Home Renovation Redefined

Γυψοσανίδες Και Κατασκευές

Η EasyReno αναλαμβάνει όλα τα είδη κατασκευών με γυψοσανίδες και τσιμεντοσανίδας, με σύγχρονα και ποιοτικά υλικά, για δόμηση και διακόσμηση, για κάθε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. 

Γυψοσανίδα – ένα από τα καλύτερα υλικά ανακαίνισης

Η γυψοσανίδα είναι το κατάλληλο υλικό για τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων σε κατοικίες ή σε επαγγελματικούς χώρους.

Είναι φτιαγμένη από ειδική σύνθεση γύψου και πεπιεσμένου χαρτιού σε μορφή πλάκας με λεία επιφάνεια. 

Χρησιμοποιείται για την κατασκευή ψευδοροφών, διαχωριστικών τοίχων, επένδυση τοίχων όπως επίσης και για την κάλυψη κατασκευαστικών ατελειών.

 Έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και για ειδικές κατασκευές όπως ράφια, βιβλιοθήκες, καμπύλες κατασκευές κλπ. 

Η σύσταση της γυψοσανίδας την κάνει ελαφριά και εύκολη στην τοποθέτηση, έτσι αποφεύγεται το χτίσιμο και το σοβάντισμα.

Στα κενά ανάμεσα στις γυψοσανίδες μπορεί να τοποθετηθεί μόνωση βελτιώνοντας την άνεση στον εσωτερικό χώρο, όπως επίσης να περάσουν σωλήνες ή καλώδια και να δημιουργηθεί ένα πιο καθαρό αποτέλεσμα. 

Η διακόσμηση του χώρου με γυψοσανίδα σε συνδυασμό με εξειδικευμένο φωτισμό επιφέρει εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο χώρο.

κατασκευή γυψοσανίδας

Ειδικές γυψοσανίδες: 

  • πυράντοχη γυψοσανίδα (τζάκι)
  • ανθυγρή γυψοσανίδα (μπάνια, εξωτερικούς χώρους, κουζίνες) 
  • ινογυψοσανίδα (σκληρή επιφάνεια, αντοχή στα χτυπήματα) 
  • γυψοσανίδα επενδυμένη με ανθρακονήματα για προστασία από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία
  • γυψοσανίδα με φύλλο μολύβδου σε χώρους όπου απαιτείται ακτινοπροστασία (ακτινολογικά κέντρα).

Η γυψοσανίδα αποτελεί το ιδανικό υλικό για τη διαμόρφωση εσωτερικών χώρων. 

Χρησιμοποιείται ευρέως στις κατοικίες, αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους, είτε έχοντας λειτουργικό είτε διακοσμητικό σκοπό. 

Κάποια από τα πλεονεκτήματά της είναι το μικρό κόστος εφαρμογής της, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας ποικίλων και πολύπλοκων σχημάτων. 

Επιπλέον, είναι άμεση η τοποθέτησή της και καθίσταται κατάλληλη για ηχομόνωση, θερμομόνωση και πυροπροστασία.

Γυψοσανίδες: Τοποθέτηση & διαδικασία

Οι γυψοσανίδες είναι επίπεδα ορθογώνια δομικά στοιχεία που αποτελούνται από πυρήνα γύψου επενδυμένο από τις δύο πλευρές με ειδικό χαρτί.

Χρησιμοποιούνται ευρέως στις κατασκευές χώρων, κυρίως στο εσωτερικό κτιρίων και εγκαταστάσεων. 

Στερεώνονται με βίδες πάνω σε ένα μεταλλικό σκελετό, με καρφιά σε ξύλινο σκελετό ή γυψόκολλες σε υπάρχουσα τοιχοποιία, αποτελώντας τη βάση των συστημάτων ξηράς δόμησης. 

Αποτελούν σύγχρονα υλικά για δόμηση και διακόσμηση κάθε εσωτερικού χώρου και διακρίνονται σε συστήματα οροφών, τοιχοποιίας και επενδύσεων τοίχων. 

Προσφέρουν ελευθερία σχεδιασμού, γρήγορη και στεγνή τοποθέτηση, θερμομόνωση, ηχομόνωση, αντισεισμικότητα και ευχάριστο κλίμα περιβάλλοντος χώρου.

Τοποθέτηση γυψοσανίδας

Μέτρηση και χάραξη

Σύμφωνα με το σχέδιο κάτοψης σημειώνεται στο δάπεδο με χρωστικό νήμα (ράμμα) η θέση των εσωτερικών τοίχων. Με τη βοήθεια νήματος στάθμης (ζύγι), χαράζεται και στην οροφή η θέση των τοίχων.

Για εύκολη και χωρίς λάθη τοποθέτηση, συνίσταται να σημαδεύονται στο δάπεδο η θέση των ορθοστατών, το πάχος και το είδος της γυψοσανίδας καθώς και τα ανοίγματα της πόρτας με ειδικά στένσιλ και ψεκασμό χρώματος. 

Η χάραξη σε μεγάλα εργοτάξια μπορεί να γίνει γρήγορη με συσκευή ακτινών laser.

Κατασκευή σκελετού γυψοσανίδας

Οι στρωτήρες και οι ορθοστάτες που είναι τοποθετημένοι περιμετρικά της τοιχοποιίας πρέπει να εφαρμόζουν χωρίς κενά και να σφραγίζονται με αφρώδη αυτοκόλλητη ηχομονωτική ταινία ή κορδόνια ελαστοπλαστικής ακρυλικής μαστίχας. 

Η εργασία αυτή πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε όταν απαιτείται ηχομόνωση. 

Τα μεταλλικά προφίλ πρέπει να στερεώνονται με βίδες και βύσματα σε όλα τα συνορεύοντα δομικά στοιχεία σε αποστάσεις μικρότερες του 1m και το ελάχιστο σε τρία σημεία ανά προφίλ.

Επιμήκυνση προφίλ

Οι ενώσεις των ορθοστατών πρέπει να τοποθετούνται εναλλάξ καθ’ ύψος. 

Τα σημεία ένωσης πρέπει να καλύπτονται με στρωτήρα ή να θηλυκώνουν μεταξύ τους και να βιδώνονται σε μήκος τουλάχιστον 50cm για σκελετό 50mm, 75cm για σκελετό 75mm και 100cm για σκελετό 100mm.

Εφαρμογή γυψοσανίδας

Οι γυψοσανίδες τοποθετούνται όρθιες, συγκρατούνται, πιέζονται και βιδώνονται πάνω στο σκελετό κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι παραμορφώσεις.

Η στερέωση αρχίζει από το μέσον προς το άνω και κάτω μέρος της γυψοσανίδας και συνεχίζεται προς μια κατεύθυνση. Το βίδωμα γίνεται σε αποστάσεις των 25cm.

Σε περίπτωση διπλής στρώσης οι αποστάσεις του βιδώματος της πρώτης στρώσης μπορούν να τριπλασιαστούν σε 75cm.

Τυχόν οριζόντιοι αρμοί στα εγκάρσια άκρα τους πρέπει να μετατίθενται. Εάν πρόκειται για κατασκευή τοίχου μονής στρώσης γυψοσανίδας πρέπει η ένωση των γυψοσανίδων να γίνεται πάντα πάνω σε μεταλλικό προφίλ.

Οι βίδες πρέπει να διαπερνούν τη γυψοσανίδα κάθετα και να εισχωρούν στα μεταλλικά προφίλ του σκελετού κατά 10mm. Οι κεφαλές τους πρέπει να βυθίζονται κατά 1mm περίπου στην επιφάνεια της γυψοσανίδας με κατάλληλη ρύθμιση του βιδοδράπανου ώστε να μπορούν να στοκάρονται. 

Το χαρτί δεν πρέπει να σκίζεται. Παραμορφωμένες ή λάθος τοποθετημένες βίδες πρέπει να απομακρύνονται και να αντικαθίστανται, σε απόσταση 5 cm από την προηγούμενη θέση, με καινούριες.

Αρμολόγιση και φινίρισμα

Ανάλογα με το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα στην κατασκευή, τα επίπεδα ποιότητας επιφανειών διακρίνονται σε 

τεχνικά αναγκαία αρμολόγηση 

  • στάνταρτ επιφάνεια 
  • Κορυφαία επιφάνεια 
  • τέλεια επιφάνεια.

Ψάχνετε κάποιον να αναλάβει κατασκευές γυψοσανίδας;

Με εμπειρία και εξειδίκευση στην κατασκευή γυψοσανίδων, αναλαμβάνουμε κατασκευές γυψοσανίδας παντός τύπου, όπως διαχωρισμούς, ειδικές κατασκευές κα.

Διαθέτουμε τμήμα εξυπηρέτησης, το οποίο μπορεί να σας συμβουλεύσει για τη διαμόρφωση των χώρων με κατασκευή γυψοσανίδων.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Οι γυψοσανίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε στο σπίτι για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χωρίσει χώρους στο σπίτι ή ακόμα και να φτιάξετε μία βιβλιοθήκη ή να διακοσμήσετε έναν τοίχο βάζοντας σποτάκια.

Η γυψοσανίσα είναι ένα εύκολα διαχειρίσιμο υλικό, ελαφρύ και θεωρητικά η τοποθέτηση του είναι εύκολη. Ωστόσο, καλό θα ήταν πάντα να τοποθετείται από κάποιον έμπειρο τεχνίτη. 

Η γυψοσανίδα είναι υλικό που δεν διαβρώνεται και άρα η διάρκεια ζωής της είναι σημαντική. Οι κατασκευές από γυψοσανίδα είναι πολύ ανθεκτικές ειδικά αν τοποθετηθούν από έμπειρο τεχνίτη. Ακόμα, οι γυψοσανίδες είναι αντισεισμικές, δεν καταρρέουν και δεν παρουσιάζουν ρωγμές. 

Η πρώτη ύλη της γυψοσανίδας είναι ο φυσικός ορυκτός γύψος και το πάχος του ποικίλλει. Ανάλογα με το πάχος, επηρεάζεται αντίστοιχα και η αντοχή, η ηχομόνωση και η πυροπροστασία της γυψοσανίδας.

Φυσικά και γίνεται να χρησιμοποιηθεί γυψοσανίδα στο μπάνιο, η άνθυγρη γυψοσανίδα ειδικά αν πρόκειται να κολληθεί πλακάκι. Διαφορετικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τσιμεντοσανίδα.

Εγκατάσταση γυψοσανίδων

Αναλαμβάνουμε την διαμόρφωση του εσωτερικού σας χώρου με χωρίσματα και κατασκευές γυψοσανίδας. Σας προσφέρουμε τις εξειδικευμένες λύσεις, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας γυψοκατασκευές και πατητές τσιμεντοκονίες.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες