ανακαινιση

Το Καλύτερο Δάπεδο: 9 Συμβουλές

Table of Contents

Δάπεδο

Το δάπεδο που επιλέγετε για το σπίτι σας είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές ενός έργου ανακαίνισης. Συνήθως είναι το πρώτο πράγμα που ανακαινίζεται, και αφού ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες εργασίες και προστεθούν έπιπλα, μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξει.

Συχνά κινείστε στους χώρους σας χωρίς να σκεφτόσαστε τα δάπεδα στα οποία περπατάτε, εκτός, βέβαια, αν ένα δάπεδο είναι άκρως εντυπωσιακό και τραβήξει την προσοχή σας. Όταν εξετάζετε τα υλικά για το δάπεδο του μπάνιου ή της ανακαίνισης του σπιτιού, υπάρχει μεγάλη ποικιλία για να διαλέξετε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας διάφορα κριτήρια κατά τη λήψη της απόφασής σας, προκειμένου να επιλέξετε την καταλληλότερη λύση.

Τα Κριτήρια για την Επιλογή Δαπέδου Δωματίων Σπιτιού θα πρέπει να βασίζονται σε πρακτικές εκτιμήσεις όπως ο προϋπολογισμός, το κλίμα και οι οικογενειακές ανάγκες. Ωστόσο, οι προσωπικές προτιμήσεις παίζουν επίσης ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. 

Ακολουθούν 9 συγκεκριμένοι παράγοντες που πρέπει να έχετε κατά νου κατά την επιλογή ενός πατώματος στο σπίτι:

1-Προϋπολογισμός

Το κόστος των υλικών και της εγκατάστασης θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή ενός οικιακού δαπέδου.

2-Οι κλιματολογικές συνθήκες 

Το κλίμα διαδραματίζει  σημαντικό ρόλο στην ανθεκτικότητα των διαφόρων τύπων δαπέδων. Για παράδειγμα, τα χαλιά δεν είναι ιδανικά για σπίτια σε υγρά κλίματα, καθώς μπορούν να μουχλιάσουν και να λερωθούν εύκολα.

3-Κριτήρια για την αντοχή στη φθορά 

Όταν επιλέγετε ένα υλικό, είναι σημαντικό να εξετάζετε πόσο καιρό θα αντέξει το υλικό υπό διαφορετικές συνθήκες χρήσης. Για παράδειγμα, εάν ο χώρος που θα επιλεγεί θα έχει μεγάλη κυκλοφορία (όπως μια σκάλα), τότε θα χρειαστείτε ένα υλικό που να μπορεί να αντέξει στις μηχανικές καταπονήσεις. Εάν πρόκειται για χώρο με χαμηλότερη επισκεψιμότητα (όπως το δάπεδο ενός υπνοδωματίου), τότε δεν θα χρειαστείτε κάτι τόσο ανθεκτικό. Θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η αντοχή του χώρου στη φθορά (περπάτημα ανθρώπων, κίνηση και κρούση από διάφορα αντικείμενα κ.λπ.), η αντοχή του δαπέδου σε χημικές ουσίες (απορρυπαντικά, οξέα κ.λπ.), ο χρόνος και η πυρκαγιά.

4-Βάρος

Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το βάρος του δαπέδου και τα υλικά του είναι κατάλληλα για τη δομή του σπιτιού, ειδικά αν ανακαινίζουμε ένα παλαιότερο κτίριο.

5-Φυσικές Ιδιότητες

Εκτός από την τιμή και τον σχεδιασμό, οι φυσικές ιδιότητες των υλικών δαπέδου αποτελούν σημαντικό παράγοντα για κάθε αγορά. Ένα καλό δάπεδο θα έχει ηχοαπορροφητικές ιδιότητες για να καταπνίγει τον παραγόμενο θόρυβο, θερμομονωτικές ιδιότητες για να αποτρέπει τη μεταφορά θερμοκρασίας, ιδιότητες χαμηλής απορρόφησης ώστε να μην απορροφά υγρά και μη ολισθηρή επιφάνεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε υγρούς χώρους όπως τα μπάνια ή γύρω από πισίνες.

6-Οικογενειακές ανάγκες

Οι οικογένειες με μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα μπορεί να θέλουν να αποφύγουν τα δάπεδα με μοκέτα για να μειώσουν τον κίνδυνο λεκέδων και ρύπων. Όσοι έχουν αλλεργίες μπορεί να θέλουν να επιλέξουν σκληρό ξύλο ή πλακάκια δάπεδα πάνω από χαλί.

7-Προσωπικές προτιμήσεις

Τελικά, το δάπεδο που θα επιλέξετε για το σπίτι σας θα πρέπει να βασίζεται στις προσωπικές σας προτιμήσεις. Εξετάστε την εμφάνιση και την αίσθηση των διαφορετικών υλικών για να βρείτε το ιδανικό για το σπίτι σας.

8-Διάρκεια Ζωής

Δεν θα καθοδηγήσει την απόφασή μας μόνο το αρχικό κόστος αγοράς και κατασκευής του δαπέδου, αλλά και η διάρκεια ζωής και το κόστος συντήρησης του δαπέδου είναι επίσης σημαντικό να εξεταστούν. Δεν θα θέλαμε να χρειάζεται να ξοδεύουμε πολλά χρήματα για τη συνεχή επισκευή ή τον καθαρισμό του, οπότε θα ήταν ιδανικό να βρούμε κάτι που δεν απαιτεί μεγάλη συντήρηση.

9-Αισθητική

Η αισθητική είναι σημαντική, αλλά δεν πρέπει ποτέ να είναι ο μόνος παράγοντας που λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή του δαπέδου. Δεν θα είχε νόημα, για παράδειγμα, να εγκαταστήσετε ένα όμορφο αλλά ευαίσθητο δάπεδο σε έναν χώρο όπου περνούν πολλοί άνθρωποι, επειδή σύντομα θα εμφανίσει φθορά. Ένα παράδειγμα που συνδυάζει αισθητική και αντοχή είναι το πατητό τσιμεντοκονίαμα, που έχει γίνει δημοφιλές στις ανακαινίσεις σπιτιών λόγω της ανθεκτικότητας και του πάχους του, ενώ παράλληλα παρέχει και εξαιρετική αισθητική.

Επιλογικά, ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξετε το σωστό είδος δαπέδου για το σπίτι σας είναι να σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας και τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιείτε το χώρο. Εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα, το πλακάκι ή το χαλί μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή. Αν διασκεδάζετε συχνά, το σκληρό ξύλο ή το το πλακάκι μπορεί να είναι μια άλλη καλύτερη επιλογή.

Όταν πρόκειται να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο δαπέδου για το σπίτι σας, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Άλλοι  παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας περιλαμβάνουν τον προϋπολογισμό σας, το κλίμα της περιοχής σας και το συνολικό στυλ του σπιτιού σας.

Το Καλύτερο Δάπεδο Με Την Easy Reno

Μόλις λάβετε υπόψη όλους τους παράγοντες που προαναφέρθηκαν, μπορείτε να αρχίσετε να αγοράζετε υλικά για κάποιο δάπεδο. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι δαπέδων στην αγορά και ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα ξύλινα δάπεδα είναι κλασικά και κομψά, αλλά μπορούν να γρατζουνιστούν και να βαθουλωθούν εύκολα. Το χαλί είναι άνετο και βολικό, αλλά μπορεί να λερωθεί και μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστεί. Τα πλακάκια είναι ανθεκτικά και καθαρίζονται εύκολα, αλλά μπορεί να είναι κρύα και σκληρά στα πόδια. Αναμφίβολα πρέπει να προβληματιστείτε με σοβαρότητα και λογική.Καλή επιτυχία!

Για τις καλύτερες συμβουλές για επιλογή δαπέδου, ελάτε σε επαφή μαζί μας σήμερα.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες