ανακαινιση

Ανακαίνιση Εκάλη

Τα μέλη της EasyReno είναι υπεύθυνοι επαγγελματίες, που αναλαμβάνουν την κατασκευή ή ανακαίνιση του εξοχικού σας στην Αθήνα, στην περιοχή Εκάλη. Προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται, ώστε να πραγματοποιήσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας στο μέγιστο.

Η Σύγχρονη Εκάλη

Παρουσιάστηκε το 1924 ως ένας πρότυπος εξοχικός οικισμός. Εμπνευστής και δημιουργός αυτού του προαστίου που συνδύαζε την ρομαντική φύση και την προαστιακή αρχιτεκτονική, ήταν ο Σπήλιος Αγαπητός, Πολιτικός Μηχανικός και φυσιολάτρης.

Η Εκάλη άρχισε σταδιακά να αναπτύσσεται και να απλώνεται γύρω από μικρές πλατείες στις οποίες κατέληγαν ακτινωτά φιλήσυχοι δρόμοι που έφεραν ονόματα θεοτήτων, λουλουδιών και βουνών.     

Σήμερα, η Δημοτική Κοινότητα Εκάλης καταλαμβάνει έκταση 4.400 στρεμμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται τόσο οικιστικές όσο και δασικές εκτάσεις. Επιπλέον, σχεδόν όλοι οι οδικοί άξονες καταλήγουν σε κόμβους πρασίνου, ενώ ποικίλα ρέματα κατεβαίνουν από το βουνό της Πεντέλης.

Στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της περιοχής συγκαταλέγεται η υψηλών προδιαγραφών αρχιτεκτονική, ο χαμηλός συντελεστής δόμησης, το μεγάλο ποσοστό ιδιωτικού αλλά και δημοτικού πρασίνου, αλλά και το εξαίρετο ρυμοτομικό σχέδιο που συνίσταται σε ένα μίγμα από κυκλικές και ευθείες οδούς που διακόπτονται από κόμβους και πλατείες.

Το οικιστικό κέντρο εκτείνεται γύρω από τις Πλατείες Κέννεντυ και Βασιλέως Παύλου, αμφίπλευρα της Λεωφόρου Θησέως.

Χαρακτηρίζεται ως περιοχή αμιγούς κατοικίας και απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα εντός του οικιστικού ιστού, κάτι το οποίο οι κάτοικοι της επιθυμούν και έχουν καταφέρει να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο. Η εμπορική ζώνη εκτείνεται κατά μήκος της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Αναλαμβάνουμε ανακαίνιση στην Εκάλη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Σχεδιασμός και κατασκευή σοφίτας, επέκταση και ανακαινίσεις χώρων σπιτιού, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες.

Κάθε ανακαίνιση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνετε το σπίτι σας καλύτερο.

Αυτό περιλαμβάνει μετακίνηση εσωτερικών τοίχων, αντικατάσταση υπάρχουσας κουζίνας, αλλαγή δαπέδου, αλλαγή του νέου σας μπάνιου, αναβάθμιση υφιστάμενων ηλεκτρικών και υδραυλικών συστημάτων ή καλοριφέρ, βάψιμο και διακόσμηση, δομική στήριξη των παραπάνω τοίχων για ενιαία διαβίωση, νέα παράθυρα ή ακόμα και εξωτερικές νέες στέγες, επιχρίσματα ή νέα επένδυση.

Αναλαμβάνουμε εργασίες για να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό σας όποιο κι αν είναι το έργο ανακαίνισης .

Όλες οι παραπάνω εργασίες είναι η δουλειά μας και μπορούμε να τις κάνουμε και για το σπίτι σας. Οι υπηρεσίες ανακαίνισης που διαθέτουμε απευθύνονται σε ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών που διαθέτουν σπίτια, διαμερίσματα ή διαμερίσματα, καθώς και σε ιδιοκτήτες που θέλουν να μετατρέψουν την εμπορική τους ιδιοκτησία σε κατοικία. Επίσης οι εξοχικές κατοικίες είναι πολύ ψηλά στην λίστα των έργων που αναλαμβάνουμε.

Εγγυημένη ποιότητα Υλικών και Υπηρεσιών και με την πιο ανταγωνιστική, οικονομική πρόταση.

Για όλες τις εργασίες στην ανακαίνιση σπιτιού χρησιμοποιούμε υλικά υψηλής ποιότητας.

Για μας παίζει ζωτικό ρόλο η αξιοπιστία και η αντοχή των υλικών που χρησιμοποιούμε στο πέρασμα του χρόνου.

Εφόσον έχουμε δημιουργήσει συνεργασίες χρόνων με τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους προμηθευτές της αγοράς.

Είμαστε άτομα τα οποία  παρέχουν τις υπηρεσίες τους με συνέπεια, επαγγελματισμό, σεβασμό στο χώρο σας και άριστη συσχέτιση τιμών και παρεχόμενων υπηρεσιών.

Για εμάς τους τεχνικούς κάθε ειδικότητας η λεπτομέρεια μετράει για να υπάρχει το σωστό αποτέλεσμα. Όταν δουλεύουμε λοιπόν, πρώτα το απολαμβάνουμε εμείς, και μετά εσείς.

Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να καλύψουμε οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα κατασκευής ζητηθεί.

Η ανακαίνιση στην Εκάλη περιλαμβάνει τους εξής τομείς:

 • Αποξηλώσεις
 • Βάψιμο
 • Ηλεκτρολογικά
 • Υδραυλικά
 • Μπάνιο
 • Κουζίνα
 • Κουφώματα
 • Εσωτερικές πόρτες
 • Εξωτερικές πόρτες
 • Κλιματισμό
 • Θέρμανση

Τα οφέλη και οι προκλήσεις της ανακαίνισης σοφίτας

Όταν πρόκειται να προσθέσετε κατοικήσιμο χώρο στο σπίτι σας, τα πιο λογικά μέρη για να ανακαινίσετε είναι το υπόγειο και η σοφίτα. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις δυνατότητες για χώρο διαβίωσης στην σοφίτα. 

Πρέπει να ανακαινίσετε τη σοφίτα; Χρειάζεστε περισσότερο χώρο για ένα υπνοδωμάτιο για επισκέπτες, παιδιά ή γραφείο; Είστε έτοιμοι για την τέλεια  σουίτα; Για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση, πρώτα και κύρια, ο προστιθέμενος χώρος διαβίωσης θα πρέπει να ωφελήσει εσάς και την οικογένειά σας.

Αξία μεταπώλησης

Υπάρχει ένα σαφές όφελος μεταπώλησης στην ανακαίνιση του χώρου της σοφίτας. Το τελείωμα του ημιτελούς χώρου στο σπίτι είναι ένας εξαιρετικά οικονομικός τρόπος για να προσφέρουμε αυτό που αναζητούν οι υποψήφιοι αγοραστές. Ισχύει παντού, αλλά ειδικά σε παλαιότερες γειτονιές με μικρότερα σπίτια, μια τελειωμένη σοφίτα μπορεί σίγουρα να προσθέσει αξία μεταπώλησης.

Ποτέ δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο πιθανός αγοραστής του σπιτιού. Μπορεί κάλλιστα να είναι ένα ζευγάρι που έχει δύο παιδιά και σχεδιάζει περισσότερα. Αυτή η οικογένεια θα δει μια όμορφα φινιρισμένη σοφίτα ως έναν υπέροχο ευέλικτο χώρο στον οποίο μπορούν να αναπτυχθούν όταν έρθει η ώρα.

Πιθανές χρήσεις

Είναι σαφές ότι η ανακαίνιση σοφίτας είναι μια πολύτιμη απόφαση για την οικογένειά σας και έχει αξία όσον αφορά τη μεταπώληση. Σε τι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτός ο χώρος στη σοφίτα; Υπάρχουν πολλές επιλογές που πρέπει να εξετάσετε.

Πόσος χώρος στη σοφίτα είναι διαθέσιμος; Ανάλογα με το πόσα τετραγωνικά είναι διαθέσιμα, θα μπορούσατε να μετατρέψετε αυτόν τον αχρησιμοποίητο χώρο σε:

 • Μια κύρια σουίτα υπνοδωματίου—προσθέστε τα χαρακτηριστικά που σας έλειπαν, είτε πρόκειται για ξεχωριστό μπάνιο, περισσότερο χώρο ντουλάπας ή απλώς μια όαση ξεχωριστή από την υπόλοιπη δραστηριότητα που συμβαίνει στο σπίτι.
 • Υπνοδωμάτια με κοινόχρηστο μπάνιο στο ενδιάμεσο—ίσως είναι τα παιδιά που χρειάζονται περισσότερο χώρο. Μια σοφίτα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ένα υπνοδωμάτιο ή δύο, καθώς και ένα μπάνιο.
 • Ευέλικτος χώρος — Γίνεται όλο και πιο δημοφιλές να δημιουργείτε χώρους που μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερους από έναν σκοπούς. Για παράδειγμα, ένα στούντιο τέχνης ή ένα γραφείο, καθώς πολλοί χρειάζονται έναν ειδικό χώρο για να εργαστούν από το σπίτι.

Κάθε σοφίτα είναι μοναδική. Εάν ο χώρος είναι πιο περιορισμένος, σκεφτείτε μια αίθουσα παιχνιδιών ή μια αίθουσα πολυμέσων, έναν παιδικό χώρο ύπνου, ένα καταφύγιο γιόγκα/διαλογισμού ή μια αίθουσα ραπτικής/χειροτεχνίας. 

Όποια όρια και αν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον εσωτερικό σας χώρο, μπορείτε να τα επεκτείνετε με μια ανακαίνιση σοφίτας.

Πιθανές προκλήσεις

Ο χώρος της σοφίτας δημιουργεί μερικές μοναδικές ευκαιρίες, αλλά και μερικές μοναδικές προκλήσεις. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από αυτά.

 • ύψη οροφής
  Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζετε όταν πρόκειται για ανακαίνιση σοφίτας είναι το ύψος της οροφής. Υπάρχει αρκετός χώρος για έναν ενήλικα να περπατήσει όρθιος;
  Προκειμένου μια σοφίτα να πληροί τους οικοδομικούς κώδικες, πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη επιφάνεια τετραγωνικών ποδιών με επαρκές ύψος οροφής για να μπορείτε να την αποκαλείτε δωμάτιο. Η εταιρεία ανακαίνισης μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι υπαγορεύει ο κωδικός στην τοποθεσία σας. Συνήθως, οι οικοδομικοί κώδικες καθορίζουν ότι το 50% των επιφανειών οροφής σε έναν τελειωμένο χώρο πρέπει να έχει ύψος περίπου επτά πόδια. Για να αυξηθεί ο χώρος κεφαλής στη σοφίτα, προστίθενται κοιτώνες ή αετώματα για να επεκταθεί ο χρησιμοποιήσιμος χώρος και να προστεθεί ο απαραίτητος χώρος κεφαλής.
 • φώς
  Παρόμοια με τον χώρο του υπογείου, το φυσικό φως συχνά περιορίζεται στη σοφίτα. Προσθέτοντας κοιτώνες ή αετώματα, τα παράθυρα μπορεί να είναι ένα φυσικό μέρος αυτής της διαδικασίας σχεδιασμού. Εάν δεν χρειάζεται να προσθέσετε κοιτώνες ή αετώματα, σκεφτείτε την προσθήκη φεγγιτών για να κάνετε έναν μικρότερο χώρο να αισθάνεται πιο ανοιχτός.

Άλλες προκλήσεις

 • Σκάλα
  Μια σκάλα που ανοίγει στη σοφίτα δεν πληροί τους οικοδομικούς κώδικες για το χώρο διαβίωσης. Συμβουλευτείτε την εταιρεία ανακαίνισης  EasyReno σχετικά με την πρόσβαση, γιατί ακόμη και μια υπάρχουσα σκάλα μπορεί να μην πληροί τις τρέχουσες απαιτήσεις.
 • Υδραυλικά, ηλεκτρικά και συστήματα θέρμανσης και ψύξης (HVAC)
  Όπως τα υπόγεια, οι σοφίτες είναι συχνά το μέρος όπου κρύβονται οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Πολλά σπίτια διαθέτουν σύστημα διαχωρισμού HVAC με τη μονάδα ψύξης 2ου ορόφου να βρίσκεται στη σοφίτα. Εάν είναι απαραίτητο, αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να μετακινηθεί και να κρυφτεί πίσω από έναν τοίχο γονάτων στη μαρκίζα. 
 • Δάπεδα
  Αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα στο οποίο μπορεί να σας βοηθήσει η εταιρεία ανακαίνισης σας. Η υπάρχουσα δομή δαπέδου της σοφίτας είναι γενικά σχεδιασμένη για αποθήκευση και όχι για χώρο διαβίωσης και μπορεί να χρειαστεί να ενισχυθεί πριν από την τοποθέτηση δαπέδου.

Εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο διαβίωσης, η σοφίτα σας μπορεί να είναι η καλύτερη τοποθεσία για αυτό.

Η ανακαίνιση προσθέτει αξία στο σπίτι σας ενώ απολαμβάνετε τη διαμονή σας σε αυτό.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία ανακαίνισης της σοφίτας σας ή για να συμβουλευτείτε σχετικά με το σχεδιασμό ενός νέου χώρου στο σπίτι σας, καλέστε μας στο τηλέφωνο +306906652877 ή γράψτε μας ό,τι απορία έχετε στο email : info@easyreno.gr.

Ανακαινίσεις σπιτιών στην Εκάλη

Η εταιρεία μας EasyReno δραστηριοποιείται στην ανακαίνιση σπιτιού στην Αθήνα (μονοκατοικίες – διαμερίσματα – νεόδμητες κατοικίες – αναπαλαίωση διατηρητέων κτιρίων) και ανακαίνιση χώρων (καταστήματα – βιοτεχνίες – βιομηχανίες).

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες