Home Renovation Redefined

Αναπαλαίωση Σπιτιού Πριν και Μετά- Τι Να Περιμένετε

Table of Contents

Αναπαλαίωση Σπιτιού Πριν και Μετά

H αναπαλαίωση σπιτιού είναι μία διαδικασία διαφορετική από την ανακαίνιση. Η αναπαλαίωση σπιτιού πριν και μετά διαφέρει σημαντικά σε αποτέλεσμα από την ανακαίνιση ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν οι δυο διαδικασίες να συνυπάρξουν. 

To αποτέλεσμα της αναπαλαίωσης σπιτιού πριν και μετά είναι στην ουσία μία ιδιαίτερη κατηγορία ανακαίνισης και συχνά αφορά τεχνικές εργασίες. Ο σκοπός στην αναπαλαίωση σπιτιού πριν και μετά είναι να δούμε την αποκατάσταση του κτηρίου και να το ενισχύσουμε σε ό,τι αφορά τον στατικό και αντισεισμικό φέροντα οργανισμό. 

Αναπαλαίωση Σπιτιού Πριν και Μετά: Γιατί Να Κάνω Αναπαλαίωση;

Η ερώτηση γιατί να κάνει κανείς αναπαλαίωση στο σπίτι του είναι η πιο συχνή όταν έχουμε πελάτες με σπίτια σημαντικής παλαιότητας. Μάλιστα, οι περισσότεροι γελώντας λένε να το γκρεμίσουν και να χτίσουν ένα καινούριο. Εμείς στην EasyReno λέμε το εξής: αν το κτίσμα δεν έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από το κράτος (και άρα δεν έχουμε συγκεκριμένους περιορισμούς στις εργασίες που κάνουμε), τότε η αναπαλαίωση μπορεί να σας ωφελήσει σημαντικά σε σύγκριση με την ανακαίνιση. 

Αναπαλαίωση Σπιτιού πριν και μετά: Η Καλύτερη Απάντηση Στην Αναπαλαίωση

Ανεξάρτητα από το οικονομικό σκέλος της αναπαλαίωσης, πολλές φορές έχουμε να κάνουμε και με το συναισθηματικό. Διαβάστε την ιστορία μιας πελάτισσας μας σε συζήτηση με την κόρη της για την αναπαλαίωση ενός μικρού εξοχικού:

Η πελάτισσα -ας την πουμε Μαρία- συζήτησε μαζί μας για την αναπαλαίωση ενός μικρού εξοχικού σε ένα χωριό. Μάλιστα, στο εξοχικό αυτό είχε να πάει πολλά χρόνια αλλά πέρασε στην κατοχή της με διαθήκη. Η κόρη της ήταν τελείως αντίθετη με την απόφαση αυτή θεωρώντας ότι δεν αξίζει τα χρήματα αφού δεν πηγαίνει κανείς. Η απάντηση της Μαρίας ήταν “ Αξίζει και αν το δεις, θα καταλάβεις. Πέρασα τόσο όμορφα χρόνια εκεί, είναι η αίσθηση του σπιτιού που μου έχει μείνει ως γλυκιά ανάμνηση.’

Η αναπαλαίωση σπιτιού πριν και μετά είναι ένα αποτέλεσμα που πρέπει να δεις για να το καταλάβεις, να νιώσεις την αίσθηση του σπιτιού να σου ξυπνάει όμορφες αναμνήσεις. Ακριβώς όπως η φίλη μας η Μαρία. 

Αναπαλαίωση Σπιτιού πριν και μετά: Τι Πρέπει να Προσέξουμε

Η αναπαλαίωση σπιτιού είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει ο όρος: αναπαλαίωση. Το κτίσμα είναι παλιό εξ’ορισμού. Επομένως, σίγουρα πρέπει να δούμε πρώτα ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις καθώς και τυχόν ξύλινες κατασκευές. Ξεκινώντας από αυτές τις εργασίες διασφαλίζουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς ή πλημμύρας αλλά ούτε και κάποιο ξύλινο στοιχείο έχει σαπίσει τόσο που να κινδυνεύουμε να πέσει ανά πάσα στιγμή. 

Αν δείτε την αναπαλαίωση σπιτιού πριν και μετά, θα καταλάβετε γιατί πάντα πρέπει να ξεκινάμε από τα δομικά στοιχεία και όχι από τα αισθητικά/καλλωπιστικά. Οι εργασίες στα δομικά στοιχεία είναι αυτές που θα καθορίσουν το κόστος αλλά και αν είναι πρακτικά εφικτή η αναπαλαίωση.

Αναπαλαίωση Σπιτιού πριν και μετά: Είναι Δέσμευση

Το αποτέλεσμα όταν κάνουμε αναπαλαίωση σπιτιού πριν και μετά είναι εντυπωσιακό. Αλλά αν θες να μένεις σε ένα σπίτι παλαιότερης κατασκευής είναι δέσμευση. Επομένως, αν ονειρεύεσαι μοντερνισμούς, πατώματα που γυαλίζουν, νεοτερισμούς κτλ, τότε μάλλον η αναπαλαίωση δεν είναι η εργασία που χρειάζεσαι. 

Πολλοί από τους πελάτες μας που έχουν αναπαλαιώσει τα σπίτια τους λάτρεψαν το αποτέλεσμα παρ’όλο που ξέρουν ότι ένα παλιό σπίτι έχει τις δυσκολίες του. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μία πελάτισσα μας που αναπαλαίωσε το πατρικό της σπίτι στο Παγγαίο. Η διαφορά στην αναπαλαίωση σπιτιού πριν και μετά ήταν τόσο εμφανής που στην αρχή και η ίδια νόμισε ότι γκρεμίστηκαν κομμάτια και ξαναχτίστηκαν. Αφού μας ζήτησε να κρατήσουμε τα αυθεντικά παράθυρα με το ζωγραφισμένο βιτρό, της εξηγήσαμε ότι θα μονωθούν αλλά θα έχουν πάλι απώλειες. Χαρακτηριστικά μας απάντησε:

Θα έκανα τα πάντα για να κρατήσω αυτά τα παράθυρα ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα ζεσταίνει ο χώρος. Θα βάλω και καμιά ζακέτα ακόμα, δεν έγινε και τίποτα.

Αν όμως δεν είστε αυτό το άτομο, τότε η αναπαλαίωση ενός παλιού σπιτιού είναι μία διαδικασία που πρέπει να ξανασκεφτείτε. 

Αναπαλαίωση Σπιτιού πριν και μετά: Προσοχή Στο Νερό

Οι φθορές που προκαλούνται από το νερό είναι σημαντικές και σοβαρές και πρέπει να επιλύονται άμεσα. Για να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στην αναπαλαίωση σπιτιού πριν και μετά ελέγχουμε όλους τους χώρους του σπιτιού -από ταβάνι μέχρι πάτωμα- για ενδείξεις διάβρωσης λόγω νερού. Επιθεωρούμε υπόγεια και περιβάλλοντες χώρους καθώς και τη σκεπή. 

Αναπαλαίωση Σπιτιού πριν και μετά: Εμπιστευτείτε Την Τεχνολογία

Σίγουρα από τις πιο δαπανηρές εργασίες σε ένα σπίτι είναι ό,τι αφορά τη θέρμανση. Οι περισσότεροι πελάτες μας όμως έχουν τις αμφιβολίες τους για τη θέρμανση όχι τόσο λόγω κόστους όσο λόγω διατήρησης του ύφους του σπιτιού. 

Η αλήθεια είναι ότι η τεχνολογία της θέρμανσης είναι εξαιρετικά συμβατή με την διατήρηση παλαιών στοιχείων και έτσι το αποτέλεσμα στην αναπαλαίωση πριν και μετά δεν φαίνεται παράταιρο. Με άλλη λόγια, προκειμένου να θερμάνετε το αναπαλαιωμένο σπίτι σας δεν χρειάζεται να έχετε μασίνα ή σόμπα. Υπάρχουν πολύ προσβάσιμες λύσεις νέας γενιάς που υποστηρίζουν το ύφος ενός αναπαλαιωμένου σπιτιού στο μέγιστο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις ηλεκτρικές συσκευές.  

Αναπαλαίωση Σπιτιού πριν και μετά: Μία Τελευταία Συμβουλή

Τα παλιά σπίτια έχουν διάφορες ιδιομορφίες στην κατασκευή τους. Έχουμε δει σπίτια με διάφορα επίπεδα όπου από το ένα δωμάτιο στο άλλο είχε δυο με τρία σκαλοπάτια. Έχουμε δει κρυφά ντουλάπια κάτω από σκάλα, συρόμενες βιβλιοθήκες-πόρτες, συρτάρια σε σκαλοπάτια, ακόμα και μικρό μπαρ κρυμμένο σε εσοχή τοίχου!

Όλα αυτά είναι στοιχεία που δίνουν χαρακτήρα στο σπίτι και που αν καταργηθούν, συνήθως κοστίζουν περισσότερο απ’ότι αν αξιοποιηθούν. Πολύ χαρακτηριστικά ένας πελάτης μας από το Φίλυρο Θεσσαλονίκης μας είπε:

Το σπίτι των γονιών μου είναι λαβύρινθος. Όπου και να πας, όπου και να στρίψεις, μπαίνεις σε κάποιο δωμάτιο. Μεγαλώνοντας, θυμάμαι, είχαμε 5 σαλόνια. Άλλα μικρά και άλλα μεγάλα. Αλλά το καθένα είχε το σκοπό του. Το σαλόνι που μαζευόμασταν με τους φίλους μου από το σχολείο ήταν δικό μου. Δεν θύμιζε παλιό σαλόνι σπιτιού με σεμεδάκια παντού, το είχα κάνει εγώ όπως ήθελα. Και τώρα θέλω το ίδιο για τα παιδιά μου. 

Επικοινωνήστε Με Την EasyReno

Aν θέλετε να κάνετε αναπαλαίωση ή ανακαίνιση στο σπίτι σας και να μείνετε έκπληκτοι από το αποτέλεσμα στην αναπαλαίωση σπιτιού πριν και μετά, ελάτε να συζητήσουμε και να σας δώσουμε δωρεάν εκτίμηση του κόστους εργασιών. Πάντα με σεβασμό προς τις αναμνήσεις αυτού του σπιτιού. 

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες