Home Renovation Redefined

Συμβουλές Για Ανακαίνιση AirBnB: Τι Πρέπει Να Γνωρίζω

Table of Contents

Θέλεις τις καλύτερες δυνατές συμβουλές για ανακαίνιση AirBnB; Η ομάδα μας είναι εδώ να σε βοηθήσει από το άλφα ως το ωμέγα.

ανακαίνιση AirBnB

ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΕΣΩ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Airbnb
Τι πρέπει να λάβω υπόψη μου σ’ αυτή τη διαδικασία

Αν έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε κάποιο ακίνητό σας για μίσθωση μέσω πλατφόρμας Airbnb είναι απαραίτητο να το ανακαινίσετε. Σίγουρα γνωρίζετε ότι τα σπίτια που χρησιμοποιούνται για τέτοιες υπηρεσίες πρέπει να είναι περιποιημένα, μοντέρνα και επαρκώς εξοπλισμένα. Για αυτό και κρίνεται απαραίτητο να προχωρήσετε όχι μόνο με σύνεση, αλλά και οργανωμένα βήματα.

Τι πρέπει όμως να προσέξετε σε μια τέτοιου τύπου ανακαίνιση, ενός  σπιτιού που θα χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα βραχύχρονης μίσθωσης; Ποια βήματα επιβάλλεται να ακολουθήσετε; Προκειμένου να μην χαθείτε και να μην αγχωθείτε, ζητήστε από τους ειδικούς να σας καθοδηγήσουν.

Σημειώνουμε και τονίζουμε ότι το σπίτι  προορίζεται και απευθύνεται σε Έλληνες ή αλλοδαπούς τουρίστες, εργαζομένους ή ανθρώπους που έχουν μια παροδική ανάγκη μετακίνησης, όπως επαρχιώτες ασθενείς που θα χρειαστούν νοσοκομείο μεγάλης πόλης, φοιτητές και τον γονέα τους που αναζητεί σπίτι στο Πανεπιστήμιο της πόλης όπου πέτυχε κ.λπ.

Τι να προσέξετε κατά την ανακαίνιση σπιτιού για χρήση μέσω πλατφόρμας  Airbnb

Ζητήστε καθοδήγηση από ειδικούς για ανακαίνιση AirBnB

Η αλήθεια είναι ότι μόνοι σας δύσκολα θα μπορέσετε να οργανώστε σωστά μια τέτοια ανακαίνιση σπιτιού. Μια ανακαίνιση σπιτιού που αφορά κατάλυμα για προσωπική  χρήση, δεν έχει καμία σχέση με την ανακαίνιση Airbnb.

Ο ανταγωνισμός είναι πλέον μεγάλος και οι πελάτες έχουν γίνει πιο απαιτητικοί. Οι ειδικοί γνωρίζουν ακριβώς όλες τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένα σπίτι Airbnb. Πρέπει να είναι πλήρως λειτουργικό και μοντέρνο, ώστε να προσφέρει άριστες υπηρεσίες φιλοξενίας.

Φυσικά, εσείς θα καταθέσετε τις ιδέες σας και όλα όσα έχετε φανταστεί να δημιουργήσετε. Χωρίς, όμως, τη βοήθεια των ειδικών, ενδέχεται να παρουσιαστούν βασικές ελλείψεις. Εννοείται ότι εσείς θα επιβλέπετε και θα παρακολουθείτε όλες τις δέουσες εργασίες, αλλά με ένα Ειδικό Συνεργείο, μια Συνεργαζόμενη Ομάδα Τεχνιτών,  θα επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Αξιολόγηση υφιστάμενης κατάστασης του σπιτιού

Καταρχάς, για να βρείτε τις εργασίες και βελτιώσεις που χρειάζεται το σπίτι, πρέπει να εκτιμήσετε την κατάστασή του. Η συμβολή των ειδικών κρίνεται απαραίτητη. Εννοείται πως επιβάλλεται να εντοπίσετε όλα τα προβλήματα του σπιτιού και να τα διορθώσετε.

Συνήθως, τα σπίτια που χρησιμοποιούνται ως σπίτια Airbnb είναι εκείνα που δεν κατοικούνταν ή δεν χρησιμοποιούνταν από κανέναν στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση.

Καθορισμός αναγκαίων διεργασιών ή διορθώσεων

Αφού λοιπόν γνωρίζετε ακριβώς σε ποια κατάσταση βρίσκεται το κατάλυμά σας, πρέπει να καθορίσετε με ακρίβεια ποιες θα είναι οι εργασίες που θα χρειαστούν. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει ανάγκη για ολική ανακαίνιση σπιτιού.

Έξι  από τις βασικές εργασίες είναι –κατά σειράν-  οι εξής:

1.       Έλεγχος υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων: Είναι απαραίτητο να ελέγξετε αν υπάρχουν βλάβες και δυσλειτουργίες στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αλλά και στο σύστημα αποχέτευσης. Αυτού του είδους οι βλάβες αποτελούν την πρώτη εργασία που πρέπει να γίνει. Για να μην έχουμε στη συνέχεια ένα «ράβε-ξήλωνε». Συνήθως στις παλιές οικοδομές λείπουν πρίζες σε κάθε δωμάτιο και υπάρχουν σκουριασμένα υδραυλικά…

2.       Καθαρισμός εξωτερικού και εσωτερικού χώρου: Αν πρόκειται για παλιό σπίτι σίγουρα θα χρειαστεί ένα αποκομιδή άχρηστων σπασμένων αντικειμένων, καθάρισμα σε μπαλκόνια, κήπο κ.λπ. Η εικόνα του διαμερίσματος-σπιτιού πρέπει να είναι καθαρή. Να προδίδει «έλεγχο» και όχι «εγκατάλειψη».

3.       Αντικατάσταση ή προσθήκη κουφωμάτων: Αυτή είναι μια πολύτιμη αλλά και ακριβή προσθήκη. Όχι μόνο βελτιώνει την αισθητική του σπιτιού, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τον θόρυβο στο σπίτι, να μειώσει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και να αυξήσει το φυσικό φως μέσα στο σπίτι. Αν τα κουφώματα είναι παλιά και φθαρμένα από το χρόνο, κανείς δεν θα επιλέξει να μείνει στο κατάλυμά σας. Ο επισκέπτης θέλει να νιώθει ασφάλεια. Για την περίπτωση ηχομόνωσης σε τοίχους, η οποία συνήθως χρειάζεται για τους «φασαριόζικους» ενοικιαστές, απευθυνθείτε σε τεχνικούς της ειδικότητας.

4.       Αλλαγή δαπέδων: Τα παλιομοδίτικα μωσαϊκά, καθώς και τα φθαρμένα δάπεδα είναι απαγορευτικά σε ένα σπίτι Airbnb. Είτε πρόκειται για πέτρα, είτε laminate, είτε ξύλινο παρκέ, είτε πλακίδια, είναι σίγουρο ότι η όποια ανανέωση στα πατώματα αναβαθμίζει την αξία της ακίνητης περιουσίας σας.

5.       Ανακαίνιση κουζίνας ή μπάνιου: Μια ανακαίνιση στη κουζίνα ή στο μπάνιο μπορεί να είναι είτε ολική, είτε μερική. Το πιθανότερο είναι ότι πρέπει να αλλάξετε τα ντουλάπια και τους πάγκους. Στο μπάνιο καλό είναι να αντικαταστήσετε όλα τα είδη υγιεινής να αφαιρέσετε τον μπιντέ, καθώς και να αλλάξετε τα παλιομοδίτικα   και φθαρμένα πλακάκια. Στόχος είναι τα δωμάτια να γίνουν μοντέρνα,άνετα και λειτουργικά.

6.       Ελαιοχρωματισμοί: Αδιαμφισβήτητα, ένα περιποιημένο κατάλυμα για Airbnb πρέπει να είναι φρεσκοβαμμένο. Το βάψιμο, που γίνεται στο τέλος των εργασιών ανακαίνισης, δίνει την αίσθηση του καινούριου και ενισχύει την καθαρή εικόνα του σπιτιού.

Επιλέξτε οικονομικά αλλά ταυτόχρονα ποιοτικά υλικά ανακαίνιση AirBnB

Αξίζει να επενδύσετε σε ποιοτικά υλικά γιατί το συγκεκριμένο σπίτι δεν θα χρησιμοποιείται από εσάς. Να είστε σίγουρος ότι μια τέτοια κίνηση συμφέρει 100% . Ακριβώς ειδικά σε μια τέτοιου τύπου ανακαίνιση σπιτιού πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσετε στα υλικά. Μην στραφείτε στα φθηνότερα, συνήθως ασιατικής προέλευσης, προϊόντα.  Πρέπει να είναι τέτοια που θα αντέχουν στον χρόνο και θα είναι ανθεκτικά σε πολλές χρήσεις. Συνήθως προσέχει κάποιος ένα σπίτι μόνο αν είναι δικό του. Από κάποιους πελάτες σας θα υπάρξει αδιαφορία, οπότε θα χρειαστούν σίγουρα επισκευές και συντηρήσεις.

«Διαφήμιση»

Τέλος, λάβετε υπόψη σας  ότι τουρίστες θα αποφασίσουν αν θα επιλέξουν ένα σπίτι για διαμονή από τις φωτογραφίες και τις κριτικές που θα δουν στην πλατφόρμα Airbnb. Φροντίστε ώστε αυτές να είναι καλές.

Στόχος είναι να προσφέρετε στους επισκέπτες-πελάτες σας όλες τις ανέσεις που επιθυμούν, κάποιες από τις οποίες είναι βασικές. Πρέπει να θυμάστε καθ’ όλη τη διαδικασία της ανακαίνισης  ότι το συγκεκριμένο κατάλυμα  απευθύνεται σε τουρίστες τόσο αλλοδαπούς, όσο και ημεδαπούς. Τόσο σε νεαρούς, όσο και σε ηλικιωμένους ή συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες. Παροχές για ΑΜΕΑ θα έκαναν διαφήμιση στο ακίνητό σας. Οι δικές σας προτιμήσεις πρέπει να μείνουν στην άκρη.

Οι Καλύτερες Συμβουλές Για Ανακαίνιση AirBnB Με Την Easy Reno

Εν κατακλείδι, μια ανακαίνιση ενός διαμερίσματος ή –γενικά- κατοικίας, με βάση  βεβαίως  και τις συμβουλές  της  Easy Reno,  θα  ανανεώσει και θα  προσφέρει  στιγμές  χαλάρωσης  στον επισκέπτη που θα φιλοξενηθεί, στοιχείο που σίγουρα θα έχει ανάγκη κατά το ταξίδι του για διακοπές, εργασία ή άλλο λόγο. Ας αφήσουμε  το γεγονός ότι θα έχετε αναβαθμίσει την αξία του ακινήτου σας. Αναμφισβήτητα, θα αποτελέσει  έναν φιλόξενο και καλαίσθητο χώρο, πόλο έλξης για τους μελλοντικούς πελάτες σας. Επομένως, οργανώστε  με  «χαρτί και μολύβι» τα βήματα για μια ανακαίνιση σπιτιού Airbnb . Είναι βέβαιο ότι όλοι όσοι θα φιλοξενηθούν σε αυτό θα ενθουσιαστούν!…

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Η ομάδα της EasyReno σας προτείνει τα καλύτερα πακέτα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας για ένα σπίτι όπως το ονειρεύεστε.

Δωρεάν Προσφορά

Μάθε πόσο θα κοστίσει το νέο σου project σε λιγότερο από 2 εργάσιμες ημέρες