ανακαινιση

Ανακαίνιση Κολωνός

Η εταιρεία ανακαινίσεων EasyReno εξειδικεύεται στην ανακαίνιση και επισκευή σπιτιού και επαγγελματικού χώρου στον Κολωνό στην Αθήνα. Θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή!

Ο ιστορικός Κολωνός στην Αθήνα

Ο Κολωνός είναι μεγάλη, ιστορική συνοικία που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Δήμου Αθηναίων.

Το όνομα του Κολωνού, σημαίνει «λόφος» και προέρχεται από την ύπαρξη του χαμηλού λόφου του Ιππίου Κολωνού, που κατά την αρχαιότητα ήταν μια περιοχή κατάφυτη από ελαιόδεντρα στην πεδιάδα του Κηφισού. 

Σήμερα ο λόφος Κολωνού, εκτός από ένα σημαντικό ελεύθερο χώρο και πνεύμονα πρασίνου για την πόλη, με το δημοτικό θέατρο και το αναψυκτήριο στην κορυφή του, αποτελεί και ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Αθήνας.

Ο Κολωνός είναι πυκνοκατοικημένη περιοχή με ελάχιστους ακάλυπτους χώρους.

Παρ’ ότι βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και τις περιοχές που αναπτύσσονται κατά μήκος του άξονα της Πατησίων και των παράλληλων της, εμφανίζεται ιδιαίτερα αποκομμένος από τον ενιαίο αστικό ιστό της κεντρικής Αθήνας, λόγω της ύπαρξης των γραμμών του τρένου.

Είναι μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή, που με την ανοικοδόμηση των δεκαετιών του 1960 και του 1970, μέσω του συστήματος της αντιπαροχής, άλλαξε ραγδαία αρχιτεκτονική φυσιογνωμία. Παρ’ όλα αυτά είναι μια ζωντανή γειτονιά γεμάτη κίνηση. 

Ανοικοδομήθηκε έντονα κυρίως τις δεκαετίες του 1960 και 1970. Ο λόφος του Ιππίου Κολωνού είναι τμήμα της συνοικίας.

Στην αρχαιότητα ο Κολωνός θεωρούνταν ο πιο αριστοκρατικός δήμος της αρχαίας Αθήνας.

Μερικά τα αξιοθέατα του Κολωνού είναι 

  • το Δημόσιο Καπνεργοστάσιο 

Οικοδομήθηκε το 1927 και αποτελεί εξαίρετο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής της εποχής του Μεσοπολέμου.

  • δυο μνημεία φιλελλήνων αρχαιολόγων πίσω από σιδερένιο κιγκλίδωμα που βρίσκονται  στην κορυφή του λόφου του Κολωνού

 

  • το θέατρο Επί Κολωνώ
  • Ο λόφος Σκουζέ που βρίσκεται βόρεια του λόφου Κολωνού, και είναι ένας κατάφυτος λόφος με λιθόχτιστα σκαλοπάτια που οδηγούν στην κορυφή του λόφου 
  • Η ευρύτερη περιοχή της γειτονιάς της Κολοκυνθούς 

ήταν μέχρι πριν από 30 χρόνια, περιοχή με περιβόλια και χωράφια, γνωστή ως «Λαχανάδικα» (εξ ου και η ονομασία Κολοκυνθού) η οποία κατατμήθηκε μεταγενέστερα σε αστικά οικόπεδα, γι’ αυτό το λόγο δεν είναι ιδιαίτερα πυκνοδομημένη. 

Σήμερα, η γειτονιά είναι σχετικά υποβαθμισμένη, λόγω της παλαιότητας του δομημένου περιβάλλοντος και της πυκνότητας του αστικού ιστού, αλλά είναι ιδιαίτερα ζωντανή, με τους οικονομικούς μετανάστες να την ενισχύουν πληθυσμιακά.

Η περιοχή του Κολωνού ήταν ανέκαθεν περιοχή κατοικίας με κάποια ανάμειξη εμπορικών χρήσεων στον ιστό της. Οι βιοτεχνικές και βιομηχανικές χρήσεις, οι αποθήκες και τα εργαστήρια δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερη διασπορά στον αστικό ιστό.

Η γειτονιά είναι μια ιδιαίτερη περιοχή κατοικίας με μεσοπολεμικές μονοκατοικίες αξιόλογης αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας και ενδιαφέρουσα θέα, λόγω υψομέτρου. Στην κορυφή του Λόφου Σκουζέ λειτουργεί καφενείο – αναψυκτήριο του Δήμου Αθηναίων.

Υπέροχη εμπειρία ανακαίνισης στον Κολωνό

Η EasyReno είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει πως υπάρχει δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης στην περιοχή του Κολωνού στην Αθήνα. 

Η εταιρεία μας με πολυετή εμπειρία στο χώρο και πολλά επιτυχημένα έργα σε όλη την Αθήνα αναλαμβάνει την ανακαίνιση του ακινήτου σας σήμερα και στον Κολωνό.

Προσφέρουμε οικονομικά πακέτα ανακαινίσεων που αφορούν οποιοδήποτε ακίνητο.

Το σπίτι, το διαμέρισμα ή το κατάστημά σας είναι στα καλύτερα χέρια. 

  • Συνεργαζόμαστε με τους πλέον κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου και είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε την συνέπεια και την αξιοπιστία που κάθε πελάτης αναζητά.
  • Χρησιμοποιούμε υλικά ανώτερης ποιότητας σε συδυασμό πάντα με τις καλύτερες τιμές της αγοράς.
  • Πραγματοποιούμε την αλλαγή που ονειρεύεστε χωρίς άγχη και ανησυχίες καθώς η ομάδα μας σας κρατάει ενήμερους κάθε στιγμή για την πορεία των εργασιών και τηρεί πάντα τα χρονοδιαγράμματα που συμφωνούνται εξ’ αρχής. Έτσι διατηρούμε και την ικανοποίηση και εμπιστοσύνη των πελατών μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε όλες τις λεπτομέρειες που σας ενδιαφέρουν για τον δικό σας χώρο και η ομάδα μας είναι εδώ, έτοιμη να ανταποκριθεί στα αιτήματά σας.

Γιατί να επιλέξετε την EasyReno

Ποιότητα κατασκευής

H EasyReno αποδεικνύει καθημερινά την ικανότητά της στον σχεδιασμό, στην μελέτη και στην εκτέλεση του κάθε έργου που αναλαμβάνει.

Προσιτή πολυτέλεια

Γνωρίζουμε πως να συνδυάσουμε την υψηλή ποιότητα με τη προσιτή τιμή. Εξοικονομούμε σε όφελος του ιδιοκτήτη δαπάνη χρόνου και χρήματος.

Αξιοπιστία

Σε κάθε έργο παρέχεται εγγύηση εργασιών. Αυτό που θα αποκομίσετε από την συνεργασία μας, είναι ότι μπορούμε να σας προσφέρουμε πολλά περισσότερα.

Πιστοποιημένα υλικά

Η EasyReno χρησιμοποιεί πιστοποιημένα υλικά για κάθε στάδιο εργασιών.

Προκαθορισμένο κόστος

Ο ιδιοκτήτης, έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει εξ αρχής το κόστος των εργασιών και την ποιότητα υλικών καθώς και τον χρόνο αποπεράτωσης του.

Σημαντικός στόχος

Δημιουργούμε ποιοτικούς, λειτουργικούς και φιλόξενους χώρους που εκφράζουν τόσο εσάς όσο και τους επισκέπτες σας.

Ανάγκη ανακαίνισης της κατοικίας σας στον Κολωνό 

Αν ο δικός σας χώρος κατοικίας ή ακόμα και επαγγελματικός είναι στην κατηγορία των ακινήτων που έχουν χτιστεί  κατά τις δεκαετίες του ’60 και ’70, τότε σίγουρα χρειάζεστε μια εκτίμηση για επισκευές ή μερική – ολική ανακαίνιση.

Μια ανανέωση πέρα από την ασφάλεια και την άνεση που θα σας προσφέρει, θα ανεβάσει και την αξία του σπιτιού σας έως και τρεις φορές παραπάνω από αυτή που έχει αυτή τη στιγμή.

Μια ριζική ανακαίνιση ενός σπιτιού περιλαμβάνει ασφαλώς τους τοίχους, τα κουφώματα, τα δάπεδα, τις πόρτες και ό,τι άλλο μπορεί να συμβάλει στην ασφάλεια και την άνεση των κατοίκων του κάθε σπιτιού. 

Εάν ενδιαφέρεστε για την ανακαίνιση μόνο κάποιων δωματίων ξεχωριστά όπως κουζίνα, μπάνιο, υπνοδωμάτια, ενιαίοι χώροι είμαστε επίσης έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε.

Με την αρχιτεκτονική ματιά των ειδικών μας δημιουργούμε έργα του σήμερα και σχεδιάζουμε τα σπίτια σας ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και την αισθητική σας. Γι’ αυτό και φυσικά κάθε έργο είναι εξατομικευμένο για κάθε πελάτη και απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτόν. 

Επιπλέον, εάν διαθέτετε μεγάλο κήπο ή αυλή αναλαμβάνουμε την ολική του ανακαίνιση και φτιάχνουμε την καλύτερη και πιο όμορφη εικόνα για εσάς και το σπίτι σας.

Η ομάδα των διακοσμητών μας είναι επίσης εδώ για να αντικαταστήσει τα παλιά σας έπιπλα με καινούργια και μοντέρνα σχέδια που φυσικά ταιριάζουν με την προσωπικότητα και το στυλ σας.

Ξεκινήστε με μια αναζήτηση στην ιστοσελίδα μας και ανακαλύψτε τις υπηρεσίες μας που τώρα είναι διαθέσιμες στην περιοχή του Κολωνού και σε όλη την Αθήνα. Επικοινωνήστε με την ομάδα μας και εξασφαλίστε το δικό σας πακέτο ανακαίνισης σήμερα!

Η νούμερο ένα επιλογή για την ανακαίνιση κατοικίας στον Κολωνό

Η κορυφαία κατασκευαστική εταιρεία με εξειδίκευση στις ανακαινίσεις και τις επισκευές σπιτιών EasyReno σας περιμένει να ανακαλύψετε μαζί μια ονειρεμένη εμπειρία!

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες