ανακαινιση

Ποια Βασικά Λάθη Ανακαίνισης Κουζίνας Πρέπει Να Αποφύγεις

Table of Contents

Η ανακαίνιση της κουζίνας είναι επένδυση τόσο οικονομική όσο και συναισθηματική. Επομένως, είναι απόλυτα λογικό όταν παίρνεις την απόφαση να κάνεις ανακαίνιση την κουζίνα σου να θες το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς λάθη, παραλείψεις και κακοτεχνίες που θα σε βγάλουν εκτός προϋπολογισμού κ θα σου προσθέσουν έξτρα άγχος.

Στην EasyReno, η εμπειρία μας έχει δείξει ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη ανακαίνισης κουζίνας και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

Διαβάστε παρακάτω ποια βασικά λάθη ανακαίνισης κουζίνας πρέπει να αποφύγεις

Τα 6 συχνότερα λάθη στην ανακαίνιση κουζίνας:

  1. Κάνεις την ανακαίνιση μόνος σου
  2. Κάνεις αλλαγές στην πορεία της ανακαίνισης
  3. Παραβλέπεις πόσο σημαντικοί είναι οι αποθηκευτικοί χώροι
  4. Δεν δίνεις σημασία στον φωτισμό
  5. Φαντάζεσαι τεράστιες νησίδες
  6. Δεν υπολογίζεις χώρο για πάγκο

Τα λάθη αυτά δεν κοστίζουν μόνο σε χρήματα αλλά και σε λειτουργικότητα στην κουζίνα σου. 

Τι να ξέρεις πριν ξεκινήσεις την ανακαίνιση της κουζίνας σου

Το πρώτο βήμα είναι να έχεις ένα ρεαλιστικό προϋπολογισμό και χρονοδιάγραμμα. Μόλις έχεις μία ιδέα τι χρήματα μπορείς να επενδύσεις στην ανακαίνιση της κουζίνας σου και σε πόσο καιρό θα ήθελες να την έχεις έτοιμη, τότε μπορείς να οργανώσεις την ανακαίνιση, να διαλέξεις υλικά και να ξεκινήσουν οι εργασίες. 

Αν σκοπεύεις να κάνεις κάποιες εργασίες μόνος σου, καλό είναι να έχεις επίγνωση των εργασιών που όντως μπορείς να φέρεις εις πέρας αλλά και πόσο χρόνο θα χρειαστείς για να τις τελειώσεις. Η συμβουλή μας είναι να αφήσεις οτιδήποτε σχετικό με ηλεκτρολογικά και υδραυλικά σε επαγγελματικά συνεργεία. 

Το επόμενο βήμα σου είναι να επιλέξεις το στυλ της νέας σου κουζίνας. Μη βιαστείς! Δες ιδέες και συζήτησε το και με τα υπόλοιπα άτομα του σπιτιού. Θα περνάτε πολλές ώρες τη μέρα στην κουζίνα και πρέπει να γίνει μία κουζίνα που θα λαχταράτε να βρίσκεστε. 

εργαζόμενος που μετρά το επίπεδο του ντουλαπιού της κουζίνας

 Οι πελάτες μας εμπιστεύονται

Αναλαμβάνουμε ανακαινίσεις και οι πελάτες μας δεν αγχώνονται. Ξέρουν ότι το σπίτι τους είναι σε καλά χέρια!

Συχνά & Βασικά Λάθη Ανακαίνισης Κουζίνας Που Πρέπει Να Αποφύγεις

Σχεδίασε την ανακαίνιση σου έξυπνα

Κάνεις ανακαίνιση μόνος σου

 Η ανακαίνιση κουζίνας είναι ίσως από τις πιο δύσκολες ανακαινίσεις ενός σπιτιού. Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι πολλές και λεπτομερείς. Τυχόν λάθη που μπορεί να προκύψουν λόγω απειρίας και έλλειψης γνώσεων πιθανώς να οδηγήσουν σε σημαντικά προβλήματα στην πορείας της ανακαίνισης. 

Κάνεις αλλαγές στην πορεία της ανακαίνισης

Πιθανώς να αλλάξεις γνώμη στην πορεία της ανακαίνισης ή να σου έρθει μία καινούρια ιδέα. Να έχεις στο νου σου όμως ότι οι αλλαγές μπορεί να σε βγάλουν εκτός προϋπολογισμού ή να προκαλέσουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Παραβλέπεις πόσο σημαντικοί είναι οι αποθηκευτικοί χώροι

Μία οργανωμένη και λειτουργική κουζίνα είναι ιδανική για κάθε σπίτι. Δυστυχώς, πολύς κόσμος όταν σχεδιάζει την νέα του κουζίνα ξεχνάει να προβλέψει αποθηκευτικούς χώρους. 

Φρόντισε να δώσει προτεραιότητα στην αποθήκευση. Η κουζίνα σου θα πρέπει να έχεις αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους σε ντουλάπια, συρτάρια και ράφια. Με σωστή αποθήκευση, η κουζίνα σου θα παραμένει οργανωμένη και λειτουργική. 

Δεν δίνεις σημασία στο φωτισμό

Ο φωτισμός είναι σημαντικό στοιχείο σε κάθε κουζίνα. Ωστόσο, πολλοί τον παραβλέπουν και τελικά καταλήγουν με μία κουζίνα με ελλιπές φως. 

Η κουζίνα πρέπει να φωτίζεται επαρκώς γι’αυτό φρόντισε να έχεις φωτισμό σε διάφορα σημεία της κουζίνας και να μην μπλοκάρεις τον φυσικό φωτισμό.

εργάτης που εγκαθιστά οπίσθιο ψεκασμό κουζίνας

Φαντάζεσαι τεράστιες νησίδες

Όλοι θέλουν νησίδες! Είναι ίσως το πιο δημοφιλές στοιχείο σε μία κουζίνα. Όμως, αν είναι πιο μεγάλες απ’όσο ταιριάζει στην κουζίνα σου, τότε ρισκάρεις να χάσεις λειτουργικότητα και αποθηκευτικό χώρο. 

Μία νησίδα πρέπει να εξυπηρετεί και όχι να δυσχεραίνει τη δουλειά μας στην κουζίνα. Μία τεράστια νησίδα θα σε κουράσει και θα σε δυσκολέψει. 

Δεν υπολογίζεις χώρο για πάγκο

Ο πάγκος είναι σημαντικός στην κουζίνα αλλά δυστυχώς σε πολλές κουζίνες, οι πάγκοι είναι δυσλειτουργικοί, μικροί και κοντοί προκειμένου να δοθεί χώρος για νησίδα ή άλλα στοιχεία στην κουζίνα. 

Αν η κουζίνα σου είναι μικρή, προσπάθησε να βρεις ένα σχέδιο που να εκμεταλεύεται όλους τους χώρους της και να σου προσφέρει τη μέγιστη λειτουργικότητα.

Κάνε ανακαίνιση με την EasyReno

Είμαστε οι συνεργάτες σου στην ανακαίνιση

Γνωρίζουμε ότι η ανακαίνιση είναι δύσκολο έργο και πολύ αγχωτική διαδικασία. Στην EasyReno φροντίζουμε να σου κάνουμε την ανακαίνιση όσο πιο εύκολη γίνεται χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς παράλογες οικονομικές απαιτήσεις και χωρίς κακοτεχνίες. Σε καλύπτουμε σε ό,τι χρειαστείς και σου παραδίδουμε την κουζίνα που εσύ ονειρεύτηκες για το σπίτι σου.

Γιατί Να Επιλέξεις την EasyReno Για Να Αποφύγεις Βασικά Λάθη Ανακαίνισης Κουζίνας;

Τι συναντάς συνήθως στις ανακαινίσεις

Καθυστερήσεις στην παράδοση

Έλλειψη σχεδιασμού ή κακός σχεδιασμός

Προϋπολογισμός που διαρκώς αλλάζει

Μη επαγγελματική δουλειά

Υλικά που καθυστερούν ή πρέπει να αλλαχτούν

Τι θα συναντήσεις στην EasyReno

Υποστήριξη πελατών σε κάθε βήμα της ανακαίνισης

Επαγγελματική δουλειά και σχεδιασμός με λεπτομέρεια

Προϋπολογισμός που συμφωνείται στην αρχή των εργασιών

Εππαγελματικά συνεργεία

Υλικά που έρχονται στην ώρα τους όπως τα παραγγέλνουμε

Λάθη Ανακαίνισης Κουζίνας Που Μπορεί Να Σου Κοστίσουν Ακριβά

Σίγουρα θα γίνουν κάποια λάθη στο σχεδιασμό ή στην εκτέλεση των εργασιών της ανακαίνισης. Ένα έμπειρο συνεργείο μπορεί να στα προβλέψει ή/και να τα διορθώσει άμεσα. Όμως υπάρχουν κάποια λάθη που μπορεί να σου κοστίσουν πολύ ακριβά είτε λόγω κακού σχεδιασμού είτε λόγω απειρίας/έλλειψης επαγγελματισμού. 

Δεν έχει σημασία όμως για ποιο λόγο γίνονται τα λάθη. Το σημαντικό είναι ότι μπορεί να σου κοστίσουν αρκετά -πολλές φορές, μπορεί να σου κοστίσουν και κάποιες χιλιάδες- ευρώ οπότε είναι σημαντικό να ξέρεις τι να αποφύγεις. 

Τι να αποφύγεις στην ανακαίνιση της κουζίνας σου

Παράλογους προϋπολογισμούς

Μη εξειδικευμένα συνεργεία

Έλλειψη λειτουργικότητας

Πολύ ακριβά υλικά

Παράλογοι Προϋπολογισμοί

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών ξεκινούν εργασίες ανακαίνισης πιστεύοντας ότι θα τους κοστίσει λίγα χρήματα. Η ανακαίνιση κουζίνας είναι ίσως η πιο ακριβή ανακαίνιση σε ένα σπίτι αλλά είναι επένδυση. Έχοντας αυτό στο νου, υπολόγισε πόσο θα κοστίσει η ανακαίνιση σου και θέσε ρεαλιστικούς στόχους σύμφωνα με τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις. 

Μη εξειδικευμένα συνεργεία

Διάλεξε εξειδικευμένα συνεργεία για την ανακαίνιση σου και ιδανικά, κάποια που ξέρεις τη δουλειά τους ή που μπορούν να σου δείξουν portfolio με τα έργα τους. 

Ζήτα αναλυτικό προϋπολογισμό για τα έξοδα που πρόκειται να γίνουν ώστε να έχεις μία σαφή εικόνα των εξόδων σου. 

Έλλειψη λειτουργικότητας

Η λειτουργικότητα είναι το παν σε μία κουζίνα. Μην παραβλέπεις τη σημασία των αποθηκευτικών χώρων, του φωτισμού και του εξαερισμού καθώς αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που θα σου προσφέρουν μέγιστη λειτουργικότητα στην κουζίνα σου. 

Φρόντισε η κουζίνα σου να περιλαμβάνει όσα στοιχεία κρίνεις ότι είναι απαραίτητα για να είναι λειτουργική και οργανωμένη. Και μη νομίζεις ότι έτσι θυσιάζεις την αισθητική της κουζίνας σου. Ο σωστός σχεδιασμός σου συνδυάζει υψηλή αισθητική και μέγιστη λειτουργικότητα. 

Πολύ ακριβά υλικά

Τα πολύ ακριβά υλικά σε βγάζουν εκτός προϋπολογισμού. Αυτό είναι δεδομένο. Τα πολύ φτηνά υλικά θα χαλάσουν γρήγορα και θα πρέπει να τα αντικαταστήσεις/επιδιορθώσεις.

Προτίμησε υλικά που έχουν την κατάλληλη αναλογία κόστους-ποιότητας ώστε να αντέξουν στο χρόνο αλλά να μην τινάξουν στον αέρα το πορτοφόλι σου.

Μην κάνεις το βασικό λάθος να αγνοήσεις την μεταπωλητική αξία σε μία ανακαίνιση

Είναι από τα βασικότερα λάθη που κάνουμε στις ανακαινίσεις. Δεν πρέπει να αγνοείς τη μεταπωλητική αξία σε μία ανακαίνιση όσο και αν νομίζεις ότι δεν θα φτάσεις ποτέ στο σημείο της πώλησης. Κάνεις την ανακαίνιση για σένα, το σπίτι σου και την οικογένεια σου αλλά αξίζει να δεις και ποια θα είναι η μεταπωλητική του αξία, ειδικά αν κάνεις μία τέτοια επένδυση όπως είναι η ανακαίνιση κουζίνας. Κατά τον σχεδιασμό της κουζίνας, διάλεξε υλικά που είναι δημοφιλή και συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και προσιτό κόστος. Ένας μελλοντικός αγοραστής θα εντυπωσιαστεί από μία προσεγμένη κουζίνα και όχι από μία προχειροφτιαγμένη κουζίνα.

Συμβουλεύουμε πάντα να επενδύετε σε οικιακές συσκευές υψηλής ποιότητας που δεν κοστίζουν όμως μία περιουσία- ειδικά αν σκοπεύετε να πουλήσετε το σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για πολύ ακριβά υλικά π.χ σε πάγκο. Καλύτερα να μείνετε σε μία ασφαλή επιλογή με οικονομικά υλικά που όμως είναι και αρκετά ποιοτικά.

Τι δεν πρέπει να ξεχνάς όταν ανακαινίσεις την κουζίνα σου

Ο σωστός σχεδιασμός είναι το παν στην κουζίνα. Η ανακαίνιση της έχει πολλές λεπτομέρειες που είναι εύκολο να παραλειφθούν ή να ξεχαστούν. Διάβασε τη λίστα με τις 4 πιο σημαντικές λεπτομέρειες στην ανακαίνιση της κουζίνας σου:

  1. Μην ξεχνάς να προβλέψεις επιπλέον έξοδα

Ο σωστός σχεδιασμός σου δίνει σίγουρα μία ανάλυση των εξόδων που πρόκειται να ΄γίνουν αλλά πάντα υπάρχουν κάποια έξτρα έξοδα που βγαίνουν στην πορεία. Πρόβλεψε ένα ποσό για έξτρα έξοδα ώστε να μην βγεις εκτός προϋπολογισμού. 

  1. Μην ξεχνάς μικροπράγματα

Συνήθως στην ανακαίνιση κουζίνας σκεφτόμαστε ντουλάπια, νησίδες, πάγκους αλλά ξεχνάμε τα μικροπράγματα που κάνουν λειτουργική την κουζίνα μας όπως οι σωστοί αποθηκευτικοί χώροι (μέσα στα ντουλάπια ή τα συρτάρια) κτλ. 

  1. Μην ξεχνάς να σχεδιάζεις σκεπτόμενος το μέλλον

Όταν κάνουμε μία ανακαίνιση, πρέπει να σκεφτόμαστε μελλοντικά. Θα σου αρέσει αυτό το στυλ σε 10 χρόνια; Έχεις σκοπό να κάνεις οικογένεια και μία μικρή κουζίνα δεν θα σε βολεύει; Σκοπεύεις να πουλήσεις το σπίτι; Όλα αυτά είναι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την απόφαση σου για το στυλ της κουζίνας που θα επιλέξεις ή την ανακαίνιση που θες να κάνεις. 

  1. Κράτα τα πάντα γραπτώς

Πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε εργασία, κράτα όλες τις συμφωνίες γραπτά. Ό,τι αφορά το κόστος ,το χρονοδιάγραμμα, και τις λεπτομέρειες σχετικά με τις εργασίες ανακαίνισης, φρόντισε να τις έχεις σε χαρτί που θα σου δοθεί (ή που θα ζητήσεις) από το συνεργείο που θα σε αναλάβει. 

λευκή κουζίνα

Βασικά Λάθη στο Σχεδιασμό Κουζίνας

Τι να αποφύγεις

Επιλέγεις μία ολόλευκη κουζίνα

 Οι λευκές κουζίνες είναι σίγουρα μία τρομερή τάση στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων αλλά δεν είναι για όλους επειδή μπορεί να γίνει βαρετή και μονότονη πολύ σύντομα. Οι τάσεις γενικά μας δίνουν μία αίσθηση της μόδας αλλά πάντα πρέπει να επιλέγουμε το σχέδιο που μας αντιπροσωπεύει και που θεωρούμε ότι δεν θα βαρεθούμε σε λίγα χρόνια. Αν σ’αρέσει το άσπρο χρώμα στην κουζίνα, συνδύασε με κάποιο ακόμα χρώμα π.χ. μαύρο, που θα δώσει λίγο περισσότερο βάθος και ενδιαφέρον στο σχέδιο της κουζίνας σου. Υπάρχουν φυσικά και πολλοί άλλοι συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν. Εξερεύνησε όλες τις επιλογές σου πριν καταλήξεις σε μία κουζίνα. 

Μην αγνοείς τις λεπτομέρειες

Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την κουζίνα σου να δείχνει όμορφη και λειτουργική. Ο προσεκτικός φωτισμός, η διάταξη των συσκευών και η κατάλληλη επιλογή των 

μικρών λεπτομερειών π.χ. χερούλια κάνουν όλη τη διαφορά. Σκέψου πως θα χρησιμοποιήσεις κάθε σημείο της κουζίνας σου όταν τη σχεδιάζεις. Αξιοποίησε κάθε πιθανό σημείο.

Μην επιλέγεις λάθος χρώματα

Πολλές φορές, στην ανακαίνιση της κουζίνας ο πελάτης επιλέγει να μην αλλάξει ντουλάπια και συρτάρια αλλά να βαφτούν σε νέο χρώμα. Είναι μία πολύ οικονομική ιδέα που φρεσκάρει άμεσα την κουζίνα σου αλλά φρόντισε να πάρεις το κατάλληλο χρώμα. Χρειάζεσαι χρώμα ειδικό για τέτοιο σκοπό ώστε να αντέχει στον χρόνο και την χρήση της κουζίνας. Μην ξεχάσεις το φινίρισμα!

Αλλάζεις τη διάταξη των επίπλων 

Πολλοί ιδιοκτήτες κάνουν το λάθος να αλλάζουν τη διάταξη της κουζίνας τους όταν κάνουν ανακαίνιση. Ενώ είναι πολύ ελκυστική ιδέα, εμείς συμβουλεύουμε να μένει η διάταξη όπως πριν εκτός αν υπάρχουν σημαντικοί λόγοι να αλλάξει π.χ. μπλοκάρει τον φυσικό φωτισμό, χρειάζεται επέκταση κτλ. 

Γιατί να προσλάβεις ένα εξειδικευμένο συνεργείο;

 Όταν μιλάμε για ανακαίνιση κουζίνας, είναι πάντα καλό να ξέρεις τι μπορείς να κάνεις μόνος σου και πότε πρέπει να καλέσεις συνεργειο. Αν δεν είσαι σίγουρος πως να βάλεις πλακάκια ή πως να κάνεις ηλεκτρολογικά σχέδια, καλύτερα να το αναλάβουν οι ειδικοί. Πολλοί ιδιοκτήτες προκειμένου να γλυτώσουν κάποια χρήματα, αποφασίζουν να αναλάβουν μόνοι τους την ανακαίνιση στην κουζίνα του σπιτιού βλέποντας οδηγίες από το ίντερνετ ή ρωτώντας. Στη συντριπτική πλειοψηφία, γίνονται λάθη που πολλές φορές είναι εκτός από ακριβά να επιδιορθωθούν, και επικίνδυνα ειδικά αν πρόκειται για ηλεκτρολογικές εργασίες ή στήριγμα ντουλαπιών στον τοίχο. 

Η ανακαίνιση της κουζίνας είναι επένδυση και πρέπει να την αναλαμβάνει  εξειδικευμένο συνεργείο ώστε να μην γινονται λάθη και κακοτεχνίες. Έτσι, θα απολαμβάνετε την επένδυση σας και δεν θα ανησυχείτε για επισκευές που μπορεί να κοστίσουν σημαντικά ποσά. 

Η EasyReno έχει πολυετή εμπειρία στις ανακαινίσεις και τα εξειδικευμένα συνεργεία μας μπορούν να σας βοηθήσουν επιλέγοντας τα κατάλληλα υλικά με τη σωστή αναλογία ποιότητας-κοστους. Ακόμα, σχεδιάζουμε μαζί την κουζίνα σας, ακούμε τις ανάγκες σας και δουλεύουμε για να σας παραδώσουμε την κουζίνα που θέλετε και που έχετε ανάγκη. Επικοινωνήστε με την EasyReno και ελάτε να συζητήσουμε για την καινούρια σας κουζίνα!

Λάθη Ανακαίνισης Κουζίνας – Συχνές ερωτήσεις

Πως μπορώ να αποφύγω βασικά λάθη ανακαίνισης κουζίνας;

Ο σωστός σχεδιασμός είναι το παν στην ανακαίνιση της κουζίνας. Όταν σχεδιάζουμε τι εργασίες θα πρέπει να γίνουν, λαμβάνουμε υπόψη όλες τις ανάγκες σου, και έτσι μπορούμε να προβλέψουμε τι λάθη θα έβγαιναν στην πορεία και να τα αποφύγουμε. Απλά βεβαιώσου ότι η κουζίνα που επιλέγεις είναι σε ένα σχέδιο που θα σου αρέσει για αρκετό καιρό ακόμα και έχει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους. 

Ποια είναι κάποια βασικά προβλήματα στην κουζίνα;

Οι ελάχιστοι αποθηκευτικοί χώροι, τα σπασμένα ντουλάπια, το λάθος χρώμα, η κακή μυρωδία (π.χ, υγρασίες), η μονοχρωμία, η ακατάλληλη διάταξη και τυχόν ηλεκτρολογικά/υδραυλικά προβλήματα.

Τι να έχω στο νου όταν μαγειρεύω;

Να θυμάσαι να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά και να έχεις μία λειτουργική κουζίνα. 

Σε τι σχήμα μπορώ να φτιάξω την κουζίνα μου;

Μπορείς να έχεις μία ανοιχτή κουζίνα, κουζίνα που εκτείνεται σε ένα τοίχο ή παράλληλα σε δύο τοίχους, σε γωνία, περιμετρικά σε τρεις τοίχους ή με νησίδα. 

Τι να λάβω υπόψη μου όταν κάνω ανακαίνιση στην κουζίνα μου;

Πάντα να σκέφτεσαι το φωτισμό, τη διάταξη των επίπλων, τους αποθηκευτικούς χώρους και τον εξαερισμό.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες