Home Renovation Redefined

Κηπουρικές Εργασίες

Η EasyReno αναλαμβάνει παντός είδους κηπουρικές εργασίες με τα συνεργεία της που απαρτίζονται από έμπειρους και παθιασμένους κηπουρούς και γεωπόνους, διακοσμητές και αρχιτέκτονες τοπίου.

Η ανακαίνιση του εσωτερικού της κατοικίας σας δε σας αρκεί;

 

τοπιογράφος

 

Η αυλή σας μοιάζει παρατημένη;

Το διαμέρισμά σας έχει μία πολύ μεγάλη αλλά άδεια βεράντα;

Η επιχείρησή σας θα έπρεπε να μοιάζει πιο ελκυστική από έξω;

 

Οι γεωπόνοι / κηπουροί συνεργάτες της EasyReno είναι έτοιμοι με τα φτυάρια και τις ρίζες ανά χείρας για να σας παρέχουν το αποτέλεσμα που ονειρεύεστε για τον εξωτερικό χώρο του ακινήτου σας. 

Με εμπειρία και μεράκι, τεχνογνωσία και όρεξη για δουλειά, αναλαμβάνουν να εντοπίσουν και να μελετήσουν τις ανάγκες τις δικές σας και του περιβάλλοντος χώρου σας ώστε να δημιουργήσουν έναν κήπο που θα εξυπηρετεί τη γείωσή σας, την ηρεμία σας και θα αποκαθιστά τη χαμένη επαφή σας με τη φύση. 

Ξεκινώντας με την κορωνίδα του κήπου, τα φυτά, οι κλιματικές ιδιαιτερότητες της περιοχής όπου βρίσκεστε, η ποιότητα του χώματος, η σύσταση και δομή του εδάφους καθώς και ο χρόνος που σκοπεύετε στο μέλλον να διαθέσετε και η διάθεσή σας να ασχολείστε ή όχι με τον εξωτερικό σας χώρο αποτελούν τις συνιστώσες με τις οποίες καλούνται οι κηπουροί / γεωπόνοι της EasyReno να εργαστούν για να σας προσφέρουν ένα κήπο / μία βεράντα που θα είναι βιώσιμη σε βάθος χρόνου. 

Οι διακοσμητές και αρχιτέκτονες τοπίου της EasyReno, παράλληλα, δουλεύουν για τη διαμόρφωση του εξωτερικού σας χώρου, επιλέγοντας τον κατάλληλο φωτισμό, τα χρώματα, τα έπιπλα και τα αξεσουάρ που θα ολοκληρώσουν το πολύ σημαντικό έργο των γεωπόνων / κηπουρών και θα εκτοξεύσουν την εμπειρία της ανακαίνισης σε ένα ονειρικό επίπεδο όπου η χαλάρωση και η απόλαυση του ελεύθερου χρόνου σας θα πάρουν μία καινούρια διάσταση.

 

Τι προσφέρουμε

 

Οι εργασίες που αναλαμβάνουμε στην EasyReno περιλαμβάνουν ενδεικτικά την κατασκευή κήπου, τη συντήρηση του, το κούρεμα γκαζόν, δεντροφυτέψεις, το κλάδεμα δέντρων, τους αυτοματισμούς ποτίσματος με ηλεκτροβάνες και προγραμματιστές, τη διακόσμηση, την κατασκευή κιοσκιού κλπ. 

Επίσης, μπορούμε να αναλάβουμε την συντήρηση του κήπου σας με επισκέψεις που θα καθορίσουμε μαζί και ανάλογα με τις ανάγκες σας.

 

Συμβουλές των κηπουρών της EasyReno

 

Οι πελάτες μας συνήθως έχουν πάθος με την κηπουρική και ασχολούνται με τα φυτά τους. Όμως ακόμα και αυτοί οι παθιασμένοι κηπουροί πολλές φορές δεν βρίσκουν το χρόνο να κάνουν όλες τις εργασίες που χρειάζεται ένας κήπος ή μία βεράντα ενώ πολύ συχνά τυχαίνει να μην έχουν τα κατάλληλα εργαλεία. 

Εκεί έρχεται η ομάδα των κηπουρών της EasyReno και αναλαμβάνει τις κηπουρικές εργασίες στον κήπο ή την βεράντα σας, στο σπίτι ή στον επαγγελματικό σας χώρο. Όμως σας δίνουμε μερικές βασικές συμβουλές για να βλέπετε το σπίτι ή το γραφείο σας πάντα σε άριστη κατάσταση.

 

1. Το πότισμα είναι βασικό

Δεν ποτίζουμε υπερβολικά, δεν αφήνουμε τα φυτά μας να διψάσουν. Ελέγχουμε το επίπεδο νερού στο χώμα και φροντίζουμε να έχει στραγγίξει πριν ποτίσουμε. 

Μαθαίνουμε τις ανάγκες του κάθε φυτού μας. Δεν χρειάζονται όλα τα φυτά το ίδιο συχνό πότισμα αλλά θυμόμαστε ότι οι ανάγκες τους αλλάζουν ανά εποχή.

 

2. Προσέχουμε τη θέση που θα βάλουμε τα φυτά μας

Ανάλογα τη θέση του ήλιου και τα σημεία που βλέπει τις περισσότερες ώρες της μέρας, διαλέγουμε φυτά που αντέχουν στον ήλιο και τη ζέστη ή αντίθετα, φυτά που προτιμούν σκιερά σημεία. 

Το ίδιο πρέπει να σκεφτούμε ανάλογα με τον αέρα. Μία βορινή βεράντα ξενοδοχείου χρειάζεται σημεία προφυλαγμένα από τον αέρα αλλά μία νότιο-ανατολική βιτρίνα μαγαζιού είναι το ιδανικό σημείο για ορχιδέες εσωτερικού χώρου.

 

3. Φυτεύουμε όταν είναι η κατάλληλη εποχή

Πολλοί αρχάριοι κηπουροί ενθουσιάζονται και φυτεύουν τα φυτά που τους αρέσουν σε εποχή που μπορεί να μην ευδοκιμήσουν. Ειδικά όσοι φτιάχνουν μποστανάκι ή καλλωπιστικούς κήπους πρέπει να λαμβάνουν πολύ υπ’όψη τους την εποχή που φυτεύουν γιατί κινδυνεύουν είτε να παγώσουν τα φυτά τους από το κρύο είτε να καούν από τις ακτίνες του ήλιου όταν είναι ακόμα νεαρά και αδύναμα. 

Τέλος, η βασικότερη συμβουλή που μπορούμε να δώσουμε είναι “Μαθαίνω από τα λάθη μου”. Ακόμα και οι πιο έμπειροι κηπουροί κάνουν λάθη γι’αυτό φροντίζουμε να μαθαίνουμε από αυτά. Για παράδειγμα, αν το γραφείο σας δεν έχει καθόλου φυσικό φως τότε δεν αγοράζουμε φυτά που απαιτούν έστω έμμεσο ηλιακό φως αλλά εξερευνούμε άλλες επιλογές σε φυτά που δεν έχουν μεγάλη ανάγκη το φως.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από υψηλές θερμοκρασίες και οι κηπουρικές εργασίες για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο είναι σίγουρα πιο κουραστικές από άλλους μήνες. Είναι όμως απαραίτητοι για να διατηρήσουμε τον κήπο μας σε άριστη κατάσταση. 

Φροντίζουμε, λοιπόν, να αυξήσουμε τα ποτίσματα στα φυτά μας, μαζεύουμε τους καρπούς των ανοιξιάτικων φυτεύσεων (φρούτα και λαχανικά) και συνεχίζουμε να φυτεύουμε όψιμα κηπευτικά αν έχουμε μποστανάκι. 

Ακόμα, παρατηρούμε προσεκτικά τα φυτά μας για προσβολές από ασθένειες (π.χ. βαμβακάδα) που μπορεί να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στα λουλούδια και στα κηπευτικά μας.

Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Αν θέλουμε ο κήπος μας να παραμείνει υγιής και τα λουλούδια μας να μην παγώσουν τότε πρέπει να μεριμνήσουμε. 

Από τις βασικές κηπουρικές εργασίες του χειμώνα είναι το κλάδεμα φυτών και δέντρων, η φύτευση δέντρων και θάμνων και η λίπανση. Φροντίζουμε να προστατεύσουμε τα καλλωπιστικά φυτά μας από την παγωνιά ακόμα και αν δεν είναι σε κήπο αλλά σε μπαλκόνι ή βεράντα. 

Λόγω των πολλών βροχών του φθινοπώρου, ο κήπος μας μπορεί να γεμίσει με αγριόχορτα που χρειάζονται απομάκρυνση είτε με μία τσάπα είτε με όργωμα.

Ο επαγγελματικός μας χώρος δεν χρειάζεται να είναι άδειος από φυτά. Υπάρχουν εξαιρετικά φυτά εσωτερικού χώρου που ομορφαίνουν το γραφείο σας και του δίνουν μία πιο καλαίσθητη όψη. 

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι τις γνώσεις και το χρόνο να ασχοληθούν με αποτέλεσμα τα φυτά να μαραζώνουν και να ξεραίνονται. Η ομάδα των κηπουρών μας στην EasyReno μπορεί να αναλάβει τη συντήρηση των φυτών σας κρατώντας τον επαγγελματικό σας χώρο σε άριστη κατάσταση.

Η έμπειρη ομάδα της EasyReno έχει κατά καιρούς αναλάβει μεγάλα κηπευτικά έργα σε ξενοδοχεία (εσωτερικά και εξωτερικά φυτά, συντήρηση γκαζόν, αυτόματο πότισμα), σε κτήρια εταιρειών (μικρός καλλωπιστικός κήπος στο αίθριο των κτηρίων), στήσιμο υπερυψωμένων παρτεριών σε βεράντες/ταράτσες κτλ.

Απλά σκεφτείτε ότι με ένα μόνο φυτό αλλάζει όλη η ψυχολογία σας είτε είστε στο σπίτι είτε στον επαγγελματικό σας χώρο είτε απλά περνάτε από μπροστά.

Φυσικά και μπορείτε. Κάθε κήπος θέλει μεράκι και χρόνο. Τα φυτά και τα λουλούδια μας δείχνουν πότε χρειάζονται κάτι ή πότε κάτι πηγαίνει στραβά με το πότισμα ή τη λίπανση τους και απλά πρέπει να τα παρατηρούμε. Ωστόσο, ένας κήπος όσο μικρός και να είναι χρειάζεται αρκετό χρόνο για τη συντήρηση του και πολλοί δεν μπορούν να διαθέσουν αυτό το χρόνο ή δεν θέλουν και απλά προτιμούν να έχουν ένα περιποιημένο κήπο. 

ΧΡΟΝΟΣ - ΚΟΠΟΣ - ΚΟΣΤΟΣ

Γλυτώστε από όλες τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο, τα πήγαινε-έλα σε φυτώρια και τις επι μακρόν επικοινωνίες με ανεξάρτητους γεωπόνους. Με την EasyReno θα έχετε μία ολοκληρωμένη υπηρεσία της για τη διαμόρφωση και συντήρηση εξωτερικού χώρου. 

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες