Home Renovation Redefined

Πάγκοι μπάνιου από γρανίτη

Η EasyReno αναλαμβάνει ανακαινίσεις ανακαίνιση μπάνιου με κατασκευή πάγκων μπάνιου γρανίτη στην Αθήνα.
Επιλέξτε ανάμεσα σε πάγκους μπάνιου από φυσικό γρανίτη και τεχνογρανίτες Quartz.

Ανακαινίστε το μπάνιο σας με νιπτήρα από γρανίτη

Γιατί να επιλέξετε τον γρανίτη για την ανακαίνιση του μπάνιου σας; 

Το μπάνιο είναι από τα δωμάτια που παρά το γεγονός ότι είναι καθαρά χρηστικό, εξυπηρετεί μόνο πολύ συγκεκριμένους σκοπούς και προσδίδει μεγάλη αξία σε ένα σπίτι.

 Ένα όμορφο, χρηστικό και «πολυτελές» μπάνιο, μπορεί να ανεβάσει σημαντικά την αξία ενός σπιτιού, ακόμη και αν το υπόλοιπο δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό. Γι’ αυτό το λόγο και το μπάνιο αποτελεί ένα από τα πρώτα δωμάτια που ανακαινίζονται όταν κάποιος ιδιοκτήτης αποφασίσει ότι έφτασε η ώρα για την ανανέωση του σπιτιού του.

Τα έπιπλα και τα άλλα είδη του μπάνιου, τείνουν να επιλέγονται με βάση τη χρηστική και όχι την αισθητική τους αξία. 

Όσον αφορά τον πάγκο και τον νιπτήρα, συνήθως δε λαμβάνεται υπόψη ούτε καν η ανθεκτικότητα των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένα κατά την επιλογή τους, αφού δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθούν τόσο πολύ όσο τα αντίστοιχα έπιπλα στην κουζίνα. Αυτό όμως τώρα αλλάζει.

Πλέον τόσο στα καινούργια όσο και στα ανακαινισμένα σπίτια, βλέπουμε πως δίνεται ιδιαίτερη σημασία στα έπιπλα του μπάνιου και μάλιστα πως δίνεται μεγάλη έμφαση και στην αισθητική τους πλευρά. Όσον αφορά τους πάγκους και τους νιπτήρες, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι ο γρανίτης αποτελεί την πρώτη επιλογή όσων θέλουν ένα πιο πολυτελές και εντυπωσιακό μπάνιο.

γρανίτης

Γιατί να επιλέξετε γρανίτη;

 

Ο γρανίτης είναι ένα φυσικό πέτρωμα με ορισμένα μοναδικά και πολύ ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Αυτό που τον κάνει ιδανικό για το μπάνιο αλλά και για την κουζίνα, είναι η μεγάλη του ανθεκτικότητα. Ένας πάγκος ή νιπτήρας από γρανίτη μπορεί να αντέξει χρόνια ταλαιπωρίας και υγρασίας χωρίς να αλλοιωθεί και χωρίς να χάσει το χρώμα του. 

Είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικός στα χτυπήματα και στις γρατσουνιές. Με απλά λόγια, οι πάγκοι και οι νιπτήρες από γρανίτη παραμένουν σχεδόν για πάντα όπως ήταν τη στιγμή που αγοράστηκαν. 

Επιπλέον, η συντήρηση και ο καθαρισμός του είναι πάρα πολύ εύκολα.

Ένα άλλο πολύ μεγάλο πλεονέκτημα του γρανίτη είναι η μεγάλη ποικιλία από χρώματα και σχέδια, τα οποία μάλιστα οφείλονται στη φύση του πετρώματος και τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή από την οποία προέρχεται. Με άλλα λόγια, όπως και να είναι οι συνδυασμοί χρωμάτων και το στυλ του σπιτιού σας, σίγουρα θα βρείτε κάποιο έπιπλο από γρανίτη που να σας ταιριάζει ιδανικά. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί  να βαφτεί ο γρανίτης ακολουθώντας μία ειδική διαδικασία.

Τέλος, ο γρανίτης δίνει μία πιο σύγχρονη, καθαρή και high-tech αισθητική σε έναν χώρο και γενικά τον κάνει να δείχνει πιο καθαρό και μοντέρνο. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η παρουσία γρανίτη σε ένα σπίτι ανεβάζει κατακόρυφα την αξία του και το κάνει πολύ επιθυμητό.

Τα μειονεκτήματα του γρανίτη

μπάνιο από γρανίτη

Αν υπάρχει ένα σημαντικό που έχει ο γρανίτης, μπορούμε να πούμε πως είναι η τιμή του. Γενικά, λόγω του ότι πρόκειται για πολύ σκληρό φυσικό πέτρωμα που πρέπει να υποστεί πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες για να γίνει όπως το θέλουμε, το κόστος του είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό της πορσελάνης και άλλων υλικών που χρησιμοποιούνται συνήθως στη κατασκευή επίπλων μπάνιου. 

Το θέμα όμως είναι ότι κρατάει πολύ πιο πολύ από αυτά τα υλικά και ανεβάζει πολύ και την αξία του σπιτιού. Με άλλα λόγια, σε βάθος χρόνου το παραπάνω κόστος του αποσβένεται.

Ένα άλλο σαφώς μικρότερο μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι μπορεί να έχει μεγάλη ανθεκτικότητα στην υγρασία, αλλά λόγω της πορώδους φύσης του, είναι καλό να καθαρίζεται συχνά και καλά για να μη συσσωρευτούν στους πόρους του υπολείμματα καλλυντικών και βρωμιές, οι οποίες και θα χαλάσουν το αισθητικό του αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, αν αποφασίσετε να βάλετε γρανίτη στο σπίτι σας, εννοείται πως θα πρέπει να συμβουλευτείτε μία καλή εταιρεία ανακαινίσεων σαν την EasyReno για να γίνει μια εκτίμηση του χώρου σας και να σας προσφέρουν τα κατάλληλα προϊόντα με βάση τα γούστα αλλά και τις ανάγκες σας.

Οι γρανίτες και τεχνογρανίτες Quartz υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και τύπων που χρησιμοποιούνται ευρύτατα ως υλικά πάγκων μπάνιου.

Οι γρανίτες και οι τεχνογρανίτες συνδυάζονται θαυμάσια και με άλλα υλικά, όπως τα μάρμαρα και συνθετικά υλικά με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο γρανίτης, είναι φυσικό υλικό. Κάθε πλάκα γρανίτη είναι μοναδική. Αν και δεν έχει το ομοιόμορφο χρώμα όπως τον τεχνογρανίτη, έρχεται σε διάφορες τιμές και χρώματα.

Εάν έχετε χαμηλό προϋπολογισμό, υπάρχουν φιλικές επιλογές.

Αντίθετα, ο τεχνογρανίτης είναι στην πραγματικότητα πιο σκληρός από το γρανίτη και επομένως, είναι πιο ανθεκτικός. Στην πραγματικότητα, ο τεχνογρανίτης είναι σχεδόν άφθαρτος και επειδή δεν είναι πορώδης όπως ο γρανίτης , είναι εύκολο να διατηρήσετε τους πάγκους σας καθαρούς από βακτήρια. Το μέσο μέγεθος μιας πλάκας τεχνογρανίτη είναι περίπου 305x124cm με πάχος 3cm.

Γρανίτες πάγκοι μπάνιου για το μπάνιο

 

Οι πάγκοι από γρανίτη αποδίδουν καλά στο μπάνιο λόγω της ομορφιάς, της στιβαρότητας και των ιδιοτήτων που απορροφούν νερό. Οσο γρανίτης είναι καλά συντηρημένο, αναμένεται να επιστρέψει χρόνια, ακόμη και δεκαετίες, υψηλής απόδοσης στο μπάνιο.

Προστατευόμενοι έναντι ανταγωνιστών όπως π.χ. στερεή επιφάνεια και οι πάγκοι από πολυστρωματικό, γρανίτη συνήθως επιστρέφουν μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης κατά την πώληση.

Φυσική πλάκα γρανίτη και μηχανική πέτρα

 

Η φυσική πλάκα γρανίτη είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα: γρανίτης κομμένος από τη γη σαν φέτες ψωμιού. Η φυσική πλάκα έχει μοναδικό, χαοτικό μοτίβο και είναι πολύ ακριβή. Τεχνητή πέτρα είναι ένα ορυκτό μίγμα και ρητίνη που σχηματίζεται υπό υψηλή πίεση σε φέτες. 

Η τεχνητή πέτρα έχει πιο ισορροπημένη εμφάνιση και συχνά κοστίζει λιγότερο από την πλάκα γρανίτη αφού είναι κατασκευασμένο από υποπροϊόντα φυσικής κατασκευής πλάκας γρανίτη. 

Τόσο ο φυσικός γρανίτης όσο και η κατασκευή και η εγκατάσταση πέτρας εκτελούνται συνήθως από εξειδικευμένους τεχνικούς. 

Η μόνη εξαίρεση σε αυτό θα ήταν οι προκατασκευασμένες πλάκες μπάνιου με τρύπες νεροχύτη από εργοστάσιο.

Η φυσική πλάκα γρανίτη απαιτεί σφράγιση

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν σκέφτονται τον γρανίτη, πιστεύουν ότι είναι το ιδανικό υλικό επιφάνειας από άποψη αντοχής. Τελικά, τι θα μπορούσε να είναι ισχυρότερο από πετρώματα από το έδαφος;

Ο γρανίτης κάνει πράγματι μια αρκετά καλή δουλειά για να αντισταθεί στη χρώση – αλλά μόνο σε ένα ορισμένο σημείο. Επειδή ο φυσικός γρανίτης είναι πορώδης, απαιτεί συχνή επανασφράγιση. 

Γρανίτης είναι τόσο πυκνό όσο το υαλοειδές πλακίδιο, οπότε και τα δύο έχουν τις ίδιες ιδιότητες σε σχέση με τη θερμότητα και το νερό.

Δεδομένου ότι το νερό είναι τόσο διαδεδομένο στα μπάνια, η κατασκευασμένη πέτρα τείνει να λειτουργεί καλύτερα από το φυσικό γρανίτη για πάγκους. Οι διάφορες ρητίνες και πρόσθετα στη μηχανική πέτρα σημαίνουν ότι αντέχει στο νερό χωρίς να χρειάζεται πρόσθετη σφράγιση.

Η φυσική εμφάνιση γρανίτη

 

Επειδή ο γρανίτης είναι ένα φυσικό υλικό, έχει μια ποικίλη εμφάνιση επιφάνειας. Μπορεί να είναι στίγματα ή στίγματα, ακόμη και διαφορετικές πλάκες από γρανίτη ή κεραμίδια από την ίδια παρτίδα ή κουτί μπορεί να διαφέρουν σημαντικά. Παρόλο που οι συσκευαστές προσπαθούν να διατηρήσουν τη συνέπεια, είναι έξυπνο να ελέγχετε κάθε πλάκα ή πλακάκι από γρανίτη ξεχωριστά για να διασφαλίσετε αυτή τη συνοχή.

Η εμφάνιση της μηχανικής πέτρας ελέγχεται στο εργοστάσιο με το μίγμα πολτού. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πλάκα από κατασκευασμένο υλικό πέτρας θα πρέπει να είναι παρόμοια στην εμφάνιση.

Προσοχή στην αντοχή του γρανίτη

 

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί σχετικά με την αγορά φυσικού γρανίτη για το μπάνιο είναι ότι η φυσική πέτρα δεν λαμβάνει αξιολογήσεις αντοχής και COF (συντελεστής τριβής) όπως και οι κατασκευασμένες κεραμικά ή πορσελάνινα πλακάκια. Ο φυσικός γρανίτης ποικίλλει σε αντοχή από πλάκα σε πλάκα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα βρείτε συνήθως παχύτερα πλακάκια γρανίτη και στη συνέχεια θα βρείτε με κεραμικά πλακίδια-συνήθως πάχους 3/8 ιντσών ή περισσότερο.

Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση λειασμένου φυσικού γρανίτη ως υλικού δαπέδου στα μπάνια, επειδή μπορεί να είναι επικίνδυνα ολισθηρό να περπατήσετε.

Εξοικονομήσετε χρήματα με μικρές πλάκες γρανίτη

 

Ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα σε φυσική ή κατασκευασμένη πέτρα είναι να εγκαταστήσετε τον πάγκο με μεγάλα πλακάκια ή αρθρωτές πλάκες. Ενώ η μεγάλη, συνεχής πλάκα τείνει να εκτιμάται περισσότερο μεταξύ των αγοραστών σπιτιών, αυτές οι μικρότερες πλάκες σας βοηθούν να εξοικονομήσετε τεράστια ποσά χρημάτων για την επαγγελματική εγκατάσταση.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ο πάγκος από γρανίτη είναι μία κατασκευή πάγκου που μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε μπάνιο όσο και σε κουζίνα (https://www.easyreno.gr/pagkoi-kouzinas-apo-graniti/). Πρόκειται για ένα υλικό τεράστιας αντοχής και αξίας, το οποίο όμως δε συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα, κυρίως λόγω κόστους. Πλέον όμως υπάρχουν και πιο οικονομικές επιλογές και ο πάγκος από γρανίτη δεν χρειάζεται να είναι ένα απλησίαστο όνειρο. 

Οι βασικοί λόγοι για να επιλέξει κάποιος πάγκο από γρανίτη για το μπάνιο του είναι οι εξής:

  • ο γρανίτης έχει τεράστια αντοχή ως υλικό και δύσκολα θα γρατζουνιστεί ή θα σπάσει ή θα χαλάσει
  • έχει μοναδική ομορφιά και μοτίβα διότι πρόκειται για φυσικό πέτρωμα και κανένα κομμάτι γρανίτη δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο
  • αυξάνει την αξία του ακινήτου σας διότι πρόκειται για ακριβό υλικό αντοχής που ταιριάζει τόσο σε σπίτια που έχουν κάνει αντίστοιχη ανακαίνιση όσο και σε σπίτια που έχουν κάνει μία πιο απλή ανακαίνιση.

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Διότι αξίζει τα λεφτά του. Πολλοί όταν ακούν το κόστος, αναρωτιούνται γιατί να πρέπει να δώσουν τόσα χρήματα όταν μπορούν με τα μισά και λιγότερα να πάρουν άλλο πάγκο. Φυσικά, οι επιλογές είναι πολλές αλλά ο πάγκος από γρανίτη είναι όντως επένδυση διότι μακροπρόθεσμα δεν θα χαλάσει όπως ένας άλλος πάγκος και άρα δεν θα χρειαστεί αλλαγή. Επίσης, αν σκοπεύετε να πουλήσετε το ακίνητο σας, σίγουρα η τιμή του θα ανέβει με την εγκατάσταση πάγκου από γρανίτη.

Ο πάγκος από γρανίτη είναι ένας πάγκος που θα μείνει μαζί σας πάρα πολύ καιρό. Ωστόσο, ο γρανίτης όπως και κάθε υλικό έχει τη συντήρηση του που αν γίνεται με συνέπεια, εξασφαλίζει τη μακροζωΐα του πάγκου. Ως πορώδες υλικό θα πρέπει να καθαρίζεται συχνά για να μην κρατάει υπολείμματα από βρωμιές. 

Πολλοί νομίζουν ότι ο γρανίτης δεν αφήνει περιθώρια για επιλογές σε χρώματα εφόσον δεν γίνεται τεχνητή κατεργασία του. Αντιθέτως, υπάρχει ποικιλία χρωμάτων που είναι λόγω της ιδιαιτερότητας του υλικού σε συνάρτηση με τις φυσικές συνθήκες που επικρατούν εκεί όπου εξορυγνύεται. Επομένως, ό,τι διακόσμηση και ύφος να έχει το σπίτι σας σίγουρα θα βρείτε ένα πάγκο από γρανίτη να σας ταιριάζει. 

Τοποθέτηση πάγκων μπάνιου με γρανίτη

Ζητήστε άφοβα από την EasyReno για την κατασκευή του δικού σας πάγκου μπάνιου επιλογή ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία από γρανίτες και τεχνογρανίτες Quartz.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες