Home Renovation Redefined

7 Βασικές Αρχές Ανακαίνισης

Table of Contents

Σκέφτεστε να αναπαλαιώσετε ή να ανακαινίσετε το σπίτι σας, και ψάχνετε μερικές βασικές αρχές ανακαίνισης; Η Easy Reno έχει τη λύση.

Αρχές Ανακαίνισης

Ανακαινίσεις Σπιτιών – Επτά Αρχές Ανακαίνισης

Όταν η αγορά ενός νεόδμητου σπιτιού αποτελεί «όνειρο απατηλό» για τον Έλληνα, μια από τις προσφορότερες λύσεις είναι η αγορά ενός παλαιού διαμερίσματος, πεντηκονταετίας και περισσότερο, οπότε η τιμή είναι πιο συμφέρουσα, και μετά έρχεται η ανακαίνισή του, είτε σταδιακά, είτε όχι, ανάλογα με τα οικονομικά μας και πάντοτε με τις σωστές αρχές ανακαίνισης. Εάν ήδη έχουμε στην κατοχή μας κάποιο ακίνητο, συμφέρει περισσότερο να το βελτιώσουμε ανακαινίζοντάς το, παρά να το πουλήσουμε.

Εξάλλου ,αν δεν είναι ανακαινισμένο θα πωληθεί σε χαμηλή και μη συμφέρουσα τιμή. Όλοι, ακόμα και οι ξένοι επενδυτές, αναζητούν την «ευκαιρία» και το χρονικό εκείνο σημείο όπου κάποιος ταλαίπωρος ιδιοκτήτης θα βρεθεί στην ανάγκη. Η περίοδος της οικονομικής κρίσης λειτούργησε αρνητικά για τον κόσμο. Οι τιμές πήραν σε υπερβολικό βαθμό την κατιούσα, για να ανέβουν υπερβολικά μετά από 5-6 χρόνια. Οι τράπεζες μετά τα λάθη της προ κρίσης περιόδου, έχουν κλείσει τη στρόφιγγα των στεγαστικών δανείων απαιτώντας περισσότερες εξασφαλίσεις από τους επίδοξους δανειολήπτες. Η γενιά των 500 ευρώ συνειδητοποιεί ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ ιδιόκτητο σπίτι και περιμένει κάποια στιγμή να κληρονομήσει το παλαιό «πατρικό» και να το ανακαινίσει.

Διαπιστώνουμε, επομένως, πως για πολύ κόσμο η ανακαίνιση είναι μονόδρομος.Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την ανακαίνιση σπιτιού  έτσι ώστε να αυξήσουν την αξία του σπιτιού τους και να προετοιμαστούν για τη μακροπρόθεσμη περίοδο απρόβλεπτων αυξομειώσεων στην αγορά ακινήτων.

Ποιές Είναι Οι Καλύτερες Αρχές Ανακαίνισης Να Υιοθετήσεις;

Ακολουθούν, λοιπόν, επτά  βασικές Αρχές Ανακαίνισης  με βάση την εμπειρία των ειδικών, που θα πρέπει να διέπουν τη διαδικασία μιας επιτυχημένης ανακαίνισης. Ευχόμαστε να σας βοηθήσουν και να συμβάλουν ώστε τα χρήματά σας να πιάσουν τόπο. 

1.       Επιλογή των σημείων που θα ανακαινίσω, με ποια σειρά και Προϋπολογισμός.


Επιθυμώ να αυξήσω την αξία του υπάρχοντος σπιτιού μου; Συχνά το μυστικό για τη σωστή διαχείριση ενός έργου ανακαίνισης είναι τηρήσουμε την πρώτη από τις αρχές ανακαίνισης. Να γνωρίζουμε από πριν την σειρά των εργασιών και το συνολικό κόστος. Είναι πολύ εύκολο να ξεπεράσεις αυτό που αρχικά είχες βάλει σαν στόχο, καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι στην πορεία εμφανίζονται καταστάσεις και αλλαγές που ήταν αδύνατον να είχαν προβλεφθεί επακριβώς.

Επειδή λοιπόν οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι οικονομικά, θα πρέπει να κοστολογήσουμε κάθε εργασία ξεχωριστά τοποθετώντας την στη σωστή σειρά. Το αρχικό πλάνο λοιπόν θα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει το συνολικό κόστος καθώς και το κόστος των επιμέρους εργασιών αναλυτικά.

2.       Δεύτερη από τις Αρχές Ανακαίνισης: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ.

Αν θα σας ρωτούσαν ποιοι είναι οι βασικοί χώροι-τμήματα σε ένα παλαιό σπίτι που πρέπει οπωσδήποτε να ανακαινιστούν θα έπρεπε ,σύμφωνα με τις βασικές αρχές ανακαίνισης, να απαντήσετε κατά σειράν: η κουζίνα, το μπάνιο και η πρόσοψη του σπιτιού μας με τον κήπο που ίσως υπάρχει και δίνει μια «εικόνα» προς τα έξω. Με τις συγκεκριμένες επιλογές αυξάνεται η αξία μεταπώλησης του σπιτιού μας. Δεν πάνε χαμένα ο κόπος και τα χρήματά μας.

3.       ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ  ΣΩΣΤΑ, εγώ και όποιος άλλος αποφασίζει, και αφού ξεκινήσω δεν αλλάζω γνώμη.

Τηρώ τις αρχικές αποφάσεις. Στην τρίτη από τις Αρχές Ανακαίνισης θέλουμε την  ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ  και την ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ σας. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές δεν μπορείτε να προγραμματίσετε τα πάντα σε μία ολική ανακαίνιση. Ανεξάρτητα, όμως, αν πρόκειται να γίνει αμέσως ή θα διαρκέσει για πολύ καιρό η διάρκεια των εργασιών, θα πρέπει κάποιες αποφάσεις να παρθούν από την αρχή και να μην αλλάξουν.

Παρομοιάστε την ανακαίνιση με ένα ταξίδι που ετοιμάζεστε να κάνετε. Αν εμπιστευθείτε ένα Γραφείο Ταξιδίων, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει το πλάνο κάθε ημέρας, συχνά και το αν μια επίσκεψη θα γίνει το πρωί, το μεσημέρι ή το βράδυ. Αν ταξιδέψεις μόνος σου δεν πρέπει να κάνεις το ίδιο; Αν είσαι του στυλ  «θα κάνω ότι μου αρέσει κάθε στιγμή», θα φύγετε από τον ξένο τόπο και δεν θα έχετε δει ούτε τα μισά βασικά αξιοθέατα. Το ίδιο ισχύει και στην ανακαίνιση σπιτιού.

Σίγουρα οι έγκαιρες αποφάσεις και οι σταθερές επιλογές οδηγούν στο καλύτερο αποτέλεσμα. Η συχνή αλλαγή αποφάσεων κατά τη διάρκεια της επισκευής ή μετά την έναρξη των εργασιών θα αυξήσει το κόστος, ενώ αν αλλάξει και η σειρά των εργασιών, μπορεί να καταστρέψουμε κάτι που μόλις ανακαινίσαμε και να πρέπει να ξαναφτιαχτεί σε ύστερο χρόνο.

4.       Η τέταρτη από τις Αρχές Ανακαίνισης: Κάνετε την ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ αρχιτεκτονικού Γραφείου και ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

Πρέπει να είναι έμπειρο και αξιόπιστο. Έτσι θα ακούσετε όμορφες προτάσεις σχεδίασης, ποιότητα κατασκευής του έργου και τήρηση του αρχικού κόστους και του χρονοδιαγράμματος.

5.       Πέμπτη Αρχή Ανακαίνισης: ΙΕΡΑΡΧΗΣΤΕ  ΤΙΣ  ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ, την ανασυγκρότηση  του σπιτιού, ανάλογα με την σημαντικότητά τους και  σε σχέση με  την άνετη οικογενειακή ή και προσωπική βασική κοινωνική συμβίωση. 

Μερικές φορές η ολική ανακαίνιση του σπιτιού είναι μονόδρομος. Είναι πολύ λογικό να τα θέλουμε όλα καινούργια, πολυτελή, αυτόματα, εντυπωσιακά στους επισκέπτες μας με την «τελευταία λέξη»  της μόδας και της τεχνολογίας. Επιβάλλεται, όμως, να προσέξουμε πως αν έχουμε παλαιό και διατηρητέο κτήριο, οπωσδήποτε πρέπει να ανακαινίσουμε θέρμανση, ψύξη,  υδραυλικά,  ηλεκτρικά και δομικά στοιχεία.

Οφείλουμε εδώ να επιλέξουμε τα ουσιώδη, τα βασικά και απαραίτητα, παρά να αναλωθούμε σε ζητήματα διακόσμησης, όπως είναι τα ράφια γυψοσανίδας, η πέτρα στον τοίχο ή τα πανάκριβα ιταλικά πλακάκια. Μεριμνήστε, επομένως, για τα ουσιώδη, γιατί αν δεν αλλάξετε π.χ. τις σκουριασμένες σωληνώσεις ύδρευσης, κάποια στιγμή θα εκπλαγείτε  δυσάρεστα. Ενδιαφερθείτε για τα σημαντικά.   Τηρήστε, λοιπόν, την Πέμπτη από τις Αρχές Ανακαίνισης και θα διαπιστώσετε πως όχι μόνον αναβαθμίζετε την ποιότητα ζωής σας με κομψότητα και ευαισθησία, αλλά και ανασχηματίζετε θετικά την ψυχολογική σας διάθεση.

6.       Έκτη Αρχή Ανακαίνισης:  ΤΟ ΜΕΤΡΟ. Αποφύγετε τις υπερβολές και τη μεγαλομανία. Σημασία έχει η λειτουργικότητα ανακαινιζόμενου χώρου, αλλά και η οικονομία χρημάτων. 

Ποιο είναι, όμως, το «σωστό μέγεθος» ενός σπιτιού; Τι πιστεύει σήμερα ο κόσμος; Μικρό ή μεγάλο σπίτι; Ακριβό ή φθηνό;  Η τάση η οποία κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια είναι τα μεγάλα σπίτια να γίνονται μικρότερα. Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι ο λίγος χρόνος των ενοίκων για καθαρισμούς, κάτι η ακρίβεια σε περίπτωση αλλαγών, άλλαξαν τις προτιμήσεις των κατοίκων της πόλης.

Ο κόσμος πλέον ενδιαφέρεται για το «μικρό», αλλά «άνετο», «σύγχρονο» και «λειτουργικό». Η σωστή ανακαίνιση σε «σωστά μεγέθη»  είναι ακριβώς αυτό: να φτιάξουμε έναν χώρο που να «δένει», να αρμόζει στις ανάγκες μας. Ούτε μεγάλο, ούτε μικρό, που να βολεύεται με λίγα ποιοτικά έπιπλα, συνήθως λιτό αλλά καλόγουστο στη διακόσμηση. Ίσως και να προτιμήσουμε έπιπλα «πολυεργαλεία», π.χ. μια βιβλιοθήκη όρθια σε ένα τοίχο που κρύβει με μια-δυο κινήσεις γραφείο και κρεβάτι. Επιδιώκουμε δηλαδή για τον χώρο μας, το «σωστό μέγεθος», το μέτρο, αλλά και την πολυχρηστικότητα των επίπλων, άρα και την οικονομία σε χώρο και χρήμα.

7.       Η έβδομη και τελευταία από τις Αρχές Ανακαίνισης: ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ. 

Αφού έχετε ολοκληρώσει το μέγεθος του χώρου και τον σχεδιασμό έτσι ώστε ο νέος χώρος να λειτουργεί όπως θέλετε, ασχοληθείτε με τις λεπτομέρειες. Έφτασε η ώρα για να αφιερώσετε χρόνο σε σχέση με τα σημεία, τα στοιχεία, που θα κάνουν το σπίτι σας ξεχωριστό και ίσως μοναδικό, έναν χώρο απόλαυσης που θα χαίρεστε όχι μόνον εσείς, οι ένοικοι του σπιτιού ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά και οι καλεσμένοι σας.

Καλέστε μας σήμερα κιόλας για τα καλύτερα πακέτα ανακαίνισης σπιτιού, στις πιο συμφέρουσες τιμές της αγοράς.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες