ανακαινιση

Πολιτικοί Μηχανικοί

Οι πολιτικοί μηχανικοί της EasyReno βρίσκονται στη διάθεσή σας για να επιλύσουν μία σειρά προβλημάτων και νομικών ζητημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζετε με το ακίνητο που επιθυμείτε να ανακαινίσετε. 

Ήρθε η στιγμή να ανακαινίσετε το σπίτι / το γραφείο / την επιχείρησή σας;

πολιτικός μηχανικός σε εργοτάξιο

 

Οι πολιτικοί μηχανικοί της EasyReno θα αναλάβουν όλη τη διαδικασία για την περαίωση των εργασιών σας τόσο πρακτικά όσο και νομοθετικά. Αναλυτικότερα, αναλαμβάνουν υπηρεσίες όπως, τον έλεγχο για αυθαιρεσίες στο ακίνητο, τη νομιμοποίηση αυτών, τη στατική μελέτη του κτιρίου ώστε να φανούν και να διορθωθούν τυχόν σοβαρές φθορές του, να εκδόσουν πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, αφού ελεγχθεί η κατανάλωση ενέργειας του κτιρίου, πράγμα που επιβάλλεται σε κάθε μεταβίβαση, εκμίσθωση ή αγοραπωλησία ακινήτου από το νόμο.

Αυθαιρεσίες

 

Οι μηχανικοί της EasyReno αρχικά ελέγχουν το χώρο του ακινήτου για αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαιρεσίες κάποιου είδους και στη συνέχεια προχωρούν στην τακτοποίηση του αυθαιρέτου. Έτσι κατά την ανακαίνιση, καθώς η αρχιτεκτονική μελέτη και σχεδιασμός θα δημιουργήσουν νέα σχέδια, θα γίνει και η απαραίτητη ενημέρωση του φακέλου της πολεοδομίας.

Τί χαρακτηρίζεται αυθαιρεσία;

 

Αυθαίρετα μπορεί να είναι το κλείσιμο του ημιυπαίθριου χώρου, κάποια σκάλα η οποία κατασκευάστηκε σε άλλο χώρο, η διαμερισμάτωση του χώρου (περισσότερα τετραγωνικά) καθώς και  αυθαίρετες κατασκευές καθ’ υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης και του ύψους (επιπλέον όροφος) της ιδιοκτησίας, καθώς και ότι δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις χωρίς άδεια (αλλαγή χρήσης) ή, οι υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 82 και δεν υπάγονται σε καμία άλλη από τις περιπτώσεις του άρθρου 89 ή και άλλες περιπτώσεις οι οποίες έρχονται σε σύγκρουση με την αρχική οικοδομική άδεια της οικοδομής. 

Ο πολιτικός μηχανικός λοιπόν, συγκρίνει τα αρχικά σχέδια των κατόψεων με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο και στη συνέχεια, αφου γίνει η αποτύπωση και επικοινωνηθούν οι ανάγκες του πελάτη για το αποτέλεσμα της ανακαίνισης που επιθυμεί να παραλάβει στην ολοκλήρωση του έργου, η EasyReno προχωράει στο επόμενο βήμα της νομιμοποίησης της αυθαιρεσίας η οποία και περιλαμβάνεται βεβαίως στο πακέτο της έντυπης προσφοράς που θα παραδοθεί στον πελάτη. Για το στάδιο αυτο γίνεται έρευνα των υλικών και η μελέτη της διαμόρφωσης του διαμερίσματος.

Κάθε προσφορά διαφέρει για το λόγο αυτό η προσφορά βγαίνει με ακριβή λεπτομέρεια για την κάθε κατασκευαστική αλλαγή. Οι προσφορές ανακαίνισης μπορούν να χωριστούν σε προσφορά ανακαίνισης μπάνιου, προσφορά ανακαίνισης κουζίνας, προσφορά ολικής ανακαίνισης. 

Οφείλει να αναφερθεί ότι με το νέο νόμο των αυθαιρέτων (Ν. 4495/2017), στα απαραίτητα έγγραφα του κτιρίου που μεταβιβάζεται είναι υποχρεωτική η υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και η βεβαίωση από Πολιτικό Μηχανικό που αφορά την νομιμότητα του κτιρίου, διαμερίσματος ή οικοπέδου (βεβαίωση περί μη αδομήτου).

Στατική Μελέτη

 

Σε μια στατική μελέτη προσδιορίζονται τα εντατικά μεγέθη και οι παραμορφώσεις όλης της κατασκευής, διαστασιολογούνται και ελέγχονται τα μέλη του δομικού συστήματος σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Μια τέτοια μελέτη περιλαμβάνει το τεύχος εκπόνησης των υπολογισμών, τα σχέδια των ξυλοτύπων καθώς και των κατασκευαστικών λεπτομερειών. Επιπλέον συνοδεύεται από την εκτίμηση της προβλεπόμενης για την εκτέλεση του έργου δαπάνης. Η EasyReno διαθέτει, πέρα από τα απαραίτητα εργαλεία και την τεχνογνωσία, πολυετή εμπειρία στις στατικές μελέτες και κατάρτιση στους ισχύοντες αντισεισμικούς κανονισμούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς, που εξασφαλίζει μια ασφαλή και ρεαλιστική προσέγγιση της στατικότητας του κτιρίου και των κατασκευαστικών εργασιών της ανακαίνισης. 

Στόχος μας είναι πρωταρχικά η ασφάλεια της κατασκευής αλλά και η εξοικονόμιση φυσικών πόρων, χρόνου και δαπάνης για το περιβάλλον και εσάς σε όλα τα στάδια της ανακαίνισης σας.

Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

 

Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης ισχύει για δέκα χρόνια και αφορά όλα τα κτίρια, νέα ή υφιστάμενα που υπόκεινται σε ριζική ανακαίνιση ή τμήματα αυτών όταν πωλούνται ή εκμισθώνονται, καθώς και σε όλα τα κτίρια του δημόσιου & ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του ενεργειακού επιθεωρητή (Πολιτικός Μηχανικός με ειδική άδεια) και συστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, ώστε οι καταναλωτές να είναι σε θέση να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν την πραγματική τους κατανάλωση και τις τυχόν δυνατότητες βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η σύντομη απάντηση είναι πως ναι, πάντα χρειάζεται επίβλεψη από μηχανιό όταν γίνονται τεχνικές ή άλλες εργασίες. Ο μηχανικός είναι το κατάλληλο άτομο που με τις γνώσεις και την εμπειρία του θα βεβαιώσει ότι οι εργασίες σχεδιάστηκαν και εκτελούνται σωστά. Ο μηχανικός επίσης μπορεί να δει με άλλη προοπτική ένα χώρο και να σας προτείνει πως θα ήταν καλύτερο να ανακαινιστεί ή να εντοπίσει μία κακοτεχνία από προηγούμενη κατασκευή και να σας προτείνει επιδιόρθωση. 

Φυσικά και μπορείτε. Μάλιστα το προτείνουμε σε όσους πληρούν τα κριτήρια ώστε να δικαιούνται επιδότηση για αναβάθμιση του σπιτιού τους. Στην περίπτωση του προγράμματος “εξοικονομώ κατ’ οίκον”, ο μηχανικός είναι απαραίτητος για να κάνει όλες τις μελέτες αλλά και να φέρει εις πέρας την αίτηση, που είναι γενικώς μία πολύπλοκη διαδικασία. 

Σε αυτό το ερώτημα, οι απόψεις διαφέρουν. Υπάρχουν πάρα πολλοί αξιόλογοι απόφοιτοι ΑΤΕΙ δομικών έργων ή πολιτικών έργων υποδομής και απόφοιτοι Πολυτεχνείου που έχουν τις γνώσεις να φτιάξουν μία πολύ καλή μελέτη για την ανακαίνιση του σπιτιού σας. Ωστόσο, παραδοσιακά στην Ελλάδα εμπιστευόμαστε το μάστορα που όμως πολλές φορές τυχαίνει να παραδίδει κακοτεχνίες που μετά όντως χρειάζεται μηχανικός για να επιδιορθώσει. 

Αν η ανακαίνιση που θέλετε να κάνετε στο σπίτι σας απαιτεί έκδοση οικοδομικής άδειας ή άδειας μικρής κλίμακας, ο μηχανικός είναι ο αρμόδιος για να τη βγάλει. Ειδικά για την οικοδομική άδεια, χρειάζονται μελέτες που μόνο ένας μηχανικός μπορεί να κάνει όπως π.χ. ηλεκτρολογική μελέτη ή υδραυλική. 

Στην EasyReno γνωρίζουμε ότι οι ανακαινίσεις έχουν ένα κόστος άλλοτε μκρότερο και άλλοτε μεγαλύτερο. Έτσι, δημιουργήσαμε πακέτα ανακαινίσεων που σας συμφέρουν οικονομικά και συνδυάζουν χαμηλό κόστος και υψηλή ποιότητα υλικών και υπηρεσιών. Στα πακέτα αυτά περιλαμβάνεται η εκτίμηση του μηχανικού ή η αυτοψία που θα κάνει στο χώρο σας καθώς και τυχόν μελέτες που πρέπει να γίνουν. 

Η εμπειρία της EasyReno θα είναι μοναδική!

Η εταιρεία μας είναι εδώ για εσάς για να καλύψει όλες τις ανάγκες σας τεχνικά και αισθητικά καθώς και για να αναλάβει όλες τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις μίας ανακαίνισης παίρνοντας από τους ώμους σας όλο το βάρος αυτής της διαδικασίας. 

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες