Home Renovation Redefined

Ασχολείστε με τη συντήρηση κήπου σας;

Η συντήρηση κήπου δεν είναι απλή διαδικασία. Μάλιστα πολλές φορές είναι αρκετά κουραστική ενώ αρκετοί δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να ασχοληθούν. Στην EasyReno ασχολούμαστε με τους κήπους σας για να τους απολαμβάνετε στο μέγιστο!

Τι πρέπει να κάνω για τη συντήρηση του κήπου μου

Οι εργασίες για τη συντήρηση κήπων είναι αρκετές και ποικίλλουν ανάλογα με τον κήπο σας. Οι κηπουροί της EasyReno βλέπουν τον κήπο σας και σας δίνουν τις κατάλληλες προτάσεις. 

γρασίδι κήπου

Έμπειροι Garden Specialists

Ο κήπος δεν χρειάζεται απλά μία μηχανή του γκαζόν και ένα κούρεμα. Οι ειδικοί στη συντήρηση κήπου της EasyReno βλέπουν ακριβώς τι χρειάζεται ο κήπος σας, τι ευδοκιμεί στην περιοχή σας αλλά και τι θέλετε εσείς για τον κήπο σας.

Υπηρεσίες Κήπου

Αναλαμβάνουμε από απλές εργασίες όπως συντήρηση κήπου μέχρι κατασκευή κήπου, κούρεμα γκαζόν, αυτόματο πότισμα, κλάδεμα φυτών και δέντρων, λίπανση, ράντισμα, καθαρισμό υπαίθριων χώρων και γενικές εργασίες συντήρησης κήπου.

Οικονομικές Τιμές & Συνέπεια

Οι κήποι απαιτούν συνέπεια στη συντήρηση τους λόγω του καιρού. Οι έμπειροι κηπουροί μας αναλαμβάνουν την περιποίηση του κήπου σας στις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς με συνέπεια και επαγγελματισμό.

Συμβουλές για συντήρηση κήπου από τους κηπουρούς της EasyReno!

 

Ιδανικά, ένα εξειδικευμένο συνεργείο κηπουρικής πρέπει να αναλαμβάνει τη συντήρηση κήπου σας. Ωστόσο, η κηπουρική είναι ένα υπέροχο χόμπι που διώχνει το καθημερινό άγχος και μας γεμίζει με τη χαρά της δημιουργίας και της περιποίησης.

Ειδικά στην Ελλάδα, το κλίμα μας είναι εξαιρετικό για κηπουρικές εργασίες όλο το χρόνο.

Γι’αυτό και εμείς σας δίνουμε τις παρακάτω συμβουλές ώστε να εξοικειωθείτε με τον κήπο σας και τις ανάγκες του ανάλογα την εποχή αλλά και να συμμετέχετε ενεργά στη συντήρηση του.

 1. Πότισμα

   

  Φυσικά το πότισμα είναι η πλέον απαραίτηση εργασία στον κήπο. Κάθε φυτό και δέντρο στον κήπο σας έχει τις δικιές του ανάγκες ποτίσματος και πρέπει να μάθετε ποιες είναι αυτές. Για παράδειγμα, δεν ποτίζουμε τα παχύφυτα τόσο συχνά όσο τα εποχιακά φυτά μας.
  Ο έλεγχος στο πότισμα είναι πολύ σημαντικός για να καταλάβουμε τι νερό ζητάει ο κήπος μας. Αν βλέπουμε τα φυτά μας μαραμένα με πεσμένα τα φύλλα τους τότε χρειάζεται να δώσουμε επιπλέον νερό. Αν όμως το χώμα στον κήπο μας δεν στεγνώνει εύκολα και κάνει λακούβες λάσπης, πρέπει να μειώσουμε το πότισμα διότι πιθανώς να σαπίσουν τα φυτά μας. 

  Ακόμα, αν έχουμε μποστανάκι, η λύση του αυτόματου ποτίσματος είναι ίσως η καλύτερη διότι το πότισμα γίνεται με προγραμματισμό και έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε αν λείπουμε από το σπίτι ή αν ξεχάσουμε να ποτίσουμε.

 2. Περιποίηση Γκαζόν

   

  Το γκαζόν ξεκινάει από τη σπορά του. Παρατηρούμε τι χώμα έχουμε ώστε να δούμε πως πρέπει να το περιποιηθούμε μόλις βρει το γκαζόν. Για παράδειγμα έχουμε αργιλώδες χώμα; Τότε πρέπει να προσέχουμε πολύ το πότισμα καθώς αυτό το χώμα έχει προβλήματα στράγγισης και λασπώνει γρήγορα.

  Όταν το γκαζόν μας είναι έτοιμο, θα πρέπει με τα κατάλληλα μηχανήματα (π.χ. χλοοκοπτικό, μηχανή γκαζόν, μπορντουροψάλιδο κτλ) να κάνουμε ένα γενναίο κούρεμα αλλά και να καθαρίζουμε μετά με την τσουγκράνα.

 3. Ξεχορτάριασμα

   

  Πολλοί πελάτες μας ζητάνε την κατασκευή μπαξέ και η αλήθεια είναι ότι ένα μποστανάκι στον κήπο είναι μία πολύ όμορφη ασχολία που μας δίνει και λαχανικά ή φρούτα για το σπίτι μας, φρέσκα και υγιεινά.

  Ωστόσο, πρέπει να έχουμε το νου για χορτάρια που φυτρώνουν στον κήπο και μπορούν να καταστρέψουν τον κήπο μας, π.χ. κισσός που φύεται στους κορμούς δέντρων. Ξεχορταριάζουμε για να κρατήσουμε τον κήπο μας ζωντανό και να δώσουμε χώρο στα φυτά και τα δέντρα μας να αναπτυχθούν.

 

Αυτές είναι μερικές από τις συμβουλές των κηπουρών μας για τον κήπο σας. Κουραστική δουλειά αλλά πολύ αποδοτική!

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την ανακαίνιση του κήπου σας, όπως:

(1) Βελτίωση της εμφάνισης του σπιτιού σας

(2) Αύξηση της αξίας του ακινήτου σας

(3) Να κάνετε τον υπαίθριο χώρο σας πιο λειτουργικό

(4) Δημιουργία ενός πιο ευχάριστου υπαίθριου χώρου διαβίωσης για εσάς και το σπίτι σας.

Το κόστος της ανακαίνισης του κήπου μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος και την έκταση του έργου. Ωστόσο, το μέσο κόστος κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 1.000 και 15.000 ευρώ.

Και πάλι, το χρονοδιάγραμμα για την ανακαίνιση του κήπου μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος και την έκταση του έργου. Ωστόσο, τα περισσότερα έργα μπορούν να ολοκληρωθούν εντός 1-3 μηνών.

Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε έργο ανακαίνισης κήπου, είναι σημαντικό να εξετάσετε τον προϋπολογισμό σας, τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας, και τους στόχους σας για το έργο. Θα πρέπει επίσης να αποφασίσετε αν θέλετε να κάνετε τις εργασίες μόνοι σας ή να προσλάβετε έναν επαγγελματία εργολάβο τοπίου. Εάν σχεδιάζετε μια σημαντική ανακαίνιση, είναι επίσης καλή ιδέα να συμβουλευτείτε έναν αρχιτέκτονα τοπίου.

Ορισμένες κοινές ιδέες ανακαίνισης κήπων περιλαμβάνουν:

(1) Αντικατάσταση παλαιών ή κατεστραμμένων φυτών με νέα

(2) Προσθήκη νέων στοιχείων, όπως πέργκολα, κατάστρωμα ή υδάτινο στοιχείο

(3) Επαναδιαμόρφωση της βεράντας ή των διαδρόμων σας

(4) Εγκατάσταση νέου συστήματος άρδευσης.

Οι πιο συνηθισμένες εργασίες διαμόρφωσης του τοπίου περιλαμβάνουν το κούρεμα του γκαζόν, το κλάδεμα των φρακτών και των θάμνων, το ξερίζωμα των ζιζανίων και την εφαρμογή εδαφοβελτιωτικών ή άλλων εδαφοκαλύψεων. Οι πιο περίπλοκες εργασίες διαμόρφωσης του τοπίου μπορεί να περιλαμβάνουν την τοποθέτηση χλοοτάπητα, τη φύτευση λουλουδιών ή θάμνων και τη δημιουργία παρτεριών κήπου.

Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την ανακαίνιση του κήπου σας περιλαμβάνουν:

(1) Ξεκινήστε κάνοντας ένα σχέδιο. Αποφασίστε πώς θα θέλατε να είναι ο κήπος σας και σχεδιάστε ένα πρόχειρο σχέδιο. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τα υλικά και τα φυτά που θα χρειαστείτε.

(2) Προετοιμάστε το έδαφος. Τα παρτέρια του κήπου θα πρέπει να σκαφτούν και να προστεθεί νέο χώμα πριν από την επαναφύτευση. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας θα έχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται να ευδοκιμήσει.

(3) Επιλέξτε φυτά χαμηλής συντήρησης. Τα φυτά που απαιτούν συχνό κλάδεμα ή πότισμα είναι περισσότερη δουλειά από ό,τι αξίζουν. Αντ’ αυτού, επιλέξτε φυτά που αντέχουν στην ξηρασία ή που χρειάζονται κλάδεμα μόνο μία φορά το χρόνο.

(4) Εγκαταστήστε εδαφοκάλυψη. Το γαρνίρισμα θα βοηθήσει να κρατήσετε τα ζιζάνια μακριά και θα βοηθήσει επίσης το έδαφος να διατηρήσει την υγρασία.

(5) Προσθέστε κάποια χαρακτηριστικά σκληρής διαμόρφωσης. Πέτρες, αγάλματα ή ακόμη και μια απλή μπανιέρα για πουλιά μπορούν να προσθέσουν ενδιαφέρον στον κήπο σας χωρίς να απαιτούν μεγάλη συντήρηση.

Ορισμένα συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν ανακαινίζουν τους κήπους τους περιλαμβάνουν τον μη έγκαιρο προγραμματισμό, τη μη σωστή προετοιμασία του εδάφους, την επιλογή φυτών υψηλής συντήρησης, και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το κλίμα.

Ορισμένες σημαντικές συμβουλές για τον σχεδιασμό μιας ανακαίνισης κήπου περιλαμβάνουν: έρευνα της κλιματικής σας ζώνης, επιλογή φυτών χαμηλής συντήρησης, τροποποίηση του εδάφους πριν από τη φύτευση και κατάρτιση ενός σχεδίου.

Η καλύτερη εποχή του έτους για την ανακαίνιση ενός κήπου εξαρτάται από την κλιματική σας ζώνη. Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να ανακαινίζετε το φθινόπωρο ή την άνοιξη.

Ορισμένα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι κατά την ανακαίνιση των κήπων τους περιλαμβάνουν: μη έγκαιρος προγραμματισμός, επιλογή υψηλών φυτά συντήρησης, δεν προετοιμάζουν σωστά το έδαφος και δεν λαμβάνουν υπόψη το κλίμα.

Ορισμένες σημαντικές συμβουλές για την αποφυγή κοινών λαθών κατά την ανακαίνιση ενός κήπου περιλαμβάνουν: έρευνα της κλιματικής σας ζώνης, επιλογή φυτών χαμηλής συντήρησης, βελτίωση του εδάφους πριν από τη φύτευση και ανάπτυξη ενός σχεδίου.

Ο εξωραϊσμός κήπων αναφέρεται στη διαδικασία τροποποίησης των ορατών χαρακτηριστικών ενός κήπου, που συνήθως περιλαμβάνει: φύτευση δέντρων, θάμνων και άλλων φυτών, τοποθέτηση χλοοτάπητα ή εδαφοβελτιωτικού υλικού, κατασκευή αυλών, καταστρωμάτων και άλλων σκληρών στοιχείων και εγκατάσταση συστημάτων άρδευσης.

Φτιάξτε τον κήπο των ονείρων σας

Μπορεί να μην ξέρετε τι κήπο θέλετε, ή τι χρειάζεται για να συντηρηθεί. Οι garden specialists της EasyReno σας βοηθούν να φτιάξετε τον κήπο των ονείρων σας.

Τι κήπος μου ταιριάζει

Μπορεί να ταιριάζει ένα απλό περιποιημένο γκαζόν με κάποια καλλωπιστικά δέντρα, ή ένας κήπος γεμάτος λουλούδια. Ελάτε να συζητήσουμε τι σας ταιριάζει!

01. Θέλετε πολλά λουλούδια

Τα πολλά λουλούδια είναι σίγουρα μία πολύχρωμη επιλογή που όμως χρειάζεται αρκετές εργασίες συντήρησης φυτών όπως κλάδεμα, λίπανση, ράντισμα, πότισμα κτλ.

02. Θέλετε μποστάνι

Το μποστάνι είναι μία εξαιρετική ιδέα και σας δίνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά σχεδόν όλο το χρόνο. Πρέπει όμως να είστε συνεπείς στο πότισμα και στο ράντισμα για να απολαμβάνεται σοδειά συνέχεια.

03. Θέλετε ένα περιποιημένο γκαζόν

Πολλές φορές ένα απλό και περιποιημένο γκαζόν μας δίνει την εικόνα πρασίνου που τόσο έχουμε ανάγκη ειδικά στις πόλεις. Η συντήρηση του γκαζόν είναι απλή αλλά πρέπει να γίνεται με συνέπεια.

04. Θέλετε έναν κήπο υπερπαραγωγή

Μερικοί κήποι είναι πραγματικά για παλάτια. Ποικιλίες φυτών και δέντρων να μπερδεύονται σε μία ονειρική πανδαισία. Βέβαια, όσο πιο υπερπαραγωγή ο κήπος, τόσο πιο δύσκολη και σχολαστική είνια η συντήρηση κήπου.

yuliya pankevich oyxsG2Lh uA unsplash 1

Τι λένε μερικοί από τους πελάτες μας

Πολλοί πελάτες μας ήθελαν κήπο αλλά δεν ήξεραν πως να τον φτιάξουν ενώ άλλοι ήταν πιο έμπειροι στη συντήρηση κήπου. Να τι είπαν για μας!

“Δεν είχα ιδέα τι να κάνω για να έχω ένα όμορφο κήπο. Οι κηπουροί της EasyReno έκαναν την κατασκευή από την αρχή και μου έδειξαν και πως να βοηθάω στη συντήρηση κήπου μου.”

Δημήτρης, Πάτρα

“Ο κήπος μου ήταν λίγο χάλια, κακοσυντηρημένος, και εγώ δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ. Η EasyReno αναλαμβάνει τη συντήρηση κήπου εξ ολοκλήρου και δεν ανησυχώ.”

Μελίνα, Κηφισιά

“Πάντα ασχολιόμουν με τον κήπο αλλά με παιδιά και δουλειά δεν είναι εφικτό. Οι κηπουροί της EasyReno έρχονται και κάνουν συντήρηση.”

Λητώ, Νέα Μηχανιώνα

“Το προηγούμενο καλοκαίρι καταστράφηκε το μποστάνι μου από τούτα. Δεν ήξερα τι ήταν και δεν το κατάλαβα. Απευθύνθηκα στην EasyReno έπειτα από σύσταση του γείτονα μου και ανέλαβαν το ράντισμα, τη λίπανση, και ό,τι υπηρεσίες χρειάστηκαν για να ξαναφτιάξω το μποστάνι μου.”

Άρης, Πύργος

“Έχω μεγάλο κήπο και δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε θέλω να ασχοληθώ ιδιαίτερα. Έρχεται η EasyReno και κάνει τις αναγκαίες εργασίες για να είναι εμφανίσιμος ο κήπος μου. Η καλύτερη συντήρηση κήπου ever”

Φάνης, Εκάλη

“Δεν ήξερα από συντήρηση κήπων αλλά έκανα ένα κούρεμα γκαζόν μία στο τόσο που προφανώς δεν ήταν αρκετό. Η EasyReno έκανε εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος και μου έδειξε πως να κάνω σωστά το κλάδεμα των δέντρων και των φυτών.”

Έλενα, Παλαιό Ψυχικό

Και πόσο μου κοστίζει ο κήπος και η συντήρηση κήπου;

Το κόστος για συντήρηση κήπου εξαρτάται από την κατασκευή του κήπου. Για παράδειγμα, αν φτιάξουμε από την αρχή έναν κήπο, το κόστος αυξάνεται σε σχέση με την συντηρήση του κήπου σας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πάντα προσπαθούμε όμως να έχουμε τις πιο συμφέρουσες τιμές. 

ένας αντρας και μια γυναικα κοιτάζουν ένα κήπο πριν αρχίσουν τη συντήρηση κήπου

Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα αναφορικά με συντήρηση κήπου;

Από την εμπειρία μας στη συντήρηση κήπων. βλέπουμε δυο προβλήματα πιο συχνά από οτιδήποτε άλλο. Το πρώτο πρόβλημα έχει να κάνει με τα ζιζάνια που μας καταστρέφουν το μποστάνι, μας τρώνε τα μπουμπούκια των φυτών μας, και μας σαπίζουν τους καρπούς των δέντρων μας. Με το σωστό ράντισμα όμως, όλα αυτά μπορούμε να τα αποφύγουμε.

Το δεύτερο συχνότερο πρόβλημα είναι τα πεσμένα φύλλα. Όσο και αν φαίνεται παράξενο, είναι αρκετά συχνό. Όσοι κουρεύουν μόνοι τους το γκαζόν, σπάνια παίρνουν τα πεσμένα φύλλα με την τσουγκράνα. Εφόσον δεν γίνεται καθαρισμός των φύλλων, είναι σαν να υπάρχει ένα έξτρα στρώμα πάνω από το γκαζόν που δεν επιτρέπει την ομαλή ανάπτυξη του. Έτσι, σταδιακά το γκαζόν μας αναπτύσσεται ανομοιόμορφα και δεν διατηρείται τους χειμερινούς μήνες.

Ό έλεγχος των κήπων είναι σημαντικός

Ένας καλοσυντηρημένος κήπος πέρα από το υψηλό αισθητικό του αποτέλεσμα είναι και επένδυση για το ακίνητο μας. Είναι η πρώτη εικόνα που βλέπει όποιος μπαίνει στο σπίτι μας. Εμείς στην EasyReno αναλαμβάνουμε:

Περιοχές που εξυπηρετεί η EasyReno

Στην EasyReno εξυπηρετούμε πολλές περιοχές και αναλαμβάνουμε ανακαινίσεις σχεδόν σε όλη την Αττική.

Αθήνα

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες