high pressure laminate είναι στην πραγματικότητα στρώσεις χαρτιού εφαρμοσμένες και κολλημένες με φαινολική ρητίνη με τη μέθοδο υψηλής πίεσης. Είναι ένα ανώτερο ποιοτικά υλικό με μεγάλη αντοχή στις γρατζουνιές, τις υψηλές θερμοκρασίες και τα χτυπήματα. 

 • ταμπλαδωτά ντουλάπια κουζίνας 

Αποτελεί ιδανική λύση για να έχουμε την εικόνα μιας κλασικής κουζίνας. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε σχέδια κορνίζας και μπορεί να εφαρμοστεί στα περισσότερα υλικά κατασκευής πορτών των ντουλαπιών. 

 • ντουλάπια κουζίνας με προφίλ GOLA

Τα συστήματα αλουμινίου GOLA είναι μια επιλογή που επιτρέπει το άνοιγμα των ντουλαπιών και συρταριών χωρίς τη χρήση πόμολου. Το κέρδος που έχουμε, εκτός από τη πολυτέλεια και το  στυλ που δίνει στη κουζίνα μας, είναι ότι δε χρειάζεται να τρυπήσουμε τα πορτάκια των ντουλαπιών. 

 • ακρυλικά, γυαλιστερά ντουλάπια κουζίνας 

Είναι ένα εντυπωσιακό υλικό που προσδίδει πολυτέλεια σε μία κουζίνα. Επιπλέον είναι πολύ ανθεκτικό σε γρατζουνιές και υγρασία, με μεγάλη ευκολία στο καθάρισμα.  

 • καπλαμάς

Αν θέλουμε τα πορτάκια της κουζίνας να μοιάζουν με φυσικό ξύλο αλλά σε αρκετά χαμηλότερη τιμή, το ιδανικό υλικό είναι ο καπλαμάς. Πρόκειται για λεπτά φύλλα ξύλου που συγκολλώνται σε ξύλινες επιφάνειες τύπου MDF.

 • ξύλο

Είναι μια διαχρονική και αναγνωρισμένη πρόταση για όσους θέλουν η κουζίνα τους να αποπνέει κύρος, αλλά και διαθέτουν το ανάλογο budget. Τα πορτάκια μπορούν να περαστούν με διάφανη βαφή ή λάκα. Το πιο σύνηθες ξύλο που χρησιμοποιείται είναι ο δρυς. 

 • βιτρίνες αλουμινίου

Για όσους θέλουν μία διαφορετική και φρέσκια πινελιά στη κουζίνα τους μία καλή πρόταση  είναι οι βιτρίνες αλουμινίου. Μπορούμε να παίξουμε με τους χρωματισμούς του πλαισίου αλουμινίου αλλά και με το γυαλί της βιτρίνας (χρωματιστά, αμμοβολή, διάφορα σχέδια). Κατασκευάζονται σε όλες τις διαστάσεις.

 • κοτετσόσυρμα – Βιεννέζικη ψάθα

άλλες επιλογές για να κάνετε τη κουζίνα σας πρωτότυπη και ξεχωριστή είναι να τοποθετήσετε σε κάποιο/α πορτάκι ντουλαπιού ιδιαίτερα υλικά όπως το κοτετσόσυρμα και η βιεννέζικη ψάθα.

 

Η καλύτερη και οικονομικότερη επιλογή για την  ανακαίνιση της κουζίνας βρίσκεται στην EasyReno. 

 

Η ποιότητα είναι εξαιρετική και οι διαθέσιμοι χρωματισμοί είναι αρκετοί  ώστε να έχουμε ένα τέλειο, λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Οι μηχανισμοί  είναι από τους καλύτερους και πιο οικονομικούς της αγοράς και περιλαμβάνονται όλα τα βασικά  αξεσουάρ της κουζίνας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Μπορούμε να σας κάνουμε ένα έργο κουζίνας και να φτιάξουμε ένα σετ κουζίνας από ξεχωριστά ντουλάπια. Αναλαμβάνουμε την εκτέλεση του σχεδίου κουζίνας και τις ανάλογες μετρήσεις μέσω των συνεργείων μας. 

Θα ήταν το καλύτερο αν μπορούσατε να μας παρέχετε το σετ κουζίνας και το χρώμα που προτιμάτε καθώς η τιμή ποικίλει ανάλογα με αυτό. Όσο περισσότερες πληροφορίες τόσο το καλύτερο 🙂

Ναι γιατί υπάρχουν κάθετα σίδερα κάθε 40cm όταν πρόκειται για τοιχίο κουζίνας με γυψοσανίδες.

Η μοριοσανίδα-νοβοπάν, είναι ένα παράγωγο του ξύλου. Πρόκειται για συμπιεσμένα πριονίδια-κομματάκια ξύλου, τα οποία έπειτα από υψηλή πίεση μετατρέπονται σε πλάκες διαφόρων διαστάσεων. Η μοριοσανίδα επενδύεται με υλικά, όπως την μελαμίνη.

Αγαπάμε την δουλειά μας και προσπαθούμε να σας παρέχουμε ένα ποιοτικό προϊόν στην σωστή τιμή, γιατί αυτό σας αξίζει!

Όλα τα προϊόντα της εταιρίας μας περνάνε από ποιοτικούς ελέγχους τόσο του της κατασκευής όσο και της ποιότητας της πρώτης ύλης. 

Ζητάμε από τους κατασκευαστές που συνεργαζόμαστε, να μας παρέχουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Στην EasyReno θα βρείτε εξειδικευμένους συμβούλους διακόσμησης που θα σας ακούσουν καθώς και θα σας βοηθήσουν ώστε να κάνετε την καταλληλότερη επιλογή για τα έπιπλα σας.

Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα δωρεάν μέτρησης του χώρου σας από τους έμπειρους διακοσμητές μας.

Ποικιλία πάγκων κουζίνας και ντουλαπιών

Στην EasyReno θα βρείτε κομψούς και σύγχρονους πάγκους εργασίας για τη κουζίνα σας, με τρομερή εργονομία και υψηλή αισθητική και ντουλάπια κουζίνας για κάθε γούστο.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες