ανακαινιση

5 Καμπίνες Ντουζιέρας: Ένας Ολοκληρωμένος Οδηγός

Table of Contents

Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων κατά την ανακαίνιση μπάνιου πλέον προτιμούς τις καμπίνες ντουζιέρας διότι είναι μία πρακτική λύση για το μπάνιο που προσδίδει μοντέρνα αισθητική. Οι καμπίνες ντουζιέρας είναι ιδανικές για σπίτια και διαμερίσματα στα οποία κατοικούν ηλικιωμένα άτομα ή οικογένειες με παιδιά. Αν σκέφτεστε την ανακαίνιση μπάνιου, οι καμπίνες ντουζιέρας είναι μία προσιτή λύση και η καμπίνα μπορεί να σχεδιαστεί ακριβώς για το χώρο που διαθέτει το μπάνιο σας. 

Ψάχνετε τα καλύτερα έργα ανακαίνισης μπάνιου; Διαβάστε τον πλήρη οδηγό για καμπίνες ντουζιέρας από τους ειδικούς στην ανακαίνιση μπάνιου!

Καμπίνες Ντουζιέρας

Καμπίνες Ντουζιέρας: σημαντικά πλεονεκτήματα για μικρά μπάνια

Οι καμπίνες ντουζιέρας δεν έχουν συνήθως πόρτες ή κουρτίνες και δημιουργούν την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου στο μπάνιο. Δεν πιάνουν χώρο όπως οι μπανιέρες γι’αυτό και θεωρούνται ιδανική λύση για μικρά μπάνια. 

Οι Καμπίνες Ντουζιέρας Αφήνουν Το Φως Μέσα Στο Χώρο

Οι καμπίνες ντουζιέρας δημιουργούν την αίσθηση ενός μεγαλύτερου και πιο φωτεινού χώρου. Αυτό δίνει μεγαλύτερη ευελιξία κατά το σχεδιασμό του μπάνιου καθώς οι διαστάσεις ταιριάζουν απόλυτα με το χώρο και το διαφανές τζάμι δεν παρεμποδίζει το φως στο χώρο. Ειδικά, δε, αν το φως είναι φυσικό, τότε το αποτέλεσμα είναι ένα φωτεινό και μοντέρνο μπάνιο. 

Διευκολύνουν Τα Ατομα Με Μειωμένη Κινητικότητα

Οι καμπίνες χρειάζονται λιγότερο καθάρισμα σε σύγκριση με τις τυπικές ντουζιέρες ή μπανιέρες όχι μόνο λόγω της πιο μινιμαλ κατασκευής τους αλλά και λόγω της επένδυσης των γυάλινων πάνελ με ειδικά επικαλυπτικά στρώματα που τα καθιστούν πιο εύκολα στο καθάρισμα. Έτσι, μένουν καθαρά για περισσότερο καιρό και κυρίως, δείχνουν καινούρια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Συνήθως σε τέτοιες καμπίνες τα μεταλλικά στοιχεία που μπαίνουν π.χ. μπαταρία ντουζιέρας ακολουθούν την ίδια μίνιμαλ αισθητική μειώνοντας ακόμα περισσότερο την ανάγκη για συχνή καθαριότητα. 

Προσδίδουν Μίνιμαλ Αισθητική Στο Μπάνιο

Ο μινιμαλισμός ως τάση ήρθε για να μείνει και ενώ μπορεί να αλλάζουν οι τάσεις στο υπόλοιπο σπίτι, το μίνιμαλ μπάνιο θα είναι πάντα στη μόδα και θα δείχνει πάντα μοντέρνο και πολυτελές αυξάνοντας έτσι την αξια του ακινήτου σας. Αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε καμπίνες ντουζιέρας, θεωρήστε το από την αρχή ως επένδυση που θα προσδώσει μεγαλύτερη οικονομική και αισθητική αξία στο ακίνητο σας -ειδικά στην περίπτωση που αποφασίσετε να το πουλήσετε μελλοντικά. 

Πόσα Χρήματα Να Δώσω Για Καμπίνες Ντουζιέρας;

Το κόστος για τις καμπίνες ντουζιέρας εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, για παράδειγμα:

 1. Το μέγεθος της καμπίνας: προφανώς όσο μεγαλύτερες είναι οι καμπίνες ντουζιέρας τόσο περισσότερα πλακάκια θα χρειάζονται για να καλυφθεί ο χώρος. Επομένως, το κόστος αυξάνεται αντιστοίχως. 
 2. Το φινίρισμα της καμπίνας: Κάποια υλικά για το φινίρισμα είναι σαφώς πιο ακριβά από άλλα όπως π.χ. το μάρμαρο.
 3. Το είδος της καμπίνας: Ανάλογα με τις διαστάσεις της ντουζιέρας και το σχήμα της, το κόστος διαμορφώνεται αντίστοιχα π.χ. ημικυκλική καμπίνα, παραλληλόγραμμη, walk-in κτλ. 

Στην EasyReno φροντίζουμε ώστε να γνωρίζετε εξαρχής τι είδους κόστη θα πρέπει να υπολογίζετε για τις καμπίνες ντουζιέρας συζητώντας το σχέδιο μπάνιου που έχετε στο μυαλό σας αλλά και τον προΰπολογισμό που διαθέτετε. 

ντουζιερα ανακαινιση

Σχεδιαστικές Επιλογές Για Καμπίνες Ντουζιέρας

Με σκελετό ή χωρίς: Αν σας ενδιαφέρει να έχετε ένα συμμετρικό αποτέλεσμα στο μπάνιο σας, επιλέξτε καμπίνες ντουζιέρας χωρίς σκελετό, τις λεγόμενες καμπίνες walk-in. Οι καμπίνες ντουζιέρας με σκελετό δίνουν μία πιο βιομηχανική όψη και ταιριάζουν στο λεγόμενο σκανδιναβικό στυλ αλλά είναι ευπροσάρμοστες σχεδόν σε όλα τα μπάνια. 

Καμπίνες με διπλή ή μονή είσοδο: Ανάλογα με το χώρο του μπάνιου που είναι διαθέσιμος, η καμπίνα μπορεί να τοποθετηθεί ώστε να έχει μία είσοδο ή δυο. Στις περισσότερες ανακαινίσεις μπάνιων στα οποία υπήρχε μπανιέρα, γίνεται επιλογή της καμπίνας με διπλή είσοδο και τοποθετείται ένα γυάλινο πάνελ που επιτρέπει την είσοδο και από τις δύο μεριές. 

Γωνιακές καμπίνες ντουζιέρας: Σε αρκετές ανακαινίσεις, οι καμπίνες ντουζιέρας που υπήρχαν αφαιρούνται λόγω βλάβης, παλαιότητας, κτλ και στη θέση τους προτείνουμε γυάλινα πάνελ με είσοδο από τη μία πλευρά ώστε να εκμεταλευτούμε όλη τη γωνία που έχουμε διαθέσιμη.

Γυάλινες καμπίνες ντουζιέρας: Πλέον πολύ συχνά προτείνουμε καμπίνες ντουζιέρας με γυάλινη ανοιγόμενη πόρτα που επιτρέπουν την πλήρη εκμετάλλευση του χώρου και είναι μία υψηλής αισθητικής πρόταση.

Στην EasyReno σχεδιάζουμε την ανακαίνιση του μπάνιου σας και την τοποθέτηση της καμπίνας σύμφωνα με το χώρο που διαθέτετε ώστε να πετύχουμε την πλέον μοντέρνα και συμφέρουσα λύση.

Τι Πρέπει Να Ξέρω Όταν Διαλέγω Καμπίνες Ντουζιέρας

 • Βεβαιωθείτε ότι το γυάλινο πάνελ που διαλέγετε είναι αντοχής και συμφωνεί με τις προδιαγραφές ασφαλείας. Τυπικά, θα πρέπει να έχει πάχος τουλάχιστον 6-8 χιλιοστά. 
 • Διαλέξτε γυάλινα πάνελ ή πόρτες με προστατευτικά επιστρώματα για προστασία από τα άλατα για πιο εύκολο καθάρισμα και μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, τα άλατα στο νερό είναι σημαντικό πρόβλημα και μπορεί να μειώσει το χρόνο ζωής της καμπίνας. 
 • Επιλέξτε τη σωστή μπαταρία και τοποθετήστε την στο κατάλληλο σημείο. Ειδικά σε walk-in καμπίνες ντουζιέρας, η λάθος τοποθέτηση της μπαταρίας μπορεί να σημαίνει ότι το μπάνιο σας θα πλημμυρίζει κάθε φορά που κάνετε μπάνιο.
 • Φροντίστε τα τελειώματα και τις άκρες των γυάλινων πάνελ. Ειδικά σε σπίτια με μικρά παιδιά, είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια τους, τα γυάλινα πάνελ να έχουν στρογγυλεμένες γωνίες.
 • Δείτε όλες τις επιλογές που έχετε διαθέσιμες. Για παράδειγμα, όταν διαλέγετε πάτωμα για τη ντουζιέρα, υπάρχει και η επιλογή πατώματος που είναι χωρισμένο στα δυο -το μισό για μπάνιο και το άλλο μισό για στέγνωμα.
 • Σκεφτείτε αν θέλετε φιμέ πάνελ. Οι καμπίνες ντουζιέρας είναι συνήθως διαφανείς αλλά μπορείτε να διαλέξετε γυάλινα πάνελ που είναι φιμέ ή έχουν οριζόντιες γραμμές για να έχετε ιδιωτικότητα μέσα στο μπάνιο. 
 • Ελέγξτε το πάτωμα της ντουζιέρας και βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε υλικά αντοχής και διάρκειας στο χρόνο που δεν δυσκολεύουν το καθάρισμα τους. 
 • Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε σιφόνι αντοχής από γαλβανιζέ ατσάλι ώστε να φεύγει το νερό γρήγορα χωρίς να μπουκώνει αλλά και να συγκρατεί τυχόν σκουπίδια. 
 • Ενημερωθείτε για την εγγύηση της καμπίνας και της τοποθέτησης της. Κάποιες εταιρείες προσφέρουν εγγύηση εφ’ όρου ζωής ενώ άλλες καλύπτουν μόνο για κάποια χρόνια. 

Καλέστε μας σήμερα για τα καλύτερα συνεργεία ανακαίνισης μπάνιου στην περιοχή σας.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες