ανακαινιση

Κατεδάφιση

Η EasyReno αναλαμβάνει την κατεδάφιση τοίχων ή ολόκληρου κτηρίου αλλά και την έκδοση των απαραίτητων αδειών.

Οι κατεδαφίσεις είναι οικοδομικές εργασίες που έχουν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας και πολυπλοκότητας προκειμένου να γίνουν σωστά.

Για μια κατεδάφιση χρειάζονται εξειδικευμένα εργαλεία και μηχανήματα αλλά και τεχνογνωσία από έμπειρο συνεργείο. Στην EasyReno φροντίζουμε όλες οι κατεδαφίσεις να γίνονται με ασφάλεια και πάντα προστατεύοντας το περιβάλλον. Ακόμα, φροντίζουμε για την έκδοση των αντίστοιχων αδειών κατεδάφισης πριν ξεκινήσουν οι αντίστοιχες εργασίες, οι οποίες έχουν σχετικά μικρό κόστος.

κατεδάφιση κτιρίου

Τι προσέχουμε στην κατεδάφιση;

Από τις πιο σημαντικές εργασίες στην κατεδάφιση είναι η διαχείριση των μπάζων. Έχει παρατηρηθεί ότι τα τελευταία χρόνια η κατεδάφιση κτηρίων έχει αυξηθεί παρά τη μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας γενικά. Επομένως, η διαχείριση των σκουπιδιών από τις κατεδαφίσεις είναι καίριο ζήτημα καθώς πολλά από αυτά καταλήγουν σε ρέματα ή εγκατελειμένες περιοχές προκαλώντας προβλήματα στο περιβάλλον.

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων από μία κατεδάφιση η νομοθεσία επιβάλλει τη μεταφορά τους σε μονάδα ανακύκλωσης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ). Δυστυχώς, ένα πολύ χαμηλό ποσοστό αποβλήτων από κατεδάφιση ανακυκλώνεται, κάτι που δε συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Στην EasyReno δεσμευόμαστε όταν αναλαμβάνουμε κατεδαφίσεις και παντός είδους οικοδομικές εργασίες να τις φέρνουμε εις πέρας σκεπτόμενοι το περιβάλλον και την προστασία του.

Συμβουλές για την Κατεδάφιση

Η κατεδάφιση είναι μία σύνθετη διαδικασία που απαιτεί άδειες και τεχνογνωσία διότι ο βαθμός επικινδυνότητας είναι μεγάλος. Καλό είναι να κάνουμε αναζήτηση για έμπειρο συνεργείο που γνωρίζει τους νόμους που ισχύουν περί κατεδάφισης αλλά και τηρεί τον κανονισμό για την απόρριψη των αποβλήτων της κατεδάφισης.

Μια κατεδάφιση απαιτεί άδεια ανεξάρτητα από την νομιμότητα του κτηρίου σας και η Πολεοδομία μπορεί να σας δώσει πρόστιμο σε περίπτωση που δεν έχετε αυτή την άδεια. Βέβαια, για την έκδοση αυτής της άδειας απαιτείται μια μελέτη και έγκριση των εργασιών αυτής της μελέτης πριν ξεκινήσει η κατεδάφιση.

Γκρέμισμα Τοίχων στο Σπίτι σας

Αν πάλι ενδιαφέρεστε για κατεδάφιση κάποιων τοίχων μέσα στο σπίτι προκειμένου να αλλάξετε τη διαμόρφωση των χώρων, δεν αλλάζουν σημαντικά τα πράγματα. Χρειάζεται πάλι άδεια αλλά κυριότερα η μελέτη από έμπειρο μηχανικό που θα προσδιορίσει αν επηρεάζεται η στατικότητα του σπιτιού σας.

Μετά το γκρέμισμα των τοίχων, θα πρέπει να γίνει επανεγκατάσταση των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις σωληνώσεις κατά τη διάρκεια του γκρεμίσματος ώστε να αποφευχθεί κάποιο σπάσιμο. Για το λόγο αυτό, προτείνεται η παροχή του ρεύματος να είναι κλειστή αλλά η παροχή νερού ανοιχτή ώστε να φανεί αν υπάρξει πρόβλημα με τις σωληνώσεις.

Φροντίζουμε ώστε οι τοίχοι που θα κατεδαφίσουμε να ενώνουν ομαλά τα δωμάτια μεταξύ τους χωρίς ανωμαλίες στο πάτωμα ή ανισόπεδα σημεία στους τοίχους. Βέβαια, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν τέτοιες ανομοιομορφίες στους τοίχους μας και στα δωμάτια γι’αυτό και το γκρέμισμα των τοίχων χρειάζεται και έξτρα εργασίες για να γίνει εμφανίσιμο όπως σοβάτισμα και βάψιμο.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η κύρια υποχρέωση σας ως ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι να φροντίσετε ώστε τα απόβλητα να οδηγηθούν σε μονάδα ανακύκλωσης. Φυσικά αυτό είναι μία δουλειά που την αναλαμβάνει το συνεργείο της EasyReno και επιμένουμε ώστε να γίνεται σωστή απόρριψη των αποβλήτων σε κέντρο ανακύκλωσης παρά σε χωματερή. Η φροντίδα για το περιβάλλον είναι σημαντική για μας. 

Το πιο σοβαρό μέλημα μας είναι να δούμε αν ο τοίχος που πρόκειται να γκρεμιστεί επηρεάζει τη στατικότητα του κτηρίου. Αφού βεβαιωθούμε γι’αυτό, τότε πρέπει να δούμε για τα καλώδια που μπορεί να είναι κρυμμένα στον τοίχο που θέλουμε να γκρεμίσουμε και άρα πρέπει να είναι οι ασφάλειες του πίνακα κατεβασμένες πριν κάνουμε οποιαδήποτε δουλειά. 

Σε αντίθεση με το ρεύμα όπου πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι ασφάλειες στον ηλεκτρολογικό πίνακα είναι κατεβασμένες, η βάνα του νερού πρέπει να είναι ανοιχτή ώστε αν τραυματίσουμε ή σπάσουμε σωλήνα ύδρευσης να εντοπίσουμε κατευθείαν που είναι και να αποκαταστήσουμε τη βλάβη.

Πολύ συχνά όταν γκρεμίζεται ένας τοίχος, δημιουργείται στο πάτωμα ένα κενό που δεν έχει ούτε πλακάκι ούτε παρκέτο ή ό,τι άλλο πάτωμα έχετε στους παρακείμενους χώρους. Δεν φαίνεται όμορφο να υπάρχει απλά ένα μπάλωμα σε εκείνο το σημείο οπότε αν σκέφτεστε να ρίξετε τοίχο σκεφτείτε πρώτα τι πάτωμα μπορείτε να βάλετε εκεί π.χ. το υπάρχον πλακάκι. 

Εφόσον έχει διασφαλιστεί ότι οι τοίχοι που θέλετε να γκρεμίσετε δεν είναι στοιχεία που επηρεάζουν τη στατικότητα του κτηρίου, τότε οι μόνοι κίνδυνοι που διατρέχετε είναι κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης και αν το κτήριο είναι παλιό. Το συνεργείο της EasyReno είναι εξειδικευμένο σε κατεδαφίσεις και δεν χρειάζεται να βρίσκετε εκεί τη στιγμή της κατεδάφισης. Ακόμα σε ό,τι αφορά την παλαιότητα, τα κτήρια που είναι χτισμένα πριν το 1960, χτίζονταν με αμίαντο και ψευδάργυρο επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να φοράτε μάσκα και γάντια αν είστε στο χώρο. 

Αναλαμβάνουμε Κατεδαφίσεις με Ασφάλεια και Συνέπεια προς το περιβάλλον

Στην EasyReno ξέρουμε τι κάνουμε σχετικά με το γκρέμισμα και τις κατεδαφίσεις τοίχων και σπιτιών. Μία απλά αναζήτηση θα σας πείσει για την ποιότητα της δουλειάς μας.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες