Home Renovation Redefined

Μαρμάρινοι πάγκοι κουζίνας

Η EasyReno σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε πάγκους από μάρμαρο με ιδιαίτερο στυλ, για να προσφέρετε στην κουζίνα σας, όχι μόνο μία λειτουργική και ανθεκτική επιφάνεια, αλλά και μια αισθητική που ξεχωρίζει.

Όλοι οι λόγοι για να το επιλέξετε σε πάγκο κουζίνας

 

Ένας μαρμάρινος πάγκος έχει αναμφίβολα πολλά πλεονεκτήματα.

 

Διατίθεται σε πολλαπλές επιλογές χρωμάτων και επεξεργασιών, είναι εύκολο να σμιλευτεί και να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε επιθυμητό σχέδιο, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει πολυτέλεια και αντοχή στον χρόνο. 

Η κομψότητα του μαρμάρου προσδίδει στους εσωτερικούς χώρου έναν μοναδικό χαρακτήρα και μπορεί να απογειώσει διακοσμητικά κάθε χώρο κουζίνας.

μαρμάρινο πάγκο κουζίνας

Φυσική Ομορφιά

 

Καθοριστικής σημασίας για την επιλογή του μαρμάρου ως πρώτη ύλη, έναντι οποιασδήποτε άλλης, είναι η φυσική ομορφιά που το χαρακτηρίζει. 

Η πολυτέλεια και η λάμψη που προσφέρει στον χώρο τον οποίο διακοσμεί το κάνουν να ξεχωρίζει έναντι των άλλων φυσικών και τεχνικών υλικών.

Λόγω της ομορφιάς του, το μάρμαρο θεωρείται ένα αναντικατάστατο υλικό.

 

Μοναδικότητα του υλικού

 

Όπως και κάθε άλλο φυσικό πέτρωμα, έτσι και το μάρμαρο, εμφανίζει μοναδικά αισθητικά χαρακτηριστικά στην επιφάνειά του. 

Τα μοτίβα και οι σχηματισμοί που παρατηρούμε είναι φυσικές διεργασίες ετών, που κρύβουν τη δική τους ιστορία.

Οι μαρμάρινοι πάγκοι είναι μοναδικοί σε κάθε κουζίνα και πολλές φορές είναι απαραίτητη η συμβουλή ειδικών για να επιτευχθεί το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Χρωματική ποικιλία και διαθεσιμότητα

 

Υπάρχει πάντα μία μεγάλη χρωματική γκάμα και διαθεσιμότητα κάθε τύπου μαρμάρου που μπορεί να ταιριάξει στο project σας.

 

Εκτός από το χρώμα του φόντου, τη συνολική εικόνα του μαρμάρου καθορίζουν οι βένες, τα νερά και τα σύννεφα που διαμορφώνουν και τα μοτίβα του. 

Η επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης και του κατάλληλου μοτίβου εξαρτάται πάντα από το ύφος και την αισθητική του χώρου όπου θα τοποθετηθεί ο πάγκος και η νησίδα, καθώς και από το προσωπικό στυλ του εκάστοτε ιδιοκτήτη.

Eίδη επεξεργασίας μαρμάρου

 

Οι επεξεργασίες τις οποίες επιδέχονται τα μάρμαρα στην επιφάνειά τους, είναι πλέον πολλές. 

Οι διαφορετικές αυτές επεξεργασίες δεν προσδίδουν μόνο διαφορετικά αισθητικά αποτελέσματα, αλλά προφυλάσσουν την επιφάνεια του υλικού και συντελούν στην αντοχή του στον χρόνο.

Οι δύο πιο διαδεδομένες επιφανειακές επεξεργασίας είναι:

 
Polished finish
 

Δίνει στο μάρμαρο την κλασική λεία, ανακλαστική όψη κάνοντάς το να ανακλά το φως και να συμπεριφέρεται σαν καθρέφτης. 

Η γυαλισμένη επεξεργασία επιδεικνύει την κλασική λεία, ανακλαστική όψη που οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας, αναδεικνύοντας όλη τη φυσική και χρωματική ομορφιά του.

Honed marble
 

Πρόκειται για μέθοδο παρόμοια με τη γυαλισμένη επεξεργασία που όμως σταματά σε πρότερο στάδιο, διατηρώντας το αρχικό βάθος και το χρωματισμό του μαρμάρου.

Δίνει στο μάρμαρο ένα λείο αλλά ματ αποτέλεσμα, με μία ελαφρά γυαλάδα. Η συγκεκριμένη επεξεργασία είναι λιγότερη ολισθηρή σε σχέση με τη γυαλισμένη. 

Αυτός είναι και ο λόγος που προτιμάται από αρχιτέκτονες και υπεύθυνους έργων σε συγκεκριμένες εφαρμογές, όπως σε πάγκους ή νησίδες κουζίνας.

Άλλες τεχνικές επεξεργασίας είναι ενδεικτικά οι Αντικέ (Antique) ή Brushed, Αμμοβολή (Sandblasted) ή Σαγρέ (BushHammered).

Αντοχή στον χρόνο
 

Εξαιτίας της μεγάλης ανθεκτικότητάς του σε χρόνιες διαβρωτικές συνθήκες, το μάρμαρο χρησιμοποιείται ως δομικό υλικό εδώ και χιλιάδες χρόνια. 

Τη μεγαλύτερη απόδειξη της ανθεκτικότητάς του αποτελούν τα παλιά κτίρια και τα αγάλματα που διασώζονται από την αρχαιότητα έως και τις μέρες μας.

Το μάρμαρο μπορεί να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου τη φθορά, ενώ με την κατάλληλη επεξεργασία αδιαβροχοποίησης, όπου αυτή απαιτείται, μπορεί να αποφευχθεί η απορρόφηση υγρών από την επιφάνειά του. 

Οι τεχνολογικές εξελίξεις στην μεταποιητική διαδικασία των φυσικών πετρωμάτων δημιουργούν ολοένα και περισσότερες δυνατότητες αδιαβροχοποίησης των μαρμάρινων πλακών. Με την κατάλληλη επεξεργασία, το πορώδες μάρμαρο, ελαχιστοποιεί ή και μηδενίζει την απορροφητικότητά του.

μοντέρνος μαρμάρινος πάγκος κουζίνας

Αντοχή σε μεταβολές της θερμοκρασίας
 

Το μάρμαρο είναι αναμφίβολα μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές σε περιπτώσεις υψηλών θερμοκρασιών, γιατί παρουσιάζει εξαιρετική ανθεκτικότητα. 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως λόγω της φυσικής του ψυχρότητας, η χρήση του σε μαρμάρινους πάγκους κουζίνας έχει διαδοθεί σε χώρους εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ προτιμάται και στην κατασκευή και διακόσμηση τζακιών. 

Οι μαρμάρινοι πάγκοι κουζίνας έχουν υψηλή αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες.

Ευκολία στην κοπή και στην σμίλευση
 

Το μάρμαρο είναι ένα υλικό που κόβεται και σμιλεύεται εύκολα. Επιπρόσθετα, με την χρήση σύγχρονων τεχνικών και μηχανών φρεζαρίσματος (CNC) στις μαρμάρινες πλάκες μπορεί να δημιουργηθεί ένα μοναδικό επιθυμητό σχέδιο, αλλάζοντας όλο το ύφος της διακόσμησης της κουζίνας.

Αύξηση της εμπορικής αξίας του σπιτιού
 

Η επένδυση σε υλικά υψηλών προδιαγραφών αυτομάτως αυξάνει και την συνολική εμπορική αξία του ακινήτου. 

Τα διακοσμητικά στοιχεία, οι τεχνικές και οι πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιηθούν και θα επενδύσουν τις επιφάνειες, αντικατοπτρίζουν την αισθητική του χώρου και συντελούν στη διαμόρφωση της συνολικής εικόνας του σπιτιού.

Το μάρμαρο είναι το στιβαρό, συμπαγές και πολυτελές υλικό που αναβαθμίζει κάθε χώρο στον οποίο ενσωματώνεται.

Πράγματα που πρέπει να μάθετε για τους πάγκους από μάρμαρο

 

Σε μια περίοδο που το μάρμαρο βρίσκεται παντού – κυριολεκτικά – είναι φυσικό να θέλετε να το αποκτήσετε κι εσείς και να πορευτείτε μαζί του. 

Ειδικά, όμως, αν σκέφτεστε να το ενσωματώσετε στην κουζίνα σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κρύβει μερικά… μυστικά.

  • Το μάρμαρο είναι πορώδες υλικό

 

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε την γεωλογία του. 

Αυτό που πρέπει να κρατήσετε εσείς είναι πως το μάρμαρο είναι ευάλωτο σε ουσίες που μπορούν να αφήσουν λεκέδες, όπως κρασί, χυμό και λάδι. 

Για την ακρίβεια, ό,τι πέσει πάνω του το ρουφάει στην κυριολεξία. 

Αν αυτό συμβεί, είναι δύσκολο να το διορθώσετε, γι αυτό και η στεγανοποίησή του είναι σημαντική κατά την εγκατάσταση. 

Αν μαγειρεύετε συχνά, η στεγανοποίηση αυτή θα χρειάζεται επανάληψη κάθε 6 μήνες.

  • Να είστε προετοιμασμένοι πως θα δείτε μερικές γρατζουνιές

 

Χρησιμοποιείτε πάντα  ξύλο κοπής για να κόβετε τα λεμόνια σας. 

Η παρατεταμένη έκθεση στα οξέα φθείρει το λουστράρισμα του μαρμάρου, το θαμπώνει και το κάνει πιο ευάλωτο στις γρατσουνιές. 

Το μάρμαρο είναι πιο μαλακό από άλλες πέτρες (τον γρανίτη, για παράδειγμα). 

Γι αυτό αποφύγετε να στηρίζεστε πάνω στον μαρμάρινο πάγκο σας φορώντας ζώνες ή μακριά μεταλλικά κολιέ.

  • Αν δεν σας ενοχλεί να το φροντίζετε λίγο παραπάνω, είναι μια πολύ όμορφη επιλογή

 

Οι μαρμάρινοι πάγκοι κουζίνας  φαίνονται γυαλιστεροί  και συνδυάζονται με πολλά στυλ. Αυτά δικαιολογούν το γεγονός ότι είναι τόσο δημοφιλές. Ωστόσο, αν ψάχνετε κάτι που «το σκουπίζετε και φεύγετε», το μάρμαρο δεν είναι για εσάς.

  • Είναι αποδοτικό προς το κόστος του, αναλόγως, όμως, τον τύπο μαρμάρου

 

Το μάρμαρο Καρράρα (το γνωστό λευκό μάρμαρο με γκρι και μπλε νερά που προέρχεται από την Καρράρα της Ιταλίας)  είναι ένα από τα λιγότερο ακριβά υλικά για πάγκους κουζίνας που υπάρχουν στην αγορά. Αν θέλετε όμως ένα πιο πολυτελές μάρμαρο (όπως πχ το Calacatta), τότε η τιμή εκτοξεύεται. Δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος των μαρμάρων που βλέπετε online, δεν είναι από τα «οικονομικά».

  • Το μάρμαρο αντέχει στη ζέστη

 

Αν ψήνετε φαγητό σε μεγάλη θερμοκρασία στη μέση ενός καύσωνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορείτε να βασιστείτε στο μάρμαρο για να διατηρηθεί ο πάγκος σας δροσερός. Παρόλη την δυνατότητά του αυτή να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, δεν θέλετε να ακουμπήσετε ένα καυτό ταψί γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει το χρώμα και να καεί η επιφάνεια. 

Γι αυτό και πρέπει πάντα να ακουμπάτε τα καυτά σκεύη σας πάνω σε μια βάση.

Αν τα παραπάνω δεν σας πτοούν, τότε ένας μαρμάρινος πάγκος μπορεί να απογειώσει διακοσμητικά την κουζίνα σας και να της χαρίσει την κομψότητα και την πολυτέλεια του πολύ όμορφου αυτού υλικού.

 

Γιατί το μάρμαρο είναι κατάλληλο υλικό για πάγκο κουζίνας;

 

Λόγοι για να επιλέξετε μαρμάρινο πάγκο για την κουζίνα σας

 

Τα φυσικά πετρώματα αποτελούν αγαπημένη και διαχρονική επιλογή στον εσωτερικό σχεδιασμό. Ιδιαίτερα το μάρμαρο, ως πολύπλευρο και κομψό φυσικό υλικό, συναντάται σε μία ευρεία γκάμα χρωμάτων και μοτίβων που προσθέτουν μοναδικό στυλ σε κάθε χώρο. 

Είτε λευκό με αίσθηση καθαρότητας, είτε έγχρωμο με παιχνιδιάρικη ή πιο στιβαρή διάθεση, το μάρμαρο παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού ως επένδυση για τζάκι, δάπεδο, μπάνιο, επένδυση τοίχου, πάγκο ή νησίδα κουζίνας κλπ.

Η χρήση του μαρμάρου στο χώρο της κουζίνας

 

Οι εσωτερικοί χώροι που φιλοξενούν κουζίνες είναι πεδίο δημιουργικότητας για διακοσμητές και αρχιτέκτονες. Ο ευέλικτος χαρακτήρας του μαρμάρου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σε πολλές εφαρμογές, όχι μόνο πρακτικής αλλά και αισθητικής αξίας.

Το συναντάμε ως δάπεδο, ως backsplash ή στο νιπτήρα, στο κεντρικό τραπέζι ή ως πάγκο κουζίνας.

Η καθημερινή χρήση των πάγκων κουζίνας επιβάλλει ανθεκτικά υλικά που σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό της κουζίνας στο σύνολό της, θα δώσουν μία ξεχωριστή φιλοσοφία. 

Είτε πρόκειται για έναν απλό αλλά λειτουργικό πάγκο, είτε για έναν εντυπωσιακό μαρμάρινο πάγκο, τα υλικά που θα επιλεγούν στην φάση της κατασκευής παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές υλικών για τους πάγκους κουζίνας. Μοντέρνο ή κλασικό, τεχνητό ή φυσικό υλικό, o πάγκος μπορεί να αλλάξει τελείως την όψη κάθε κουζίνας. 

Μία ιδιαίτερα διαδεδομένη επιλογή για πάγκους αποτελούν τα φυσικά πετρώματα, όπως το μάρμαρο.

Λόγω της φυσικής του ομορφιάς, το μάρμαρο σε λευκές ή έγχρωμες αποχρώσεις, παραμένει μία ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για τη συγκεκριμένη χρήση.

 

Ποια μάρμαρα είναι κατάλληλα για πάγκους κουζίνας;

 

Γυρνώντας στην κουζίνα, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε το κατάλληλο μάρμαρο για τον πάγκο, καθώς η νησίδα στο χώρο της κουζίνας είναι από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα έπιπλα του σπιτιού.

 

Οι επιλογές μας είναι πολλές και εξαρτώνται από το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε, το ύφος του χώρου στον οποίο εντάσσεται ο μαρμάρινος πάγκος κουζίνας, αλλά και το budget που διαθέτουμε.

Μαρμάρινοι πάγκοι κουζίνας για όλα τα στυλ και τα γούστα

 

Το τελευταίο διάστημα οι μαρμάρινοι πάγκοι κουζίνας έχουν γίνει πολύ της μόδας. Μπορούμε να βρούμε μαρμάρινους πάγκους κουζίνας όχι μόνο σε μοντέρνες κουζίνες αλλά και σε παραδοσιακές κουζίνες. 

Το καλό με τους πάγκους κουζίνας είναι ότι μπορείς να τους βάλεις ακόμη και χωρίς καμία βοήθεια εάν το θες.

Μπορείτε να επιλέξετε μαρμάρινους πάγκους κουζίνας οι οποίοι δεν είναι πολύ ακριβοί, σε αντίθεση με τους πάγκους που μπορεί να είναι φτιαγμένοι από πέτρα ή αλλά υλικά. Με τους μαρμάρινους πάγκους μπορείτε να έχετε στυλ αλλά και λειτουργικότητα στην κουζίνα σας.

Πολύχρωμη κουζίνα με μαρμάρινους πάγκους
 

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοντέρνα κουζίνα και έναν άνετο χώρο. Μπορείτε να συνδυάσετε χρωματιστά ντουλάπια και μαρμάρινους πάγκους κουζίνας. 

Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδιαίτερος γιατί έχετε τα πολύχρωμα ντουλάπια τα οποία συνδυάζονται υπέροχα με το μάρμαρο και το τραχύ τελείωμα του.

Υπάρχουν τρόποι για να αλλάξετε το χρώμα του μαρμάρου. 

Για να γίνει αυτό εισάγουν μια χρωστική ουσία την ώρα που φτιάχνουν το μάρμαρο και με αυτόν τον τρόπο παίρνει την ανθρακί απόχρωση. Το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο.

Οι μαρμάρινοι πάγκοι που προσδίδουν λειτουργικότητα και στυλ
 

Η λειτουργικότητα και το στυλ είναι κάτι που όλοι θέλουμε να έχουμε στην κουζίνα μας. Οι μαρμάρινοι πάγκοι κουζίνας ταιριάζουν απόλυτα και με το Μαροκινό στυλ. Μπορείτε να συνδυάσετε μαροκινά πλακάκια και μαρμάρινο πάγκο. Μπορείτε να δημιουργήσετε επίσης ένα βίντατζ στυλ. Η επιλογή είναι δική σας.

Πολυτελής κουζίνα με μαρμάρινους πάγκους
 

Οι μαρμάρινοι πάγκοι κουζίνας ταιριάζουν απόλυτα και με πολυτελής κουζίνες.

Δίνουν μια ισορροπία και ομορφιά στον χώρο, χωρίς να επιβαρύνουν τα υπόλοιπα αντικείμενα που μπορεί να υπάρχουν στον χώρο.

Μαρμάρινοι πάγκοι σε μια κομψή και μοντέρνα κουζίνα
 

Οι μαρμάρινοι πάγκοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε μια μοντέρνα κουζίνα. Μπορεί να υπάρχει μια μαρμάρινη νησίδα στην κουζίνα. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε και διαφορετικές υφές.

Μαρμάρινοι πάγκοι σε μια κομψή κουζίνα
 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα μαρμάρινα κομμάτια για πάγκους. Αυτά μπορείτε να τα συνδυάσετε με λευκά ντουλάπια. Μπορείς βέβαια να προσθέσετε μια ταπετσαρία με λουλούδια για να δημιουργήσετε έναν μοναδικό χώρο. Για να προστατέψετε την ταπετσαρία από τους λεκέδες μπορείτε να τοποθετήσετε γυαλί από πάνω για προστασία.

Μαρμάρινοι πάγκοι σε μια σύγχρονη κουζίνα
 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά ντεκόρ σε μια κουζίνα. Μπορείτε να έχετε ξύλινους τοίχους. Οι μαρμάρινοι πάγκοι στη κουζίνα θα δώσουν ένα βιομηχανικό στυλ. Επίσης μπορείτε να συνδυάσετε τον πάγκο με μοντέρνες συσκευές.

Για παράδειγμα μπορείτε να έχετε ένα ψυγείο από ανοξείδωτο ατσάλι με δύο πόρτες.

Όπως και η ηλεκτρική σας κουζίνα να είναι σε παρόμοιο χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια υπέροχη σύγχρονη κουζίνα.

Οι μαρμάρινοι πάγκοι είναι μια έξυπνη επένδυση
 

Οι μαρμάρινοι πάγκοι κουζίνας δεν χρειάζεται να είναι πολύ ακριβοί, εξαρτάται βέβαια από το πόσα λεφτά θέλετε εσύ να ξοδέψετε. Υπάρχουν και φτηνοί αλλά και ακριβοί πάγκοι.

Μπορείτε να τους συνδυάσετε έτσι ώστε μαζί με τον πάγκο να υπάρχουν ντουλάπια και έξτρα θέσεις για να αποθηκεύετε τα πράγματα που θέλετε εσείς.

Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έρθετε σε συνεννόηση με την την EasyReno . Μην ξεχνάτε πως θέλετε ένα όμορφο αποτέλεσμα που εσείς θα δημιουργήσετε.

Συχνές ερωτήσεις για τους μαρμάρινους πάγκους κουζίνας

 

Η επιτοίχια θέρμανση μαρμάρου είναι μία ιδιαίτερα οικονομική λύση με το συντελεστή απόδοσης να πλησιάζει το 100%, καθώς πρόκειται για άμεση μετατροπή ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμότητα.

Η θέρμανση με υπέρυθρη ακτινοβολία εξ’ ορισμού και επιστημονικώς αποδεδειγμένα μετατρέπεται σε θερμότητα μόνο κατά την επαφή με στερεό σώμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα δομικά στοιχεία (πχ. τοιχοποιίες) απορροφούν μεγάλο μέρος της θερμότητας αυτής. Ως αποτέλεσμα αυτού, η φέρουσα ξηρή μόνωση, (πχ. τοιχοποιία) στεγνώνει μειώνοντας την υγρασία έως και 30% περισσότερο.

Με τη μετακίνηση των επίπλων σε μία άκρη, η επεξεργασία του μαρμάρου γίνεται χωρίς ακαταστασίες, λερώματα και ζημιές, καθώς το πέτρωμα το τρίβουμε και το γυαλίζουμε χωρίς να παράγεται σκόνη.

Ναι, μπορεί να επισκευαστεί άριστα με ειδικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως χωρίς να φαίνεται καθόλου η αρχική του κατάσταση.

 

Το μάρμαρο, ως φυσικό πέτρωμα, είναι αποτέλεσμα μεταμόρφωσης ασβεστόλιθων από θερμότητα και πίεση στον φλοιό της γης. Οι διαφορετικές ποικιλίες του μαρμάρου διαφέρουν μεταξύ ως προς τη σύσταση και τη χημική σύνθεση, ενώ από άποψη χρώματος τα μάρμαρα διακρίνονται σε δύο γενικές κατηγορίες: τα λευκά και τα έγχρωμα, με πιο κοινές αποχρώσεις να είναι το γκρίζο και το λευκό μάρμαρο.

Υπάρχει ειδική κρέμα με τη χρήση της οποίας επιτυγχάνεται ταυτόχρονα ο καθαρισμός από τέτοια σημάδια και η αναζωογόνηση του μαρμάρου.

Ο καθαρισμός των μαρμάρων γίνεται με ζεστό νερό. Ωστόσο, για βαθύτερο καθαρισμό υπάρχουν ειδικά καθαριστικά στην αγορά, με ουδέτερο PH που δεν επηρεάζουν τη γυαλάδα τους.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται χημικά απορρυπαντικά, καυστικά υγρά και όξινα διαλύματα.

Η επιτοίχια θέρμανση μαρμάρου είναι μία ιδιαίτερα οικονομική λύση με το συντελεστή απόδοσης να πλησιάζει το 100%, καθώς πρόκειται για άμεση μετατροπή ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμότητα.

Η θέρμανση με υπέρυθρη ακτινοβολία εξ’ ορισμού και επιστημονικώς αποδεδειγμένα μετατρέπεται σε θερμότητα μόνο κατά την επαφή με στερεό σώμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα δομικά στοιχεία (πχ. τοιχοποιίες) απορροφούν μεγάλο μέρος της θερμότητας αυτής. Ως αποτέλεσμα αυτού, η φέρουσα ξηρή μόνωση, (πχ. τοιχοποιία) στεγνώνει μειώνοντας την υγρασία έως και 30% περισσότερο.

Πάγκοι κουζίνας από μάρμαρο

Ο μαρμάρινος πάγκος κουζίνας θα προσφέρει την κατάλληλη αίγλη στο χώρο σας. Βρείτε αυτόν που σας ταιριάζει, με την αξιοπιστία της EasyReno.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες