Home Renovation Redefined

Ανακαίνιση Πολυκατοικίας: Ο Σωστός Χρόνος Για Εγκατάσταση Ανελκυστήρα

Table of Contents

Θες να μάθεις πως ακριβώς μπορείς να κάνεις την καλύτερη ανακαίνιση πολυκατοικίας με εγκατάσταση ανελκυστήρα; Η ομάδα μας στην Easy Reno σας έχει τη λύση στις καλύτερες τιμές της αγοράς από τους πιο έμπειρους μηχανικούς του είδους.

ανακαίνιση πολυκατοικίας

Ανακαίνιση πολυκατοικίας και εγκατάσταση ασανσέρ

Μήπως αναζητείτε την κατάλληλη χρονική στιγμή  για να προχωρήσετε στην εγκατάσταση ενός ασανσέρ στην πολυκατοικία σας; Αν κάνετε τη σωστή έρευνα αγοράς και ενημερωθείτε από εξειδικευμένους επαγγελματίες, θα διαπιστώσετε ότι με σωστή οργάνωση και χωρίς «φασαρίες» θα αποκτήσετε επιτέλους το πολυπόθητο ασανσέρ που θα σας βοηθήσει στις μετακινήσεις σας, ειδικά αν είσαστε ηλικιωμένος ή παιδάκι. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο  ίσως φαντάζεστε.

Τα έξι βήματα για την εγκατάσταση ενός ασανσέρ

1. Καθορίστε  επακριβώς  τις  ανάγκες  της  πολυκατοικίας .

Επιχειρήστε, πιθανόν ως Διαχειριστής, μια πολύ καλή έρευνα και επιλέξτε το είδος του ασανσέρ που αντιστοιχεί στις ανάγκες του κτηρίου σας. Θέστε και απαντήστε με ακρίβεια σε κάποιες βασικές ερωτήσεις που θα σχετίζονται με τη μελλοντική χρήση του ασανσέρ. Για παράδειγμα τι είδους χρήση θα γίνεται, τι διαστάσεις θαλάμου εξυπηρετούν καλύτερα, πιθανή πρόβλεψη για αναπηρικό αμαξίδιο κ.λπ.  Αναλύστε τις απαντήσεις και αναλόγως επιλέξτε.

2. Αναζητήστε και συμβουλευτείτε έναν αξιόλογο Μηχανικό.

Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή ενός έμπειρου Μηχανικού, ο οποίος θα αναλάβει τη μελέτη και σχεδίαση του ανελκυστήρα σας.Θα συζητήσετε μαζί του, θα του εξηγήσετετις ανάγκες σας, ώστε να σας κατευθύνει  στην ιδανική επιλογή του τύπου ασανσέρ.

 3. Επιλέξτε αξιόπιστη εταιρεία εγκατάστασης

Μετά τη μελέτη, θα πρέπει να επιλέξετε την εταιρεία η οποία θα κάνει την εγκατάσταση. Καλό είναι να προτιμήσετε ένα ολοκληρωμένο πακέτο και να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα. Ενημερωθείτε για τις «Εγγυήσεις»  που προσφέρονται, αλλά και για τη συντήρηση που θα απαιτείται. Διαλέξτε, επίσης, και το μοντέλο της εταιρείας που σας ταιριάζει. Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο ανελκυστήρα. Προτιμήστε καλύτερα μια ελληνική ή ευρωπαϊκή εταιρεία η οποία να προσφέρει μεταπωλητικές υπηρεσίες υποστήριξης  και ανταλλακτικά. Η τιμή του ασανσέρ δεν πρέπει να είναι το μοναδικό  κριτήριο στην επιλογή, γιατί πολλές εταιρείες δεν προσφέρουν τα απαιτούμενα.

ανακαίνιση πολυκατοικίας εγκατάσταση ασανσέρ

4. Επαγγελματική εγκατάσταση

Η εγκατάσταση του ανελκυστήρα θα πρέπει να γίνει από Συνεργείο που διαθέτει Άδεια Εγκατάστασης Ανελκυστήρων. Επιβάλλεται να είναι έμπειρο και εξειδικευμένο, ώστε η εγκατάσταση να γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κατασκευάστριας εταιρείας.

5. Πώς γίνεται η ηλεκτροδότηση στην εγκατάσταση του ασανσέρ;

Σε μια ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να αιτηθείτε μερικά πράγματα για τη διεκπεραίωση όλων των εργασιών. Αν δεν διαθέτετε οικοδομή με εργοταξιακή τριφασική παροχή ρεύματος, πρέπει να κάνετε αίτηση στη ΔΕΗ για προσωρινή ηλεκτροδότηση (για 60 ημέρες). Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν μέχρι τότε είναι η εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας του ανελκυστήρα και να πιστοποιηθεί από τον αρμόδιο φορέα.

6. Το  «μετά την εγκατάσταση» – Η Συντήρηση

Το τελευταίο αλλά σημαντικότατο βήμα, αφορά τις ενέργειες που πραγματοποιούνται μετά την εγκατάσταση. Το ασανσέρ θα πρέπει να πιστοποιηθεί από ανεξάρτητο Φορέα και να δηλωθεί στα μητρώα του Δήμου. Πρέπει να συνάψετε Συμβόλαιο Συντήρησης με ένα αδειοδοτημένο Συνεργείο Συντήρησης, το οποίο θα φροντίζει για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του ανελκυστήρα. Πρόκειται για έργο ύψιστης σημασίας, αφού έτσι εξασφαλίζεται η μέγιστη προστασία των μεταφερομένων. Στα εγκατεστημένα ασανσέρ,  βάσει νόμου, είναι υποχρεωτικό να γίνεται τακτική συντήρηση. Το σύνολο των συντηρήσεων  πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 ανά έτος, για κτήρια με 10.000 πλήρεις διαδρομές την εβδομάδα.

Η Ανακαίνιση Πολυκατοικίας Με Τη Σιγουριά Που Σας Αξίζει

Μια  τέτοιου τύπου μερική «ανακαίνιση»  αποτελεί ένα είδος επενδυτικής κίνησης, αφού θα αυξήσει κατά πολύ την εμπορική αξία των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας. Δεν είναι μόνο οι ευκολίες που προσφέρει ένα  ασανσέρ, αλλά και η αύξηση της αξίας του ακινήτου.  Μη διστάσετε, λοιπόν, να εγκαταστήσετε ένα ασανσέρ στην πολυκατοικία σας. Είναι σίγουρο ότι θα ανταμειφθείτε για τη συγκεκριμένη  απόφασή σας.

Ελάτε σε επαφή με την Easy Reno σήμερα κιόλας.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες