Home Renovation Redefined

16 Ιδέες Σχεδίασης Ανακαίνισης

Table of Contents

Ψάχνεις για τις καλύτερες ιδέες σχεδίασης ανακαίνισης σπιτιού, διαμερίσματος ή μονοκατοικίας; Η ομάδα μας έχει τη λύση.

Ιδέες Σχεδίασης Ανακαίνισης

Ανακαινίζω Το Σπίτι Μου Και Ψάχνω Ιδέες Σχεδίασης Ανακαίνισης

Υπάρχουν πολλές Ιδέες Σχεδίασης Ανακαίνισης, αλλά και διακόσμησης με επιλεκτικό τρόπο, σε σχέση με το μελλοντικό μας σπίτι. Πάντα, βέβαια, σε συνάρτηση με τα τετραγωνικά του διαμερίσματος ή του δωματίου που θα αναδιαμορφώσουμε. 

Πώς θα δώσω νέο στυλ, νέο ύφος στο σπίτι μου; Ποιες ιδέες σχεδίασης ανακαίνισης θα εφαρμόσω; Πώς θα μετατρέψω το προσωπικό μου «καταφύγιο», τη «φωλιά» μου, ώστε να ικανοποιεί πρώτα εμένα και τους αγαπημένους μου ανθρώπους; Ποιες λεπτομέρειες να προσέξω;

Ας αναφέρουμε 16  μόνο Ιδέες Σχεδίασης Ανακαίνισης και απαντήσεις από τις πολλές που υπάρχουν και οι οποίες αφορούν στα παραπάνω ερωτήματα. Λάβετε υπόψη  πως κάποιες από τις προτάσεις που ακολουθούν αφορούν δομικά στοιχεία σχεδίασης ανακαίνισης και κάποια διακοσμητικά στοιχεία σχεδίασης ανακαίνισης. Εννοείται πως εσείς θα επιλέξετε τις καλύτερες από τις προτάσεις μας και πάντα σύμφωνα με το γούστο σας.

Οι Καλύτερες Ιδέες Σχεδίασης Ανακαίνισης

1.  Γκρέμισμα  κάποιων εσωτερικών τοίχων, όπου είναι εφικτό. 

Ανοίγει ο χώρος, ανοίγει το μάτι, προσφέρονται περισσότερες ιδέες ανακαίνισης και διακόσμησης.  Τα παλιομοδίτικα διαμερίσματα του εικοστού αιώνα ήθελαν σε 55 τ. μ.  5-6 διαφορετικούς χώρους. Φυσικά τα δωμάτια ήταν μικρά «κλουβιά». Τώρα ισχύει περίπου το αντίθετο και εντάσσεται στις βασικές ιδέες σχεδίασης ανακαίνισης.

2.  Να βάλω ντουζιέρα «πετώντας» την μπανιέρα. 

Το γρήγορο ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την εποχή, ντους μάς ανακουφίζει από το άγχος της καθημερινότητας. Μια ντουζιέρα, που πιάνει λιγότερο χώρο από μια μπανιέρα, θα «μεγαλώσει» το μπάνιο μας. Θα το κάνει πιο άνετο, ειδικά αν έχει μικρές διαστάσεις. Στόχος μας είναι να μην στριμωχνόμαστε στο χώρο, αλλά να μας κάνει ευέλικτους στις όποιες εργασίες κάνουμε εκεί που δεν είναι και λίγες. Υπάρχουν στην αγορά πολλά σχέδια και μεγέθη, ενώ μπορούμε να το φτιάξουμε κατά παραγγελία, προσαρμοσμένο στην ιδιαιτερότητα του χώρου μας. 

Μάλιστα, αν η ντουζιέρα μας είναι χτιστή, βρίσκεται πάντα στη μόδα, ενώ εντυπωσιάζει και με την εμφάνισή της. Αν πάλι επιμένουμε στην μπανιέρα, μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε γωνία, ώστε να κερδίσουμε περισσότερο χώρο. Βέβαια, και οι μπανιέρες έχουν μεγέθη. Μπορείτε να επιλέξετε μια μικρού μεγέθους με υπάρχον κάθισμα.

3.  Ιδέες Σχεδίασης Ανακαίνισης – Τραπεζαρία Στο Επίκεντρο

Ας μην τοποθετήσουμε την τραπεζαρία στο κέντρο της κουζίνας, γιατί έτσι θα ενοχλεί, δυσκολεύοντας την άνετη κίνηση στο χώρο. Δεν θα είναι λειτουργική. Καλό είναι να ακουμπά στον τοίχο.

4.  Ιδέες Σχεδίασης Ανακαίνισης – Ράφια Και Ντουλάπια

Χρησιμοποιούμε στην κουζίνα περισσότερα και τέτοιου σχεδιασμού ντουλάπια, αλλά και ράφια, ώστε να έχουμε άμεση προσβασιμότητα σε κάποια αντικείμενα και σκεύη που χρειαζόμαστε συχνότερα. Χάρη στα ντουλάπια κρύβονται πολλά αντικείμενα, ενώ χάρη στα ράφια προβάλλονται κάποια που μας αρέσουν.

5.  Ιδέες Σχεδίασης Ανακαίνισης – Mirror, mirror on the wall

Τοποθετώ μεγάλο καθρέφτη στο μπάνιο. Προσφέρει άλλο ύφος, αλλάζει το στυλ ανάλογα με το σχέδιο, χαρίζει αίγλη και πολυτέλεια. Μεγαλώνει την εικόνα του εαυτού μας, προσφέροντας ικανοποίηση Ένας καθρέφτης μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο πιο φωτεινό δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο μεγάλο. Παρόλο που στα περισσότερα μπάνια ο καθρέφτης είναι κολλημένος στον τοίχο χωρίς κορνίζα, εσείς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά βάζοντας τον καθρέφτη σας σε κορνίζα θα κάνει το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Άσε που θα τσεκάρουμε και τις λεπτομέρειες στο μακιγιάζ και την κόμμωσή μας πριν από μια έξοδο.

6.  Ιδέες Σχεδίασης Ανακαίνισης- Καθρέπτης στο καθιστικό

Θες τις καλυτερες Ιδέες Σχεδίασης Ανακαίνισης; Τοποθέτησε μεγάλο καθρέφτη στο καθιστικό. Μπορούμε ακόμα και να μην κρεμάσουμε αυτό  τον καθρέφτη. Πρόκειται για την τελευταία λέξη της μόδας. Κάντε τον χώρο σας να δείχνει πολύ μεγαλύτερος Ακουμπώντας έναν μεγάλο επιδαπέδιο καθρέφτη σε μια γωνιά του καθιστικού μας, «μεγαλώνουμε» άμεσα το χώρο μας. Τον κάνουμε φωτεινότερο, ειδικά αν τον τοποθετήσουμε απέναντι από σημείο που «βγάζει» έξω, δηλαδή μπαλκονόπορτα ή παράθυρο. Επίσης, καθρέφτη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για πίνακες ζωγραφικής. Πρόκειται για όμορφη ιδέα σχεδίασης ανακαίνισης με τον καθρέφτη να δημιουργεί διάφορα εντυπωσιακά οπτικά εφέ αντανακλώντας το φυσικό φως.

7.   Τοποθετώ επιδαπέδιο φωτιστικό στο καθιστικό-σαλόνι. 

Μια υπέροχη ιδέα σχεδίασης διακοσμητικής ανακαίνισης. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά καθώς και πολλά σχέδια. Υπάρχουν ακόμα και με χρήση φυσικού κορμού δένδρου ή σε στυλ προβολέα φωτογραφικού ή κινηματογραφικού στούντιο, συνδυάζοντας μέταλλο και ξύλο. Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη λύση αυξάνει τις πηγές φωτός σε ένα δωμάτιο, αυτό μετατρέπεται σε χώρο πιο ζεστό, πιο οικείο, πιο φιλόξενο, πέρα από το καλό γούστο που αναδίδει.  

8.   Τουαλέτα Φιλοξενουμένων & Make Up Room

Δημιουργώ Τουαλέτα φιλοξενούμενων ή δωμάτιο μακιγιάζ, εφόσον το μέγεθος του διαμερίσματος το επιτρέπει. Μπορεί να συνδυαστεί και με το W.C. αν υπάρχει. Απλώς φροντίζω να υπάρχει όμορφος νιπτήρας, εταζέρα άνετη ή μικρός πάγκος για να ακουμπήσει η κυρία το νεσεσέρ της, όμορφος φωτισμός και αρμονικός χρωματισμός των τοίχων, ακόμα και ταπετσαρία, που θα καθιστούν το συγκεκριμένο χώρο οικείο στους φιλοξενουμένου  

ιδεεσ σχεδιασησ ανακαινισησ

9.   Ιδέες Σχεδίασης Ανακαίνισης- Έργα Τέχνης

Ένας μεγάλος πίνακας ζωγραφικής, ένα έργο τέχνης, ει δυνατόν καταξιωμένου καλλιτέχνη, γνήσιο ή και αντίγραφο.  Ένας μεγάλων διαστάσεων πίνακας ή ένας συνδυασμός πινάκων σε έναν τοίχο σίγουρα θα κάνει τη διαφορά και είναι από τις καλύτερες Ιδέες Σχεδίασης Ανακαίνισης. Ο χώρος μας αμέσως θα δείξει πιο πολυτελής και με ιδιαίτερο ύφος. Διαλέξτε ένα έργο που σας αρέσει, που έχει ίσως σχέση με τις αναμνήσεις σας, γιατί θα το βλέπετε πολύ συχνά κάτι και θεωρείτε ότι θα σας αρέσει να κοιτάτε κάθε μέρα.

Ένα μεγάλο έργο τέχνης γνωστού επώνυμου καλλιτέχνη, σίγουρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και να τραβήξει όλα τα βλέμματα επάνω του. Αν πάλι το ένα και μοναδικό έργο τέχνης στον τοίχο δεν μας αρέσει ως πρόταση, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια όμορφη Galerie στον τοίχο μας, συνδυάζοντας αρκετούς πίνακες διαφόρων μικρών και μεσαίων μεγεθών, τετράγωνων ή μακρόστενων, τοποθετημένων είτε συμμετρικά, είτε ασύμμετρα.

10.     Αίθριο

Δημιουργία αιθρίου από ξύλο ή μέταλλο και γυαλί ή πλεξιγκλάς, με προσθήκη φυτών. Καταπληκτική ιδέα σχεδίασης ανακαίνισης. Αυτό μπορεί να γίνει σε μονοκατοικία ή σε διαμέρισμα ρετιρέ. Αν γίνει σε διαμέρισμα ορόφου πολυκατοικίας, θέλουμε ψευδοροφή με γυαλί ή πλεξιγκλάς με κρυμμένο φωτισμό, που θα δίνει την ψευδαίσθηση του φυσικού φωτός που προέρχεται από το ταβάνι. Σε εξωτερικό χώρο μιλάμε για μια πέργκολα, ξύλινη ή μεταλλική, με γυάλινη οροφή.

11.   Λοιπά διακοσμητικά αντικείμενα

Κρεμώ στους τοίχους κάτι διαφορετικό από πίνακες ή καθρέφτες.  Μια ξεχωριστή ιδέα σχεδίασης διακοσμητικής ανακαίνισης που θα εντυπωσιάσει. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που μπορείτε να κρεμάσετε σε έναν τοίχο. Φυτά, χαλιά μικρού μεγέθους, μάλλινα ή μεταξωτά, καθώς και ό, τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, μέχρι ποδήλατο… Ακόμη, έχουμε δει, και έχει κάνει εξαιρετική εντύπωση, μικρού μεγέθους αεροπλάνο κρεμασμένο από τρία σημεία του ταβανιού…

12.     Κορμός δέντρου

Τοποθέτηση ενός ολόκληρου  κορμού  δένδρου με κάποια κλαδιά, που θα βρίσκεται σε κάποιο σημείο του δωματίου , εντάσσοντας τη φύση μέσα στο σπίτι. Θα ενώνει το πάτωμα με το ταβάνι δίνοντας την εντύπωση της συνέχειας σε βάθος και ύψος. Πρόκειται για μια απίθανη και πρωτότυπη ιδέα  σχεδίασης ανακαίνισης που δεν θα αφήσει αδιάφορο κανένα φιλοξενούμενο επισκέπτη. Κάποιοι κάνουν το ίδιο με κορμούς ζαχαροκάλαμου, που είδαμε προς πώληση σε μεγάλο γνωστό κατάστημα με είδη σπιτιού.

13.   Ιδέες Σχεδίασης Ανακαίνισης – Πολυέλαιος

Τοποθέτηση  πολυελαίου  στο μοντέρνο και άνετο υπνοδωμάτιο. Αν και το υπνοδωμάτιο αποτελεί έναν άκρως προσωπικό χώρο και εδώ μπορούμε να επέμβουμε δίνοντας την προσωπική μας πινελιά. Εντυπωσιακός θα ήταν ένας κλασικός πολυέλαιος με κεριά-λάμπες παραδοσιακού τύπου. Μπορεί να είναι και σιδερένιος.

Μια λειτουργική ιδέα σχεδίασης ανακαίνισης είναι και η προσθήκη εντοιχισμένης ντουλάπας που ίσως δεν υπάρχει. Κάποιοι χωρίζουν εσωτερικά την κρεβατοκάμαρα με γυψοσανίδα και πιθανόν με σχεδόν αφανή πόρτα, δημιουργώντας μικρό δωμάτιο-βεστιάριο. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε ράφια σε κάποιους τοίχους ή να καταργήσουμε τα -εκατέρωθεν του διπλού κρεβατιού- πορτατίφ βάζοντας δύο μικρά φωτιστικά τοίχου, ένα πάνω από κάθε μαξιλάρι και τα οποία θα έχουν διακόπτη-αλυσίδα.

14.   Ταπετσαρία

Επιλέγω τη λύση μιας ταπετσαρίας.  Οι ταπετσαρίες, όχι τόσο συνηθισμένες στην Ελλάδα, είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια. Έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν ολοκληρωτικά ένα δωμάτιο. Ας έχουμε, λοιπόν, στο μυαλό μας και τη συγκεκριμένη πρόταση, και όχι μόνο για παιδικό δωμάτιο. Γίνεται να την τοποθετήσουμε ακόμα και σε ένα μόνο τοίχο της επιλογής μας. Τα υπάρχοντα σχέδια θα σας καταπλήξουν.

15.   Πατώματα

Αλλάζω όλα τα πατώματα ή ένα μέρος τους με νέα διαχρονικού στυλ. Σημειώνουμε, καταρχάς, ότι πατώματα δεν αλλάζουμε συχνά. Η αλλαγή δαπέδων είναι μια συνηθισμένη εργασία, μια βασική ιδέα σχεδίασης δομικής ανακαίνισης, όταν πρόκειται για γενική ανακαίνιση σπιτιού. Αφορά σε όλους ή ορισμένους  εσωτερικούς χώρους, από το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, τους διαδρόμους, μέχρι και το μπαλκόνι, την κουζίνα ή το μπάνιο.

Στη συγκεκριμένη πρόταση δυνάμεθα να επιλέξουμε υλικά φυσικά ή τεχνητά που δείχνουν όμως φυσικά (π.χ. το πλακάκι που μοιάζει με ξύλο), παραδοσιακά ή μοντέρνα, διακριτικά ή εντυπωσιακά. Υπάρχει ποικιλία σε υλικά που αφορούν τόσο εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους. Επειδή τα δάπεδα, όπως καταλαβαίνουμε, δέχονται μεγάλη χρήση από αντικείμενα ή ανθρώπους, επιβάλλεται να είναι ανθεκτικά στη φθορά και την καταπόνηση. Επομένως, επιλέγουμε υλικά αντοχής, αν επιθυμούμε να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

16.   Ιδέες Σχεδίασης Ανακαίνισης – Ελαιοχρωματισμοί

Επιλέγω ενεργητικό ή –αναλόγως- χαλαρωτικό, οικείο,  ελαιοχρωματισμό  των χώρων. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ιδέα σχεδίασης ανακαίνισης. Με τα κατάλληλα χρώματα και τη σωστή διαρρύθμιση. Αν θέλεις ένα σαλόνι που σου φτιάχνει τη διάθεση και εμπνέει αισθήματα οικειότητας για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, καλό είναι να στραφείς προς το φωτεινό concept. Μεγάλα παράθυρα, σύνδεση με άλλους χώρους του σπιτιού και ανοιχτά χρώματα.

Αυτές είναι οι πρώτες και βασικές αρχές για να ανακαινίσεις ένα χαρούμενο σαλόνι. Το λευκό χρώμα είναι πάντα μια καλή επιλογή, ιδίως για το ταβάνι. Επίσης, είναι πολύ στη μόδα τα μινιμαλιστικά χρώματα και συνδυασμοί, όπως το γκρι, το μπεζ και το κρεμ. Για το υπνοδωμάτιο αν είσαι αγχώδης τύπος και έχεις ανάγκη από χαλάρωση, κατά την ανακαίνιση μπορείς να επιλέξεις αποχρώσεις του μπλε.

Αν επιθυμείς ο χώρος σου να είναι πολύ χαρούμενος και φιλικός, διαλέγεις θερμά χρώματα, όπως το πορτοκαλί. Για ένα πρόσχαρο καθιστικό το λευκό χρώμα αποτελεί πάντα μια καλή επιλογή, ιδίως για το ταβάνι. Επίσης, μοντέρνα θεωρούνται και τα μινιμαλιστικά χρώματα και συνδυασμοί, όπως το γκρι, το μπεζ και το κρεμ. Για ένα γραφείο σκεφτείτε, επίσης, το πράσινο χρώμα. Βελτιώνει την ποιότητα της εργασίας, ενδυναμώνει την υγεία του χρήστη, ενισχύει την ψυχική του διάθεση. Κάποιοι μιλάνε και για μείωση εργασιακού άγχους, αύξηση ενέργειας, ενίσχυση του ηθικού, βελτίωση της αποδοτικότητας και «αυξημένη παραγωγικότητα». 

Η ένταξη σε κάποιο σημείο, επίσης, του χρυσού χρώματος, συμβολίζει την αφθονία και την πολυτέλεια. Επομένως καλό είναι να υπάρχει στον χώρο μας. Επιπλέον, οι αποχρώσεις του μπλε μπορούν να δημιουργήσουν μια χαλαρωτική διάθεση. Το μπλε  σχετίζεται με την εμπιστοσύνη, και τη σταθερότητα. Το μαύρο, πάλι, αποφεύγεται γιατί προβάλλει ατμόσφαιρα εξουσίας, συμβολίζει κυριαρχία, αυταρχισμό, ανεξέλεγκτες καταστάσεις…  

Οι Καλύτερες Ιδέες Σχεδίασης Ανακαίνισης Από Την Easy Reno

Ελάτε σε επαφή με την ομάδα μας σήμερα κιόλας για τις καλύτερες ιδέες σχεδίασης ανακαίνισης, με διαφορά.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες