Home Renovation Redefined

Μαρμάρινοι πάγκοι μπάνιου

Οι μαρμάρινοι πάγκοι μπάνιου είναι μια εξαιρετική επιλογή για το μπάνιο σας. Επιλέξτε ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία μαρμάρινων πάγκων με την βοήθεια της EasyReno

Μαρμάρινοι πάγκοι μπάνιου: χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ο πάγκος στο μπάνιο θα βρίσκεται πάντα σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, πράγμα που σημαίνει ότι η επιλογή υλικού για τον πάγκο πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή.

Έτσι, το ξύλο απορροφά την υγρασία πολύ γρήγορα και οι λεκέδες είναι πάντα ορατοί στο γυαλί. Επομένως, η καλύτερη επιλογή για μπάνιο είναι το μάρμαρο.

γυναίκα που κρατά δείγμα μαρμάρου

Περιγραφή

Ο μαρμάρινος πάγκος για το μπάνιο φαίνεται πολύ εντυπωσιακός.

Είναι ένα συμπαγές πολυτελές υλικό που θα μεταμορφώσει ολόκληρο το μπάνιο. 

Το μάρμαρο μπορεί να είναι φυσικό, μια τέτοια δομή είναι κατασκευασμένη από μια πλάκα πάχους πολλών εκατοστών, η οποία στη συνέχεια αλέθεται και γυαλίζεται. 

Ως αποτέλεσμα ειδικής επεξεργασίας, μπορείτε να αποκτήσετε υπέροχα χρώματα και χαριτωμένα, περίπλοκα σχέδια. 

Πρόκειται για μια ανθεκτική πρώτη ύλη που δεν φοβάται το νερό, ωστόσο, η φυσική πέτρα είναι πολύ ακριβή, βαριά και προκαλεί προβλήματα κατά τη μεταφορά, την εγκατάσταση και τη συντήρηση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μεταξύ των χαρακτηριστικών των μαρμάρινων πάγκων, πρέπει να επισημανθούν τα πολλά πλεονεκτήματά τους.

  • το υλικό ανέχεται εύκολα σταθερές αλλαγές θερμοκρασίας στο μπάνιο
  • η χαμηλής πορώδης δομή της φυσικής πέτρας εμποδίζει την απορρόφηση της βρωμιάς, πράγμα που σημαίνει ότι η περιποίηση της επιφάνειας είναι κάπως ευκολότερη. Το τεχνητό μάρμαρο στερείται εντελώς πόρων και επομένως κερδίζει ακόμη περισσότερο σε αυτόν τον δείκτη
  • η μαρμάρινη επίστρωση έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στο μπάνιο
  • η επιφάνεια δεν είναι επιρρεπής σε γρήγορο ξεθώριασμα

Πώς να επιλέξετε

Οι περισσότεροι από τους μαρμάρινους πάγκους κάτω από το νεροχύτη παρουσιάζονται σε λευκό χρώμα με γκρι φλέβες, αλλά μην περιοριστείτε στην κλασική λύση, τώρα μπορείτε να επιλέξετε πιο ενδιαφέροντα και φωτεινά χρώματα – εξετάστε το σχεδιασμό του δωματίου και την προσωπική προτίμηση.

 Όποιο χρώμα και να επιλεγεί, ο μαρμάρινος πάγκος θα γεμίζει πάντα το μπάνιο με πλούτο και αριστοκρατία.

Όταν επιλέγετε έναν πάγκο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το στυλ του δωματίου.

 Έτσι, εάν το μπάνιο είναι κατασκευασμένο σε κλασικό στυλ, τότε συνιστάται να προτιμάτε τους πάγκους εργασίας του σωστού σχήματος σε ανοιχτά χρώματα. Ένα στρογγυλό ή ορθογώνιο σχέδιο σε μπεζ χρώμα θα φανεί πολύ κομψό.

Για μπάνιο Art Nouveau επιλέξτε ένα προϊόν σε βαθιές σκούρες αποχρώσεις. Ο κορεσμός του χρώματος τονίζει το στυλ του δωματίου. Για τις τάσεις του μοντέρνου στυλ, οι ασύμμετροι πάγκοι σε μονόχρωμη λύση είναι πιο κατάλληλοι.

Ο μαρμάρινος πάγκος ταιριάζει τέλεια με πολλά εσωτερικά στυλ και επίσης συνδυάζεται καλά με άλλα υλικά. Για παράδειγμα, το μάρμαρο φαίνεται όμορφο σε συνδυασμό με ξύλο, γυαλί ή μέταλλο.

Πριν αγοράσετε το μοντέλο που σας αρέσει, βεβαιωθείτε ότι τα εξαρτήματα είναι αξιόπιστα και λειτουργικά. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένοι πάγκοι είναι επιπλέον εξοπλισμένοι με ράφια, συρτάρια, ντουλάπια – αυτός ο σχεδιασμός θα επιτρέψει την πιο ορθολογική χρήση του χώρου του μπάνιου.

Πριν την αγορά μετρήστε προσεκτικά τον χώρο που διατίθεται για τον πάγκο και προσδιορίστε τις παραμέτρους του προϊόντος. Τα μεγέθη ποικίλλουν πολύ.

Η σύγχρονη σειρά αντιπροσωπεύεται από μοντέλα για ευρύχωρες και μικρού μεγέθους μπανιέρες, επιπλέον, οι πάγκοι μπορούν να σχεδιαστούν για έναν ή περισσότερους νεροχύτες.
Για να μην αντιμετωπίζετε ασυνέπειες στο μέγεθος, το σχήμα και άλλους δείκτες σχεδίασης, συνιστούμε να παραγγείλετε πάγκους απευθείας από τους κατασκευαστές.

Μην επιδιώκετε τη μόδα και την ακριβή υπερβολική ομορφιά όταν αγοράζετε έναν πάγκο από φυσική πέτρα. Το χυτό μάρμαρο δεν είναι χειρότερο ως προς τα αισθητικά του χαρακτηριστικά, και ως προς την απόδοση, είναι από πολλές απόψεις ανώτερο από ένα φυσικό προϊόν.

Όταν χρησιμοποιείτε χυτό μάρμαρο, δεν υπάρχουν αρμοί στους οποίους θα μπορούσε να συσσωρευτεί επίμονη βρωμιά.

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής, είναι δυνατό να συμπληρώσετε τον πάγκο με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, για παράδειγμα, μπορείτε να διακοσμήσετε τα άκρα με ένα υλικό διαφορετικού χρώματος και υφής.

Η αντοχή και η σταθερότητα του μαρμάρου εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Το μάρμαρο είναι πάντα μοναδικό. Το σχέδιο της επιφάνειας διαφέρει από προϊόν σε προϊόν. Δηλαδή, επιλέγοντας έναν μαρμάρινο πάγκο, ο αγοραστής λαμβάνει ένα αποκλειστικό σχέδιο για το μπάνιο.

Πριν επιλέξετε έναν μαρμάρινο πάγκο, διερευνήστε τα μειονεκτήματα αυτού του υλικού.

Το μάρμαρο είναι μια πολύ ακριβή πρώτη ύλη, ακόμη και η τεχνητή απομίμηση είναι πολύ ακριβή και δεν είναι διαθέσιμη σε όλους.

Κατά καιρούς, ένα τέτοιο προϊόν χρειάζεται γέμισμα, καθώς η επιφάνεια είναι επιρρεπής σε ρωγμές.

Το υλικό, ειδικά το φυσικό υλικό, είναι πολύ ευάλωτο σε επίθεση με οξύ. Αυτό σημαίνει ότι τα καθαριστικά με βάση το οξύ και τα λειαντικά υλικά που μπορούν να χαράξουν την επιφάνεια δεν είναι κατάλληλα για καθαρισμό.

Να γιατί το τεχνητό μάρμαρο μπορεί να χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση. 

Σε αυτή την περίπτωση, η φυσική πέτρα συνθλίβεται σε κατάσταση ψίχουλου, αναμιγνύεται με πολυεστερική ρητίνη ή ακρυλικό και χύνεται σε ένα συγκεκριμένο σχήμα. 

Ο πάγκος από τεχνητό μάρμαρο ονομάζεται επίσης χυτό. 

Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την παραγωγή επιτραπέζιων τραπεζιών διαφόρων σχημάτων και υφών.

Σε αντίθεση με το φυσικό μάρμαρο το τεχνητό υλικό έχει μια λεία επιφάνεια που είναι ανθεκτική στην υγρασία, μια τέτοια δομή δεν έχει τεχνολογικές ραφές, πράγμα που σημαίνει ότι φαίνεται ακόμα πιο αισθητικά ευχάριστο. 

Τα συνδετικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή είναι φιλικά προς το περιβάλλον και δεν εκπέμπουν επιβλαβείς ουσίες. 

Σε περίπτωση ρωγμής σε πάγκο από χυτό μάρμαρο, μπορεί εύκολα να επισκευαστεί με γυάλισμα. Εκτός, το τεχνητό προϊόν είναι εύκολο στην εγκατάσταση λόγω του μικρότερου βάρους του.

Η επιλογή της σωστής φυσικής πέτρας για πάγκους κουζίνας είναι δύσκολη όταν γνωρίζεις ελάχιστα για τα κρυμμένα μυστικά τους. Μπαίνουν τα μάρμαρα φυσική πέτρα με την αδιαμφισβήτητη ομορφιά και γοητεία τους. Έρχονται σε διάφορες κλίσεις και χρώματα με ευέλικτες και έντονες φλέβες. Δημιουργούν αμέσως μια αίσθηση κομψότητας και μεγαλοπρέπειας σε όποιο χώρο και αν χρησιμοποιείται. Τα μάρμαρα είναι τάση για μοντέρνους πάγκους για την κατασκευή αριστοκρατικών κουζινών και μπάνια.

Προσθέτουν πλούτο και αισθητική εμφάνιση, αλλά τα υπέροχα πράγματα έχουν ένα τίμημα, ομοίως τα μάρμαρα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και μπορεί να κοστίζουν μια αρκετά δεκάρα για την γυαλιστερή λαμπερή εμφάνισή τους. Το μάρμαρο έχει αρκετά αξιοσημείωτα μειονεκτήματα πίσω από την υπέροχη εξωτερική εμφάνιση, εκτός από αυτά μάρμαρο Οι πάγκοι θα είναι εντυπωσιακοί στον χώρο της κουζίνας σας και αξίζουν την επένδυση. Ας βουτήξουμε στα θετικά και τα αρνητικά των μαρμάρινων πάγκων. 

μαρμάρινο μπάνιο

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Τα μάρμαρα είναι κατασκευασμένα από υλικά που απαντώνται φυσικά σε όλο τον κόσμο που δίνει πολλές επιλογές σε ποιότητα και ποσότητα.

Είναι προφανές ότι το μάρμαρο είναι μια υπέροχα γυαλιστερή πέτρα που προσθέτει σαγηνευτική εμφάνιση σε όποιο δωμάτιο κι αν τοποθετηθεί. 

Τα μάρμαρα είναι ανθεκτικά στη θερμότητα, δεν αλλοιώνονται εύκολα με ζεστό περιβάλλον όπως η κουζίνα όπου το ψήσιμο και το μαγείρεμα γίνονται περισσότερο. 

Η επιφάνεια του μαρμάρου θα παραμείνει δροσερή αλλά αν τοποθετηθεί καυτή κατσαρόλα στην επιφάνεια θα την κάνει σοβαρή ζημιά ή θα την κάψει. 

Τα μάρμαρα που χρησιμοποιούνται για ανακαίνιση ή συντηρούνται σωστά με τα χρόνια, σίγουρα θα ανεβάσουν την αξία του σπιτιού μας.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • τα μάρμαρα είναι υψηλής συντήρησης με πορώδη φύση 

Όταν μπαίνουμε βαθύτερα στη γεωλογία του μαρμάρου, που δείχνει ότι τα μάρμαρα είναι μαλακά και πορώδη στη φύση σε σύγκριση με άλλες φυσικές πέτρες.

 Όλοι οι λεκιαστικοί παράγοντες όπως το λάδι, το κρασί, ο χυμός λεμονιού ή ντομάτας διαρρέουν και βυθίζονται βαθιά στο βράχο και τον καταστρέφουν μόνιμα.

Οι βαριές ζώνες ή τα βαριά κοσμήματα που έρχονται σε επαφή με το μάρμαρο θα θρυμματιστούν. 

Θα είναι δύσκολο να αντιστραφεί η κατάσταση. Αλλά με αξιόπιστες λύσεις μπορούμε να συντηρήσουμε τους μαρμάρινους πάγκους, δηλαδή να καθαρίζουμε τακτικά τους λεκέδες με χλιαρό νερό, να τοποθετούμε στεγανοποίηση από τον επαγγελματία και να το ξανασφραγίζουμε κάθε 6 μήνες. 

Αυτά πρέπει να ακολουθούνται με αφοσίωση για να ξεπεραστεί αυτή η αδυναμία του μαρμάρου.

  • τα μάρμαρα είναι επιρρεπή σε λεκέδες και γρατσουνιές

Λόγω του πορώδους του μαρμάρου, είναι πιο επιρρεπές σε λεκέδες και γρατσουνιές από οποιαδήποτε άλλη φυσική πέτρα. 

Η συνεχής χρήση οξέος στο μάρμαρο θα χαράξει την επιφάνεια και θα φθείρει το στεγανωτικό που σίγουρα θα θαμπώσει την επιφάνεια και θα την κάνει ακόμα πιο ευάλωτη στις γρατσουνιές. 

Εάν ακονίσετε το μάρμαρο σας, μια διαδικασία που του δίνει ένα ματ αποτέλεσμα με λιγότερα γυαλίσματα μπορεί να κάνει τη χάραξη λιγότερο αισθητή. Δυστυχώς, δεν θα το εμποδίσει να συμβεί.

  • τα μάρμαρα είναι ακριβά  

Τα μάρμαρα είναι ο σωστός ορισμός της πολυτέλειας, αλλά λόγω της διαθεσιμότητάς τους σε πολλές χώρες και μέρη, μπορούν να έρθουν σε λογικές τιμές.

Αυτά τα μάρμαρα προέρχονται από διαφορετικές περιοχές και επομένως έχουν διαφορετικό κόστος. 

Οι απλές μαρμάρινες πλάκες είναι προσιτές από τους ιδιοκτήτες σπιτιού, αλλά καθώς αυξάνονται οι επιλογές σε χρώματα με ευδιάκριτες φλέβες, αυξάνονται και οι τιμές.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Γενικά ναι. Επειδή το μάρμαρο είναι πορώδες υλικό, οι μαρμάρινοι πάγκου ή τα πλακάκια θα πρέπει να περνιούνται ένα βερνίκι ανά κάποια χρονικά διαστήματα ώστε να μην μένουν υπολείμματα από υγρά και βρωμιές πάνω. Αν δεν γίνει αυτό, τότε το μάρμαρο μπορεί να απορροφά τα υγρά που πέφτουν πάνω με αποτέλεσμα να αφήνει λεκέδες. 

Το μάρμαρο είναι αρκετά ανθεκτικό υλικό αλλά μπορεί να γρατζουνιστεί γιατί είναι πιο μαλακό από τον γρανίτη ή άλλες ορυκτές πέτρες. Καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε απ’ ευθείας υλικά που χαράσσουν το μάρμαρο αλλά να βάζετε κάποια προστατευτική επιφάνεια. Στο μπάνιο, οι περιπτώσεις να χαρακτεί ένας μαρμάρινος πάγκος είναι μικρές ενώ στην κουζίνα αυξάνονται σημαντικά. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούνται περισσότερο μαρμάρινοι πάγκοι σε μπάνιο παρά σε κουζίνα. 

Ναι. Παρ’όλο που έχει τα μειονεκτήματα του όπως όλα τα υλικά, το μάρμαρο είναι υλικό αντοχής και προτιμάται σε σχέση με άλλα πιο οικονομικά υλικά. Ωστόσο, χρειάζεται τη συντήρηση του όπως όλα τα υλικά ειδικά σε ό,τι αφορά την αδιαβροχοποίηση του.

Ναι υπάρχουν ανάλογα με το μάρμαρο που επιλέγετε. Το πιο διαδεδομένο είναι το μάρμαρο Carrara από την Ιταλία συνήθως σε λευκό χρώμα το οποίο είναι από μόνο του αδιάβροχο. Υπάρχουν ακόμα μάρμαρα σε μαύρο, ροζ, κόκκινο, μπλε και πράσινο. 

Το κόστος ενός πάγκου εξαρτάται πάντα από το μέγεθος και το υλικό που διαλέγουμε. Ανάλογα με το μάρμαρο που επιλέγουμε και το μέγεθος στο οποίο πρέπει να κοπεί, το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα. Ωστόσο, πρόκειται για ένα συγκριτικά ακριβό υλικό -αλλά όχι απλησίαστο- που όμως προσδίδει πολυτέλεια στο χώρο αυξάνοντας την αντοχή και τη μακροζωΐα του. Επομένως, καλό είναι να βλέπουμε το μάρμαρο ως επένδυση όπως και να το χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι μας. 

Τοποθέτηση πάγκου μπάνιου στην Αθήνα

Η  EasyReno παρέχει μαρμάρινους πάγκους υψηλής ποιότητας, με προσαρμοσμένο σχέδιο και μέγεθος στις ανάγκες της ανακαίνισης του μπάνιου σας.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες