ανακαινιση

Πατώματα σπιτιών και καταστημάτων

Αν χρειάζεσαι άμεσα αλλαγή πατώματος, δε χρειάζεται να ψάξεις αλλού.

 Κάλεσε την  EasyReno και πάρε τις καλύτερες προσφορές για πατώματα, για να αποκτήσεις το δάπεδο που πραγματικά επιθυμείς!

Σας απασχολεί η ανακαίνιση πατωμάτων διαμερίσματος ή  επαγγελματικού χώρου;

ξύλινο δάπεδο σπιτιού

Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες μας και επικοινωνήστε μαζί μας για οποιεσδήποτε απορίες έχετε.

Στόχος της εταιρείας μας είναι να ανταπεξέλθουμε σε κάθε είδους ανακαίνισης δαπέδου που μπορεί να μας ζητηθεί.

Κάθε χώρος που θέλει ανακαίνιση έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. 

Εκεί η πολύχρονη εμπειρία μας στην ανακαίνιση πατώματος, σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα συνεργεία μας, μας δίνει την δυνατότητα να ολοκληρώνουμε τις εργασίες ανακαίνισης, γρήγορα οικονομικά και με άριστα αποτελέσματα.

Σε όλα μας τα έργα γίνεται επίβλεψη από πολιτικό μηχανικό και τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι πάντα επώνυμα και με εγγύηση.

Απόφαση για το πάτωμα που επιθυμείτε

Σε μεγάλο δίλημμα μπαίνουν πολλοί οι οποίοι αποφασίζουν να κάνουν ανακαίνιση στο σπίτι τους και θέλουν να αλλάξουν το υλικό με το οποίο είναι στρωμένα τα δάπεδα του σπιτιού τους.

Τις περισσότερες φορές, ιδίως σε παλιές κατασκευές, τα δάπεδα είναι από μωσαϊκό, από μάρμαρο και αρκετές φορές από ξύλο.

Πολλές φορές το δίλημμα στην ανακαίνιση του δαπέδου, είναι αν αξίζει να ανακαινιστεί το υπάρχον δάπεδο ή να αφαιρεθεί και να στρωθεί νέο. Βέβαια, κάθε επιλογή έχει τα υπερ και τα κατά της και βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και το κόστος σε κάθε περίπτωση.

Στην περίπτωση που η ανακαίνιση σπιτιού απαιτεί και την ανακαίνιση δαπέδου και αυτό είναι από μωσαϊκό, καλούμαστε να δούμε αν αξίζει να το αφαιρέσουμε ή να το επικαλύψουμε με νέο υλικό ή τέλος να το ανακαινίσουμε.

Στην ανακαίνιση δαπέδου το κόστος παίζει μεγάλο ρόλο. Έτσι πολλές φορές, όταν είναι πολύ μεγάλη η επιφάνεια του δαπέδου, η επιλογή της αφαίρεσης του παλιού και η τοποθέτηση νέου είναι ασύμφορη. Σε μία τέτοια περίπτωση μπορούμε να γυαλίσουμε το υπάρχον δάπεδο ή να τοποθετήσουμε νέο υλικό, όπως πλακάκια ή ξύλο ή laminate, πάνω στο μωσαϊκό. Ειδικά σύγχρονα υλικά μας δίνουν την δυνατότητα αυτή.

Παράδειγμα σε μια ανακαίνιση μονοκατοικίας, όπου η κουζίνα είναι από μωσαϊκό και το υπόλοιπο σπίτι από δρύινο καρφωτό ξύλο μπορούμε να επιλέξουμε να γίνει τοποθέτηση προγυαλισμένων ξύλινων πατωμάτων με κόλλα πάνω στο μπετόν, αφού πρώτα αφαιρεθούν όλα τα ξύλα από το δάπεδο του σπιτιού.

Στις περιπτώσεις που στην ανακαίνιση σπιτιού το δάπεδο είναι από μάρμαρο, το τι θα επιλέξουμε να κάνουμε εξαρτάται και από την ποιότητα της τοποθέτησης των παλαιών μαρμάρων. 

Παλιά τα μάρμαρα τοποθετούνταν πάνω σε απλή άμμο, με αποτέλεσμα μετά από χρόνια να κούφωνουν και να υπάρχουν προβλήματα ρωγμών, μετακινήσεων και άλλα πολλά. Στην περίπτωση αυτή η αφαίρεση των παλαιών μαρμάρων είναι αναγκαία.

Τέλος, στην περίπτωση όπου το δάπεδο που θέλουμε να ανακαινίσουμε είναι από ξύλο, πρέπει να ελεγχθούν πολλοί παράμετροι πριν αποφασίσουμε, τι εργασίες θα γίνουν.

Πάντα στην περίπτωση ανακαίνισης ξύλινου δαπέδου πρέπει να φροντίζουμε η επιλογή της αφαίρεσής του να είναι η τελευταία, μιας και τα ξύλινα πατώματα είναι μια πολύ όμορφη και ακριβή επιλογή.

Βέβαια, όταν ανακαινίζουμε ένα σπίτι πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να περάσουμε κάποιες παροχές από το δάπεδο, όπως σωλήνες καλοριφέρ. Σε αυτή την περίπτωση το υπάρχον δάπεδο καταστρέφεται και αντικαθιστάται με νέο.

Συχνές Ερωτήσεις για πατώματα

Πώς θα υπολογίσετε το κόστος για ανακαίνιση πατώματος

Ο πιο οικονομικός τρόπος να ανακαινίσετε το παλιό σας πάτωμα είναι η συντήρηση. Η αλλαγή πατώματος κοστίζει πιο ακριβά, αν και μερικές φορές κρίνεται απαραίτητη. 

Η αλλαγή και συντήρηση δαπέδου από συνήθως έχει κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο.

Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, ειδικά όταν μιλάμε για αντικατάσταση του παλιού δαπέδου. Αν θέλεις να μάθεις το πραγματικό κόστος, ειδικά για τον χώρο σου, κάλεσε την EasyReno και λάβε μια προσφορά εντελώς δωρεάν. Θα σου βρούμε άμεσα κατάλληλους τεχνίτες στην περιοχή σου για να σου δώσουν προσφορές στα μέτρα σου.

Σε ποιες περιπτώσεις θα χρειαστείς ανακαίνιση πατώματος

Είναι αλήθεια, ότι πολλά νοικοκυριά επιλέγουν να κάνουν αλλαγή πατώματος, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση του χώρου τους. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η αντικατάσταση του παλιού πατώματος είναι απαραίτητη, γιατί έχει υποστεί φθορά.

Οι πιο συχνές περιπτώσεις που μας οδηγούν στην αλλαγή δαπέδου είναι οι εξής:

 • Όταν η εικόνα του ξύλου μοιάζει ταλαιπωρημένη.
 • Όταν παρατηρούνται ανοίγματα μεταξύ των κομματιών που απαρτίζουν το δάπεδο.
 • Όταν υπάρχουν φουσκώματα στην επιφάνεια του ξύλου, ή του πλακιδίου, λόγω υγρασίας.
 • Όταν το πάτωμα παρκέ έχει φθαρεί από σαράκι.
 • Όταν η φθορά είναι τέτοια που ήχοι από τα γειτονικά διαμερίσματα ή δωμάτια περνούν στο χώρο όπου υπάρχει το παρκέ.
 • Όταν τα πλακάκια έχουν σπασίματα και ρωγμές.

Αν αντιμετωπίζεις κάποια από τα παραπάνω, η αντικατάσταση του πατώματος είναι η μόνη λύση. 

Οι έμπειροι επαγγελματίες της EasyReno είναι διαθέσιμοι καθημερινά, αναλαμβάνοντας την αντικατάσταση φθαρμένων δαπέδων, σε πολύ οικονομικές τιμές.

Πώς θα χαρίσεις στο πάτωμά σου περισσότερα χρόνια ζωής μετά την αλλαγή

Η φροντίδα και η συντήρηση του δαπέδου είναι ο καλύτερος τρόπος, για να μη χρειαστείς ξανά αντικατάσταση πατώματος σε λίγα χρόνια. Για παράδειγμα, είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις τι είδους καθαριστικά χρησιμοποιείς, για το τακτικό καθάρισμα των δαπέδων. Ανάλογα με το υλικό του πατώματος στο σπίτι σου, μπορείς να προμηθευτείς και τα ανάλογα, ήπια καθαριστικά.

Είτε πρόκειται για μάρμαρο, είτε για παρκέ ή για πλακάκια και άλλα υλικά, πρέπει να προσέχεις την καθημερινή φθορά. Για παράδειγμα, μπορείς να φροντίσεις να τοποθετήσεις ένα χαλί, κάτω από βαριά έπιπλα που μπορεί να γρατζουνίσουν το πάτωμα, για να μη δημιουργηθούν σημάδια. 

Έτσι, το πάτωμά σου δε θα χρειαστεί αλλαγή και θα παραμείνει σε άριστη κατάσταση, για περισσότερα χρόνια.

Τι υλικό να επιλέξεις, όταν κάνεις ανακαίνιση δαπέδου στο σπίτι

 • Πλακάκια δαπέδου
 • Ξύλο από δρυ
 • Ξύλο κερασιάς
 • Ξύλο πεύκου
 • Ξύλο καρυδιάς
 • Μάρμαρο

Στο εμπόριο υπάρχουν πάρα πολλά υλικά που μπορείς να διαλέξεις, κατά την αλλαγή πατώματος.

Υπάρχουν ακριβά και οικονομικά υλικά, σε διάφορα χρώματα, σχέδια και διαστάσεις. 

Για ένα διαχρονικό και ποιοτικό πάτωμα, μπορείς να διαλέξεις κάποιο από τα παρακάτω δημοφιλή υλικά:

 • Αλλαγή πατώματος με πλακάκια

Τα κεραμικά πλακάκια, αλλά και τα πλακάκια από άλλα τεχνητά υλικά, είναι πολύ δημοφιλή για την αντικατάσταση πατώματος. 

Είναι οικονομικά και προσφέρουν πάρα πολλές επιλογές σε χρώματα και σχέδια, με αποτέλεσμα να αποτελούν πρώτη επιλογή, για την αλλαγή πατώματος.

 • Αλλαγή πατώματος με δρυ

Το δρύινο παρκέ είναι συνώνυμο της υψηλής αντοχής και ανθεκτικότητας. Χαρακτηριστικό του αποτελεί το ξανθό χρώμα, ενώ πρόκειται για καθαρό, δηλαδή, ακατέργαστο ξύλο. 

Ως προς την απόχρωσή του, μπορείς να το βρεις σε καστανό έως και σε ροδοκόκκινο.

 • Αλλαγή πατώματος με κερασιά

Το είδος αυτό του ξύλου έχει τη δυνατότητα να χρωματίζεται και να στιλβώνεται εύκολα. Διατίθεται σε ροδοκαστανό χρώμα, ματ, γυαλιστερό και με λεπτή υφή. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ξύλο μπορείς να το συναντήσεις και με κυματιστά νερά.

 • Αλλαγή πατώματος με οξιά

Πρόκειται για ένα σκληρό, ανθεκτικό, ελαφρύ, ελαστικό και καθαρό ξύλο για ανακαίνιση παρκέ ως προς την κατεργασία του. 

Σε χρώμα προσφέρεται από ανοιχτό καστανό μέχρι και ροδοκαστανό.

 • Αλλαγή πατώματος με πεύκο

Το πεύκο ίσως σου ταιριάξει, εάν αναζητάς κάτι σε ανοιχτό κίτρινο έως και κοκκινωπό. 

Ιδιαίτερο στοιχείο του είναι η ιδιότητά του να σκουραίνει με την έκθεση στο φως.

 • Αλλαγή πατώματος με καρυδιά

Το υλικό αυτό προσφέρεται σε ανοιχτόχρωμους έως και σκούρους χρωματισμούς, όπως είναι το καστανό. 

Χαρακτηριστικό του αποτελούν οι ακανόνιστες φλέβες και τα νερά ή γραμμώσεις που το κάνουν να ξεχωρίζει.

 • Αλλαγή πατώματος με μάρμαρο

Το μάρμαρο είναι ένα από τα πιο κλασικά, αλλά και μεγαλοπρεπή υλικά για πατώματα. 

Στη χώρα μας, υπάρχει ιδιαίτερη ποικιλία από φυσικά μάρμαρα, τα οποία όμως χρειάζονται φροντίδα και προσοχή, ώστε να αντέξουν για πολλά χρόνια.

Γιατί να επιλέξεις τεχνικό της EasyReno για αντικατάσταση & αλλαγή πατώματος

Στην EasyReno, μπορείς να βρεις τους καλύτερους τεχνικούς για αντικατάσταση πατώματος, κάθε υλικού που σε ενδιαφέρει.

Οι τεχνικοί μας διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα τους και χρησιμοποιούν τον πιο κατάλληλο εξοπλισμό, για να εξασφαλίσουν ποιοτικά άριστο αποτέλεσμα.

Μπορούν να αναλάβουν για σένα ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην αλλαγή πατώματος και δαπέδου, ξεκινώντας από την αποξήλωση του παλιού πατώματος και φτάνοντας, μέχρι την επιτυχή τοποθέτηση του νέου, πάντα με ασφάλεια, αμεσότητα και αξιοπιστία.

Δεν υπάρχει απάντηση εν απουσία επιλογών. Εξαρτάται εάν θέλετε να κάνετε αλλαγή πατώματος με πλακάκια, με δρυ, με κερασιά, με οξιά, με άλλο τύπο ξύλου ή τσιμεντοκονία. Ελάτε σε επαφή με την ομάδα μας σήμερα κιόλας να σας βοηθήσουμε να εξερευνήσετε όλες τις διαφορετικές επιλογές.

Ναι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι συνώνυμα. Η ομάδα μας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαινίσετε το πάτωμά σας και να αλλάξετε το δάπεδό σας στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Από πλακάκια, διάφορες ποιότητες ξύλου, καθώς και μάρμαρο ή laminate, η εταιρεία μας σας προσφέρει όχι μόνο τις καλύτερες τιμές της αγοράς αλλά και τεχνίτες με την απαιτούμενη εξιοπιστία και τεχνογνωσία που σας αρμόζει, άσχετα από το budget σας.

Το κόστος αλλαγής πατώματος ποικίλλει ανάλογα με τις επιλογές σας. Ελάτε σε επαφή με την ομάδα μας σήμερα κιόλας για να λάβετε μία προσφορά εντελώς δωρεάν. 

Ανακαίνιση δαπέδου – πατώματος

Γρήγορη και οικονομική αντικατάσταση – τοποθέτηση πατωμάτων από έμπειρους επαγγελματίες με την EasyReno.

Προσφέρουμε αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες για τα πατώματα – δάπεδα του χώρου σας.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες