ανακαινιση

Πέργκολες

Οι πέργκολες είναι από τις κατασκευές που προσδίδουν σημαντική αισθητική αξία στο σπίτι και είναι πρακτικές για τη σκίαση και την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Η πέργκολα είναι από τα πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά συστήματα σκίασης λόγω της στιβαρότητας της κατασκευής της αλλά και της ανθεκτικότητας της στην ηλιακή ακτινοβολία και τα καιρικά φαινόμενα. Προσφέρει σημαντικά οφέλη στο σπίτι με κύριο την προστασία από τον ήλιο, τον αέρα και τη βροχή. 

πέργκολα πίσω αυλής

Τα οφέλη της πέργκολας

Η πέργκολα θεωρείται η προέκταση του σπιτιού και προσδίδει σημαντική αισθητική αξία όπου τοποθετηθεί. Δημιουργεί μία μικρή όαση στον κήπο ή στην βεράντα σας και λόγω του εύκρατου κλίματος της Ελλάδας, μπορούμε να την απολαμβάνουμε για πολλούς μήνες το χρόνο. Παράλληλα προστατεύει το σπίτι από τα καιρικά φαινόμενα και μας δίνει αρκετές ώρες σκιάς. 

Η τοποθέτηση μίας πέργκολας σημαίνει ότι ο χρόνος που περνάμε έξω από το σπίτι -στον κήπο ή στην βεράντα- πολλαπλασιάζεται και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το χρόνο για να διασκεδάσουμε και να χαλαρώσουμε με την οικογένεια και τους φίλους μας. 

Όμως, η πέργκολα δεν αναβαθμίζει το σπίτι μόνο αισθητικά αλλά αυξάνει την αξία του ακινήτου. Η τοποθέτηση μίας πέργκολας σημαίνει ότι το σπίτι μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από εσωτερικά, και εξωτερικά. Πρακτικά, αν το σπίτι σας προορίζεται για πώληση ή μίσθωση -βραχύχρονη ή μακρόχρονη- τότε μία πέργκολα μπορεί να αυξήσει την τιμή πώλησης ή μίσθωσης. Επιπλέον, είναι από τα στοιχεία που δίνουν στο χώρο έναν αέρα πολυτέλειας.  

Τι πέργκολα μπορώ να βάλω στο σπίτι μου;

Απο τις πιο δημοφιλείς επιλογές πέργκολας είναι η ανοιγόμενη τεντοπέργκολα που καλύπτει όλες τις αρχιτεκτονικές και αισθητικές ανάγκες ενός σπιτιού. Το πάνω μέρος της επιτρέπει στο φυσικό φως να μπει στο χώρο ενώ μπορεί να κλείσει σε περίπτωση έντονου ήλιο ή βροχής. 

Τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει αρκετά η ζήτηση της βιοκλιματικής πέργκολας με περσίδες αλουμινίου που είναι η πιο φιλική λύση προς το περιβάλλον. Οι περσίδες αλουμινίου μπορούν να περιστρέφονται επιτρέποντας έτσι στην πέργκολα να προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες. 

Ιδιαίτερα δημοφιλής λύση, ειδικά στα παραθαλάσσια μέρη ή σε εξοχικές κατοικίες, είναι η πέργκολα με πανιά. Έχει υψηλή αισθητική αξία αλλά υστερεί σε προστασία από τον ήλιο και τη βροχή σε σχέση με άλλου είδους πέργκολες

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία της κλασικής πέργκολας που με δημιουργικότητα και φαντασία μπορεί να γίνει μία όαση δροσιάς και χαλάρωσης στο σπίτι μας. Τα δοκάρια στην οροφή της επιτρέπουν τη διακόσμηση με φωτισμό, πανιά, αναρριχόμενα φυτά ή ακόμα και plexiglass. 

Χρειάζομαι άδεια για την πέργκολα;

Σύμφωνα με το νόμο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η πέργκολα δεν απαιτεί άδεια δόμησης ή άδεια εργασιών μικρής κλίμακας εφόσον δεν ξεπερνά τα 50 τ.μ. Ωστόσο, πρέπει να ελεγχθεί αν υπάρχει ειδική διάταξη στην περιοχή που να απαγορεύει τέτοιες κατασκευές. 

Αν η πέργκολα πρόκειται να τοποθετηθεί σε δώμα, υπαίθριο χώρο ή εξώστη, τότε απαιτείται άδεια ανεξάρτητα από το εμβαδόν της πέργκολας. Το ίδιο ισχύει αν θέλουμε να τοποθετήσουμε κεραμίδια πάνω στην πέργκολα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Όπως και τα περισσότερα πράγματα που επιλέγουμε για το σπίτι μας έτσι και η επιλογή πέργκολας γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Οπωσδήποτε πρέπει να σκεφτούμε την ποιότητα και τις επιδόσεις της πέργκολας, την αντοχή της, τη λειτουργικότητας της αλλά και το πιο σημαντικό: να είναι value for money.

Φυσικά και το στέγαστρο είναι μία επιλογή όπως είναι και η ομπρέλα κήπου. Η πέργκολα είναι πολύ διαφορετική και από τα δύο γιατί δεν είναι απλά ένα στέγαστρο, είναι ένας καινούριος χώρος στο σπίτι σας που θα σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τον κήπο ή τη βεράντα σας όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο το χρόνο.

Το συνεργείο της EasyReno μελετά το χώρο σας, την έκταση, τη διαμόρφωση και τον προσανατολισμό καθώς και τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες της περιοχής και του σημείου. Μετά, γίνονται οι κατάλληλες μετρήσεις και σας παρουσιάζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα πέργκολας στα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε.

Υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές στα δυο είδη πέργκολας. Οι πέργκολες αλουμινίου έχουν πολύ εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και είναι πλήρως διαμορφώσιμες αλλά και τεχνολογικά πιο δεκτικές π.χ. με πτυσσόμενες, κινητές οροφές με αισθητήρες κτλ. Ωστόσο, μία ξύλινη πέργκολα έχει άλλη αισθητική και “δένει” καλύτερα με τον κήπο ενός σπιτιού γι’αυτό και την προτιμούν οι πελάτες μας σε εξοχικά. 

Φυσικά! Πολλές φορές ο κόσμος νομίζει ότι η πέργκολα είναι μόνο για δροσιά το καλοκαίρι αλλά δεν ισχύει. Μία πέργκολα χρησιμοποιείται όλο το χρόνο και μπορεί να σχεδιαστεί ώστε να παρέχει προστασία από τη βροχή και τον αέρα. Έχει τη δυνατότητα να κλείνει περιμετρικά επομένως ένα θερμαντικό σώμα μέσα στην πέργκολα μπορεί άνετα να τη μετατρέψει σε χειμερινό coffee room. 

Φτιάξτε μία πέργκολα στο σπίτι σας και απολαύστε στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης

Η EasyReno αναλαμβάνει την κατασκευή και τοποθέτηση της πέργκολας στο σπίτι σας αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες