ανακαινιση

Κουζίνα Ανακαίνιση Ιδέες & Τάσεις 2023

Table of Contents

Ψάχνεις αναφορικά με έπιπλα για κουζίνα ανακαίνιση ιδέες και τάσεις για το 2023; Έχουμε τη λύση, καλέστε μας σήμερα κιόλας.

Κουζίνα Ανακαίνιση Ιδέες

Ανακαίνιση Κουζίνας & Επίπλων – Οι Σύγχρονες Τάσεις

Ο χώρος που ονομάζουμε «κουζίνα» θεωρείται νευραλγικός για μια κατοικία. Όλα τα μέλη των ενοίκων περνούν πολλές φορές τη μέρα από εκεί για διάφορους λόγους. Είναι ο χώρος όπου συναθροίζεται η οικογένεια και ο χώρος όπου  κάνουμε «τραπέζι» στους φίλους μας. Αποτελεί το πλέον αγαπημένο δωμάτιο της καθημερινότητας. Κάποιοι έχουν προσθέσει ακόμα και μικρή τηλεόραση. Δεν είναι πλέον ο μικρός απεριποίητος χώρος που κρύβουμε από τους καλεσμένους μας. Αποτελεί πλέον ένα όμορφο, ωραία διακοσμημένο και πολύ λειτουργικό από άποψη πρακτικής, δωμάτιο του σπιτιού μας. Οπωσδήποτε  τα έπιπλα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανακαίνισή μας.

Ας δούμε στη συνέχεια κάποια ενημερωτικά χαρακτηριστικά, που αφορούν τη συγκεκριμένη παράμετρο, γιατί το θέμα «κουζίνα ανακαίνιση ιδέες» είναι μεγάλο και δεν εξαντλείται σε ένα άρθρο.

Τι εννοούμε λέγοντας «έπιπλα κουζίνας» & ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις για κουζίνα ανακαίνιση ιδέες ;

Εννοούμε οπωσδήποτε τα απαραίτητα: 

·         Ντουλάπια πολλά ή λίγα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, ανοιχτά ή κλειστά, από ξύλο ή άλλο υλικό, κρεμαστά ή δαπέδου, με πόρτες βιτρίνες ή όχι κ.λπ.

·         Νεροχύτη, μεταλλικό, μαρμάρινο ή πέτρινο, με μία ή δύο γούρνες.

·         Τραπέζι εστίασης, στη μέση του δωματίου ή κολλημένο σε έναν τοίχο, που «μαζεύει» στον τοίχο ή όχι, οβάλ, τετράγωνο ή μακρόστενο, γυάλινο, ξύλινο, πλαστικό, από πλεξιγκλάς κ.λπ. με ανάλογου υλικού καρέκλες, δύο ή τέσσερις ή σκαμπό με ή χωρίς πλάτη.

·         Φωτισμός, κανονικός ή κρυφός, με πολύφωτο ή μονόφωτο στη μέση ή σε κάποια γωνία, με σποτ μικρά ή μεγαλύτερα, με ράβδο led κάτω από τα κρεμαστά ντουλάπια ή όχι κ.λπ.

Και  τα μη απαραίτητα στοιχεία για κουζίνα ανακαίνιση ιδέες:

·         Ράφια, μικρά ή μεγάλα, ξύλινα, από γυψοσανίδα ή και μεταλλικά, καθώς και butcher table.

·         Παγκονησίδα-έπιπλο με πάσο, που χωρίζει κουζίνα και καθιστικό και όπου επικοινωνούμε ορατά με  άλλο δωμάτιο. Χρησιμεύει ως πάγκος μαγειρικής και συνήθως περιλαμβάνει και αποθηκευτικούς χώρους. Ο πάγκος μπορεί να είναι και κτιστός.

·         Διακοσμητικά αντικείμενα ή μικροέπιπλα και διάφορα είδη αναγκαία όπως κουρτίνες, φυτά, κάποιο χαλί, βάζα για όσπρια, μικρή κάβα με αρκετές θήκες για μπουκάλια κ.λπ. Εδώ ίσως χρειαστούμε και τη συνδρομή ντεκορατέρ, ή του αρχιτέκτονα που θα σχεδιάσει την κουζίνα μας.

κουζινα ανακαινιση ιδεεσ

Να επιλέξω έπιπλα μοντέρνα ή κλασικά για την κουζίνα μου;

Η συζήτηση περί κουζίνα ανακαίνιση ιδέες, είναι θέμα ανθρώπου, θέμα προτιμήσεων, βιωμάτων, ηλικίας. Το υπόλοιπο σπίτι, τα άλλα δωμάτια τι στυλ έχουν; Η προς ανακαίνιση κουζίνα επικοινωνεί άμεσα με καθιστικό ή σαλόνι ή εντάσσεται με πάσο-άνοιγμα στο χώρο του; Μήπως θα υπάρξει εμφανής δυσαρμονία αν το καθιστικό είναι κλασικό και η κουζίνα μοντέρνα; Από άποψη αισθητικής πώς θα φαινόταν; Θα χτυπούσε άσχημα ένα τέτοιο πάντρεμα στυλ;

Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως στην αγορά έχουν οπαδούς και τα δύο στυλ, ενώ υπάρχει στο εμπόριο και μεγάλη ποικιλία.

Λέγοντας «κλασική» εννοούμε την παραδοσιακή και διαχρονική κουζίνα που έχει κατασκευαστεί από μασίφ ξύλο, π.χ. καρυδιά, καστανιά, πεύκο, οξιά, με το μεράκι και τη δεξιοτεχνία του παλιού καλού μαραγκού. Φυσικά έχει τεράστια αντοχή, ενώ είναι και πιο ακριβή στο κόστος. Πέρα όμως από το γήινο και ζεστό χρώμα του ξύλου είναι και το σχέδιο που διαφοροποιούν αυτή την κατηγορία. Υπάρχουν περισσότερα ή λιγότερα έντεχνα σκαλίσματα στο τελείωμά τους, κάποιες έχουν πλούσια διακοσμημένα διαζώματα π.χ. του XVII αιώνα, κάποιες συνομιλούν με το vintage, το ρετρό, δηλαδή το αυθεντικό, το δανεικό από την αίγλη του παρελθόντος, ενώ αποτελούν και «βαριές» δημιουργίες και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κάποιες «στολίζονται» με φυσικά μοτίβα.

Λέγοντας «μοντέρνα» εννοούμε την κουζίνα που αποτελείται από λιτές, απλές, κατασκευές με  «minimal»  σχεδιασμό, δηλαδή με λίγα πράγματα, αλλά προσεκτικά τοποθετημένα προκειμένου να είναι ταιριαστά. Οι περισσότερες από αυτές έχουν και ένα πάγκο, ενώ κάποιες έχουν νησίδα. Οι πολύ  «minimal»  κουζίνες δεν έχουν καν ούτε αυτό. Θεωρητικά σε κάποιο σημείο του σπιτιού βρίσκεται το τραπέζι, όπου οι ένοικοι γευματίζουν, ένα στοιχείο που ομολογουμένως δεν είναι πρακτικό και αντιβαίνει στην εργονομία ενός οικήματος. Στα μοντέρνα ντουλάπια κουζίνας προστίθενται λειτουργικοί  μηχανισμοί, πολλοί αποθηκευτικοί χώροι και ψυχρά έντονα χρώματα.

Ποιες είναι οι νέες τάσεις για κουζίνα ανακαίνιση ιδέες ; 

Σίγουρα οι νέες τάσεις για κουζίνα ανακαίνιση ιδέες επιδιώκουν την τολμηρότητα και τη μοντέρνα γραμμή. Τα έντονα χρώματα, όπως το κίτρινο, το πορτοκαλί ή το πετρόλ εντάσσονται στο χώρο της κουζίνας σε κάποιες ηλεκτρικές συσκευές ή διακοσμητικά αντικείμενα όπως οι κουρτίνες, ενώ συνδυαζόμενα αυτά με το χρώμα των τοίχων, αποκαλύπτουν μια τέλεια αντίθεση. Όπου τα ντουλάπια είναι «ψυχρά» κρατάμε την ισορροπία με «ζεστά» διακοσμητικά στοιχεία. Δίπλα στα παραδοσιακά στοιχεία τοποθετούμε τα μοντέρνα.

Στις νέες τάσεις για κουζίνα ανακαίνιση ιδέες εντάσσεται και η νησίδα στη μέση, έπιπλο με σημαντική χρηστικότητα, που εξυπηρετεί λειτουργικά τις διάφορες εργασίες που γίνονται σε μια κουζίνα, αυξάνοντας και τους χώρους αποθήκευσης. Αποτελεί το νέο ρεύμα, όντας πολύ της μόδας.

Σημαντικό στοιχείο, σύμφωνα με το νέο πνεύμα, θεωρείται και ο φωτισμός. Πρέπει να είναι επαρκής και πρακτικός κατά την παραμονή και διαβίωσή μας στην κουζίνα. Επιβάλλεται να δημιουργεί «ζεστή»  και όχι «ψυχρή»  ατμόσφαιρα. Επιλέγουμε κρυφό φωτισμό σε ντουλάπια, ράβδους ή ταινίες  μικρούς προβολείς που τονίζουν κάποια σημεία, γυψοσανίδα με σποτάκια, φωτιστικά που συνδυάζουν ξύλο και σχοινί κ.λπ.

Τέλος, ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι τα ανοιχτά ράφια, στα οποία μπορούμε να βάψουμε και την πλάτη, που κάνουν αντίθεση με τα κλειστά ντουλάπια και ελαφρύνουν ευχάριστα το βαρύ ύφος. Το ανοιχτό ράφι μεγαλώνει το χώρο. Ακόμα, δίνεται ένας βιομηχανικός τόνος όταν προστίθενται και μεταλλικά στοιχεία από μπρούντζο, χαλκό ή κασσίτερο (όχι όλα μαζί) σε πόμολα και χερούλια, αλλά και κουζινικά σκεύη, προσφέροντας δυναμικότητα στην κουζίνα μας.

Ελάτε Στην Easy Reno Για Κουζίνα Ανακαίνιση Ιδέες & Τάσεις 2023

Η ομάδα μας είναι εδώ έτοιμη να σας βοηθήσει να βρείτε τους καταλληλότερους τεχνίτες και συνεργεία για Κουζίνα Ανακαίνιση Ιδέες & Τάσεις 2023. Καλέστε μας σήμερα κιόλας για τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες