Home Renovation Redefined

Πάγκοι κουζίνας από γρανίτη

Τοποθέτηση πάγκων κουζίνας από γρανίτη στην Αθήνα. Μεγάλη ποικιλία σε υλικά, χρώματα και επιφάνειες μπορούν να δώσουν τη λύση που αναζητάτε σε επίπεδο χρηστικότητας αλλά και αισθητικής.

Ο γρανίτης

 

Είναι ένα 100% φυσικό υλικό, παράγωγο εξόρυξης από λατομεία ανά τον κόσμο, το οποίο κόβεται σε διαχειρίσιμα μεγέθη για την εύκολη επεξεργασία του και στη συνέχεια λαμβάνει ένα λεπτό φινίρισμα. Σε αντίθεση, ο χαλαζίας είναι ένα σχεδόν (93 – 95%) φυσικό υλικό αφού το κράμα είναι αποτελούμενο από θραύσματα χαλαζιακού πετρώματος και ρητίνες.

Εμφάνιση

 

Ο γρανίτης ως πέτρωμα με κοκκώδη ιστό παρέχει μια μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και σχέδια που η εικόνα του έρχεται περισσότερο κοντά με αυτή του μωσαϊκού και πάλι όμως σε μικρότερης έκτασης σχέδια. 

Οι εκάστοτε ενώσεις των κόκκων μπορούν να δώσουν διαφορετικές αποχρώσεις κάτι που ταυτόχρονα κάνει την εύρεση μια συγκεκριμένης απόχρωσης μια λίγο, δύσκολη διαδικασία για τους ιδιαίτερα απαιτητικούς. 

Από την άλλη, ένας από τους λόγους που ο χαλαζίας κερδίζει σε δημοφιλία είναι εξαιτίας της ποικιλίας και τις ομοιομορφίας των χρωμάτων του καθώς οι μορφές του είναι πολλές και διαφορετικές σε αντίθεση με τα φυσικά πετρώματα, κάτι που καθιστά ευκολότερη τη διαδικασία επιλογής.

νησί κουζίνα γρανίτη

Συντήρηση

 

Ο γρανίτης θέλει προσοχή και φροντίδα. Αυτό σημαίνει πως ως φυσικό υλικό είναι ευάλωτος σε λεκέδες από οξέα και έλαια, κάτι που για το χώρο της κουζίνας η αποφυγή χρήσης και των δύο επίμαχων κατηγοριών είναι σχεδόν αδύνατη. 

Ένας καθημερινός καθαρισμός με νερό και ήπιο καθαριστικό οικιακής χρήσης θα βοηθούσε στη συντήρησή τους.

Αντοχή

 

Ο γρανίτης είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και σκληρό υλικό. Έχει μεγάλη αντοχή στη θερμοκρασία και στα γδαρσίματα, ως πορώδες όμως υλικό δεν παρουσιάζει μεγάλη ελαστικότητα στη σκουριά και στους υγρούς λεκέδες καθώς τους απορροφά σχεδόν αυτόματα ως μια καθαρά φυσική διαδικασία.

Τιμή

 

Σε γενικές γραμμές ο γρανίτης ως φυσικό υλικό έχει υψηλό κόστος αγοράς ωστόσο η απόκτηση ενός πάγκου από χαλαζία ίσως και να κοστίσει περισσότερο λόγω του ότι οι πλάκες από χαλαζία πωλούνται σε μικρές διαστάσεις (λειτουργικά ζητήματα) γεγονός που απαιτεί περισσότερες για μια ολοκληρωμένη κατασκευή.

Μειονεκτήματα γρανίτη

 

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν επιλέγουμε τον γρανίτη για πάγκο κουζίνας

 

Όσο διαδεδομένος, αγαπητός και αξιόπιστος κι αν είναι ο γρανίτης ως υλικό, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως είναι φυσικό, πορώδες, απορροφητικό υλικό και χρειάζεται φροντίδα και συντήρηση για να μείνει μαζί μας μια ζωή. 

Σημαντικό ρόλο παίζει η επιλογή του κατάλληλου υλικού για το project που θέλετε να υλοποιήσετε, όπως και οι κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές που το συνοδεύουν. 

Ζητήστε τη συμβουλή ενός ειδικού της EasyReno ώστε να επιλέξετε τον τύπο πάγκου από γρανίτη που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας απαιτήσεις.

Γρανίτης για πάγκο κουζίνας;

 

Στην επιλογή του καταλληλότερου υλικού, ένα πολύ συχνό δίλημμα που συναντάμε συχνά είναι “Μάρμαρο ή γρανίτης;’’

 

Και τα δύο πετρώματα είναι ευρέως διαδεδομένα στην βιομηχανία μαρμάρου και φυσικών πετρωμάτων και προτιμώνται συχνά σε κάθε είδους εργασία.

Λόγω της πολύπλοκης διαδικασίας δημιουργίας τους, αποκτούν χαρακτηριστικά που τα ξεχωρίζουν ανάμεσα σε άλλα δομικά υλικά και τους δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Για να κάνετε την καταλληλότερη επιλογή, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

 
  • Τη σκληρότητα

Γενικά, ο γρανίτης είναι σκληρότερος από το μάρμαρο, ωστόσο υπάρχουν τύποι μαρμάρου με αυξημένη σκληρότητα και αντοχή.

  • Την αντίδραση με όξινα υγρά

Όντας πορώδεις, και τα δύο πετρώματα είναι ευπαθή σε λεκέδες από χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί. Η φροντίδα με κατάλληλη επεξεργασία θα διασφαλίσει την μακροζωία του γρανίτη.

Ο γρανίτης εμφανίζει χρωματικές ποικιλίες με μορφή “φακίδων” λόγω των κόκκων που περιέχει, ενώ το μάρμαρο συναντάται συνήθως σε λευκές, γκρι, κρεμώδεις ή έγχρωμες αποχρώσεις, με τους χρωματισμούς να έχουν τη μορφή βενών στην επιφάνεια της πλάκας.

  • Την εφαρμογή

Η αντοχή και η σκληρότητά τους επιτρέπει και στα δύο πετρώματα να χρησιμοποιούνται σε δύσκολες εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων. Ο γρανίτης συναντάται κυρίως ως υλικό σε πάτωμα, ενώ το μάρμαρο το συναντάμε επιπλέον και σε πιο πρακτικές εφαρμογές όπως σε πάγκους κουζίνας ή σε επενδύσεις τζακιών.

Όπως καταλάβατε, δεν υπάρχει μόνο μία απάντηση στην ερώτηση “Μάρμαρο ή γρανίτης;’’ Κάντε την επιλογή σας λαμβάνοντας υπόψη το έργο που θέλετε να υλοποιήσετε, και θα έχετε ένα αποτέλεσμα που θα αντέξει στο χρόνο, με την κατάλληλη πάντα φροντίδα.

Τα μάρμαρα και οι γρανίτες χρησιμοποιούνται πλέον ευρύτατα ως υλικά πάγκων κουζίνας και επένδυσης νεροχυτών, αφού εκτός από την μεγάλη ανθεκτικότητα τους  εντυπωσιάζουν με το χρώμα και τη λάμψη τους. Μεγάλη ζήτηση όμως έχουν τα τελευταία χρόνια και οι τεχνογρανίτες,καθώς χάρη στα πυριτικά συστατικά τους διατηρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χρώμα, αντοχή και λάμψη. 

Σε εμάς θα βρείτε πάγκους κουζίνας από μάρμαρα, φυσικούς γρανίτες και τεχνογρανίτες, που μπορούν να δώσουν τη λύση που αναζητάτε σε επίπεδο χρηστικότητας αλλά και αισθητικής.!

Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε υλικά, χρώματα και επιφάνειες.

 

Η EasyReno, συνεργαζόμενη με ένα δίκτυο εξειδικευμένων επαγγελματιών, αναλαμβάνει τις πιο περίπλοκες εργασίες με γρανίτη, που θα δώσουν ένα αισθητικό πλεονέκτημα σε οποιοδήποτε χώρο και αν τα χρησιμοποιήσετε.

Προμηθευόμαστε τις καλύτερες ποιότητες σε γρανίτες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και τοποθετούμε κάθε τύπου πάγκους κουζίνας με ευθύνη και επαγγελματισμό για όλα τα γούστα σε προσιτές τιμές! 

Παράλληλα στην εταιρεία μας μπορείτε να βρείτε και προϊόντα που αφορούν τον καθαρισμό των πάγκων από γρανίτη που θα τοποθετήσουμε για εσάς για μελλοντική χρήση.

Πάγκοι κουζίνας από γρανίτη πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

 

Το μάρμαρο και ο γρανίτης είναι και τα δύο φυσικά πετρώματα, τα οποία είναι πολύ ανθεκτικά και με εντυπωσιακή εμφάνιση. 

Η φυσική τους μορφή θα δώσει μια πολύ ιδιαίτερη νότα στην κουζίνα σου.

Πλεονεκτήματα γρανίτη

 
  • έχει ασύγκριτη ανθεκτικότητα σε χαρακιές και στη θερμότητα
  • καθαρίζεται εύκολα και απλά
  • δεν αλλοιώνεται σχεδόν καθόλου με το πέρασμα του χρόνου
  • αντέχει στην υγρασία, στις υψηλές θερμοκρασίες και στις καταπονήσεις
 

Μειονεκτήματα γρανίτη

 
  • Το έπιπλο που στηρίζει ένα τέτοιο πάγκο πρέπει να είναι ανθεκτικό, καθώς το μάρμαρο και ο γρανίτης είναι πολύ βαριά υλικά.
  • Αν η πέτρα είναι πορώδης χρειάζεται ειδικό πέρασμα με βερνίκι και μάλιστα συχνό.
  • Αποτελεί ίσως την πιο ακριβή επιλογή ανάμεσα στα υλικά για πάγκους κουζίνας.
 

Συχνές ερωτήσεις για τους πάγκους από γρανίτη

 

Η κουζίνα μου λειτουργεί με γκάζι. Μπορώ να επενδύσω την πλάτη της με τεχνογρανίτη;

 

Επειδή ο τεχνογρανίτης παράγεται σε κενό αέρος στους 200Co και η φλόγα της εστίας αναπτύσσει θερμοκρασίες που φτάνουν τους 400Co θα ήταν σκόπιμο να αποφεύγεται η τοποθέτηση του σε αυτό το σημείο διότι είναι πιθανόν να παρατηρηθούν αλλοιώσεις εξαιτίας της ύπαρξης κατά 7% ρητίνης μέσα στην πλάκα.

Μπορεί ο γρανίτης να χαραχθεί;

 

Καθώς ο γρανίτης είναι σκληρότερος και από το ατσάλι, χαράσσεται μόνο με διαμάντι, σμαράγδι ή τοπάζι.

Εκπέμπει ραδόνιο ο πάγκος μου από γρανίτη;

 

Αρκετές επιστημονικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στα προηγούμενα χρόνια έχουν αποδείξει ότι είναι εξαιρετικά απίθανο ένας πάγκος από γρανίτη να εκπέμπει ραδόνιο σε επιβλαβή επίπεδα για τον άνθρωπο και τα ζώα. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον άνθρωπο αλλά και για τα ζώα που συγκατοικούν μαζί μας, χρησιμοποιώντας γρανίτη σε συγκεκριμένες επιφάνειες, όπως πάγκος κουζίνας, μπάνιου, επένδυση τοίχων, τζακιών κ.α.

πάγκος κουζίνας από γρανίτη

Τι είναι ο τεχνογρανίτης

 

Είναι συνθετικό βράχο χαλαζία που χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό υλικό στην κατασκευή. Κατασκευάζεται με τα ίδια υλικά με τεχνομάρμαρο, δηλ. φαινομενικό χρωματικό κονίαμα ενισχυμένο με ίνες πολυεστέρα.

 Έχει μεγάλη σκληρότητα και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, αφού ο χαλαζίας είναι ο τέταρτος σκληρότερος υλικό στον κόσμο, με μικρή απορροφητικότητα, ενώ δεν έχει τη συντήρηση ενός φυσικού υλικού, το συν είναι η αντίσταση στα κοινά οικιακά οξέα, το σοκ, τις εκδορές, την έλλειψη πόρων και την ομοιομορφία του χρωματισμού. Παράγεται σε πλάκες ειδικών διαστάσεων, όχι σε όγκους και ποικιλίες χρωμάτων.

Χρήση: στην κατασκευή κυρίως σε τοίχους και δάπεδα και σκάλες, μπάνια, πάγκους κουζίνας και νεροχύτες.

Πάγκοι κουζίνας από γρανίτη

Η EasyReno αναλαμβάνει την δημιουργία λειτουργικών συνθέσεων εξαιρετικής ποιότητας, υψηλής αισθητικής και αναβαθμισμένης υγιεινής, περίτεχνων πάγκων κουζίνας από γρανίτη.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες