ανακαινιση

Ανακαίνιση ΒΑ Αττική

ΒΑ Αττική πνεύμονας πρασίνου και οξυγόνου

Ψάχνεις την καλύτερη ανακαίνιση Αθήνα; Η ΒΑ Αττική φημίζεται για την πληθώρα ελεύθερων χώρων, χώρων πρασίνου και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για διατήρηση του φυσικού κάλλους, παρά τις έντονες πιέσεις αστικοποίησης που αγγίζουν πλέον τα αττικά βουνά. 

Στα ανατολικά εκτείνονται τα πευκοδάση του Υμηττού, στα βορειοανατολικά το πεντελικό τοπίο, στα βόρεια η Πάρνηθα και στα δυτικά οι λόφοι των Τουρκοβουνίων. 

Υπάρχουν αποκλειστικά οικιστικές περιοχές, όπως ο κατάφυτος Παπάγος, ενώ άλλες είναι παράλληλα και στέκια λόγω σύνδεσης με το μετρό όπως η Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και ο Χολαργός, η γενέτειρα του Περικλή. 

Καταπράσινες εκτάσεις και μεγάλα πάρκα, ορεινοί όγκοι, οικιστικές ζώνες και πολύβουες εμπορικές πλατείες είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της βορειοανατολικής Αθήνας. 

Αρκετά από τα προάστια αυτά ξεκίνησαν ως θέρετρα εύπορων οικογενειών γι αυτό και συναντάμε υπέροχα δείγματα κατοικιών όπως στο Ψυχικό.

Περιοχές δημοφιλείς που αποτελούν προορισμό νυχτερινής διασκέδασης αλλά και κάποιες ανερχόμενες, λιγότερο γνωστές. 

Η Πεντέλη και η Πάρνηθα, φυσικά σύνορα της περιοχής, αποτελούν πόλους έλξης για πολλούς Αθηναίους όλες τις εποχές του χρόνου. 

Το χειμώνα, μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας μπορούν να απολαύσουν ακόμα και δραστηριότητες στο χιόνι, καθώς αυτές οι περιοχές καλύπτονται στα λευκά. 

Στο παρελθόν ήταν ο τόπος διακοπών των εύπορων οικογενειών, που στη συνέχεια έχτισαν εκεί πολυτελείς κατοικίες, επιθυμώντας να ζήσουν σε ένα όχι και τόσο αστικό περιβάλλον. Σήμερα, τα Βόρειο Ανατολικά Προάστια διατηρούν την αίγλη τους, αλλά είναι σίγουρα πιο “προσιτά” από κάθε άποψη. 

Η ΒΑ Αττική παραδοσιακά κινείται στον άξονα Παπάγου-Πεντέλης ενώ το Χαλάνδρι είναι ιστορική έδρα των βορειοανατολικών προαστίων. 

Κόμβος της Βορειοανατολικής Αττικής είναι η Αγία Παρασκευή και επέκταση της, είναι η πόλη της Παλλήνης.

Ορισμένες από τις πιο καλαίσθητες και συχνά επισκεπτόμενες πλατείες είναι η πλατεία Πλατάνων στο Σταθμό της Κηφισιάς, η Πλατεία Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι, η Πλατεία Δροσοπούλου στη Φιλοθέη, η  Πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια και πολλές άλλες.

Μερικά μόλις από τα πιο γνωστά πάρκα και άλση είναι το ιστορικό Άλσος της Κηφισιάς που φιλοξενεί παραδοσιακά την Ανθοκομική Έκθεση της πόλης, 

Η Ρεματιά του Χαλανδρίου προτείνεται για μια γρήγορη εναλλαγή από το αστικό στο φυσικό τοπίο, ενώ το Δάσος της Πάρνηθας και της Πεντέλης, πραγματικοί πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής,  προσελκύουν εκδρομείς όλο το χρόνο. 

Το Πάρκο Μαρία Κάλλας στα Βριλήσσια συγκεντρώνει κόσμο των βορειοανατολικών προαστίων, το Αττικό Πάρκο Βριλησσίων για ποδηλασία και αθλοπαιδίες ενώ η πόλη των Μελισσίων είναι γνωστή για τα πλούσια άλση της.

Κάντε την ανακαίνιση σπιτιού στην ΒΑ Αττική μια εύκολη υπόθεση με την βοήθεια EasyReno.

Ο επανασχεδιασμός ενός σπιτιού σας στην στην ΒΑ Αττική, είναι μια διαδικασία η οποία απαιτεί οργάνωση και όρεξη, ούτως ώστε να γίνουν όλα σωστά και να σας προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Ωστόσο, συχνά πολλοί κάνουν το λάθος και παραβλέπουν ορισμένα ουσιαστικά βήματα. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα η ανακαίνιση πολύ σύντομα να παρουσιάζει λάθη ή σφάλματα, τα οποία τείνουν τελικά να επηρεάζουν τόσο το χρονικό διάστημα διεκπεραίωσης της, όσο και το κόστος.

Για τους παραπάνω λόγους, είναι χρήσιμο να έχετε στο μυαλό σας ορισμένες συμβουλές και κάποια χρήσιμα tips, προκειμένου να μη βρεθείτε αργότερα αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις. Η οργάνωση, η σωστή προσέγγιση ενός θέματος και οι κατάλληλοι άνθρωποι άλλωστε είναι το «κλειδί», ώστε να πάνε όλα όπως έχετε υπολογίσει.

Επενδύστε σε χρήσιμα δωμάτια

Αρκετά συχνά, οι άνθρωποι όταν πραγματοποιούν ανακαινίσεις, δεν αναλογίζονται σωστά κάποια πράγματα, κάτι το οποίο στο τέλος έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν επενδύσει στους χώρους που θα έπρεπε. 

Συγκεκριμένα, δωμάτια όπως το σαλόνι, η κουζίνα και το μπάνιο, είναι σημαντικό να μην χάνουν τη λειτουργικότητα τους καθώς αποτελούν τον πυρήνα μιας κατοικίας. Όταν κάνετε μια αλλαγή, δώστε περισσότερο σημασία σε αυτούς τους χώρους, διότι αν δε μπορείτε να νιώθετε άνετα και οι χώροι αυτοί παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα, θα αναγκαστείτε να περνάτε το χρόνο σας σε κάποιο υπνοδωμάτιο ή στο γραφείο. Αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη ποιότητα της καθημερινότητας σας. 

Επίσης, η ανακαίνιση βασικών χώρων, όπως η κουζίνα και το σαλόνι, θυμηθείτε ότι μπορεί να ανεβάσει την αξία του σπιτιού.

Ορίστε το Βudget

Είναι σημαντικό να ορίσετε και να συζητήσετε με τους ειδικούς για το ποσό, το οποίο μπορείτε να διαθέσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώθετε παραπάνω ασφάλεια. 

Επίσης, μέσα στο ποσό αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστούν και κάποια χρήματα, τα οποία καλό θα είναι να τα προσθέσετε διότι πάντα μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με απρόοπτα. Μην ξεχνάτε ότι πολλές από τις ζημιές στις ανακαινίσεις, οι τεχνικοί τις ανακαλύπτουν κατά τη διάρκεια των εργασιών, καθότι μερικές είναι κρυφές. 

Επομένως, αν υπολογίσετε λίγα παραπάνω χρήματα για αυτό το ενδεχόμενο, θα είστε καλυμμένοι σε περίπτωση δυσάρεστων καταστάσεων.

Οικονομική διαχείριση χώρων

Εφόσον έχετε ορίσει το budget, το επόμενο βήμα είναι να προσέξετε, ώστε να μην σπαταλήσετε χρήματα σε λάθος πράγματα. 

Αν πρέπει για παράδειγμα να αγοράσετε νέες συσκευές στη κουζίνα, ή είδη υγιεινής στο μπάνιο, τότε εξισορροπήστε το κόστος αυτό, επιλέγοντας πιο οικονομικά αντικείμενα σε άλλα δωμάτια. 

Αντίθετα, μην χαλάσετε πάρα πολλά χρήματα σε εργασίες μικρότερης λειτουργικής αξίας, όπως ο ελαιοχρωματισμός ενός τοίχου, διότι μετά ίσως να μην μπορείτε να επενδύσετε σε άλλα πιο σημαντικά, όπως η τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων, ή η αντικατάσταση μιας σπασμένης λεκάνης. Βρείτε τη χρυσή τομή, με την οποία δε θα χάσετε από την αξία του σπιτιού.

Επιλέξτε το κατάλληλο συνεργείο

Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις και μην προβείτε σε μια γρήγορη και αβέβαιη επιλογή προσωπικού. Ενώ κάτι τέτοιο μπορεί να σας γλιτώσει χρόνο, ίσως αργότερα σας κοστίσει σημαντικά.

Είναι καλύτερο να επενδύσετε σε ένα  έμπειρο συνεργείο όπως είναι η EasyReno. 

Στην EasyReno μπορείτε να βρείτε προσφορές, να συγκρίνετε τις τιμές μεταξύ διαφόρων υλικών και εργασιών και έτσι να καταλήξετε στη καλύτερη λύση, ανάλογα φυσικά και με τον προϋπολογισμό σας. 

Αν θέλετε, μπορείτε να ζητήσετε ακόμη και να δείτε φωτογραφίες από προηγούμενες δουλειές, του συνεργείου που θα επιλέξετε.

Ορίστε έναν χώρο ξεκούρασης στο σπίτι

Είναι αναμενόμενο ότι κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, ενδεχομένως δε θα έχετε την άνεση που είχατε πριν. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ορίσετε ένα συγκεκριμένο μέρος τους σπιτιού, στο οποίο δε θα πραγματοποιηθούν εργασίες και θα μπορείτε να περνάτε εκεί τις ώρες για να ξεκουράζεστε. 

Ειδικά αν το σπίτι κατοικείται από οικογένεια, φροντίστε να υπάρχει ένας χώρος, ο οποίος να είναι έστω λειτουργικός. Μεταφέρετε όλα τα αντικείμενα ή τις συσκευές, τις οποίες χρειάζεστε άμεσα για την καθημερινότητά σας στη συγκεκριμένη ελεύθερη ζώνη που ορίσατε, ούτως ώστε να μπορείτε να φάτε, να χαλαρώσετε και να έχετε όσα απαιτούνται για μια ομαλή διαβίωση.

Η EasyReno είναι κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε:

  • ανακαινίσεις διαμερισμάτων

  • ανακαινίσεις κατοικιών

  • ανακαινίσεις εξοχικών κατοικιών

  • ανακαινίσεις γραφείων

  • ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων

  • ανακαινίσεις ξενοδοχειακών μονάδων

  • Σχεδιάζουμε ιδιαίτερους χώρους, συνδυάζοντας υψηλή ποιότητα κατασκευής και λογικές τιμές.

  • Εκπληρώνουμε  την μελέτη και το έργο γρήγορα, αξιόπιστα και υπεύθυνα με την βοήθεια των έμπειρων μηχανικών μας. 

  • Καλύπτουμε τις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής στο σπίτι, το κατάστημα ή το γραφείο και καλύπτουμε όλο τον Ελλαδικό χώρο.

Επισκεφθείτε το γραφείο μας στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 59-61, στην Αθήνα, να συζητήσουμε ιδέες για τον νέο σας χώρο.

Τεχνικές εργασίες ανακαίνισης στην ΒΑ Αττική

Η εταιρία μας στελεχώνεται από έμπειρο προσωπικό που θα σας προτείνει λύσεις εστιασμένες στις ανάγκες σας και στις ιδιαιτερότητες της ανακαίνισης σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου στην ΒΑ Αττική.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες